7 veckor

Nu ser bebisen inte längre så krum och nyfödd ut – om du håller den upprätt, ser den förmodligen riktigt alert och stadig ut. Bebisen kan kanske lyfta huvud och bröstkorg korta stunder när den ligger på mage, som om den gör mini-armhävningar. Nu dröjer det inte länge innan den kan rulla från mage till rygg, eller tvärtom. 

Bebisen blir mer och mer uppmärksam på vad du säger och gör för varje dag som går. När du pratar, kanske den stannar upp, slutar amma eller suga på handen för att lyssna till din röst. Det är bra att prata och svara bebisen med liknande ljud som den gör. Du kan beskriva vad du gör, när du rör dig i rummet – på så sätt stimulerar du språkets utvecklingoch det är dessutom lugnande. När du är i sällskap med vänner, kan du inkludera bebisen i samtalet och låta den höra vad som händer. Eventuellt kommer den att bidra till det som sägs med egna ljud!
 
- från babycenter

Lyfta huvudet kan han men inte rulla runt ännu. Snackar gör han när han är vaken och inte har ont i magen. Vid de tillfällena är han supersöt och garvar mycket. I morgon är det dags för bvc igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0