En månad

Nu är min gosbebis hela en månad gammal. Han hade gått upp ytterligare 600 g på förra bvc besöket och vägde då 5100. Jag är lite dålig på att blogga, men men. Dagarna knatar på här hemma. Veckan som var bjöd på shopping för min del med Malin, fick med mig en hel del hem både till mig själv och mina små. En annan dag åkte vi ut till skottvångs gruvor och tog en liten promenad. Fanns inte mycket att se där måste jag påstå. I lördags var vi på jobbet då vi hade temavecka 1800-tal med massa ståhej. Charlie tyckte kasperteatern (dockteater) var roligast. Idag skulle vi åka till skansen men det blev ändrade planer tyvärr. Jag vaknade nämligen inatt med feberfrossa och mjölkstockning =( Mådde sen jättedåligt hela natten och morgonen. Blev bättre under dagen men jag har fortfarande ont. Får bli skansen en annan dag helt enkelt. 
 
 
 
 

Pigg och fräsch tvåbarns mamma

Solen lyser med sin frånvaro men som Pippi skulle ha sagt: " Vi får vara glada att vi har något väder alls".Det blev inte så midsomrigt här hemma igår, vi kom inte iväg på någe midsommarfirande då det regnade. Så inge små grodorna. Men en fn midsommarbukett plockade jag och så åt vi god mat med våra gäster. Grillad lax och rabarberpaj till efterrätt.
 
Idag har vi haft finbesök från London då Annelie är hemma på visit. Malin kom också med =) Det blev rabarberpaj idag igen, denna gång med hallon och Dannes hemmagjorda vaniljsås.
 
Jag har börjat träna lite smått här hemma. Har hittat ett 11 stegs program för nyblivna mammor. Det är framförallt bålträning och för att återskapa kontakt med sina inre magmuskler och knipövningar. Är på steg 3 nu och där ska man stanna i 1-2 veckor så att ta sig igenom alla 11 steg tar nog ett tag. Jag får höra dagligen att jag ser så pigg och fräsch ut för att nyligen ha fått barn. Några blir nästan lite sura över det, antar att det bara är svartsjuka, hehe så jag tar inte åt mig iallafall. Framförallt beror det nog på att jag har bra gener som gör att jag inte har så lätt för att lägga på mig extrakilon. Men det beror ju också på livsstil. Jag äter inte världens hälsosammaste mat men jag vräker inte i mig onyttigheter heller. Min grundfysik har alltid varit bra och jag rör på mig ganska mycket. Om man tycker att man själv ser bra ut så mår man mycket bättre och jag kan inte komma på något bättre tillfälle att vilja må så bra som möjligt än efter en förlossning. 
 
Henry fick prova gungan för första gången igår. Charlie hjälper till.
Kolla kinderna på mini, men som sagt så har han gått upp 1 kg sen han föddes.
 
 
 
 

Kissehundar

Den här veckan har vi haft problem med kissande hundar. Våra hundar. Båda två. Helt plötsligt började Ella återigen kissa inne, hon som nästintill blivit rumsren. Dessutom kissade hon i sängen vid flera tillfällen, inte okej. Hon har också morrat åt både Danne och Charlie när dom kommer och flyttar på henne då hon sover vilket verkligen inte är okej så då har hon fått skäll. Upptäckte igår att hon löper, första löpet. Det är alltså därför hon beter sig som hon gör just nu. Skönt det för då slutar dessa beteenden förhoppningsvis om nån vecka.
 
Min lilla Sally har ju haft problem med ryggen under vintern. Vi var ju till animale med henne i vintras då hon fick metacam (smärtstillande och antinflammatorisk) och vila. Hon blev då mycket bättre men det försvann inte helt. Vissa dagar sedan dess har hon mått dåligt. Hon drar sig undan och vill vara ifred och bara ligger, ibland skakar hon lite och ibland är hon halt. Sedan nästa dag är hon som vanligt igen. Det har väl hänt ca 3 gånger sen i vintras så det är inte så ofta. I måndags hade hon en sån dag men då kunde hon inte heller hålla tätt utan kissade på sig där hon låg och även på vgen till dörren. Idag besökte vi veterinären som kollade urinprov efter urimvägsinflammation mm, samt en vanlig undersökning och röntgen av ryggrad, mage mm. De kunde inte hitta något fel alls på henne förutom att hon fortfarande är öm över ryggen. Så vi fick mer metacam utskrivet som vi kan ge henne dessa dagar hon mår dåligt och blir det värre så får vi utreda vidare. Hon kissar inte längre på sig utan det var endast måndag och lite på tisdagen. 

Schimpansunge

Jag vet har inte bloggat på en vecka. Mycket beror på att jag har en liten schimpansunge här hemma som helst av allt bara vill klänga sig fast på sin mamma. Speciellt på kvällarna när jag vanligtvis bloggar för då har han ofta lite magknip också. Idag var det återigen en bvc besök för Henry. Fick veta på förra besöket att de är i Åkers på tosdagar och bara ca 100 m från vårt hus så framtida bvc besök blir väldigt bekväma. Tror dock att jag måste ha grädde i tuttarna. Han hade återigen gått upp ett halvt kilo och väger nu 4500. 3 cm har han också vuxit på längden på en vecka och är nu 56 cm. Tyvärr innebär det att han nu vuxit ur en del av sina kläder i strl 50 som vi knappt hunnit använda.
 Den här veckan har jag även vart och hälsat på på jobbet. Vi har också vart på sommarfest på dagis. Charlie är nu ledig i en vecka och efter det har han en vecka inskolning på nya avdelningen innan hans riktiga smmarlov börjar. Jag har varit till veterinären med Sally men det tänkte jag berätta mer om i ett anat inlägg. Nyss tog jag också tag i mina kläder och gjorde en ordentlig utrensning. Hade över 20 par jeans och lika många shorts. En del kläder gick direkt till soporna men de flesta hamnade i andra högar, en påse till "myrorna" en påse till vinden som alltså inte ska slängas, en påse som ska säljas eller ges bort. Väldigt skönt att ha det gjort. 

Dags för bvc

Idag är det dags för Henrys första bvc besök. 8 dagar har gått sedan läkarbesöket och han vägdes sist. Ska bli kul och se hur mycket han har gått upp. Kommer inte ihåg hur snabbt de ökar i vikt vid den här åldern. Allt rullar på här hemma. I måndgs var vi hem till min moster där nästan hela släkten väntade, det var min mormor och morfar, brorsan Robban och hans familj, Fredrik och min kusin Mickiz och såklart moster Carina då som vi besökte. Måste också passa på att tacka alla vi träffat för så fina presenter till våra små =)
 
Igår var min första dag hemma själv med Henry. Danne var på utbildning på jobbet. Danne både lämnade och hämtade Charlie på dagis så det var ju inga problem. Dock fick han med sig vagnen till jobbet så någon hundpromenad vart det inte. Tyvärr var det en sådan dag då lilla Henry var gnällig och det endast dög att sova på mig så det vart inte mycket annat gjort än bebismys. Idag åkte Danne iväg på avslutningsresa till Göteborg med skolan, han kommer hem sent i morgon kväll. I morse var alltså premiär för mig att vara ensam med båda barnen. Gick klockrent hela morgnen med frukost, påklädning och åka till dagis, så skönt. Hoppas alla dagar blir lika smärtfria =) Efter lunch kommer mamma hit och stannar sedan över natten så får jag lite hjälp. I morgon blir det dock jag ensam hela dagen även läggningen på kvällen, det ska bli intressant.
 
 

En vecka har gått

Min lilla skrutt är redan en vecka gammal. Vilken bra vecka vi haft tillsammans familjen. Dagarna går lättare och lättare då vi skapar rutiner och hittar våra roller i våra nya familjeförhållanden. Jag mår så mycket bättre efter denna graviditet än den förra. Dock är jag lite orolig för att se ut som ett skelett då kilona fortsätter att rasa i lite för snabbt tempo, är redan under startvikten. Jag är grymt sugen på att komma igång med träning men det får allt vänta i några månader. Så länge får jag köra på med promenader och knipövningar.
 
Denna vecka har bjudit på en del besök här hemma men för det mesta har det varit väldigt lungt faktiskt. Charlie har gått på dagis tisdag-torsdag några timmar. Han behöver det, han tycker det är lite jobbigt med en lillebror även om det går framåt varje dag. Skönt för honom att komma till dagis en stund där allt är som vanligt iallafall. Själv har jag mest bara suttit och ammat och gosat med Henry hela veckan. Han är en väldigt nöjd liten bebis som älskar att sova i famnen.
Somnade här med skrutten i famnen och Danne smygfotade oss
Här kommer en annan mysbild. Charlie myser med sin hund och sin katt.
Igår var vi ute på premiärtur med vagnen och gick till en lekpark.
Igår var det även dags för Charlie att åka till bvc för 2,5-3 års kontroll. Han fick godkänt på alla punkter. Efter det tog vi en glass i Mariefred och sen åkte jag och Henry hem med bilen medans Danne och Charlie tog bussen hem. Mycket uppskattat av Charlie som tjatat om att åka buss i ett halvår.
 
 
 
 

Lemon

Hos papillon finns det 3 färgställningar, alla har vit botten och kan sedan vara svarta, röda eller som båda mina är trefärgade men då både svart och rött. Men det stämmer faktiskt inte, det finns andra färger men det är väldigt sällsynt i Sverige. Bottenfärgen hos papillon måste alltid vara vit, nostryffel och läppar mm måste vara svart pigmenterade annars är alla färger tillåtna men de kan endast registreras i de tre ovan nämda färgerna. De kan vara blå (ser ut som blyertsgrå) och de kan även vara cremefärgade/ isabella eller som det heter hos papillon lemonfärgade. Den blåa grundar sig i den svarta färgen och lemon grundar sig i den röda men är "utspädda"
Hittade lite bilder som jag lånar lite, visst är de fina
 
 
Jag önskar att jag någon gång får äga en sådan liten skönhet =)
 

Mammas lilla kråka

Henrys första dagar rullar på här hemma. Inte ofta jag har tid att sätta mig här vid datorn och skriva. Henry är ett litet matmonster och äter gärna ofta och mycket. Han har börjat gny lite nu också så vi får väl se hur långt det här inlägget blir. Han har iallafall börjat ta napp nu vilket gör ganska stor skillnad. Ofta vill han ju nämligen snutta men är inte hungrig. Nattsömnen går det sådär med. Igår natt så somnade jag inte förrän vid fyrasnåret, Henry var inte direkt ledsen men missnöjd och kom aldrig till ro ordentligt. Nu i natt så hade han magknip och gallskrek i två timmar ca kl 23-01, usch vad jobbigt det var. Efter det var han helt slut och sov sedan resten av natten till 06.30. Så trots magknipet igår så var detta "bästa" natten hittils med mest sömn för min del. Hoppas att Henry slipper magknip i framtiden och inte blir ett kolikbarn. Jag börjar äntligen återfå min normala kropp också =) Smärtorna efter förlossningen börjar avta och jag kan nästan sitta som en vanlig människa. Magen börjar återfå sin form, de få kilona jag la på mig är borta och jag känner mig piggare för varje dag. Skön känsla =)
 
Nu är det matdags men jag försöker återkomma senare med lite bilder.

Henry <3 Förlossningsberätelse

Som mina bloggläsare säkert redan vet så är han här nu, vår lilla prins Henry. Han tog sitt första andetag kl 04:46 lördagen 30/5. Han är så fin och så snäll. Än så länge är han nöjd mest hela tiden och mest bara äter och sover.
Jag tänkte berätta om min förlossning. Den var verkligen en total annan upplevelse än förra gången, största likheten är väl slutresultatet, att få upp en frisk liten pojke på bröstet <3
Jag hade sovit bra natten mellan tor-fre, inga förvärkar, bara en hostig Charlie. När jag klev upp på morgonen vart det ordentligt blött i trosorna (ursäkta om det låter lite äckligt men sånt får man räkna med när man läser en förlossningsberättelse =P) Det var inte vattnet som gått utan en teckningsblödning som sker när man börjar öppna sig, aaltså går in i första stadiet av förlossningen sk latensfas när livmodertappen ska utplånas och man börjar öppna sig till ca 3 cm. Jag började också få värkar som kändes annorlunda än de som jag haft tidigare men de kom bara då och då. Jag ringde hit mamma som skulle passa Charlie och hundar utifall att det skulle sätta fart. Hela dagen hade jag sedan oregelbundna värkar som gjorde kändes rätt så mycket men kom ca 7-20 min mellanrum. Jag lyckades sova middag en stund och trycka i mig en pizza till middag. Jag väntade bara på att värkarna skulle bli tätare för de började göra mer och mer ont. Vid ca halv elva på kvällen tyckte jg att värkarna började bli lite jobbiga och vi bestämde at vi skulle åka in. I bilen hade jag i princip inga värkar och var rätt säker på att vi skulle bli hemskickade igen.
23:25: Blir vi inskrivna. Barnets hjärtljud slog fint, mina värkar var fortfarande inte tätare än ca 8 min mellanrum. Det görs en vaginal undersökning och livmodertappen är helt utplånat och jag är öppen 3 cm - vi får stanna =)
01:30 Fortfarande inte tätare värkar men gör ont så jag ber om lustgas. Blir undesökt och är redan öppen 7 cm, helt utan smärtlindring.
02:30 Öppen 8 cm, ligger på sidan i sängen 
03:58 Jag sitter på pilatesboll för att röra på mig lite och hjälpa barnet nedåt i födelsekanalen. Ökar lustgasen. Vid det här laget kommer värkarna tätare, säkert 3 på 10 min om inte mer. Ångrar lite att jag tackade nej till ryggbedövningen men nu är det försent iallafall.
04:30 Får jag krystvärkar, 04:46 är han född. Hade även långa pauser mellan krystvärkarna och bebis kom ut på 4-5 krystvärkar. Hela huvudet kom ut på näst sista och kroppen på sista.
Jag fick upp min lilla pojke på bröstet och sedan var det dags för moderkakan att komma och sedan blev jag sydd med 5 stygn. 
Danne frågade om jag fortfarande ville att han skulle heta Henry och sen vart det bestämt <3
Han tog direkt bröstet och snuttade sedan konstant i 2 timmar.
Först efter 8 på morgonen kom de och vägde och mätte honom. Han var 52 cm lång och vägde ca 3500, väldigt normal med andra ord. 
 
Vi mår bra. Jag har lite lågt blodvärde så är lite trött och yrslig men annars fungerar allt toppen. Han ammar utan problem. Jag är riktigt stolt över mig sälv hur jag klarade av förlossningen =) Fast jag är inte ett dugg sugen på att göra om det om man säger så.
 
I morgon ska vi tillbaka på återbesök. För den som vill komma och hälsa på oss så går det bra =)
 
För den som vill köpa med sig en present så är det självklart jättekul med nya kläder, dom är ju så söta men vi har redan massor så det är egentligen inget vi behöver. Det vi behöver är blöjor strl 2, dräggeltrasor i tyg, scarfs/haklapp, skötbordsöverdrag, en lite tjockare bebisfilt eller ett litet bidrag till ny skötväska, charlies blir för liten för båda. Självklart får ni hälsa på utan presenter =D 

RSS 2.0