3 veckor gammal

I torsdags blev Charlie 3 veckor. Tiden går fort. 
 
Så här sägs det om bebisens utveckling vid 3 veckors ålder:
 
Nu är bebisen nästan en månad gammal! Hur gick det så fort? I slutet av denna vecka, kanske bebisen kan lyfta på huvudet lite kort, om den ligger på mage. Den kan kanske också vrida huvudet från sida till sida. Arm- och benrörelser börjar bli mindre ryckiga och bebisen kommer snart att ha mycket mer koordinerade muskelrörelser. 

Det kan vara lite tidigt att avgöra ännu, men bebisen har eventuellt börjat utveckla en dygnsrytm för mat och sömn. Men det är bäst att vara beredd på oregelbundenhet ytterligare en månad, ungefär. 

Bebisar gillar tydliga former och linjer och kan nu uppskatta både bilder och objekt med tydliga konturer.
 
Charlie:
Lyfta huvudet kunde han redan från födseln, han är så stark min lilla groda. Vi låter han ligga på mage och träna nacken en stund varje dag och då vrider han även på huvudet åt sidorna om man pratar med honom från det motsatta hållet. 
 
Dygnsrytm har vi inte riktigt fått till ännu. Han sover bättre på dagen och är inte lika närhetskrävande då. 
 
Har inte sett att han fokuserat blicken på något annat än våra ansikten men han gillar att ligga och titta och verkar helt nöjd med det. Förutom vid de tillfällen han har ont i magen så är han en väldigt nöjd liten bebis.
 

Kommentarer
Postat av: marycaroline.blogg.se

Hur reagerar han när han ligger på mage? :) Min Angela tycker fortfarande inte om det, haha.

Svar: Han verkar inte ha något direkt emot det. Han tycker det är lite jobbigt att anstränga sig för länge. Lägger man honom på mage när han är för trött så somnar han.
Jojo

2013-01-06 @ 19:01:36
URL: http://marycaroline.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0