1800-tals veckan på Torekällberget

Här är det succe vill jag lova, helt underbart att få jobba några dagar denna härliga vecka. Uppmaning till er alla att komma och besöka Torekällberget. Strunt i alla medeltidsveckor och riddarveckor, det har ni sett, det är 1800-talet som gäller. Jag har två fribiljetter men dessa är redan bortlovade. Det kostar 150 kr att gå in för alla över 18 och gratis för dem under, och det är det värt. Spana gärna in länkarna
 
Facebook:
https://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.690706727644888.1073741849.347453781970186&type=1
 
Hemsidan:
http://www.sodertalje.se/Se--gora/Dolda-sidor/Torekallberget/1800talsveckan/
 
Länstidningen:
http://lt.se/nyheter/sodertalje/1.2536270-en-resa-150-ar-tillbaka-i-tiden 
 
 

Sommar, bus och en man utan snus

Sommaren bjuder på ordentliga skurar idag. Vi hade Anna, Ester och Myran på besök. Vi visade huset och var ute och lekte en stund innan barnen skulle osva middag. Vi köpte pizza till lunch, farligt att ha pizzerian runt hörnet, men gott och trevligt ändå =). Myran skällde rätt mycket, hon ville nämligen få igång Sally att leka. Myran är nu 15 veckor och inne ien period då det man säger till henne raskt slinker ut igen genom andra örat. Sen blev det mer bus och så åt vi rabarberpaj. Vi tänkte gå på en promenad men kom bara ut på vägen innan det började regna (igen). Vi skyndande tillbaka till huset och Anna och familjen skulle åkahem men hann inte med att få in sig i bilen innan de blev ordentligt blöta, jag och Charlie tittade på genom fönstret =) Men vad är väl en sommar utan en åskskur eller två. I morgon väntar en annan trevlig dag. Då väntar skolavslutning för Lucas och Linnea och jordgubbstårta på det. Hoppas på sol också.
 
Bild från Anna på dagens busungar
 
Danne håller på att sluta snusa. Duktig han är va =) fast han hade visst tagit en snus på jobbet idag. Om ni ser honom snusa får ni slå honom, det har han sagt själv. och predika om hur dåligt hans tandkött blir, för inte tala om plånboken.
 

Bvc 18 månader

Tänk att det gått 6 månader sedan vi var där sist. Han följer sin kurva fint. Han är nu 11 kg tung och 83 cm lång. De kollade att han kunde gå utan stöd - check. Att han kunde stapla föremål - check. Förstå enkla uppmaningar, han fick gå och hämta en boll och ge till mig- check. Peka ut olika kroppsdelar, det ville han inte visa att han kunde men han kan väldigt många. Sen kollar de/ frågar om han kan minst 10 ord och det kan han. Han kan säga Mamma, pappa, sitta, knacka, titta, stampa, kaka, macka, hemma och igår sa han mormor för första gången :) Han är ganska bra på att härma djurläger också men det är väl inga ord direkt. Avslutningsvis fick han en spruta i låret. Biverkning i form av hög feber och prickar får de nästan alltid men 7-14 dagar efter sprutan sp bara att vänta in det då.


Hej på er!

Jag har semester denna vecka och jag måste säga att jag är rätt nöjd med det. Två riktigt varma och soliga dagar har vi haft. Det har varit så varmt att det inte gått att vara ute och jobba eller gå på promenader mitt på dagen. Vi har gått till badplatsen och badat fötterna. Vi har åkt till Strägnäs och ätit super lyxig glass och lekt i lekplats, vi har varit hos grannarna i Mariefred med en hejdå blomma, vi har lämnat ifrån oss gamla huset och varit på Bvc för 18 månaders koll. Idag har det inte varit lika soligt, rätt skönt faktiskt men den får gärna komma tillbaka. Idag har det bakats rabarberpaj och snyggat till barret hos frissan. Charlie fick vara hos Jenny under tiden jag klippte mig och det hade gått jättebra :) studsa studsmatta tycker han tydligen är riktigt skoj :) Enligt Eniro så har vi 516 m hem till Jenny. Jag vet inte om du läser min blogg Madde men jag har ungefär lika långt hem till din mamma. Riktigt nära alltså :) I morgon kommer paranbol- killen och installerar så får vi förhoppningsvis kanaler att titta på. Sen får vi besök av både Malin och Anna och Ester. Vi får se om det finns någon rabarberpaj kvar då :)


Granbyvägen 2 i Åkers styckebruk

Det är där ni hittar mig nuförtiden. Nu har vi iallafall flyttat färdigt. Vi sov här första gången i lördags och jag har inte varit i gamla huset sedan dess. Tack alla som hjälpte till med flytten. Det står fortfarande kartongen och prylar som inte hittat sin plats överallt men det börjar likna ett hem nu iallafall. Saknas lite möbler och inredning. Till helgen blir det städning av gamla huset. Jag jobbar dessvärre då men är ledig på fredag så får köra så mycket som möjligt då. Det jobbiga är att vi blivit sjuka allihopa. Charlie blev sjuk i lördags, jag blev  sjuk i går och Danne börjar känna av det nu. 
 
Vi har inget internet ännu, ingen tv heller för den delen. Så därför blir det nog lite dåligt men inlägg på ett tag. Nu är jag uppkopplad till Dannes mobil. Jag har ju också internet på mobilen men det är så himla trögt att jag inte orkar blogga där.
 
Nästa vecka har jag semester och då har vi förhoppningsvis hunnit få det lite snyggt här hemma så om någon är nyfiken på hur vi bor så är det bara att svänga förbi =)

RSS 2.0