Se på katten, solen skiner ju

Enligt alla väderprognoser jag läst så skulle det vara kallt och grått hela veckan men idag vaknade jag upp till sol och klarblå himmel. Rätt kyligt ute ännu men solen värmer. Prognoserna är idag ändrade till något bättre väder framöver än vad som sas igår, men i morgon är det ju 1 april och aprilväder går ju inte att lita på. Vi får helt enkelt ta en dag i taget och se vad det blir. Jag har planer på att ta med Charlie till jobbet någon dag i påsk så han får rida igen, han pratar ofta om det. Dessutom har det kommit en massa söta små bebisar där, både lamm, killingar oc kaninungar, säkert kycklingar också men dom får nog inte allmänheten se. Idag ska vi åka och hälsa på en annan slags bebis, en människobebis =) Charlie ska få träffa lilla Alma för första gången. Fast nu är han på dagis eller närmare bestämt ute i skogen med dagis, de skulle besöka deras naturruta de har där. Hämtar upp honom på vägen sen efter att han sovit middag.
 
Har tyvärr inga nya bilder att bjuda på, är dålig på att fotografera nuförtiden. Kameran i mobilen är värdelös och stora kameran orkar jag ju inte släpa med mig i vardagen.Men jag ska försöka få till en magbild nu igen, min magen är ju gigantiskt. Däremot så känner jag mig inte så stor men varje gång jag ser mig i spegeln så blir jag chockad =P
 
Om graviditeten hade facebook: https://instagram.com/p/zsZVB9JS2R/  
 
 

Barnmorskebesök v. 32

Idag har det varit full fart fram tills nu. Danne skulle följa med till barnmorskan idag då vi även hade ett möte på familjecentralen för att fastställa faderskap. Vi hade tid hos bm kl 10. Charlie vaknade med tuppen i morse, strax innan halv sex. Danne gick upp med honom och jag fick snooza lite till halv sju. Efter frukost så dammsög vi och torkade golven innan vi alla åkte. Charlie lämnade vi på dagis på vägen. 
 
Barnmorskebesöket gick bra. Hon var lite orolig över min knappa viktuppgång men jag har gått upp 2 kg på 1-2 veckor så det kommer nog. Totalt har jag gått upp 5 kg. Blodtryck var bra, bara en liten ökning. Magens sf mått var bra, ligger mitt på kurvan. Blodvärdet låg på samma som förra gången, ganska lågt men hon tyckte ändå att det var bra att det inte hade fortsatt sjunka. Bebisen låg med huvudet nedåt men fortfarande rörlig. Ska dit igen först om en månad och då gör hon ultraljud på mig för att säkerställa att bebisen ligger med huvudet nedåt.
 
Efter bm åkte jag och Danne och käkade lunch på sibylla och sen åkte jag och storhandlade. Nu har jag äntligen landat i soffan och tänkte vila mig en stund. Sen ska hundarna på en promenad innan det är dags att hämta hem gossen igen från dagis. 
 
Förresten, dagens diss är marabous nya choklad med japp. Jag gillar japp men denna var inte god =( Vad besviken jag blev.
 
 

Vårfrudagen

Vårfrudagen, Marie bebådelsedag eller våffeldagen. Vet ni vad vi egentligen firar? Jag hade faktiskt ingen aning tills idag då jag tog reda på det. Men våfflor är ju gott. Vårfrudagen infaller 25 mars, exakt 9 månader innan juldagen och Jesu födelse. Det är alltså en kristen högtid som firats sedan 600-talet. Ärkeängeln Gabriel nedsteg till Maria och berättade för henne att hon skulle föda Guds son. Dagen firas också till minne av jungrufödseln. Vill ni ha bebis till jul vet ni alltså vad ni ska roa er med nu =)
 
I Sveriges bondesamhälle så var detta också dagen för vårbruk och gränsen mellan vinter och vår. Barnen sprang barfota runt husen för första gången. Detta skulle hjälpa mot förkylning och ge starka och friska fötter och det skulle även hjälpa skörden.
 
Idag kan man också tyda vädret. Så mycket snö som ligger på taken idag kommer att ligga på marken till Valborg. Här är inge snö på taken iallafall så ingen vit Valborg i år då, skönt =)
 
Varför det även kallas våffeldagen är bara en felöversättning då språk och dialekter har översatt vårfu till våfflor. Men jag har inte hört någon klaga om det. Numera är det ju framförallt våfflorna vi firar och inget annat. Vi åt inga våfflor idag utan igår istället. Den här gången blev det med grädde och sylt. Annars äter vi det oftast med glass.

Lediga dagar

Nu har jag varit ledig 6 dagar och det börjar kännas mer verkligt, att jag faktiskt är ledig och inte ska jobba om någon dag igen. Dock var jag nära att ringa jobbet idag för att kolla så det gjort vissa saker men sen tänkte jag att äsch, det är ju inte mina bekymmer =)
 
Jag är lite förkyld med lite halsont så jag har bara slappat de sista två dagarna när Charlie har varit på dagis. Det enda fysiskt jobbiga jag gjort har i princip varit hundpromenader och idag gick vi lite extra då det var så fint väder.
 
På torsdag är det dags för besök hos barnmorskan igen. Känns som om det är betydligt färre av de denna graviditeten. Sen är det ytterligare en månad till nästa besök.
 
Har glömt vad det egentligen var jag skulle skriva idag =/ Tokigt, som Charlie skulle ha sagt. Får lov att återkomma en annan dag.

Första utställningen avklarad

Det gick bra idag. Ella skötte sig väl inge vidare, var mycket skutt och bus som förväntat. Då och då gick hon fint i ringen. Men hon var positiv och glad hela tiden och det är viktigt. Hon ville gärna busa med alla andra hundar. Då det bara var Ella som var anmäld papillon så var det inte så svårt att kamma hem titeln" bäst i rasen", BIR. Sen ställdes hon mot de andra vinnande valparna bland sällskapsraserna och blev där trea. Hon behöver definitivt mer träning men jag är väldigt nöjd med henne ändå och med resultatet.
 
Så här löd kritiken:
En pigg och trevlig valp med vackert huvud och uttryck. Rätt öronställning, mörka ögon. Bra hals och rygg. Välvinklad. Rör sig bra. Lovande päls.
 
Trots att vi mest bara suttit på ändan idag så är både jag och Ella helt mega trötta, ja hon ligger redan i sängen och sover sedan dryga timmen och jag gör henne nog sällskap snart.

Ella 4,5 månader

Inlägget som postades nyss var gårdagens inlägg som inte blev postat igår. Idag har vi varit hemma och varit allmänt sega både jag och Charlie. Tråkigt väder också. Som tur va fick vi besök av Malin på eftermiddagen då vi fikade och pratade, Charlie tyckte nog att vi var rätt tråkiga men.
 
På söndag är det alltså dags för min lilla valp att ställas ut. Nu har jag iallafall lyckats vara ute och träna med henne vid fem tillfällen och det är stor skillnad mot första gången. Hon fattar inte riktigt men hon förstår iallafall att jag vill något och att hon får godis om hon gör rätt.
 
I mina ögon är hon iallafall fin. Hon är inte lika femini som Sally och hon är redan lika hög i manken som Sally. Blir spännande att se var hon landar, hoppas att hon inte blr alltför stor bara. Riktigt bra som agilityhund blir hon nog, hon är riktigt spänstig. Mamma säger att hon ser ut som en lama och hyena har jag också hört men hon är fin ändå =)
 

Vardag 2

Vad gör ni när ni är hemma en vanlig vardag? Såhär såg min dag ut iallafall. Uppstigning 6.30 vilket är sovmorgon nuförtiden. Lång frukost i tv soffan framför disney junior. Bytte om på Charlie, startade en diskmaskin och begav oss till dagis. Idag började Charlie 8.30. Hem, ut med hundarna och tränade inför utställning med Ella. Sen kort "rast" då jag åt blåbärssoppa i festisformat. Väldigt bra mellanmåltips till både vuxna och barn, finns som nyponsoppa också och den är ännu godare.
ICA
Efter det tog jag tag i veckans golvrengöring med dammsugning och moppning. Det tar ju dryga timmen så efter det var jag trött och tog en liten tupplur på en timme. Sen var det lunchintag, rasta hundarna igen och iväg och hämta Charlie på dagis 13.30. På eftermiddagen roade vi oss med att cykla lite trehjuling, pussla, fixa iordning bebiskläderna och göra pannkakor. 
 
Ja det här var min dag, ingen dg är väl den andra lik men snarlika dagar finns det gott om. 
 
 
 
 

Vardag

Hej!
Jag är frisk, fortfarande, det ni =) Jag njuter varje stund. Tänker på det flera gånger dagligen faktiskt. Har knappt problem med nästäppa längre ens, behöver bara nässpray 1-2 ggr per dygn. Foglossningen är under kontroll. Om jag ska klaga på något så har halsbrännan blivit värre. 22 maj närmar sig med stormsteg, är ju redan i vecka 31/40. Har känt mig höggravid länge men nu måste jag väl ändå ingå i den kategorin? Trots min stora mage så står vågen på knappa 3 kg plus men det ska nog ordna upp sig. Man längtar ju inte mindre när man träffar Annas bedårande söta lilla Alma. 
 
Våren är på ingång och jag jobbar min sista arbetsdag på onsdag. Efter alla negativa inlägg den senaste tiden känns det skönt att kunna skriva lite positiva saker. 
 
I morgon kommer mamma hit och hälsar på. Onsdag är det jobbdag som sagt. I helgen är det hundutställning för Ella i Eskilstuna. Hon är tyvärr enda papillonen som ställs så det blir lite tråkigt. Är väldigt få hundar i allmänhet som ska ställas.Men det blir en bra första utställning för henne och färre för oss att skämmas inför. Jag har nämligen bara tränat 2 gånger hittils och det har inte gått bra. Hon studsar med alla fyra tassar fram eller vägrar gå, bara att få på kopplet är en match. Så det blir spännande.
 
Hoppas på att orka skriva lite fler blogginlägg de närmaste dagarna, har lite bilder jag vill ladda upp men jag är så trött på kvällarna.
 
Nu ska jag kolla film och sen är det läggdags

Min bästa väns bröllop

Malin och jag har känt varandra sedan första klass. Bästa kompisar blev vi först i sexan och än idag är vi nära vänner. Sådana vänner växer inte på träd och jag är så glad att jag har henne <3
 
Malin har hittat mannen i sitt liv och ska gifta sig i slutet på maj. Hur ofta gifter sig ens bästa vän och vad är oddsen för att man ska föda barn just då?
 
Jag hoppas verkligen att jag kan gå på bröllopet. Det enda som kan stoppa mig är att jag föder barn just då. jag har bf den 22 maj så jag hoppas ju att bebis redan har kommit då.
 
Jag är säker på att Malin kommer att vara bland de vackraste brudar som skådats <3 och jag vill ju också vara fin på bröllopet. Men vad sjutton ska jag köpa för klänning när jag inte vet om jag kommer vara höggravid eller inte alls gravid? Har jag fött måste klänningen gå att amma i. Men jag har faktiskt i huvudet redan bestämt hur jag vill att klänningen ska se ut, ska bara hitta den i verkligheten också. Det ska vara en långklänning, gärna typ ljusrosa eller någon annan ljus vår/somrig färg. Skärningen måste gå under brösten så att den går att använda både som gravid och efter. Den måste vara så pass täckande upptill att den döljer en amningsbehå och den måste gå att amma i.
Något liknande som denna, fast denna är slutsåld. Är den inte vacker?
Japp inlägget är redigerat då jag tydligen inte kan stava, hur svårt kan det vara =P

Isacs dop

Igår döptes fasters lilla hjärta Isac. Det var fint och mysigt och personligt. De hade ordnat allt så bra. Han döptes i kapellet på slottet där de bor (de bor i ett hus brevid slottet) Prästen Kalle bor i huset brevid dem. Kakbuffén de dukade upp efter dopet var enorm, vacker och hembakt med kärlek <3
 
 
En bild säger mer än tusen ord sägs det =)
 
Vågar inte lägga upp någon bild på självaste Isac utan godkännande från hans föräldrar, lägger heller inte upp några bilder på gästerna utan deras godkännande men linslusen Charlie visar gärna upp sig på bild.
 
Tack för att vi fick komma på ditt dop Isac <3
 

Lilla Alma <3

Grattis säger vi till Anna med familj till lilla Alma som föddes i fredags <3
De är nu redan hemma sen igår och den här bilden är lånad från Annas blogg. Syskonkärleken fann sig direkt och Ester är så stolt över att vara storasyster. Det värmer i hjärtat att se bilderna och jag hoppas att min lille Charlie kommer att uppskatta sitt småsyskon på samma vis.
 
 

Dripp dropp

Positiva droppar då det droppar från taket. Är väl inte så mycket snö ovh is kvar däruppe men efter dom här härliga solstrålarna så lär det vara torrt. Våren är definitivt den bästa årstiden och även början av sommaren. Solen värmer lite redan nu och ger en härlig pirrande energi. Idag känns livet lättare än för ett par dagar sedan. Smärtan avtog redan efter natten och igår var jag som vanligt igen. Idag har jag nästan mindre ont än vanligt. Vet inte riktigt vad det var som hände i förrgår, kanske att bebis stökade om därinne men nu har lagt sig tillrätta med huvudet nedåt och att det känns bättre för mig. Hoppas på det iallafall och att jag slipper den där hemska smärtan som var.
 
Det enda negativa med den här dagen är att Sally är halt. Hon mådde fint igår kväll men Danne berättade att hon haltat på morgonpromenaden. Hon har ont så hon darrar när jag känner på henne. Det är i det benet hon skadade i somras. Jag hade kvar metacam så hon har fått det och ligger och vilar nu så får vi se helt enkelt åt vilket håll det barkar. Jag ska passa på att träna lite med Ella, det kan hon verkligen behöva. Snart är det dags för utställning och jag vet precis hur det kommer se ut om jag inte börjar träna ordentligt. Hon kommer studsa som en studsboll och dra åt alla håll i kopplet för att kunna hälsa på alla andra hundar.
 
Idag är Charlie på dgis i några timmar och jag har en lång lista. Men istället sitter jag här =P Jag tror jag fuskar lite. Anna och Ester kommer hit i em och jag hade tänkt baka något. Men vi har inget hemma att baka på så då är jag tvungen att handla först. Vilket jag inte orkar så jag köper nog något redan färdigt fika istället =)
 
Jag sådde tomater för någon vecka sedan. Kanske lite för tidigt men då känner jag att våren är på ingång.
 

100 åringen

Den här hundraåringen jag pratar om hoppar minsann inte ut genom några fönster. Däremot att försvinna skulle sitta fint ett tag. Idag känner jag mig som minst 100 år. Jag har så ont nu i fogarna framtill. Jag kan inte gå det gör fruktansvärt ont. På riktigt så ska Danne leta upp sina kryckor när han kommer hem och se om jag kan använda dem. En rullator eller rullstol hade varit ännu bättre men det var inte lika lätt att få tag i. Jag förstår inte riktigt varför jag fick så ont i dag. Jag har jobbat men tagit det lungt och slutat vid kvart i 12. Det har gått bra de andra dagarna. Nu har jag bara 7 arbetsdagar kvar men som det känns nu kommer inte ens det att gå. I morgon får jag nog ta ut semester och så får vi se sen. Pratade just med mamma och hon i princip förbjöd mig att jobba. Såklart har hon rätt, jag måste tänka på mig själv och bebisen och att orka med förlosnningen och tiden efter det. Men man har ju ett samvete som säger åt en att göra ett bra jobb, att ta hand om Charlie på bästa sätt, att ta hand om hundarna och ge dem den motion och uppmärksamhet de kräver och att ta hand om hemmet. Men det är som det är, de får komma i andra hand nu. Jag ska försöka att inte må dåligt av det men jag är även glad för att jag har dessa värderingar. 

Graviditetspenning

De sista två månaderna innan beräknad födelse kan man söka om att få ut graviditetspenning från försäkringskassan. Det är bara om man har ett så fysiskt tungt eller farligt arbete som gör att det blir svårtatt klara av att jobba som man blir beviljad. Man får då ut samma ersättning som vid sjukskrivning eller föräldraledighet. Vissa blir inte beviljade och vissa blir endast beviljade en del av vad de sökt. Jag har sökt om hel ledighet från och med 22 mars och idag kom beskedet. Jag fick godkänt. Vilket jag visste egentligen, det var ju inga problem förra gången heller men handläggningstiden är lång och man hinner ju bli lite orolig på vägen. Jag jobbar totalt 8 dagar till nu varav 6 av dem bara är halvdagar och de andra två är konferensdagar. Nedräkningen kan starta =)
 
Då jag inte tagit några egna bilder så kommer en från Annas blogg från gårdagen. Vi var ju där på mammaträff fast det var visst bara vi som kom. Jaja trevligt att ses ändå och Charlie gillar verklogen att leka hemma hos dem.
Nästa gång vi träffar dem kanske de har en liten bebis också. Anna har knappt två veckor kvar till bf nu.
 

RSS 2.0