Det mesta regnar bort

Ja "sommaren" regnar bort tyvärr, så typiskt när jag och Danne är lediga tillsammans i 8 veckor, vilket troligtvis aldrig kommer hända igen.Men men man får försöka göra det bästa av situationen. Jag håller på att fylla skafferiet och frysen här hemma med saft, sylt, kryddor och bär. Jag hade tänkt fortsätta på det temat och göra lite vinbärsgele, frysa in mer bär och sen när vindruvorna i växthuset är klara så ska jag och mamma göra vin =) Vore himla trevligt att hitta lite fler kantareller också men det är ju ingen som vill avslöja sitt kantarellställe för mig.
 
Blir av med min Charlie nu i några dagar. Han åker med sin mormor till min mormor och morfar =)
På söndag är det hundutställning och jag har äntligen köpt mig ett utställningstält så nu känns det inte helt hopplöst om det skulle regna. 
 
Kom av mig litegrann om vad jag egentligen skulle skriva så jag tänker äta lite chips istället och sen gå och sova. Och just det, det måste planeras dop för Henry också, dock har vi ännu inte kommit på vad han ska få heta i mellan -namn. Dopet kommer nog troligtvis ske i början på september iallafall.

Mina grabbar

Några fina bilder på några fina killar, mina killar <3
 
 
 
 
 
 

Instagram

Ledsen att bloggen är dåligt uppdaterad, den är lågt prioriterad. Jag lägger iallafall upp bilder på Instagram lite då och då så jag lägger upp dem här med för er som inte har Instagram.
 
Henry för någon vecka sedan
 
Henry i babygungan när jag var själv hemma. Danne och Charlie var på Kråmö. Funkar riktigt bra med gungan då han ofta somnar där och man får tid till att göra saker på egen hand, tex äta frukost.
 
Mamma kom över i veckan några dagar och vi roade oss bland annat med att plocka bär. Vi plockade även svamp, åkte på loppisar, hälsade på hos mina mostrar och pysslade i trädgården.
 
Av bären blev det saft.
Bilderna ligger lite rörigt märker jag. Här är en bild från föregående vecka då vi var nere och hälsade på i Kosta. Vi tog då en tripp till älgparken.
 
Denna bild är från igår då jag, mamma och Henry åkte ut till grabbarna på Kråö och var där deras sista dag. Vi hade tur med vädret =)
 
Skördebild
 
Jenny med familjs nya familjemedlem, Aster, Hovawart valp.
 
Invigning av bärsjalen, funkade finfint, förutom att den är krånglig att få på
 
 
 

Paddan

När Henry föddes var han min lilla groda som älskade att just ligga som en groda på magen och sova. Han gillar fortfarande att ligga på min mage och sova men han är numer snarare en padda. Min lilla sumobebis, 6 veckor gammal är nu 59 cm lång och hör och häpna väger 6275 g. Han har nu storlek 62-68 i kläder och strl 3 i blöjor. För er som inte kan relatera till detta så väger Annas 4 månaders lika mycket och Isac som är snart 8 månader har bara en storlek större kläder. Det är dock helt normalt att växa som han gör men det tillhör väl inte det vanligaste, Han kommer ju inte växa lika snabbt hela tiden...eller??!! Han fick iallafall godkänt på läkarbesöket hos bvc idag och han beskrevs som en stor, stark och ovanligt nöjd 6 veckors bebis.
 
I morgon åker vi till småland i ett par dagar. 
 
Har en del bilder att visa men kan inte lägga in dem på datorn just nu då Henry sover i min famn och blogar jag från mobilen fungerar det inte att lägga upp bilder, Det är därför det alltför ofta är inlägg utan bilder.

Gäster <3

Denna veckan har vi haft gäster varje dag :) Mycket trevligt. I tisdags var min farmor, faster, kusin och kusinbarn på besök samt min bror Robban och hans familj. Var väldigt länge sedan jag träffade både farmor men framförallt min faster Eva. Min kusins Sofias son Noel och Robbans Isac är nästan lika gamla, bara en månads skillnad. Det var kul att träffas och jag hoppas vi kan göra om det snart igen.

Onsdagen bestod av hundbesök, nämligen Aslan, Sallys förstfödde. Han tog med sig både matte och lillmatte. Tror dock att Ella uppskattade besöket mer än vad Sally gjorde.

Idag har Malin och Madde varit här. Madde bor ju i Göteborg nuförtiden så det är inte alltför ofta vi ses, tyvärr. Vi fikade och pratade i timmar. Underbara vänner <3 Ananasoaj har stått på fikabordet alla gånger då jag bakade två pajer i tisdags. Men vad gör det, det är ju så gott!

Vi har också hunnit med ett besök hos Anna igår. Idag var Danne och Charlie på en dagskryssning. Så fullt upp denna veckan alltså och så rullar det på ett tag. I morgon har vi väl inga direkta planer, jag tänkte inhandla en present och sen tänkte vi kolla svamp i skogen.

Nu borde jag nog sova. Danne sitter med en kvällspigg bebis i vardagsrummet. Henry brukar inte somna förrän närmare tolv. Han har inga långa sömnpass än då länge. Sover sina 3 timmar mellan målen på sin höjd. God natt!


Solsken

Idag har vi varit på bröllop, Det var Dannes kompis Rikard som gifte sig. Trevligt att komma iväg och att få kl upp sig lite, dock väldigt varmt. Charlie var med mamma under tiden och dom roade sig med studmattestudsning och poolhäng hos Jenny & co dit även vi åkte efteråt.
 
Igår var jag och barnen till taxinge till en av mammorna från mammageuppen som vi brukar umgås med. Inte så ofta vi ses nuförtiden. För ett par år sedan när barnen var små träffades vi en gång i veckan nästan. Av fem mammor så har två av oss hunnit skaffa syskon och Carina som vi var hemma hos väntar tvillingar som kommer vilken dg som helst, en fjärde väntar syskon först till vintern. Kul att träffas allihopa och det var verkligen röj på barnen. Lånar en bild från Anna på mina pojkar och hennes Alma. 
 
Under hela veckan har Dannes kompis (ja han är väl min vän också =)) Martin varit hos oss. Han och Danne har varit ute och jobbat. De har hundsäkrat tomten ordentligt så Ella inte kan rymma, de har rivit innertaket på förrådet och så har vi skrapat färg på räcken och även påbörjat målning. Skrapa färg och målat har även jag hjälpt till med, annars har jag mest tagit hand om barnen. Charlie har varit på dagis lite i veckan också så nu är han inskolad på nya avdelningen, men först ska han ha sommarlov.
 
Det är faktiskt lite jobbigt med värmen och småbarn. För min del får det gärna vara så här varmt men dom tycker det är jobbigt och det är inte så mysigt att sitta och amma och vagga barn när man är typ 100 grader. Vi har fläkt i sovrummen på natten och Charie har fått sova middag i källaren de senaste två dagarna så vi överlever. Hoppas på att få en liten stund för mig att sitta i solen =) kanske i morgon!
 
Ha det bra och njut av sommaren!
 

Unghunden Ella

Nu är den lilla rackarhunden 8 månader. Hon har precis löpt för första gången. Under löpet så tappade hon aptiten nästan helt vilket ju är vanligt och även Sally äter dåligt då. Hon löpte samtidigt. Ella behöver dock äta massor för hon är spinkig. I början av löpet så kissade hon i vår säng ett par tillfällen så då bestämde vi oss för att det numer är hundförbud i sovrummet. Det fungerar jättebra, vi stänger dörren eller sätter upp kompostgaller.
 
Jag har precis anmält Ella till lydnadskurs i augusti. Det blir Danne som får gå nu igen då han redan är medlem i föreningen så vi slipper den kostnaden igen. Dessutom tyckte han själv att han behövde det. Ella ska också gå på ett par utställningar i augusti så nu gäller det att jag börjar träna henne inför det också, var så länge sedan nu att hon glömt.
 
 
 
 

RSS 2.0