Följa John med John Blund

Trötta dagar. Jag och Henry har blivit lite småförkylda. Jag har lite halsont och han är snuvig. Han har sovit dåligt på natten för att han har det lite jobbigt att andas. Vilket såkart även har resulterat i att jag inte heller sovit. På dagarna har vi inte gjort mycket alls, jag försöker hitta tid för sömn men det lyckas inte. Nu är kl 21 och barnen sover äntligen. Jag behöver duscha och kanske få mig några minuter egentid innan det är läggdags. Danne har köpt glögg till mig som jag varit sugen på i flera dagar. Sådärja nu har jag glögg i handen. Åh jag skulle vilja ha en glöggkväll. 
 
Idag skulle jag haft en me&i träff hos en tjej i Mariefred men de var tyvärr sjuka så vi fick flytta på det. Har inte haft någon träff på länge nu, vilket känns tråkigt. Dom flesta jag frågar vill hellre ha en träff efter nyår, vilket iofs är bra för då har jag ju något att göra nu men jag hade hoppats att jag åtminstone skulle lyckas lägga in en träff i veckan. Det finns ett bonussystem hos me&i för säljare då man kommer upp i olika nivåer och får bonusar =) Var så nära att ta mig upp till första nivån förra månaden och hoppades på denna månad men ser ju rätt mörkt ut tyvärr. 
 
I morgon ska vi på babysång och på fredag kommer min mamma hit igen, förhoppningsvis blir det då åter att åka och bada. På lördag är jag solo med barnen hela dagen så vad ska man då hitta på? Även hela kvällen tyvärr. På söndag är det 1 årskalas för Isac. 
 
Förresten, jag måste ta tag i den här mammakroppen. Jag hittar ingen motivation. Nej det är ju absolut inte vikten jag vill ändra på. Jag har sjukt dålig hållning och har ont överallt, axlar, rygg och höfter. Jag måste styrketräna och vill även gärna börja bättra på konditionen. Någon som vill träna "med" mig, alltså som också sätter upp mål och program så kan vi hjälpas åt att sporra varandra? Jag har iallafall infört onyttighetsförbud på vardagskvällar. Det är jättejobbigt, jag är jättehungrig och exremt sugen på allt som är onyttigt på kvällarna och kan äta hur mycket som helst vilket har blivit en dålig ovana. Nu sitter jag ju i och för sig här med en kopp glögg, hungrig är jag också =/
 
God natt!

Jul i hjärtat

Jag älskar julen. Så glad att den finns där och ljusar upp tillvaron när det annars är som mörkast. Det är väl kanske inte julen i sig som jag gillar mest utan hela alltet från nu och fram till juldagen. Planeringen av julklappar, bakning, julmusik, glögg, pepparkakor, knäck, you name it. Nu har jag inte kunnat hålla mig längre utan doftljusen från partylite med juldoft har fått brinna ett par dagar. Sen har vi praktiskt börjat planera julen och några klappar är redan inhandlade. Än är det dock långt kvar så man ska väl inte dra på för stort än =) Man kanske tröttnar då? eller? Jag ska iallafall leta reda på julkäder åt barnen och ta lite julbilder.
 
 
 
 
 

Sus

Full rulle i helgen men kul förstås. Mamma kom redan i fredags och vi åkte och badade med barnen. Kommer inte ihåg om jag berättade om det förra gången vi var där? Det var iallafall andra gången vi badade i fredags och båda barnen älskar det. Det är ju i en rehabiliteringsbassäng så temperaturen ligger på typ 35 grader, rätt behagligt med andra ord. Tyvärr har jag inga bilder då vi båda har hand om varsit barn och kameran funkar liksom inte så bra ihop med vatten. Rekommenderar verkligen att åka och bada med sina små då dom älskar det och tror det är väldigt nyttigt för deras utveckling samt vattenvana. Dessutom rör dom sig väldigt mycket så efteråt har man barn som är både fysiskt och psykiskt trötta och nöjda =)
 
I lördags började jag med att städa klart, vilket jag startade i fredags morse. Dammsög och torkade golven, ja det vanliga. Sen åkte vi till moster Carina och levererade paket från partylite. Jag hade en partylite visning här hemma för ett par veckor sedan. 
 
Söndag och farsdag. Vi åkte till Gnesta och svärfar. Där lämnade jag av familjen och drog sen vidare på säljmöte. Jag träffade ett gäng kollegor från me&i och vi satt och pratade i några timmar. Verkligen härliga tjejer som alla såklart brinner för kläderna och de flesta hade varit akiva säljare i flera år. Efter det åkte vi till Södertälje och nästa pappa, min pappa. Där åt vi god middag och tårta. Där var även farmor och Robban och Isac. Önskar att helgen hade fler dagar så man hann med allt man ville. Hade önskat att få spendera mer tid med släkt och vänner mer tid med bara familjen hemma i "lugn och ro" , tid för promenader och träning med hundarna, kanske en cykeltur, tid för ett me&i besök hos någon trevlig värdinna, tid för städ, tvätt, storhandling, bakning. Ja det är mycket man vill hinna med. Dock inget utav det jag tänker hugga tag i nu utan just nu sitter jag i soffan med datorn i knät, en skål chips och ett glas julmust och så lär det förbli till läggdags.
 
Hoppas ni haft en bra helg!

Bvc 5 månader

Igår var det dags för 5 månaders besöket på bvc. Vaccinationssprutor och vägning och mätning. Henry är 70 cm lång och väger 10,2 kg. Han ligger på medelkurvan för en bebis på 11 månader. Enligt statistik borde han inte vara så lång. Danne ligger något över medelkurvan och jag något under vilket gör att våra barn borde hamna mitt på eller strax över. Charlie följer den kurvan förutom att han är lite tunn men varken jag eller Danne är ju speciellt tjocka. Men vad hände med Henry.
 
Vi har börjat lite smått med att introducera mat. Som hans figur skvallrar om så älskar han mat och blir sur på mig när jag bara serverar honom pytteportioner. Han tar skeden själv och trycker in i munnen om jag är för långsam. De senaste dagarna har jag ökat lite på portionerna av gröt. Fortfarande får han lite ca en matsked. Tyvärr har jag de senaste två nätterna inte sovit så mycket då han har haft magknip. Vet inte om det beror på maten men vi hoppar iallafall över gröten idag och bara äter en sked med katrinplommon. Han äter fortfarande mycket nattetid, 3 gånger är inte onormalt. I början åt han oftast bara 1-2 gånger. Vi pratade om det på bvc och ska försöka sluta med det. Då kom vi fram till en portion gröt på kvällen och sen ge vatten på natten om han vaknar. Hoppas på att det funkar med gröten bara men annars kan jag ju prova en annan sort. Majs istället för havre funkar kanske. Jaja han är ju bara 5 månader, om magen inte är redo för mat ännu så väntar vi ett tag till. Vore skönt med lite nattsömn bara =)
 
 

Ny fobi - älgflugor

Vet inte om det var förra hösten eller hösten innan det. Jag hjälpte morfar att ta in ved iallafall och fick in en rackarns avskyvärd älgfluga i örat som jag inte fick ut. Dom är likson som fästingar borrar sin in i huden och biter, är jättesvåra att få bort. Fast betydligt större än fästingar. Dom har sex äckliga små ben och vingar som dom tappar när dom landat. Nu när vi var nere och hälsade på så var det tydligen exremt mycket älgflugor mot var det brukar vara. Fy säger jag bara, vi skulle gå på skogspromenad men fick vända då det landade fler och fler på barnens filtar i vagnen. Äckligaste krypet ever.
 
 

Beskrivning

Vuxna älgflugor är vanligen 5 till 7 millimeter långa. Arten beskrivs av Linné 1758 i tionde upplagan av Systema naturae per regna tria ordines, genera, species, cum characteribus, differemtiis, synonymis, locis[5]. De vuxna insekterna börjar söka värddjur efter kläckningen i augusti-oktober. Den till kroppsformen platta flugan landar på sitt värddjur och bryter av sina vingar för att leva resten av sitt liv på värddjuret. Därefter kryper den in i pälsen och suger blod. Den släpper sina larver till marken och dessa blir flugor på hösten. Den kan lätt ta miste på sina värddjur och människor, som även kan bli bitna, men den kan inte använda människoblod för sin utveckling. Flugorna tros inte bära med sig några farliga virussjukdomar; dock kan betten ge klåda och svullnad, och flugorna kan vara bärare av bakterien Bartonella schoenbuchensis, som kan ge upphov till hudinfektioner, även hos människor[6].

Älgflugan är svår att bli kvitt när den väl landat eftersom den är både flat, tjockhudad och försedd med rejäla klor på sina fötter som den kan hålla sig fast med. Den kilar snabbt in under kläderna/pälsen och gömmer sig, och den är nästan omöjlig att slå ihjäl med handen. Bäst är att klämma ihjäl den eller nypa huvudet av den. Hamnar den i håret kan det krävas en kam för att få bort den.

Lipoptena cervi 1.jpg


Höstlöv

Höstlov, höstlöv. Vilken vacker höst vi har. Då Charlie bara går 15 h per vecka på dagis och då gratis så innebär det att han även måste vara hemma på loven. Hans första höstlov med andra ord. Jag och barnen åkte tillsammans med Mickiz och Oliver ner till mormor och morfar och var kvar där hela veckan (därav den icke existerande bloggningen) Veckan gick rysligt fort. Vi umgicks såklart. Var ute på promenader och jag cyklade även en sväng var med hundarna. Krattade löv. Jag och Charlie var och såg på bio, premiär för hans del. Vi såg Nicke Nyfiken 3 sm visades gratis på folkets hus. Oliver och Mickiz var iväg och körde gokart en dag. Vi var hos grannen som har höns. ankor och gäss och vi fotade oss i höstlöven. Några fina bilder fick vi till men Charlie ville inte alls vara med på bild denna dagen utan han busade mest. Måste också tillägga att vi som i vanlig ordning åt enormt god mat hela veckan, mormor är en mästerkock. Här kommer bilderna, om ni inte redan sett dm på facebook.
 
 

RSS 2.0