Your dreams come true

Startade denna blogg för lite drygt ett år sedan med inlägget "When you wish upon a star" med önskan om att under året bli gravid med mitt första barn. 
 
Bilderna får tala för sig men jag är grymt nöjd med året och ser fram emot året som kommer och ja alla andra år också för den delen. 
 
 
 
 
When you wish upon a star your dreams com true
 
Gott nytt år alla fina!

Super Charlie

Vill passa på att tacka alla som varit här och hälsat på oss och för alla fina presenter. Charlie har fått väldigt mycket fina kläder. Mycket i lite större storlekar så de kommer väl upp på bloggen lite senare i vår när lillgrabben kan ha dem. I eftermiddags fick vi besök från Lidköping och de hade med sig en mycket passande present =)
 
Super-Charlie (inbunden)
 
Boken om Super Charlie av Camilla Läckberg. Visste inte att hon skrev barnböcker. 
 
I morgon kommer mina tjejer hit, Charlie har längtat efter att få träffa er <3

Du är det dyraste i världen

Ja du är det finaste jag vet, du är det dyraste I världen. 
Du är som stjärnorna, som vindarna, som vågorna, 
Som fåglarna, som blommorna på marken.
 

Våren

Igår var vi på bvc för vägning och mätning, Charlie är nu 53 cm och väger 3,5 kg.
 
Dags att planera in våren. Vi har börjat kolla babysim som vi absolut vill gå på. Vi har börjat planera dop, det blir i slutet på mars. Jag har kollat upp gym så jag kan återfå mina muskler. Danne har börkat kolla upp förskolor i mariefred, dock är det ju ett tag kvar tills han kommer börja förskola men kan va bra att ha lite koll på vad som finns. 
 
Hos mormor och morfar bor ju vår ena hund, Caspian som är efter Sally. Jag har ju ställt ut honom några gånger och sist fick han ju nedslag på underbett. Träffade honom nu igen på julen och underbettet är borta =) Så skönt. Nu kan jag börja kolla upp fler utställningar under våren. 
 
Nu tror jag det är dags att sova middag, lär ju få vara vaken halva natten igen så man får passa på när man kan. 
 
Förresten jag var ute på en rask promenad med Sally idag och jag provade även på att springa lite - läs jogga. Det kändes så skönt, jobbigt men skönt att kunna. Har inte kunnat springa på hela graviditeten och drömde ofta på nätterna att jag kunde det. Skumt. Konstig grej att sakna, är ju inte direkt nån elitlöpare. Fån Johansson statyetten i augusti, here I come.
 

2 veckor

Alldeles nyss fyllde Charlie 2 veckor. Tiden går så fort. Var på bvc idag för mätning och vägning. 53 cm och 3,5 kg. Han har en bra viktuppgång trots den jobbiga koliken han har. I natt var vi vakna i stort sett hela natten och nu har han börjat få ont igen =( Vi har fått massageövningar vi ska göra två gånger om dagen och så får han miniform droppar före varje måltid. Hoppas det hjälper.

Charlies första jul

Min pepparkaka =)
 
 
Fler bilder kommer när jag laddat över från kameran. Julen var helt superbra =) Charlie fick en massa julklappar. Nu har vi kläder så vi klarar oss åtminstonde ett halvår. Har nog så det räcker i strl 62 och även mycket i strl 68. Tack för alla fina presenter. Av Charlies mormor får vi den fina babygungan som vi önskat oss men den levereras först på torsdag.
 
I morgon är det dags för bvc besök. Hans första. Vi fick komma tillbaka till sjukhuset för första besöket med vägning då de även gjorde hörseltest. Han hade nästan gått upp till födelsevikt igen vilket är väldigt bra. Alla bebisar går ned i vikt de första dygnen efter förlossning för att sedan vända och börja gå upp. De har två veckor på sig att komma upp i födelsevikten igen. Skönt att veta att han får i sig maten som han ska. Hoppas på fortsatt bra viktökning på morgondagens vägning. Hoppas också på att mitt blodtryck har sjunkit så jag slipper medicin.
 
Amningen går bra men fy vad jobbigt det var i början. Först såriga och onda bröstvårtor, sedan lagom till de började läka så svullnade hela brösten upp och blev stenhårda och knöliga - det var då mjölkproduktionen kom igång ordentligt. Men de la sig efter nåt dygn. Nu blir de hårda och gör lite ont om han inte ammar på en stund. 

Förlossningen

Tänkte skriva några ord om förlossningen så kan jag glömma den sen. 
Natten till 12/12 hade jag regelbundna förvärkar som inte gjorde så ont. 
kl 03 går slemproppen.
kl 06:40 går vattnet.
Får en tid på förlossningen där de konstaterar att det är vattnet som har gått men skickar hem mig igen då värkarbetet inte kommit igång. Igångsättning sensast fredag morgon.
15:00 Värkar startar hemma, ca 2-3 på 10 min som håller i sig i ca 45 sek, avvaktar hemma då värkarna går bra att ta sig igenom utan smärtlindring.
19:00 Kommer in till förlossningen, kollar ctg kurva och undersöker mig. Öppen 2-3 cm och har regelbundna värkar. Har också alldeles för högt blodtryck. Får medicin för detta. Smärtlindring TENS- maskin och värmekudde.
21:15 andra laget fosterhinnor tas och efter det så forsar vatten ut hela tiden och jag får börja använda deras gigantiska blöjor som säkert är en halvmeter långa, trots detta så rinner det igenom. Fostervattnet grönt, bebis har alltså bajsat i vattnet.
23:23 mer ont, börjar andas lustgas
00:30 Fortfarande 2-3 värkar på 10 min. Dropp sätes in för att förstärka värkarbetet. 
00:56 Lavenemang efter mitt eget önskemål, skitjobbigt att hålla sig till toaletten men helt klart värt det i slutändan.
01:55 Ryggbedövning läggs (Hade inte överlevt utan)
06:00 Sovit ett par timmar efter att ryggbedövningen börjat verka. Frukost, får i mig en macka.
07:00 5 värkar/ 10 min
07:55 tappas på 350 ml urin, har ej kunnat kissa sen ryggbedövningen lagts. 
08:00 Livmodertappen utplånad, öppen 6 cm. Jag har fått feber så får alvedon. Sedan ber barnmorskorna mig att hålla mig aktiv, får nya direktiv varje halvtimme, sitta på pilatesboll, stå och gunga i gåstolen mm.
11:10 öppen 7 cm
11:50 tappas på mer urin.
12:30 öppen 8 cm, börjar känna tryck nedåt. Droppet höjs för att förstärka värkarna ytterligare.
13:00 Börjar andas lustgas igen.
13:55 dropp höjs ännu mera.
17:05 Öppen 10 cm, liten kant kvar. Fick provkrysta medans kanten hölls undan. Funkade, den försvann.
18:32 Bäckenbottenbedövning läggs.
19:18 Charlie ute.
 
Charlie föddes med framstupa kronbjudning, skrek omgående. Krystas ut med handen vid halsläge vilket gör att jag spricker lite, fick sys med 4 stygn. Förlorar mycket blod totalt 1 liter vid förlossningen och några dc till följande morgon. Fick sedan två påsar blod då hb sjönk fort och jag började må sämre.
 
Vad jag tyckte om förlossningen
Den var hemsk, jag var helt säker på att jag inte skulle klara det och att han aldrig skulle komma ut. Timmarna gick och ingnting hände, det gjorde bara ondare och ondare och jag blev tröttare och tröttare. På slutet under krystningen hade jag extremt svårt att hålla mig vaken. Försvann i lustgasvärlden ett par tillfällen och kunde varken öppna ögonen eller svara även då jag hörde att folk pratade med mig. Grät vid några tillfällen av smärta och hopplöshet och även när det var personalbyte när de barnmrskor jag haft länge skulle gå hem. Danne var superduktig genom hela förlossningen och stöttade mig bra. Försökte tvinga i mig mat och dricka hela tiden. Bästa minnet är när jag sitter på pilatesbollen och han sitter bakom mig hela tiden och hjälper mig genom värkarna. Minns att jag ville krysta hur länge som helst men fick inte göra det. Minns också om att jag hela tiden bad om paus men det fick jag såklart inte, tyckte värkarna kom hela tiden. En barnmorska tvinga i mig en mandarin i utbyte mot att hon skulle undersöka mig och se om det var läge att krysta. Det var då hon höll undan kanten och jag fick provkrysta vilket startade de riktiga krystvärkarna. Efter förlossningen så bestämde jag mig för att aldrig göra om det igen, vilket inte har släppt riktigt ännu. Jag vill ju ha fler barn så det blir ju svårt då. Barnmorskan som förlöste mig lovade att nästa förlossning skulle ta halva tiden åtminstone. Nu är iallafall min lilla groda här och ja han var helt klart värd all smärta. 

My miracle


Bebistid

Ligger sådär lagom efter med bloggandet men jag gissar att det kommer så småningom. Har ju varit lite upptagen med annat kan man säga.Åkte hem från bb i söndags, totalt 4 nätter där men det första var ju under förlossningen. Dagarna går superfort trots att det enda man gör är att amma och ta hand om bebis. I morgon kanske jag orkar med att skriva om förlossningen, fast jag egentligen helst vill glömma den. Men den är iallafall över och nu handskas jag med andra bebis "problem" som avsaknad av sömn och hemskt onda bröst. 
Men jag har världens underbaraste bebis som alltid är glad och nöjd och alltid hungrig. Ammar i stort sett varannan till var tredje timme och varje amning tar minst en halvtimme. Men han är ju så söt, kan inte sluta titta och pussa och njuta av min vackre son <3
 
I morgon ska vi tillbaka till sjukhuset för att göra hörseltest och vägning. De ska även kolla mitt blodtryck som vägrar att sjunka. 

Charlie

 
Efter många tuffa timmar på förlossningen är vår lilla prins här. Han föddes 19.18 igår, alltså 121213. 51 cm lång och 3,4 kg. Vi mår bra allihopa. Skriver mer när vi är hemma och allt är lungt.
 
Världens finaste lilla Charlie <3

Hemma

Konstaterat att det var vattnet som gått. Inget aktivt värkarbete så jag fick åka hem och vänta på värkar. Har det inte hänt något så blir jag igångsatt fredag morgon kl åtta. Nu ska jag försöka sova blev bara två timmar sömn i natt och dålig sådan. Trots att det kanske inte blir bebis idag så känns det skönt att det är nära, jag kommer inte ligga på bb på julafton :)


BF

Idag är det dagen med stort D, och det ser även ut att kunna bli det. Har haft regelbundna sammandragningar hela natten med ca 7 min mellanrum. Vid tretiden i natt gick slemproppen när jag gick på toa. Vid 6:40 i morse gick vattnet. Värkarna har inte blivit intensivare - det gör inte ont ännu. Vi har ätit frukost och just nu sitter jag och tar tid på hur ofta värkarna kommer så jag kan berätta det när jag ringer förlossningen. Än så länge kan det vara många timmar eller till och med dagar kvar men jag hoppas att han kommer idag. Oavsett så åker vi in till förlossningen lite senare för undersökning. Man måste alltid komma in om vattnet gått. 
 
Nu vill jag inte ha en massa telefonsamtal under dagen, utan jag kommer nog ha fullt upp ändå. Är jag hemma så skriver jag här, annasr får ni gissa vad jag gör =) 
 
Ha en trevlig dag nu!!
 
<3

Mage vecka 40


-1 dag

Jaha här sitter jag i soffan som vanligt. Tråk-dag. Har varit på en promenad med Danne och det är väl typ det enda som hänt idag. Följer kanske med honom ikväll på fotbollsträningen som lite tidsfördriv. Han är tränare för Nykvarns damfotbollslag. Barnmorskan i morgon kl 13.30, nu ska jag sova middag, god natt.

-2 dagar

Alla julklappar färdiginhandlade =) Väntar bara på ett par som kommer med posten. Nu är det bara att invänta julen. 
Ja jag var ju hos barnmorskan idag. Hon drog lite i tappen som för övrigt har ett par cm kvar men är iaf supermjuk. Resultatet hittils är lite mer sammandragningar än innan men känner inte direkt att det är nära förlossning. Jag ska dit igen på onsdag då hon kollar igen och drar lite. Då får jag även akupunktur. Fick inte det idag då man tydligen måste ha gått 40 fulla veckor. Blodtrycket hade sjuknkit ytterligare idag så nu är det ingen fara med det längre. 
 
I år ska vi fira jul med min familj. Vi blir hos moster som har vandrarhem och plats för många sovgäster, vi blir nämligen 20 st + 3 hundar. Det kommer bli toppen. De senaste åren har jag jobbat i juldagarna och inte kunnat fira ordentligt, det har blivit väldigt mycket åkande hit och dit och familjen har inte heller varit samlade på samma ställe som nu i år. Ser verkligen fram emot det. Hoppas jag inte ligger på bb då bara =P

-3 dagar

Fortfarande förkyld, hopplöst. Inte ens nässprayen hjälper mer än 5 min. Bland det värsta jag vet är att vara täppt i näsan. Har ju varit de de sensaste 9 månaderna och använt nässpray hela tiden för att kunna andas normalt, men nu fungerar alltså inte det =(
Väldigt vackert ute men kallt. Vi hoppar över julmarknaden idag, känns dumt att bättra på förkylningen. Tar en sväng förbi mamma och adventsfikar lite med mina hemmabakta lussebullar. Och pussar på Sally. Danne tycker nämligen att jag måste komma ut lite =P Han påstår att jag kommer bli tokig om jag bara är hemma. Han har väl rätt. Dessutom går tiden lite fortare. Kan ju inte bara sitta hemma och trumma tummarna på bordet och vänta på bebis. Danne är ledig från och med nu, känns superskönt. Slipper han ta sig hem från jobbet och hämta mig den dagen det är dags.
Vaknade i natt utav den smärtsammaste värken hittils, kunde knappt stå. Den varade i typ 5 min, sen kom det inge mer. Lurbebis.

- 4 dagar

Mamma ringde förut idag och frågade om det inte var på gång. Hon hade nämligen slagit vad med brorsan om vilken dag det blir. Hon tror i morgon den 9 och brorsan den 10. Jag tror de har fel båda två. Om barnmorskan lyckas trigga igång det på måndag så kanske brorsan får rätt men troligare är ju då den 11. Drömde inatt att han föds natten till den 12 alltså efter tolvslaget så han blir den första på det datumet så LT kom dit och skulle göra ett reportage. 
Idag är jag fortfarande väldigt förkyld och har sovit väldigt få timmar inatt. Hoppas på att jag mår bättre i morgon för då tänkte vi åka på julmarknaden på jobbet och hem till mamma en sväng. Sally bor hos mamma nu sen en vecka och måste ju dit och pussa lite på henne. Hon har tydligen lite hemlängtan också. Men det är både för hennes och min skull som hon bor där. Hon får komma hem några dagar efter förlossningen.

- 5 dagar

Har väl egentligen inte så mycket att skriva. Händer inte så mycket här på hemmafronten. Men tänkte att jag slänger upp ett inlägg om dagen så vet ni att vi mår bra och är hemma. Har blivit förkyld och har ont i halsen, vart kom det ifrån? Det är ju nu jag ska vila upp mig och samla krafter inför förlossningen. Jag får se till att bli frisk fort nu. Fick mitt sista mail från vårdguiden om graviditetsvecka 40, sen finns det inga fler. Finns inget att skriva då bebis är klar. Endast 5% av alla barn föds på bf. Själv föddes jag 5 dagar före bf, vilket är idag för min bebis. Men sen är det också så att 70% av alla förstföderskor går över. Jag har hela tiden trott att jag ska föda tidigare men nu vet jag inte det längre. Han verkar som sagt trivas ganska bra därinne lilla gossen.

0 veckor kvar

Ja enligt min widget här ovanför så är det 0 veckor kvar. Det stämmer ju, 0 hela veckor men fortfarande 6 dagar. Är ganska glad att han inte kom som igår under det värsta snökaoset. Idag är det brorsans födelsedag och även finlands självständighetsdag. Det verkar inte bli bebis födelsedag.
Var återigen hos barnmorskan och konstaterade att mitt blodtryck nu hade sjunkit lite till, så skönt =)
Har väl inte så mycket mer att uppdatera, börjar bli lite långtråkigt här hemma nu.
 
Bjuder på lite bilder från min vackra arbetsplats som hade julmarknad i söndags.
 
Visst ser det mysigt ut. Även nu på söndag är det julmarknad då Södertäljes Lucia ska krönas. Läs mer på Torekällbergets hemsida 

En vecka kvar till bf

Visst skulle det vara coolt om han ville titta ut den 12 och nu är det inte långt kvar till dess. Kanske blir det så. Jag blir hela tiden lurad av förvärkar som sedan lugnar ned sig. Inatt trodde jag nästan att det skulle sätta igång. Har inte sovit många timmar. Känner mig ändå rätt pigg idag och har lust att göra saker. Finns dock inte så mycket att göra. Ska väl trotsa vädret och skotta uppfarten iallafall. Fick ett mail från familjeliv.se som handlade om gravidvecka 40.
 
Vecka 40
Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot    livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

Bebben i magen

Bebben i magen, bebben i magen.
Vad har du för dig, sover du?
Kokar du kaffe?
Borstar du skorna?
Bebben i magen kom fram.

Bebben i magen, bebben i magen.
Vad har du för dig, sover du?
Bakar du bullar?
Klappar du katten?
Bebben i magen kom ut.

Nu


Babygungan

Vi har hittat en superfin babygunga som både jag och Danne gillar. Den är nu på rea. Vi funderar ska vi slå till och köpa den nu eller ska vi vänta till efter jul och se om den blir billigare...
 
 
Visst är den söt =) Akta Graco innergunga baby delight, just nu 595:- på babyland.se
 
Har också fått hem babynestet som mormor sytt. Superfint blev det. Tack snälla!

Sommarbebis

Jag tror inte att bebis tänker titta ut förrän till sommaren. Jag förstår honom, det är riktigt kallt. Svårt att kliva upp ur ett varmt bad med massa minusgrader på utsidan. Har inga känningar på att det kommer att sätta igång iallafall. Och det där med ananas, prova inte det =P När jag var inne på min andra ananas så började det svida ordentligt i mun och läppar, gick och tittade och upptäckte att jag blödde från massa småsår på hela läpparna. Det varnade dom minsann inte för, bara diarre om man åt 7 st. Inte startade det någon förlossning iallafall. 
 
Var hos barnmorskan igen igår och det såg ut ungefär som sist. Blodtrycket hade sjunkit litegrann iallafall så hoppas det fortsätter nedåt. Ska tillbaka på torsdag. Nästa vecka är det bf och då ska barnmorskan undersöka mig och ev peta lite för att få igång det hela.
 
Avslutningsvis vill jag hälsa krya på dig till Anna som även hon fick åka in till förlossningen i förrgår. Även i hennes fall så mår bebis bra och allt verkar sluta gott <3

Tävling

Jag är med och tävlar om en Fiddler cello
 
Vill du också ha chansen att vinna, besök denna blogg

Pippi firar jul

Varför har jag lagt upp det här videoinslaget då? Ja av fler anledningar. Dels är det första advent så lite julstämning är ju aldrig fel. Men den största anledningen var att jag under dagen kom att tänka på en scen ur det här avsnittet. Jag och Danne skulle öva på att ta på oss och använda vår babysjal som vi köpt. Det var inte det lättaste, sjalen är ju över 3 meter lång. Vilket fick mig att tänka på halsduken som Pippi ger till Lilla Gubben i julklapp, som visst skulle ha passat en giraff. Ca 2.20 in i klippet. Här nedan följer bilder som visar hur det ska gå till att få på sig sjalen. Det ska vara 6 bilder men alla kom inte med
 
 
Men man lär sig nog. Går nog lättare utan gravidmagen och med en riktig bebis, idag övade vi med en nallebjörn.
Sen var vi en sväng till Mariefreds julmarknad men fy så kallt det var ute, men fint och juligt var det.
Har smällt i mig en hel ananas idag =) Men inget händer... får ta den andra jag har här hemma också, haha.
 
 
 
 
 
 
 
 

Fyndat

När vi julshoppade igår så åkte vi även förbi Barnens Hus i Södertälje. De hade utförsäljning av allt då butiken ska läggas ned. Det fanns dock inte så mycket kvar men väldigt fina priser. Vi passade på att köpa en babyvakt för över halva priset. Hittade även en amningsbh från Boob med 80% rabatt, lakan till spjälsäng och värmande amnininlägg. Allt ihop gick på strax över 600 :-. Bara Babyvakten skulle i vanliga fall kostat 1000:-
Nöjd =D
 
 

December

Nu är det december och den månad vi kommer bli föräldrar. Dagen startade ju med ett besök på förlossningen. Samma resultat som igår. Jag har ett blodtryck på 150/100, undertrycket ligger på maxgränsen till att de måste behandla, övertryckets maxgräns är på 160. Blir det värre pratar de om blodtrycksänkande medicin men det påverkar även bebisen så det känns inte som ett alternativ. Jag märker knappt av att jag har högt blodtryck och bebis verkar ju må toppen i magen så känner absolut inget behov av att sänka blodtrycket med medicin. Jag ska fortsätta med täta kontroller så nästa besök är hos barnmorskan på måndag. Nästa gång jag åker till förlossningen vill jag göra det för att föda barn, inte för massa annat jobbigt tjafs. I och med förlossning så sjunker blodtrycket så kom ut nu lille skrutt.
 
Efter det åkte vi och käkade tapco special på pizzan =) Sen blev det lite julklapps shopping. Köpte mig ananas men den är inte riktigt mogen, jaja. Nu ska vi sova. Godnatt!

RSS 2.0