<3

Fick en hälsning från älsklingen på vindrutan =) 
Nu lämnar jag honom i tre dagar, men bara fysiskt för han är alltid i mitt hjärta <3

Barnmorskebesök och föräldragrupp

Var hos barnmorskan idag igen. Inget blod denna gång heller men det lovade hon till nästa gång. Blodtrycket var bra och även bebis hjärtslag. Däremot hade inte min mage vuxit något sen förra gången. Jag har följt kurvan mitt i under hela tiden men nu börjar den planas ut så på måndag ska jag in och göra ett tillväxt ultraljud för att se hur mycket lillen väger. Inget att oroa sig för i dagsläget tycker barnmorskan men självklart blir man lite nojjig. Inte mycket för mig att göra åt iallafall, bara vänta på att det blir måndag.
 
Efter det var det dags för första träffen med föräldragruppen, vår barnmorska som håller i dem. Fick bland annat se en film om förlossning och inte sådana filmer man får se på tv hela tiden utan den här var mer verklig. Man fick se ctg maskinen, hur hon använde lustgasen. Hur hon rörde sig i rummet och använde sig av olika hjälpmedel som pilatesboll och gåstol. Vad pappan gjorde för mamman, masserade, hämta dricka, stöttade mm. Den ena mamman födde ståendes på knäna med kroppen mot sängens ryggstöd, det var något jag inte sett förut. Så lite var ändå intressant men det mesta som sades på kursen visste jag ju redan då jag ägnar ganska stor del av min tid till att läsa om just det. För danne var det nog en större aha upplevelse och han tyckte filmen var läskig =) Har inte hunnit prata med honom ännu då han åkte iväg på möte direkt efter kursen. Nästa vecka är det bara papporna som ska ses, det blir nog väldigt bra för danne. 
 
Nu ska jag packa. Ska iväg på nästa hundutställning som är på fredag. Kommer hem igen på lördag, får se om jag hinner blogga något innan dess.

Babyshower <3

Jag har nog de finaste vännerna i världen. De hade anordnat en överrasknings babyshower för mig och lillen igår. Trodde jag skulle på inflyttningsfest men möttes av blåa ballonger med texten it´s a boy på ytterdörren. Innaför möts jag av mina närmsta vänner som alla har en enormt stor plats i mitt hjärta. De hade gjort det så fint och mysigt, ballonger och banderoll, massa god mat och fika som hette duga med vackert utsmyckade cupcakes och cheesecake. Och ett helt berg med presenter till bebis, alla fint inslagna med text från "mostrarna" Det tog mig nästan en timme att öppna alla presenter. Massor av kläder i storlekar från 56-68, leksaker, dräggellappar, apoteksgrejjer, andra bra att ha saker och inte mindre en 130 blöjor fördelade på en tårta och en motorcykel. Jag hade kunnat sitta och prata med er i flera timmar till.
Tjejer, kan vi inte ha en myskväll nån helg i november med lite jultema. Få umgås bara vi innan bebis kommer. Jag kan ha den hos mig. Kanske kan vi ha en sleepover =) och kolla lite mysiga julfilmer hela natten. Är det bara jag som längtar till julen?
 
Här är lite bilder från igår och på presenterna vi fick.
         
Uppdukat bord med den vackra blöjtårtan och bild på presentberget.
 
Blöjmotorcykeln.
 
Kläder i storlek 56, supersöta.
Kläder i storlek 62 <3
Storlek 68
och mer i storlek 68 =)
Leksaker
Hur mycket grejer som helst och det här var ändå inte allt. Ni skämmer verkligen bort oss. Det måste ha kostat en förmögenhet. Nu har jag verkligen allt, saknas bara en bebis, men han är inte riktigt färdigbakat ännu.
 
Tusen tack för ert engagemang och kärlek och en superlyckad babyshower <3

Vecka 34

Var är min motivation? Har inte tagit mig till simhallen ännu för jag fryser så. En bastu eller ett solarium lockar mer, eller kanske en solsemester men det får nog vänta ett tag. Egentligen är det nog massa saker jag vill få gjort men jag har ingen lust. Var får man lust ifrån?
 
Vecka 34 idag. Inte så lång tid kvar nu. Skulle börjat en föräldrakurs i tisdags men den vart uppskjuten i en vecka. 6 tillfällen. Tycker vi får gå lite sent. Jag kommer ju att vara i vecka 39 vid sista träffen. Tur att jag läst på så bra själv. Värre för danne. Om bebis skulle få för sig att komma ut nu den närmsta tiden så står han där utan kunskap om nåt. Jag har iallafall övertalat honom att gå på föräldrakursen. Tänk att det skulle behövas övertalning till det, men kruxet är att det går på arbetstid. 
 
Skulle vilja åka till hedlandet och kolla på barntyger (tänkte fråga mormor om hjälp att sy ett babynest) fler underlakan till spjälsängen och kanske lite bebiskläder om de har nåt fint och billigt. Anna vill du följa med?
 
Nu har bebis hicka. Han har det ofta och länge, stackarn.

"En barnvagn är förra årets kul, fast på hjul"

"Mamma tycker att mormor skämmer bort mig, men mormor och jag trivs"
 
"Det är svårt att säga exakt när en generation tar slut och nästa kommer till, men det borde vara nångång vid niotiden på kvällen"
 
"Det är vanskligt för 174cm pappa att ge 193cm son en meningsfull föreläsning om näringsbristen i hamburgare och läsk"
 
"Barnen har som regel fått sitt förstånd från pappan eftersom mamman fortfarande har sitt i behåll"
 
"Förr hade föräldrar många barn, nu har barnen många föräldrar"
 
"Vansinne är ärftligt, man får det av sina barn"
 
"Det finns inga oäkta barn, bara oäkta föräldrar"
 
"En fördel med att vänta barn är att man vet var man har dem"
 
Det finaste citat jag läst var på min väns blogg, vet ej om hon skrivit det själv men så här går den:
 
"Mirakel kan vara stora och små, i min mage finns ett litet mirakel och det är stort"
 
 
 

 


Magen v.32+6


Ont det gör ont men det går...

och alla omkring, dom märker ingenting. Vaknade igår morse och har haft ont i nedre delen av magen och ner i ljumskarna sen dess. Tror det är fixeringsdax. Åtminstone kommer bebisen åt nerver. Det är bara att stå ut. Typiskt nog så skulle jag med brorsan upp till sthlm igår då han skulle skriva teoriprovet. Hade tänkt en trevlig liten shoppingtur innan men det funkade inte så bra. Fredrik tyckte jag var super långsam och gick som en robotanka. Inte vart det nå lyckat på provet heller, 51 rätt hade han och 52 för godkänt. Nästa gång går det nog vägen iallafall. Förhoppningsvis släpper lite av smärtan eller så kanske man vänjer sig med den, annars har jag några tuffa veckor framför mig. Ska ju ner och ställa hund nästa vecka och efter det börjar det bli dags att köpa julklappar, kommer nog inte hinnas med så mycket av det i december så tänkte ha det klart innan. Sen får jag så dåligt samvete för min lilla Sallys skull, orkar inte med att gå på långpromenader med henne. Får kasta extra mycket kottar åt henne så hon får röra sig lite ändå. 
Danne har fått låna en bil från verkstaden så nu har vi två bilar ett tag =) förhoppningsvis tills hans bil är klar eller åtminstone över nästa helg då jag ska till småland igen. I morgon hade jag tänkt att testa åkersbadet och se om simning är något som fungerar som träning för mig nu =)

Vecka 33

 Jag har varit bortrest i några dagar och hälsat på hos mormor och morfar så därför har det inte blitt nå bloggande. Gick i torsdags in i vecka 33 och i onsdags var jag hos bm. Behövdes inte tas nåt blod denna gången och alla andra värden såg bra ut. Sf mått 30. Hon kände hur bebis låg och det var som jag trodde att han vänt sig med huvudet nedåt men var fortfarande ruckbar, alltså inte fixerad. Däremot trodde hon inte att han skulle vända sig nåt mer vilket var skönt att höra. Lite smått har sammandragningarna ökat och förvärkar kommit igång, känner som mensvärk då och då, dock inte så mycket. Vägde mig i morse och har en total viktuppgång på 6 kg. Har börjat dricka blutsaft i förebyggande syfte men fyfan för smaken. Tror jag hellre äter blodpudding varje dag. Hallonbladsteet har kommit och har druckit det i snart en veckas tid, en kopp om dagen. Det är ganska gott faktiskt.


Anledningen till att jag hälsade på hos morföräldrarna dena gången var för att ställa ut Caspian som numer bor hos dem. Det var en liten utställning i Moheda och vi kom hem med 3 rosetter och massa priser. Kunde inte ha gått så mycket bättre. Först blev han Bir-valp (Bäst i rasen) Sedan blev han Big-1-valp (Bäst i gruppen) Sedan slutade han som fyra i finalen Bis-4-valp (Best in show) Så duktig och fin min lilla valp är. Snart är han 7 månader. Nästa utställning bir om ett par veckor i Växjö, då med lite tuffare konkurrens.



Kul att pyssla och fixa

Det börjar bli fint i bebisrummet =) Lite smågrejer kvar som ska fixas. Hyllan och byrån är ihopmonterade och på plats. Det som nu saknas är att få upp sänghimmeln, vägglampa, väggbården, sätta upp tavlor, blöjhink och blöjor. Men annars är det mesta klart tror jag. Har tvättat upp alla kläder och strykit det som behövs, bäddat i spjälsängen.
 
 
 
Skötbordet. Det som ligger i skötbädden är en mobil att hänga upp i taket som lilleman kan titta på när vi byter blöjor.

Men jag har ju redan en bebis

Inte behöver vi vänta på bebis ända till december, vi har ju Sally. Min lilla skrutt, liten hund med stor personlighet. Så här tycker hon om de nya bebisgrejjerna.
 
Babygymmet vi köpte i helgen. Det föreställer ett får. Mjuk och gullig med mjukisleksaker som låter.
 
Fina åkpåsen från mamma(mormor) Japp den duger tycker Sally, mjuk och gosig.
 
Det här är en mjukis speldosa, en elefant som man kan dra i svansen så spelar den en drudelutt. Sallys favorit, hon är besatt av den. Hon leker inte med den men hon vill gärna ha den hos sig. Hon kan gå och lägga sig ensam i sovrummet om vi är i vardagsrummet för att sova med elefanten, annars är hon alltid med oss.
 
Och här har hon beslagtagit den blivande pappan =) Han duger också tycker hon.

Vad tog jag på mig för strumpor i morse tro?

I söndags var vi på Ikea och köpte möbler och massa grejer till bebisrummet. Börjar bli finfint nu =) Dags att börja tvätta upp kläder coh plocka i ordning, bädda spjälsängen. Var hos mamma idag och hon beställde en superlyxig åkpåse till oss med äkta lammull.
Bozz Åkpåse Lammskinn Champange
Den kommer lilleman trivas fint i. Ull är ju superbra då man inte svettas i det och att det är bakteriedödande, och inte minst fint och mysigt. Vi fick också en del kläder av henne. Tack så supermycket mamma <3
 
Jag väntar lite med våra inköp från i söndags, kanske kommer upp lite i morgon.

Sista dagen på jobbet

På mitt jobb är ingen dag den andra lik och igår var verkligen inget undantag. Jag jobbar ju på ett friluftsmuseum och på området finns en massa hus från 1800-talet där besökare kan gå in och titta hur man levde då med plexiglas vid dörröppningarna. Iallafall så skulle jag plocka ut alla krukväxter för säsongen och går upp i Råbygårdens övervåning. I ett litet sovrum där finns en säng där en docka ligger och sover. I knävecken på dockan ligger en lite kattunge. What ingen har berättat att vi har en uppstoppad liten katt här tänkte jag men kattungen blinkade åt mig. Shit en riktig katt alltså, hur fan hamnade den där? inte kan den ha varit gammal heller ca 12 veckor. Har inte sett många sötare kattungar i den åldern, svart med vita tecken och långhårig, rosa nos och vita morrhår och helt vettskrämd.
 
Kattungen betedde sig som om den aldrig hade sett en människa förut. Kanske är den född ute men ingen kattmamma eller syskon fanns på plats. Vi fångade den med tjocka hanskar i en transportbur. Helt galen var den och höggs och klöstets bäst den kunde. Jaha vad skulle vi göra nudå? Vi ringde kattehmmen i närheten men ingen hade plats. Då bokade vi tid hos veterinären och åkte in med den.
 
Då vi inte hade något namn på den döpte veterinärerna den till Vilde... jaha, det kallar ju jag min bebis för, kändes ju helskumt. Vilde hade inte lugnat ner sig när vi kom till veterinären och att göra en närmare undersökning på den var i stort sett omöjligt. Den var inte chipmärkt eller tatuerad, den var magen och smutsig och luktade äckligt. Veterinärerna trodde inte den var uppfödd med människor för den borde inte ha hunnit bli så vild då eftersom den fortfarande var så ung. Max 14 veckor var den, men ganska lite för åldern. Vi bestämde ss för att avliva den. Det var det ända rätta, den skulle aldrig bli tam och få ett lycklit liv och att släppa ut den är ju inget alternativ. 
 
Så igår var jag med och avlivade Vilde. Katten somnade in på en gång och trots att jag inte kände den så fick jag tårar i ögonen och tyckte det var jobbigt. Hade den inte varit så vild hade jag lungt tagit med mig den hem.

Vecka 32

 

Barnet

De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.

Vikt 2 kg.

Mamma

Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar.

Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten. Har du anmält dig till en förlossningskurs? Fråga barnmorskan. Hon kan informera dig om var, när och hur.

Pappa/partner

Trygghet blir viktigare när man väntar barn och det är vanligt att man som par ser över sin ekonomi och sina försäkringar. Hur är det med hem- och livförsäkring? Ska barnet försäkras? Sådant måste ni ta ställning till själva.

Prata redan nu om hur ni ska göra med föräldraledighet och uttag av föräldrapenning. Några vill ta ut ungefär lika. I andra familjer tar en part större delen. Motiven varierar. Ni har möjlighet att börja ta ut föräldrapenning redan från 60 dagar innan förlossningen, men tänk på att om ni tar ut dagar innan födseln så har ni färre dagar att ta ut efter. Hör med försäkringskassan om vilka regler som gäller.


Sparkarna är kvar men nu känner jag oftare hela kroppsrörelser. Har lite svårt att tänka mig att bebis väger 2 kg då jag inte gått upp så mycket i vikt. Sista månaden har jag ju bara gått upp 0,5 kg. Ska till bm på onsdag, hoppas att jag fortfarande ligger mitt i kurvan iallafall. Lättare förvärkar har jag kännt av, lite mensliknande känsla men som inte gjort direkt ont utan mest bara obehag. Magen har också sjunkit och ändrat form och lille krabaten har funderat på att lägga sig tillrätta men nog ändrat sig igen. Nu är det dags att börja fundera på förlossningen och bb väskan mm. Idag är min första lediga dag med graviditetspenning.


Du vet att du är höggravid när..

 

- När din sambo väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar.
- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut.
- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.
- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten.
- Det inte längre hjälper att “smita förbi” folk sidledes då du är bredare så än framifrån.
- Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp.
- När man rullar runt för att komma upp från soffan.
- När din sambo knyter dina skosnören.
- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar
- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständlig.
- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.
- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd
- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan
- När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.
- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig.
- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.
- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga “kärrningskorna”
- När godisskålen får prioritet före middagen
- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan
- När allt blir tungt
- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.
- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan på golvet.
- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska komma upp igen.
- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.
- När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date My Mom..
- När Grandiosa blir gourmetmat…
- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.
- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.
- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.
- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..
- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.
- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.
- Allt är väldigt irriterande…
- När  sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå.
- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.
- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.
- När mannen din faktsikt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.
- När du har märken på magen för att du inte lyckas låsa dörren utan att träffa magen.
- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.
- När du hellre går i fula bommullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar.


Hallonblads-te

Snubblade in på en ny sak när jag kollade forum i morse. Hallonblads-te =) Det ska man dricka i slutet på graviditeten för att hjälpa livmodern. Resultatet ska bli en enklare förlossning och snabbare återhämtning.Tydligen är detta något som praktiserats av indiankvinnor i alla tider. Vore ju toppen om det skulle funka. Helt klart värt ett försök i min värld.
Så här säger experterna:
 
Det har en toniserande verkan på livmodern och hjälper, om man tar det dagligen under graviditetens sista 6-8 veckor, till att förbereda livmodermuskulaturen införförlossningen och kan på så sätt göra det lättare att föda barn. 

II en studie som gjordes i Sydney, Australia, gav man 192 förstföderskor antingen en tablett med 1,2 g torkade hallonblad eller placebo två gånger per dag från graviditetsvecka 32. Örtpreparatet visade sig inte ha några skadliga effekter på varken mor eller barn och de som tagit hallonbladstabletterna hade ett kortareutdrivningsstadium under förlossningen och en lägre frekvens avinstrumentförlossning (19,3 % jämfört med 30,4 % för placebogruppen.). Men man behöver göra mer forskning för att bekräfta dessa resultat. 

Eftersom det har en stimulerande effekt på livmodern, är det mycket viktigt att inte använda hallonblad före graviditetens två sista månader. Börja med en kopp örtté per dag och öka gradvis till max fyra koppar té eller tabletter per dag. Du kan dricka hallonbladsté obehindrat under förlossningen också. 

Du kan köpa torkade hallonblad från en välrenommerad försäljare, eller plocka och torka själv. Så här brygger du te på bladen: lägg 25 g torkade hallonblad i en tekanna och häll på 6 dl kokande vatten. Sätt på locket och låt dra i 15 minuter. Om du bara vill göra en kopp, använder du 1 tsk torkad ört till en kopp kokande vatten.

Roliga förlossningsberättelser

Skrattar så jag gråter. Bra förberedelse inför egen förlossning, bra tidsfördriv och bra magträning av allt skratt =D
 
http://www.familjeliv.se/Forum-2-13/m52886508-23.html
 
utdrag ur en berättelse:
 
När min första son kom förlöstes jag med sugklocka och klockan släppte från huvudet så läkaren fick ta ett par steg tillbaka och jag såg bara hur den där sugklockan for genom luften. Då detta skedde i en av mina mindre skärpta stunder i livet var jag helt säker på att huvudet hade lossnat på bebisen, en fruktansvärd tanke tycker jag förstås nu men då sa jag bara nåt i stil med  "jaha det fattade man ju, vad är oddsen, men det är klart huvet ska lossna på just vår unge. Får jag sova nu?" . Nästa gång jag tittade ner låg han där på min mage med huvud och allt och jag fattade inte hur de hade kunnat laga honom så snabbt.

Sänghimmel

Har hittat en ny grej jag vill ha till babyrummet. En sänghimmel. Superfint plus att man kan stänga för så att inte katten går och lägger sig i bebissängen både på dagtid och nattid och även bra skydd mot myggor.
 
104191_1.jpg

Hår i vår

Just nu är jag ganska missnöjd med mitt hår. Jag gillade supermycket att ha blont hår, vilket jag ju haft hela mitt liv. Sista månadrna har jag börjat spara ut min normala hårfärg och har väl lyckats ca en dm. I topparna sitter fortfarande en hel del rester kvar från gamla slingor. Trots att jag har lagt på mörkare färg flera gånger kommer det ljusa tillbaka. Ingen idé att börja färga och hålla på nu när jag är gravid vilket kan påverka färgresultatet plus att så mycket sitter kvar i topparna. Tänkte vänta till i vår. Har tidigare funderat på att gå tillbaka och börja göra ljusa sligor igen fast inte lika mycket men sen såg jag den här bilden och fastnade för det. Så här mörkt hår har jag aldrig haft, gillade den varma tonen och frisyrens enkelhet. Skulle jag passa i det här tro?

Vecka 31

Gravid vecka 31

 

Barnet

Barnet är nu cirka 40 centimeter långt från huvud till fot. Nu börjar det närma sig födelselängden. Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet kan ha lagt sig tillrätta med huvudet nedåt men det är inte säkert. För förstföderskor fixeras den delen av fostret som kommer först i bäckeningången ofta tidigare än för dem som fött barn tidigare. Hos de sistnämnda kan föregående fosterdel vara rörligt ända tills förlossningen startar.

Vikt 1 800 g ram.

Mamma

Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen. Det kan kännas trångt och tungt. Många kvinnor samlar på sig vatten. Om dina ben är svullna och känns tunga kan du prova med stödstrumpor. Det kan också hjälpa att ligga eller halvsitta med benen i högläge. Tala med din barnmorska eller hör efter på apoteket. Har du börjat tänka på förlossningen? Känns det bra, roligt, spännande, ångestframkallande, häftigt? Prata med din familj och dina vänner. Din barnmorska finns också där för att reda ut begrepp och lyssna till dina tankar.

Hos barnmorskan/kontroller

I vecka 31 är det dags att besöka barnmorskan igen. Från vecka 31 sker besöken varannan vecka fram till vecka 40 om du väntar första barnet. Har du fött barn förut kan det räcka att komma lite mer sällan även nu. Sedan beror tätheten mellan besöken på om du går över tiden. Barnmorskan brukar nu lyssna på barnets hjärta, känna efter hur barnet ligger, kontrollera dittblodtryck och hur livmodern och barnet växer. Kanske behövs ett extraurinprov eller blodvärde. Din partner är alltid välkommen att följa med.


Uuh vad fort veckorna går. Snart ska han ut på nått sätt. Drömmer helt sjuka drömmar på nätterna. Igår natt så drömde jag bland annat att bebis var född och kunde redan från födseln prata sitta och äta riktig mat, typ som ungen i family guy. Jag önskar att förlossningen blir som i mina drömmar, snabba och helt smärtfria =) Sover också väldigt länge på nätterna då jag är ledig. Går och lägger mig vid 9-10 på kvällen och går upp ungefär samma tid. Sen kan jag ändå sova middag. Men det börjar också blir rätt jobbigt att sova, känns inte riktigt som om jag får blodet att komma upp till huvudet ordentligt och ryggen gör som ondast på natten. Men men nu ska vi vara positiva, bara 4 arbetsdagar kvar nu. Och idag är det kanelbullens dag, kanske bakar lite.

Babybox

Skrev ju förut om alla babyboxar eller gravidpaket som man kan hämta ut gratis =) Här är lite av innehållet från dem. Plus att man får väldigt många olika erbjudanden och rabatter via mailen.
 
 
 
Massa läsning.
 
Har också räknat ihop alla bebiskläder och det visarde ju sig att jag inte har tillräckligt med kläder i strl 50. Totalt sett har jag ganska mycket kläder men det är ju om man räknar ihop med det jag har i strl 56 och 62. Hade bara 3 bodys, 1 tröja och 1 pyamas i 50. Strumpor, mössor och byxor hade jag tillräckligt av. Behöver man ha underbyxor för att hålla blöjan på plats eller sätter man bara bodysen ovanpå blöjan?

Färdigställning av barnrummet

Har nu hittat jättefina möbler som jag ska köpa till barnrummet. 
 
Den första är en hylla/ bokhylla från IKEA för endast 795:- superfin =)
HENSVIK Skåp-/hyllkombination IKEA Praktisk extraförvaring för alla leksaker.
Den andra är en mindre byrå från IKEA för endast 599:- 
KOPPANG Byrå med 3 lådor IKEA
Passar båda två bra ihop med vår större byrå utifall man vill göra om lite i framtiden.
Hittade även denna bård som man bara klistrar på väggen och är lätt att ta med till nästa hus =)
 
Väggdekor - Jungle Border - RM1137B
 
Dessa grejer ska vi köpa. Och här kommer två andra grejer jag önskar till bebis men som får vänta. Lite dyrt, kanske får bli en julklapp.
 
Babygym från lekmer.se för 599:- Finns många andra fina babygym men denna passar bra in till resten av rummets tema med vilda djur. 
 
Babysitter. 

Denna modell från barabus.se kostar 1695:- men det finns såklart mycket billigare modeller från ca 299:- men då utan finesser som gunga, musik, leksaker och olika lutningar. 

 
 

RSS 2.0