Goa, glada, söta, lilla barn

 
 
 

7 veckor

Nu ser bebisen inte längre så krum och nyfödd ut – om du håller den upprätt, ser den förmodligen riktigt alert och stadig ut. Bebisen kan kanske lyfta huvud och bröstkorg korta stunder när den ligger på mage, som om den gör mini-armhävningar. Nu dröjer det inte länge innan den kan rulla från mage till rygg, eller tvärtom. 

Bebisen blir mer och mer uppmärksam på vad du säger och gör för varje dag som går. När du pratar, kanske den stannar upp, slutar amma eller suga på handen för att lyssna till din röst. Det är bra att prata och svara bebisen med liknande ljud som den gör. Du kan beskriva vad du gör, när du rör dig i rummet – på så sätt stimulerar du språkets utvecklingoch det är dessutom lugnande. När du är i sällskap med vänner, kan du inkludera bebisen i samtalet och låta den höra vad som händer. Eventuellt kommer den att bidra till det som sägs med egna ljud!
 
- från babycenter

Lyfta huvudet kan han men inte rulla runt ännu. Snackar gör han när han är vaken och inte har ont i magen. Vid de tillfällena är han supersöt och garvar mycket. I morgon är det dags för bvc igen.

Gode gud =)


Plugga =)

Om det är något jag är ganska bra på så är det att plugga. Gick ut med högst betyg från gymnasiet vilket jag är mycket stolt över =) Ändå så har jag inte pluggat vidare. Har ingen aning om vad jag vill plugga och fick ju jobb på en gång efter gymnasiet och där är jag kvar än idag. Utan att ha pluggat har jag ju ändå lärt mig hur mycket som helst under mina år på Torekällberget, lärt mig mycket om djur men även mycket om historia. Har även läst agrarhistoria - husdjurshistoria på SLU, tror det var förra våren på arbetstid så jobbet har gett mig mycket kunskap. Jag gillar att kunna saker och att vara smart, men smart är inte vad jag oftast kallas =P Men nu är jag inte blond längre och kan glida på det bananskalet så nu har jag gjort slag i saken och faktiskt anmält mig till en distanskurs. Jag ska plugga historia A eller 1b som det nu heter. 100 poäng på gymnasienivå. Ska bli så kul, hoppas jag hinner med det bara, det är ju lite upp till Charlie. Av någon anledning så läste vi inte den kursen på min skola utan bara samhällskunskap och religionskunskap. Är det skoj så går jag vidare på B-kursen efteråt =)
 

Lill lördag

Haha det var längesen man använde det uttrycket =) Längesedan det hände något skoj på en osdag som blev värd att kallas för lill-lördag. Innan vi flyttade ut på vischan och då bodde lite mer centralt så hittade vi ofta på saker på vardagarna. Gick ner på stan på kvällarna för middag eller en öl. Om inte med Danne så med tjejerna, speciellt på sommaren. Men det är väl bara att inse att man blivit lite äldre. En onsdag kväll idag kan väl på sin höjd innebära en pizza och en alkoholfri öl toppat med farmen =) haha.
 
Så idag blir det inge lill-lördag utan tråk-onsdag. Tråk väder. Det är alldeles för halt här ute på vägarna för att jag ska våga mig ut på en promenad med Charlie =( Dessutom är jag trött då Charlie låg och tjorva halva natten. Vi får helt enkelt mysa ner oss i soffan hela dagen, inte fy skam det heller =)
 
Hand eller fotleds-skallra för att upptäcka att han faktiskt har händer och fötter men det budskapet har inte helt gått fram ännu.

Brownie

 
 
Färgat håret =)
Blev lite mörkare än tänkt men jag gillar att det syns att jag gjort något med håret.
Nöjd så länge iallafall. Tack mamma för hjälpen.

Håriga fötter

  
I mitt nästa liv vill jag vara en hob och leva i Fylke. De verkar ha ett så enkelt och bekymmerslöst liv. Goda grannar och mycket fester och många goda måltider varje dag. Jag har redan börjat införa second breakfast =) Och visst bor de fint. De är små och har håriga fötter men det kan jag leva med.
 
 
Eller kanske en alv och bo i varckra Vattnadal =)
 

om ni undrar

såhär ser en arg bebis ut. Passa er för honom, han kan både boxas och sparkas min lilla ninja.

Ny hårfärg

Måste färga håret. Lutar åt det här hållet. Färgen på bilden är lik min naturliga hårfärg fast med en varmare nyans. Lockarna skulle inte vara helt fel de heller (=
 
Nu ska jag ut på långpromenad är det tänkt. Idag är det ju inte mer än kanske -3 grader ute, nästan ljummet ju =)

morgonstund har guld i mun

Jovisst inte denna morgon. Charlie har skrikit, Sally har gnällt och katten har velat gå ut och in hela tiden. Har precis lyckats få i mig frukost då Charlie somnat i gungan. Med lite utfyllnad i magen, lite kaffe och nöjd bebis + djur så är allt nu mycket bättre. Danne är iväg på fotbollscup hela dagen. Tur att någon av oss får ha lite kul iallafall

Hur gick det med teet då

 
Jag drack ju hallonbladste under sista delen av graviditeten för att det skulle vara bra. Förlossningen skulle bli enkel och komplikationsfri och läkningen efteråt skulle gå fort. Ska även vara bra för amningen (vet ej på vilket sätt)
Resultat: 
Förlossningen var långt ifrån enkel och komplikationsfri. Jag blödde mycket. (Om det hade vart värre utan teet så är jag j'*vligt glad att jag drack det) Livmodern drog ihop sig snabbt och smärtfritt efteråt. Blödde väl ett par veckor efter förlossning och efter det väldigt lite. Jag glömde att drick teet i ca två veckor efter förlossning så kanske hade läkt snabbare, kanske inte. Charlie fick ju en del magknip vilket nu har blivit bättre. Om det beror på miniform, hallonbladen eller något annat vet jag förstås inte. Jag har iallafall inte gett upp hoppet om mina hallonblad ännu. Har ju en del kvar och det är gott. 

Fredag igen då

Igår var vi på besök hos Karin i hennes nya lägenhet. Stort och fint bodde hon med massa nya fina möbler. Hoppas hon kommer trivas bra där. Fick mumsig mat och fika på det och så fick vi presenter. Jag fick ett par svarta jeans som passa perfekt =) och lilla Charlie fick fina fotoramar.
 
 
Idag var jag till min barnmorska för stygnkontroll. Passade då även på att kolla blodvärde och blodtryck eftersom jag haft dåliga värden på dem efter förlossningen. Förlorade väldigt mycket blod och fick ju sen två påsar blod dagen efter förlossning. Sen skulle jag äta järntabletter men struntade i det eftersom de gav mig utslag. Men blodvärdet låg på 135 vilket är toppenbra. Blodtrycket var också det toppen och låg på 105/55. Skönt. 
Vad gör jag annars idag då? Jo jag tvättar fotbollströjor? Hur kommer det sig då kan man undra? Ja det undrar jag med. (Danne är fotbollstränare)
 
Vad gör Charlie idag då? Han slappar i soffan just nu, ligger och tittar runt på omgivningen, snackar lite med sig själv och garvar åt nåt ibland för att i nästa stund få lite magknip. Ja det är hans vardag. Hoppas på att han somnar en stund så jag också kan göra det. Kändes som om jag var vaken hela natten och stoppade tillbaka nappen i munnen på han. Han är väldigt bra på att först spotta ut och i nästa sekund ångra sig.

Ni hittar mig INTE i vassen i sommar.

Kallt idag med, hela himlen har glittrat av små iskristaller. Blev ingen promenad idag på dagen men tar ut Sally så fort Danne kommer hem. Jag har precis kört styrketräning här hemma i 30 min, känns skönt i musklerna =) Måste bli bättre och få in en rutin på att köra det åtminstonde några gånger i veckan + långpromenad. Den slappa magen och rumpan ska veck. Jag vill känna mig snygg igen. Visst det är väl inge bråttom men till sommaren vill jag vara nöjd med att gå i bikini. Jag ska framförallt bygga upp bålen för att kunna komma tillbaka stark och frisk till jobbet i höst och inte dra på mig ryggont på en gång. Det är mitt mål. Att vara snygg, stark, pigg och frisk = ett ganska bra mål. Heja heja.
 
 
Charlie och Danne, ja dom kollar tv istället.
 

Tillägnat Anna

Igår kväll föddes en liten Ester. Hon hade minsann bråttom ut till mamma och pappa och föddes 6 veckor för tidigt. Hon väger 2320 g och är 45 cm. Hon andas själv och de verkar alla må bra. Längtar efter att få höra hela berättelsen och få se det lilla underverket. Fick iallafall en bild av färskingen i natt <3
 

Temptations


Barnvagnpromenad i -10 grader

Går det? Ja det går finfint det. Hade med mig termometer idag i vagnen för att kolla hur kallt Charlie hade det. -10 grader i luften var det. Jag har läst att bebisar har svårt att andas in luft som är kallare än så. Hade en termometer som mäter både ute och inomhustemperatur. Stoppade ner sladden som mäter utomhus under overallen, alltså ovanpå kläderna men under overallen. Den andra mätaren la jag brevid hans huvud för att mäta temperaturen han andas in. Vi var ute och gick en timme. Temperaturerna i vagnen log stadigt på + 30 innanför overallen och + 4 i luften. Nemas problemas. Han var alldeles lagom varm när vi kom in sen, inte ens kall om nosen men inte heller svettig eller för varm. Blir det kallare eller blååsigt så  kan man ju hänga för en filt eller regnskyddet för öppningen.
 

Topp 10

Hur blev det såhär? Charlie ligger på 8 placering på populäraste pojknamnen. Vi som inte ville att han skulle heta som alla andra. 
Jaja han har ett fint namn iallafall, vi är supernöjda. Både jag och Danne har ju väldigt vanliga namn och vi har inte lidit något av det så det gör nog inte Charlie heller. Då är det ju värre med barn som får helt udda namn.
2012 Namn Bärare Per 1000
1 William 918 0
2 Oscar 917 0
3 Lucas 908 0
4 Hugo 778 0
5 Elias 770 0
6 Alexander 754 0
7 Liam 722 0
8 Charlie 717 0
9 Oliver 691 0
10 Filip 673 0


 

failure

Det är tydligen inte laktoset i mjölken som bebisarna inte tål utan proteinet. Jag måste alltså därför tänka om. Laktosfria alternativ fungerar inte då ju. Det måste bli helt uteslutande komjölk. Betydligt jobbigare och svårare. Får se hur vi löser detta.

Laktos

Nu ska jag testa en helt laktosfri kost i 2-3 veckor för att se om det lindrar Charlies magknip.Tydligen såå var jag känslig för det som nyfödd. Som tur är finns det mycket laktosfria produkter idag så mjölk, smör, grädde och youghurt är inköpt. Men sen är det så mycket som innehåller mjölk som man inte tänkt på tidigare. Choklad går ju bort (ändå dåligt för bebisar) har pringles hemma men det innehöll visst också mjölk. När vi var och handlade så tänkte jag ut andra pålägg då osten går bort men både leverpastej och medwurst innehöll mjölk. Fick bli skinka och grönsaker. Mycket halvfabrikat innehåller mjölk så det blir att laga från grunden. Kan nog bli ganska hälsosamma veckor det här om man ser det från den ljusa sidan =) Annnan mat som är gasbildande är citrusfrukter, kål, ärtor, kaffe, kolsyrade drycker och kryddor så det ska vi också dra ner på. Hoppas att det hjälper. För Charlies skull så kan jag ta bort vad som helst ur kosten utan promlem.
 
På lördag ska vi ha babyshower för Anna som är beräknad till 1 mars. Bebisen har dock planer på att titta ut lite tidigare. Hon får lov att hålla sig inne till efter showern iallafall. Håller nu på att tillverka dekoration, mer säger jag inte =P
 
Laktosfri mjölk standard

In your arms

Pappa Danne
  
Mamma Johanna
 
Farbror Jonny
 
Morbror Robban
 
Mormor Nettan
 
Gammelmorfar Kette
 
Gammelmoster Nina
 
Mickiz & Sami
 
Faster Lotten med Johan & kusin Rasmus
 
Fler har jag inte lyckats fånga på bild <3

Biotajm

I morgon ska jag och Danne gå på bio. Vi ska se Hobbit. Charlie lämnar vi i trygga händer hos mormor sin. Det blir nog bra för alla. Mjölk har vi pumpat ut en del så det finns för sånna tillfällen. Finns en del att se på bio nu och i vår. Kanske mormor vill låna Charlie fler gånger ? =D
 
HOBBIT (Äventyr)
Berättelsen om Bilbo Baggers resa för att återkräva dvärgarnas kungadöme Erebor som för länge sedan erövrades av draken Smaug
 
 
LES MISERABLES (Drama, Musik)
Med artonhundratalets Frankrike som skådeplats handlar Les Misérables om krossade                     drömmar och olycklig kärlek, passion, offer och försoning. Jean Valjean jagas sedan årtionden av den hänsynslösa polismannen Javert efter att ha brutit mot sin villkorliga frigivning. När Valjean går med på att ta hand om fabriksarbetaren Fantines unga dotter, Cosette, förändras deras liv för alltid
 
DJANGO UNCHAINED (Action, Drama)
Prisjägaren Dr King Schultz fritar en grupp slavar genom att överfalla två slavhandlare. Hans plan är att få hjälp av Django, en av slavarna, att söka upp och identifiera bröderna Brittle, på vilka Schultz har ett kontrakt. I gengäld lovar han inte bara Django att återfå sin frihet efter avslutat uppdrag, Schultz lovar att hjälpa Django att rädda sin hustru. Detta sökande leder dem till den hänsynslöse plantageägaren Calvin Candie. Samtidigt sammansvetsas Schultz och Django till ett dödligt effektivt team. Men hur långt kan de gå?
 
SUNE I GREKLAND- ALL INCLUSIVE (Svensk komedi, barnfilm)
Sune är tillbaka. Tillsammans med lillebror Håkan Bråkan, storasyster Anna, mamma Karin och pappa Rudolf drar Sune till Grekland på sommarlovet. Som varje sommar förut planerar familjen Andersson sin semestervecka i Myggträsk. Då händer det mest oväntade, pappa Rudolf bokar en charterresa till Grekland. Familjen blir överlycklig men frågorna om resan är många.
 
EGO (Drama, Romantik)
För 25-årige Sebastian handlar allt om yta och utseende. Livet är fyllt av party, pengar och one-night stands. Han har aldrig utmanat sig själv, vare sig det gäller drömmen om en musikkarriär eller kanske framförallt den riktiga kärleken.
När allt går som bäst i hans ytliga liv råkar han ut för en olycka som leder till att han blir blind. En helt ny värld öppnar sig, eller rättare sagt stänger sig.
 
 
HITTA NEMO (Animerat, 3D)
Har ju såklart sett denna film ett antal gånger, helt underbar =) Är nog värd att se i 3D.
 
De tre första filmerna är väl de jag mest har lust att se.

Fredagsmys

Så här mysigt har vi det idag =) Myser i soffan, eller Charlie iallafall, jag försöker städa. Har inte kommit så långt med det ännu.
 
Och ute är det lika veckert som det är kallt. Var ute en sväng med Sally och kastade kottar. 
 
 
 
 
Jaja nu ska jag inte sitta här och lata mig, dags att byta blöja sen får vi se om lilla C vill låta morsan städa.

Presenter från jobbet

Fina presenter från fina kollegor
 
Pussel i trä med motiv av Lillgården på Torekällberget - barnens lekparadis.
Superfin lastbil i trä
Kappväska 
Grattiskort
 
Tack =)

Charlie 5 veckor

Tiden rullar på och jag ska försöka njuta av nuet så mycket det går. Han är ju bara en så här liten plutt en gång och tiden går så fort. Hans utveckling märks för varje dag. Han tittar mer på oss och omgivningen, han ler mer, han "pratar" mycket. Han har också börjat använda händerna mer målmedvetet exempelvis kan han själv trycka in nappen om den ligger nära. Idag var vi på bvc igen och nu väger han 4,2 kg och är 54,4 cm lång. Följer sin kurva fint vilket är strax under det gröna normalstrecket.
 
Vi har också lyckats få bättre rutiner. Han sover för det mesta väldigt bra på nätterna och vaknar bara för amning vid 1-2 tillfällen. Dagarna fungerar också ganska bra, lite beroende på hur ont han har i magen. Det känns också som om vi lärt känna varandra lite bättre, nu kan jag läsa av vad han vill på gråten oftast och vet om han är hungrig, har ont i magen, har blöta kläder eller bara vill ha närhet =)
 
Alla frågar hur det känns att vara mamma. Jattesvårt att svara på en sån fråga. Kan man säga bra bara helt enkelt? eller vad betyder ordet bra i det fallet? äsch svårt att svara på är det iallafall. Jag känner mig ju fortfarande som Johanna. Det är ungefär som när man fyller år och folk frågar hur det känns.

Gast i all hast

Trevlig dag på jobbet idag och kunde glutta lite på djuren. Nu har jag fått min dos av det och längtar inte tillbaka längre =P Ska bli skönt att vara hemma några månader till. Lilla kalven Gast som föddes i höstas hade vuxit massor men söt är han =)
 
Photo: Tittut! Möt kalven Gast och de andra djuren varje dag kl 11 på en mat- och pratrunda. Varje dag året om.
 
Fick också fina presenter av mina kollegor men bild på dessa kommer i morgon. 
 
Trevlig kväll! =)

Little Mini

Idag är lilla Charlie grårandig i en jättefin heldress. Jag kollade igenom kläderna i strl 62 igår och hittade denna. Det är 62 men vääldigt liten i storlek så den sitter alldeles perfekt nu. Tur jag leta fram den, är ju alldeles för fin för att inte hinna användas. Jag fick den på min babyshower men jag vet inte från vem utav "mostrarna" =D
 
Idag ska jag och Anna åka och hälsa på jobbet (mitt jobb, och Annas gamla =P) Jag har inte jobbat på drygt 3 månader och först nu börjar jag sakna det lite. Jag har jobbat där så himla länge, tror det blir åtta år nu i vår. Skönt med en paus. För er som inte vet så arbetar jag som djurskötare på Torekällberget, ett friluftsmuseum i Södertälje. Även Skansen är ett friluftsmuseum men Torekällberget är en modell mindre. Där berättas om Södertäljes historia. Även djuren är historiska =) haha nej men iallafall äldre tiders husdjur.
Såklart har Torekällberget en hemsida för den som är intresserad Torekällberget
 
Dagens Charlie outfit
 
Han hamnar ofta i gungan på morgonen när jag äter frukost, har den ståendes i köket. Han trivs rätt bra med att gunga. Han kan sitta vaken och bara titta runt länge, sen somnar han in till gungandet.

Mera barnkläder

Var ju inne på lindex och hämtade en gratis body härom dagen och upptäckte då att de hade massa fina bebiskläder och barnkläder. Jag har redan väldigt mycket kläder som vi fått i presenter. Tror inte att det är så mycket som behöver kompletters men jag ska kolla =)
 
Overall - 96% Bomull,4% ElastanOverall - 100% Ekologisk bomullBody - 95% Bomull,5% ElastanByxa - 95% Bomull,5% ElastanKofta - 100% Ekologisk bomullPyjamas - 100% Ekologisk bomullTossor - 100% BomullCardigan - 60% Bomull,40% AkrylOverall - 95% Bomull,5% ElastanOverall - 100% BomullBadbyxa - 80% Polyamid,20% ElastanByxa - 100% Ekologisk bomull

Amningste

Fick tips om ett amningste som kan hjälpa om barnet har magknip. Från Weleda.
 

AMNINGSTE

 

Te med utvalda örter från ekologiska odlingar som kan drickas under hela amningsperioden. 

Frön från anis, kummin, fänkål och bockhornsklöver är örter som traditionellt har använts för att balansera mjölk-
bildning och mjölkflöde.Tillsats av citronverbenablad ger en smakfull dryck.

Teet kan drickas från slutet av graviditeten och under hela amningsperioden.

Användning: 
Låt tepåsen dra i ca 5 minuter i hett vatten. Rekommenderad mängd är 
3 koppar/dag.

Ingredienser:
Frön från bockhornsklöver*, anis, fänkål*, kummin*, citronverbena* (15 %). *från ekologiska odlingar

Den klickar vi hem och testar. Har fortfarande mycket hallonbladste hemma som också ska vara bra vid amning men jag vet inte på vilket sett.


Babykläder för nydödd

Man skaffar sig ju sina favoritkläder som man använder ofta, eller ja så fort de blir rena. Bodys med omlottknäppning använde vi hela tiden den första tiden och Danne väljer det fortfarande i första hand. Som nybliven förälder är det krångligt att behöva trä på kläderna över huvudet om man saknar vana. Till det väljer jag helst bommulsbyxor utan fot. Har de fot så är det så lätt för bebis att dra upp fötterna i byxbenen och det blir jätte knöligt. Ett par tjocka mysiga sockar till det. En annan favorit är pyjamas med långa ärmar och ben. Kortärmade bodys går bort, det är för kallt med bara den och blir för varmt med tröja över. Kanske dock är optimalt till sommaren. Ett annat plagg som går bort är heldräkterna som man trär över huvudet, blir så tight. Tjocka velordräkter blir också knöligt vid blöjbyte, men är å andra sidan väldigt gulligt. 
 
Favoritpyjamasen. Han har börjat småkräkas titt som tätt så då är det bra med en dräggellapp.
 
Här kommer en bild från vår soliga promenad igår. Ser mysigt ut därinne. Idag blir det ingen promenad, snön öser ned. Om lilleman behagar sova middag så får jag istället gå ut och skotta snö.

Läckande blöjor

Ganska jobbig dag även om jag fick sova till halv elva, men undantag för amningsuppehåll. Idag har Charlie nämligen haft magont i stort sett hela dagen och då går det inte för sig att vara ifrån mamma utan jag måste sitta med honom i famnen och trösta hela tiden. Vi var ute på en promenad och det gick bra men sen började de =( Väldigt jobbigt med en otröstlig bebis. Inte kan jag lägga bort honom för att äta eller gå på toa heller utan att han gallskriker. Nu är han lugn iallafall och sover i sin gunga. Har passat på att diska och plocka undan lite. Snart kommer Danne hem och då hade jag tänkt laga gulasch soppa. 
 
Har just nu problem med blöjorna. Antar att vi är mittemellan storlekarna 1 och 2 för ingen av dem sitter bra. Det läcker ut kiss vid höften på honom varje gång (ja snoppen ligger nedåt) Förstår inte riktigt hur det går till och vad vi gör för fel. Hoppas det blir bättre snart och att då 2 blöjorna funkar, de är ändå från 3 kg och han väger ju 4 kg nu. 
 
Kommer förhoppningsvis ett till inlägg lite senare med ett par bilder från dagen =)

Recept på nappsoppa =)

Ingredienser

0,5l vatten
Alla nappar du har
 
Gör så här
 
Koka upp vatten och tillsätt sedan napparna. Låt koka 5 min. Häll av vattnet och låt napparna svalna. Kontrollera att alla nappar är hela, vid sprickor -släng. Nu är de klara att serveras.
 
( Jojos lättlagade nappsoppa)
 
Vilken solig och trevlig söndag det har varit. Idag har vi vart ute på promenad hela familjen och fångat upp lite D-vitaminer. Jag har också lyckats plantera om alla mina blommor och slängt alla fula blommor. Nöjd med dagen.
 
 
Igår var jag och Charlie hemma hos min mamma hela dagen. Jag passade då på att lämna Charlie i nån timme i mormors händer och tog mig ner på stan. Hämtade ut en gratis body från Lindex. Gick även in på dinsko och fyndade ett par vinterskor till mig på rean och ett par shepherd tofflor till Danne. Jag är helnöjd med skorna. De kan tyckas verka lite tantiga men jag är mamma nu så det är okej. De är varma och har en bra sula så jag slipper gå och halka. De fungerar även bra att ha till både leggins, jeans och mjukisbyxor =)
 
 
Varmfodrad halvhög känga HugoBody - 100% Ekologisk bomull
Shoppingbegäret är iallafall lite stillat.

Shopping

Vi har haft en superbra natt. Charlie har vaknat och ätit en gång under natten och en gång i morse när Danne skulle iväg till jobbet resten har han sovit så sött och jag med =) Bästa natten hittils. Morgonen börjar lika bra, efter amning så har Charlie somnat om i babyskyddet så jag kunde äta frukost och ta ut Sally och nu även passa på att blogga =) Med lite sömn blir man på så mycket bättre humör.
 
Satt och kollade i HMs vårkatalog till frukosten i morse och blev så grymt sugen på att shoppa. Till mig, Charlie, Danne och hemmet. Synd att det saknas kapital till det. Har inte varit så här sugen på att shoppa till mig själv på länge. Jag har fått så himla mycket kläder av mina shoppgalna vänner så det har lixom varit superfullt med kläder här hemma ändå. Älskar när jag får kläder av dem, känns som julafton. Men lika kul är det ju att shoppa själv och kläder man själv valt inte som någon annan valt bort. Beställde faktiskt lite på rean igår kväll =P Behöver en ny viterjacka då jag inte kan gå med en för stor gravidjacka längre, känns fattigt. Beställde en marinblå dunjacka som får duga åtminsone i vinter. Beställde också ett par byxor och ett par toppar. 
 
Vårens mode är väl lite sisådär tycker jag men ändå så ittade jag säkert en grej på varje katalogsida som jag ville ha. Alldeles för mycket leopardmönstrat verkar det bli i vår. Å den som hade pengar. Just nu är jag så avundsjuk på Anna och Smolle som bygger nytt hus. Har aldrig velat göra det förut då jag gillar gamla hus men det är ju så kul att få bestämma hur allt ska se ut och om man sen även köper nya möbler till det. En walk in closet fylld med nya kläder, vore väl en dröm. Jaja drömma får man, det kostar inget. Den verkliga shoppingen i vår blir sparsam. Tar ju ut mammadagar och det blir man inte stormrik på. 
 
Jaha, Charlie sover forfarande. Vad ska jag hitta på då? Är inte längre van med så här mycket fritid. Får väl ta och vika undan lite tvätt och diska lite då. Tror jag struntar i barnvagnspromenaden idag med för det är inte skönt ute. Sally får sin prommis ikväll istället. 

1 månad idag

Skrev ett inlägg från mobilen igår men nej det är borta =(
Var hos bvc igår igen. Nu väger Charlie 3,9 kg. Hade inte vuxit nåt på längden, men han har ju varit lång och smal så det gör ju inget. Där testade vi även om han kunde följa ett föremål med blicken och det klarade han utan problem.
 
Idag har jag skrivit upp exakt vad vi har haft för oss, för skojs skull =)
 
07:00             Blöjbyte + amning
08:00- 09:30   Sova
09:30- 10:10   Trösta Charlie
10:10             Blöjbyte + amning
10:30 - 11:00  Frukost för mig + startar tvättmaskin
11:00             Charlie ligger i babygymmet, tvättar hans ögon och smörjer in honom med babysalva.
11:15             Tar ut Sally på tomten
11:30- 13:15   Tröstar Charlie och lyssnar på barnvisor och sjunger
13:15- 13:45  Amning + blöjbyte
13:45            Försöker få Charlie att somna i spjälsängen samtidigt som jag försöker få i mig lite lunch och viker        tvätt.
14:30            Charlie somnar. Jag fortsätter med lunchen, hänger tvätt och startar ny tvättmaskin
14:45            Tar ut Sally på tomten
15:00            Sover middag
15:30            Charlie vaknar, amning, blöjbyte och klädbyte
16:30            Charlie gungar, jag gör rent kattlådan
17:00            Danne kommer hem.
 
 
 
Hinner inte med så mycket mer än att vara mamma, förstår om Sally känner sig lite undanskuffad, det är stor skillnad på bebistiden och Sallytiden. Tanken är att vi ska ut på en långpromenad med barnvagnen varje dag men det blev inte av idag. Förhoppningsvis blir det bättre med magknipet snart också så han slipper bli tröstad hela tiden och slipper ha så ont. 
 
Jag tycker det är konstigt att han är vaken så mycket. Mellan 9.30 - 14:30 så är han vaken trots att han är vaken större delen av natten. Vid 14.30 så sov han sen bara en timme, nu är klockan 19:30 och han har bara slumrat några korta stunde sedan dess. Känns som om han är vaken större delen av dygnet. Borde det inte vara tvärtom?

Ensam hemma

Idag börjar verkligheten. Dannes första jobbdag och jag måste klara av allt här hemma själv. Det har än så länge fungerat bra. Jag var till och med uppe före Danne i morse då jag precis hade ammat så jag fixade frukosten åt honom =) Sen somnade jag om några timmar, vaknade och mata Charlie och sen mig själv. Det enda riktigt stora störningsmomentet är våran lufttryckspump till vattnet, den har vart på g att bryta ihop länge men nu är den verkligen inne på sista versen. Utan den kommer det inge vatten ur kranarna så den är verkligen nödvändig. Nu när jag tvättat en maskin kläder så lägger den av hela tiden. Den startar igen om man stänger av den ett tag. Så jag måste hela tiden kolla om det finns vatten och i annat fall starta om lufttryckastanken. Om man duschar måste man vara två för även då försvinner vattnet med ett par min mellanrum då den andra måste vara beredd att starta om skiten. Vet inte varför vi inte fixar det...Någon som känner en rörmokare som vill titta på vårt problem och byta tank?
 
Igår fyllde Danne år och vi var hemma hos sväföräldrarna och åt middag. Självklart så ville Charlie äta middag samtidigt som vi så jag fick gott vänta med maten. Samma sak var det häromdagen när min bror och hans tjej var hos oss på middag. 
 
Idag kommer Anna hit på besök =) I morgon mamma =) På onsdag är det bvc. Sen hoppas jag på att åka och hälsa på hos Malin i slutet av veckan. Skönt med lite inplanerat så inte alla dagar blir likadana. 
 
Nu är det minsann dags för ett blöjbyte.
Bild tagen av Annelie =) Ser ut som ett smile men är nog i grund och botten bara ett magknip. Söt är han iallafall. Längtar till de riktiga leendena kommer <3

3 veckor gammal

I torsdags blev Charlie 3 veckor. Tiden går fort. 
 
Så här sägs det om bebisens utveckling vid 3 veckors ålder:
 
Nu är bebisen nästan en månad gammal! Hur gick det så fort? I slutet av denna vecka, kanske bebisen kan lyfta på huvudet lite kort, om den ligger på mage. Den kan kanske också vrida huvudet från sida till sida. Arm- och benrörelser börjar bli mindre ryckiga och bebisen kommer snart att ha mycket mer koordinerade muskelrörelser. 

Det kan vara lite tidigt att avgöra ännu, men bebisen har eventuellt börjat utveckla en dygnsrytm för mat och sömn. Men det är bäst att vara beredd på oregelbundenhet ytterligare en månad, ungefär. 

Bebisar gillar tydliga former och linjer och kan nu uppskatta både bilder och objekt med tydliga konturer.
 
Charlie:
Lyfta huvudet kunde han redan från födseln, han är så stark min lilla groda. Vi låter han ligga på mage och träna nacken en stund varje dag och då vrider han även på huvudet åt sidorna om man pratar med honom från det motsatta hållet. 
 
Dygnsrytm har vi inte riktigt fått till ännu. Han sover bättre på dagen och är inte lika närhetskrävande då. 
 
Har inte sett att han fokuserat blicken på något annat än våra ansikten men han gillar att ligga och titta och verkar helt nöjd med det. Förutom vid de tillfällen han har ont i magen så är han en väldigt nöjd liten bebis.
 

Mammakroppen

Jag är sjukt nöjd med hur min kropp hanterat graviditeten (dock inte förlossningen) Jag har inte fått en enda bristning. Visst jag hade lite besvär under graviditeten med nästäppa, halsbränna och foglossning. Var ganska orörlig mot slutet men det hör väl till det normala. Nu är alla de besvären borta. Har bara kvar min "naturliga" ryggont. Gick väl upp ungefär 11-12 kg och när jag kom hem från bb var det bara 2 av dem kar. Några dagar senare är även de borta så idag har jag samma vkt som vid inskrivningen i vecka 15. Jag har tappat en hel del muskler. Försökte mig på sit ups idag men det gick inte. Känner dock att jag har alla fysiska förutsättningar för att snart ha mina muskler tillbaka. Trodde magen skulle vara mycket slappare efteråt faktiskt, lmed massa lös hud men den har dragit ihop sig jättefint. Var också orolig att brösten skulle bli stora och brista då min mamma fick så men de är i stort sett samma storlek som innan.
Är också nöjd med hur jag hanterar sömnbristen. Brukar behöva massa timmars sömn men nu klarar jag mig på bara några få här och där. Trts det så håller jag humöret och tålamodet uppe. Har inte haft några hormonsvängningar eller hamnat i svackor eller såkallade babyblues. 
 
Nu längtar jag dock till att få lite rutin i vardagen. Hoppas på att snart få till lite fastare mat och sovtider. Komma ut på fler barnvagnspromenader och att känna mig lite piggare.
 
Här är en bild på mammakroppen tagen idag.
 

Jag är mamma nu

Det känns konstigt att säga och känns inte riktigt verkligt. Visst jag har en liten bebis att ta hand om men betydelsen mamma är så himla stor. Man tänker ju säklart på sin egen mamma när man hör de ordet och det är ju precis så en mamma ska vara, som sin egen mamma. Det är sjukt så mycket kärlek man känner för sin lilla bebis på en gång. Visst älskade jag honom redan när han låg och sparkade i magen men nu när jag håller honom i min famn så är det helt obeskrivligt hur mycket känslor som finns där. Skulle göra allt för honom, min son. 
 

2012

 
Berlinweekend i januari.
 
Sally med Caspian och Miraz som föddes i slutet på mars.
 
Ultraljud i vecka 12
Sommarfest med släkten.
Ultraljud vecka 19
Semester på Kråmö
Fån Johansson loppet (Min brors påhittade löptävling på 1 mil) Här bild från uppvärmningen som mamma höll i.
Annas och min Ullareds resa när de första bebisprylarna inhandlades.
Babyshower <3
Caspian flytta till småland, utställningar med honom.
Charlie


RSS 2.0