Tack för igår!

Det blev trots allt en super trevlig kväll igår, tack ni som kom =) Det var två jag bestämde datumet tillsammans med och datumet passade dåligt för alla i mammagruppen så ingen av dem kunde komma. Sen visade det sig att de två jag bestämt med inte heller skulle komma så det var ju lite surt kan man säga, men men. Det blev ju som sagt väldigt trevligt ändå och ni som var där shoppade ju loss rätt bra =D. Såklart glömde jag ta bilder under kvällen.
För mig blev det bara ett par plagg köpta. Det började bli lite ont om storlekar i sortimentet.
 
 
Som värdinna fick jag även en t-shirt och ett par kökshandukar. Hoppas på att kunna fixa en sån här träff igen.

Gång på gång =)

På morgonen har det övats lite gång här hemma. Charlie har stått vid soffan, släppt och tagit ett steg mot mig och sen fallit i mina armar. Då fick han massa beröm så detta ville upprepas ett antal gånger.
 
Nu ska vi ut och gå på promenad och sen blir det lunch och pajbak. Sen inväntar vi gästerna.
 
Just det förresten jag har ju kommit på ytterligare ett par skaer som Charlie önskar sig. 
 
  • Han vill ju såklart ha babblarna. Det finns små figurer och så finns det böcker. 
  • Mockasiner att ha inomhus, vi har ju så kallt på golvet.
  • Duplo. Han kanske är för liten för att bygga ännu men tror han skulle tycka det var spännande ändå med alla färger. Visst är duplo stora legobitar?
                                                                                                                                                                                                                                                                           
 

Party

På fredag har jag ett Me&I party här hemma. De har ju så fina barnkläder. Jag har ju redan varit på ett sådant party och köpte där ett par plagg, men det finns fortfarande ett par till som jag är intresserad av. 
    
Fick lite pengar av farmor när vi var där, tror jag använder dessa till de här söta plaggen =)
 
Helgen sen blir det jobb. Vi har julmarknad på jobbet på söndagen och det är alltid lika mysigt. 

På tapeten

Dagen började med lite julfotografering av Lilleman men det tänker jag inte visa här och nu, det är ju långt till jul än.
Sen åkte vi till Södertälje och hämtade upp bror min och åkte vidare hem till farmor. Där fikade vi och hälsade på hennes nya vovve Dino.Väl hemma igen vankades det disk och matlagning som vanligt. Och medans jag pysslade med det så passade Charlie på att riva av en bit av tapeten i köket. Söt unge det där. Tapeten under var väldigt blommig den. Måste ha passat bra in till de tidigare oranga köksluckorna och till den brunmönstrade plastmattan =P
 
Här har ni busungen själv.
Kvällen avslutades med tre partier chicago varav brorsan vann två av dem, tyvärr. Nu lite dator och sen sova men det ligger två stycken och hostar i min säng så är lagom munter till att behöva joina dem. Än så länge har jag klarat mig undan deras förklylning iallafall. 

Då vet man att snart är det jul

Vid den här tiden på året brukar min hjärna gå på högvarv med jultankar och spotify stå på repeat på jullistan. Jag har inte riktigt kommit dit i år. Jag saknar den där riktiga julglädjen jag brukar känna, vet inte riktigt varför . Dessutom känns det som om det nyss var jul. Om bara en vecka är det första advent, helt galet ju. Egentligen är det ju bara bra att jag sparat lite på juligheterna så jag inte tröttnar innan julen är kommen. Men idag har vi slagit på stort och druckit glögg och ätit pepparkakor. Jag har även klickat hem lite julklappar från nätet. Nästa söndag och även söndagen efter det har vi julmarknad på jobbet, då ska jag väl lyckas på lite julkänsla ändå.


Nässpray för barn

Vem klarar sig utan nässpray? Det måste vara en av världens bästa uppfinningar. Har jag inte nässpray när jag är förklyd kan jag inte sova. Jag har trånga luftvägar i näsan vilket gör att jag blir täppt väldigt lätt, vilket också resulterade i att jag var täppt under hela graviditeten. Vi har haft turen att få ett väldigt friskt barn som inte varit förkyld särskilt mycket under det här första året. Han var lite hes i början av sommaren men inte direkt täppt. För några veckor sedan hade han hosta och fick hostmedicin men vi klarade oss utan nässpray då med även om han var lite täppt. Nu däremot har han blivit både täppt och med rinsnuva. Vi hade en jobbig natt då stackarn inte kunde sova. Vi har ett litet barnapotek hemma som jag inhandlade innan han föddes med både nässug och näsdroppar. Men det går ju inte, han protesterar ju hejvilt bara vi petar på näsan. Kollade runt på nätet om jag hittade någon nässpray för så små barn men hittade bara från 2 år. Idag på konsum hittade vi räddningen, nezeril spray för barn 7 mån-2 år. Visst krånglade han lite när vi skulle spraya också men det går ju så snabbt och smidigt och nu sover han så sött och andas fint med näsan. Han har det ju lite jobbigare än en själv, han kan ju inte somna utan napp i munnen och den gör ju att han inte kan andas med munnen utan måste andas med näsan.
 
haha vilket långt inlägg om bara snor.
 

Ja jag vet, jag bloggar för sällan.

Ska försöka bättra mig. Jag vill ju blogga och jag tycker det är kul men just nu går det trögt. Det släpper förhoppningsvis annars är det nog dags för en bloggpaus. 
Lördag idag och inget kul har jag gjort. Tråkdag. Danne är iväg på nån fotbollsturnerning i Eskilstuna. Jag och Charlie tänkte hitta på något men kom aldrig iväg på nåt, ingen som kunde ses idag. I morgon står städning på schemat men hoppas på något kul också =) Danne har varit sjuk med feber och ont i halsen men än så länge har jag klarat mig men idag har Charlie varit väldigt snorig. Hoppas han slipper feber och ont.
Igår var vi och badade med Anna och Ester. Det var kul. Jag har inte varit där sedan babysimmet slutade men Danne har varit där ett par gånger. Det var första gången för lilla Ester i swimmingpoolen och hon tyckte det var superskoj. Annars har det väl inte hänt så mycket sen sist. Det här inlägget har tagit hela kvällen att skriva =P kommer saker emellan hela tiden. God natt!

Snart

Vet ni vad som nyss hände. Charlie stod själv utan stöd i flera sekunder =) Stora killen. Jag satt på golvet och han stod bakom mig och drog i mitt hår. Jag kände att han höll i håret med båda händerna så jag vänder mig lite för att titta och ja då står han helt själv. Sen tog han tag i mig och kröp upp i famnen och har inte upprepat det igen. Jag har ju sagt i flera månader att han kommer gå innan han fyller ett för att han var så himla tidig med att krypa men han har krypit och krypit och krypit och har inte visat så mycket intresse för att vilja gå. 
 
Idag har vi varit på babysång. Det är jätteskoj. Det är iallafall över tio barn med föräldrar där och en ledare som sjunger och spelar gitarr. Det är sång och rörelser och ibland får barnen spela maracas. Sjunger gör vi ungefär en timme och sen är det fika och lek. Det är kostnadsfritt förutom fikat som kostar 15 kr. Igår var det dags för sjukgymnasten igen. Först var vi i gymmet där jag skulle få lite övningar på pilatesboll. Jag fick börja med att värma upp på cykel. På cykeln brevid trampade en gubbepå 82 år på och han undrade om vi skylle cykla ikapp =). Efter gymmet fick jag lite nålar igen. Känner tyvärr inte att det blir bättre men det kan tydligen ta några gånger.
 
Nu väntar två dagar på jobbet men först blir det nybakta scones och fotboll.
 
Gott med stövel. Han har krypit runt med den i munnen i två dagar nu =) 
 

Kursdag

Idag var jag och Anna på Strömsholm för en körkurs. Kursen handlade främst om hur man kan använda hästen i kommunen. Hästar kan användas till gräsklippning, sophämtning, sly och timmerkörning, guidade turer, evenemang som bröllop, gruskrattning mm. Kursen behandlade även skogsindustrin och hur man kan använda hästen där för att komplettera maskinerna och göra mindre påverkan på skogen. Första halvan av dagen satt vi inne på föreläsning och på eftermiddagen var vi ute i skogen och fick se både gräsklippning och flera lösningar på hur man kan transportera timmer och dra sly och stockar. Dagen var väldigt trevlig och givande. Förhoppningsvis kan jag använda mig av mina nya kunskaper på jobbet men för detta krävs lite redskap. Det är ju så att gräsmattan måste klippas och hästen måste tränas så varför inte slå två flugor i en smäll, dessutom blir det en trevlig upplevelse för besökarna.
 
Här kommer lite bilder från dagen, tyvärr tagna med mobilkameran.
 
Första bilden visar en gräsklippare med tre stycken "handjagare" dragen av två gotlandsruss. Just den här modellen var importerad från USA och kostade väl runt 25000 men vi såg bild på en annan variant med bara en handjagare och som man själv gick bakom.
 
Här förflyttas det timmer i skogen. Kanske inte så aktuellt för Torekällberget.
 
Det här var en smart lösning som man kunde dra slyhögar med. Man drog runt en kätting runt slyhögen och fäste i den röda som sitter fastspänd bakom hästen. Enkel och effektiv lösning som vi skulle ha användning för på Torekällberget då vi hanterar en hel del sly som djuren äter på.
 
Ännu ett timmerlass.
 
Avslutningsvis var det fika runt lägerelden.
Toppendag helt enkelt.

Charlie 11 månader

Glömde bort hans 11 månaders dag igår. Trodde det var den 13 idag. Jaja bara hoppas jag kommer ihåg hans födelsedag iallafall. 
 
Vad har hänt sen 10 månaders inlägget.
  • Han kryper fortfarande, men blir ju stadigare för var dag som går.
  • Han har kommit på hur man drar ut alla korgar vi har under vardagsrumsbordet och tv-bänken så där är han ständigt och slänger ut grejer. Dvd filmerna är väldigt kul att sprida ut över hela vardagsrumsgolvet.
  • Han har fått fler tänder och har nu 6 stycken. 4 där nere och 2 uppe.
  • Han klarar nu av att klättra ned från soffan själv och gör det gärna ofta för att det är så kul.
  • Hans nya favorit är att bli runtburen och peka på saker och så ska man berätta vad det är han pekar på, lampor är bäst, dom pekas det på hela dagarna. Han säger både mamma och pappa men har inte riktigt förstått vad de betyder, ibland pekar han på oss när han säger det och ibland på lampan.
  • Nya favoriten i matväg är mjukt bröd med smör och ost som jag ger i småbitar.
  • Han har blivit en pappagris =) Han går ofta till sin pappa istället för mig vilket gör mig väldigt glad för jag vill att det ska vara lika och att det ska funka lika bra med pappa som mamma.
  • Nya favoriten i musikväg är gummibjörn.
  • Det är lättare att få honom att sova på kvällarna nu och han somnar alltid i sin egna säng. Vi har en sovrutin som alltid är samma. Först välling, sen ombyte till pyjamas sen tandborstning och sen läggs han i sängen och vi läser saga en stund. När han tröttnar släcker vi lampan och jag brukar sjunga lite och stryka lite över bröstet. Det går oftast på mindre än en halvtimme från det att vi lagt honom vilket är en klar förbättring sen tidigare. Danne la honom nyss och det tog väl ca 10 min. 
Söt liten björn, snart ett år gammal.
 

Charlies önskelista

Det vankas ju både jul och födelsedag. Inte vet jag vad han önskar sig men det vet han nog inte själv heller. Allt som han inte får ha vill han ha som till exempel sladdar och mobiltelefoner men det står alltså inte med på önskelistan. Han har ju så himla mycket grejer och kläder så att göra en lista är inte så lätt. Här är iallafall några saker han inte har.
 
  • En skaloverall Typ som denna från HM. Alternativt ett par vattentäta överdragsbyxor eller en vattentät vinteroverall.
  • Strumpor. Vi har fått en himla massa strumpor begagnat så Charlie har väl närmare 50 par. Men då de är begagnade så är resåren lös och strumporna halkar av på nolltid. Jag antar att strumporna åker av förr eller senare ändå men vore ju trevligt om de satt kvar ett tag iallafall.
  • Byggklossar/ stapelklossar.
  • iPad fodral; Wise-Pet Splashy (iPad)Denna finns på iphonebutiken.se
Kommer inte på något annat just nu. Vi har köpt ett lektält och en bil han kan sitta på och köra med fötterna som också går att studsa på. Kanske blir det en dvd-spelare också men den är ju till hela familjen. Pulka har han. 

Julklappsbyten

Jag och Fredrik har dragit lottningen om årets julklappsbyten. Det är väl inte hemligt så jag tänkte publicera det här. Sorry för tråkigt inlägg för er som inte berörs av detta.
 
Person    Ger till     Person

Johanna      -->      Berit
Fredrik        -->      Hasse
Robert        -->      Mickiz
Nettan        -->      Maggan
Pontus       -->      Mats
Danne       -->       Nettan
Berit          -->       Danne
Kette        -->        Jenny
Jenny       -->        Sami
Mats        -->        Robban
Carina      -->       Pontus
Micke      -->        Kette
Hasse      -->       Micke
Maggan    -->      Fredrik
Mickiz      -->     Carina
Sami       -->     Johanna
 
Frågor på det? Har jag glömt någon? Matte? Sandra? Yvonne? Någon som inte vill vara med?
Ska vi rimma i år? =) Haha god jul på er så länge iallafall.
 
                                             

Internet

Idag äntligen kom en tekniker från Boxer och fixade vårt internet så nu blir det att blogga igen =) 
 
Helgen bestod av jobb, vi var riktgt effektiva och fick mycket gjort på jobbet. Det kändes bra. Efter jobbet igår så åkte vi på middag hemma hos Anna. Alla mammor från mamma-gruppen var inbjudna med barn och barnens pappor. Det var skoj och barnen röjde för fullt. Riktigt god mat bjöds det på också. Idag så var det ytterligre besök hos sjukgymnasten. Den här gången fick jag akupunktur. Jag har väl inte märkt någon skillnad nu efteråt men jag ska på flera behandlingar. En gång i veckan framöver och då ska jag även få gymma i deras gym (tillsammans med alla typ 80-åringar). Fredrik var här och passade Charlie medans jag var där och efteråt käkade vi pannkakor allihopa, Charlies favorit just nu. På eftermiddagen åkte vi till Anna en stund, gick en promenad och käkade kladdkaka. I morgon ska jag till jobbet i några timmar för planering och då får Charlie vara hos sin mormor.
God natt hälsar Charlie <3
 
 

Sjukgymnastik och julklappar

tror jag har glömt att skriva om mina besök hos sjukgymnasten. Jag har varit där två gånger på grund av mina ryggproblem.  När jag var gravid så fick jag ju väldigt ont i ryggen och gick till en kiropraktor. Han konstaterade att jag var sne i kroppen vilket är väldigt vanligt förekommande och går att behandla. Han knäckte ryggen på flera ställen och behandlade även med akupunktur. Smärtan försvann men kom tillbaka bara efter någon dag. Antagligen för att jag var så tung och kiropraktorn behandlade ju problemet men inte orsaken till problemet vilket är brist på muskler i det området. Därför vände jag mig den här gången till vårdcentralen och sjukgymnasten. På första besöket kollade om bara och kände för att hitta problemet. Hon konstaterade att jag nog var något sne men också att jag hade väldigt spända muskler i de områdena. Jag fick övnigar att göra varje dag både styrka och strech. Det är bålen jag måste bygga upp, främst de inre magmusklerna. Strecha rumpmuskler och höftböjaren. Jag fick återbesök efter ca två veckor och det kändes redan mycket bättre. Vid andra besöket så knäckte hon även ryggen lite men dock på samma sätt som jag själv brukar göra så det var kanske inte till så stor hjälp. Jag har nu iallafall ökat min core träning och ska dit igen på måndag. Sista veckan har jag tyvärr haft lite ondare igen. Måste kanske gå till en kiropraktor ändå för att få en ordentlig omgång. Men jag är ju lite dumsnål också, hos kiropraktorn betalar man runt 500 per besök och hos sjukgymnasten 100.
 
Nu till något helt annat, julklappar =) Jag har redan börjat handla och är i princip klar till alla barnen. Vi brukar alltid dra lott i släkten om vem som köper julklapp till vem så att alla vuxna köper och får en varsin julklapp. Det jag undrar är om det är okej om jag gör lottningen och kanske redan i kväll? Skulle vara skönt att ha det klart =) De flesta av er läser ju min blogg så ni kan ju protestera, annars gör jag det ikväll och hör av mig om vem som fick vem.

En bra start på dagen

Jag är ingen kvällsmänniska. Klockan nio på kvällen är jag oftast trött och börjar redan fundera på sängen. Jag skulle väl inte påstå att jag är en morgonmänniska heller för jag tar gärna sovmorgon om det finns möjlighet. Men om jag väl kommer upp på morgonen så tycker jag att det är rätt trevligt. Man hinner få så mycket saker gjorda under dagen. Min nya favoritstund på dagen är i bilen på väg till jobbet på mornarna. Där sitter jag i min ensamhet med en macka och en kopp kaffe och skrålar med till radion. Vilket resulterar i att jag kommer till jobbet med väldigt gott humör. Jobbigare är det på hemvägen då jag måste tvinga mig själv att hålla mig vaken. Nu sitter jag vid min jobbdator och har morgonfika och snart ska jag ge mig ut på en ridtur på vårt gotlandsruss Nora.
 
God morgon på er!
 

Hostmedicin

Har varit lite dålig på att blogga. Har fortfarande inget internet. Boxer skulle skicka ett nytt modem till oss och skickade först till vår gamla adress i Södertälje. Vi tecknade abonnemanget efter att vi flyttat. Sen skickade de ett nytt modem till rätt adress så det tog ju sitt tag innan det kom fram. Funkade fortfarande inte så nu väntar vi på någon tekniker som vi kunde få vänta på i ytterligare nån vecka. Suck.
 
Ska alldeles strax gå och sova då jag ska jobba i morgon men tänkte slänga upp några ord här så ni inte tror jag glömt bort helt. Igår var vi på öppna förskolan och lekte. Vi träffade två mammor från föräldragruppen vi gick på i våras. Idag var vi i munkhagskyrkan på babysång och sen fika. Kul att komma iväg och göra saker men man hinner inte med mycket hemma. Tyvärr missade jag när mammagruppen skulle träffas idag men på söndag ska vi käka middag tillsammans hemma hos Anna. Då följer även alla pappor med. Det är inte mycket mer än så som händer den här veckan då jag kommer jobba alla dagar utom fredag. På fredag är det tänkt att vi ska åka och bada men det beror lite på hur Charlie mår, han har nämligen fått hosta. De två senaste nätterna har han hostat och även idag när han sov middag. För övrigt har han verkat må bra. Tyckte dock att han var lite varm nu på kvällen så vi får väl se hur det utvecklar sig. Jag har iallafall köpt hostmedicin och alvedon åt honom och hostmedicinen fick han innan han somnade. Han tyckte det smakade pyton men förhoppningsvis sover han bättre och då även jag. Det behövs. Jag har väl egentligen mer att skriva om och lite bilder och filmer borde väl komma upp ockå men det finns det inte tid för nu. Kudden ropar. Godnatt!

Fredagsnöje

I fredags firades Madde och jäklar vad kul det var. Vi träffades alla tjejer hemma hos Malin och lagade tacos. Till efterrätt hade Malin gjort åppelkaka och sen blev det snacks på det och för min del vitt vin, nästan en hel flaska faktiskt =) Vi spelade spel och skrattade och klockan gick alldeles för fort. Först var den åtta och sen helt plötsligt så var den halv tolv och halvt panik utlöstes. Kläder byttes, smink bättrades på och taxi beställdes och sen begav vi oss iväg till Flamingo. Där blev det lite dans och drinkar och sen var det hem och sova för majoriteten av oss. Oss gamlingar =P. Ungdomarna Madde och Karin skulle då vidare mot stockholm för fortsatt party. Jag sov hos mamma den natten och dagen efter var seg. Begav mig hemåt mot kvällen. Idag söndag har jag väl inte gjort så mycket heller men var iallafall ute och sprang en sväng med Sally. 6,7 km kom vi men sprang inte hela tiden. Skönt var det trots skitväder. Nu blir det chips och soffhäng.

RSS 2.0