Vår

Nu är det vår. Japp det sa dom på teven. När medeltemperaturen överstiger noll grader i minst 7 dagar så är det vår. Var det ens vinter? Tycker mig ha sett vårtecken hela "vintern". Konstiga årstider 4 månader höst 1 månad vinter, kommer vi ha 4 månader vår nu? Hoppas dock på mer än 1 månad sommar annars packar jag en stor resväska och säger bye bye Norden.
 
I morse var jag och Charlie ute och busade på tomten i nästan en timme. Nu sover han middag men sen ska vi ut igen. Tänkte mig att vi skulle orka ta oss in till Mariefreds centrum och gå en sväng och få lite saker handlade. 
Jag har shoppat lite grejer från Tradera också på sista tiden. Dels lite ytterkläder till Charlie, fodrade galonbrallor, ett set icke fodrade galonisar, vindfleece jacka och skaljacka + byxor. Till mig har det trillat hem en top och en svart transparent skjorta också =) Sen har jag beställt hem lite lyx från yves rocher också.
 
 
Sötaste mustachmannen
 

Förlåt!

Förlåt för mitt flera dagars icke existerande uppdatering av bloggen =( jag har fått skäll för det och lovar att skärpa mig. jag är på jobbet nu och kan bara skriva några rader nu på frukostrasten. Charlie har varit sjuk nu i veckan. Han har haft feber och diarrè, usch och fy. Han är fortfarande dålig i magen men febern är iallafall borta. Ätit och druckit har han gjort iallafall om än med något sämre aptit. Igår hade vi ytterligare en visning av vårt hus så Fredrik fick komma hem till oss och passa Charlie lite så jag kunde städa, tack Fredrik!! Det var en familj som kom på visningen, bokad visning. Fler vill komma och titta så vi ska boka in en ny öppen visning nästa helg. Vi ska också åka och titta på ett jättefint hus i Åkers styckebruk, klicka här för att kika på det! Nu är det dags för morgonmöte sen ska jag ut och kratta lite hagar och ta en ridtur.

Aktiv söndag

Jag undrar när senaste dagen som vi bara var hemma en hel dag var. Det var nog en 2-3 veckor sedan nu. Idag har i och för sig Charlie varit hemma hela dagen. Jag och Danne var och tittade på ett hus här i Mariefred, tyvärr inte intressant. Charlies farfar var barnvakt under tiden. För övrigt så har jag tvättat alla fönster, diskat ett par gånger, gått på skogspromenad med Sally och badat både Sally och Charlie. Nu är det dags att ta hand om mig själv och jag tror det blir en bit kladdkaka och farmen =) 
 
Igår hade vi visning av vårt hus och fyra  nya sällskap dök upp plus en som redan tittat en gång tidigare. Efter det fick vi främmande från Lidköping utav Gustav och Catrine och deras lille Theon 6 mån.
 
I morgon blir det tandläkarbesök för lille Charlie. Antar att de inte kommer åt att titta så mycket i munnen på honom men det blir spännande. För övrigt blir vi nog bara hemma. Resten av veckan är nästan helt oplanerad men å andra sidan så jobbar jag onsdag, torsdag, lördag och söndag.
 
 
Bild från i fredags på mammaträffen. Charlie med kompisen Olle. Charlie visar babblarna. De var supersöta ihop, Olle satt och lutade huvudet mot Charlies axel. Han är så himla go Olle =)
 

Charlie film 2

Charlie matar Sally. Så skönt att det går att lita på Sally till 100% när det gäller hennes mat. Charlie får komma och plocka med maten så mycket han vill och även smaka =P
 
 
 

Charlie film

Filmade idag när vi var på promenad, jag, Charlie och Sally. 
 
 
Promenaden slutade dock med en dykning ner i gruset, vilket inte lär bli första gången. Danne berättade att när han var på öppna förskolan igår så var det tre ettåringar där med jack i ögonbrynen.

I Finland säger man vändag

Glad alla hjärtans dag på er! Som rubriken lyder så heter det alltså vändag i Finland. Vet inte om jag tycker det är bättre eller sämre eller om det gör att man får högre eller lägre krav på sig att fira denna dag. Jag tycker mest att det blir jobbigt med sånna dagar då man "måste" hitta på något romatiskt eller köpa presenter. Men jaja det var ju inte det jag skulle skriva om egentligen, ibland flyter bara bokstäverna på. Jag skulle ju berätta att vi idag varit till Nykvarn för mammaträff hemma hos Daniela och Vilhelm. Jag tog inga bilder men vet att det togs en på Charlie och Olle som var så söta tillsammans i soffan så den ska jag försöka få tag på =) Istället visar jag ett par andra nytagna bilder på mitt hjärta
 
Charlie i sin nya tripp trapp stol
Första semlan, det var mums.
 
 

Skippade vagnen

Charlie har blivit en stor kille nu som kan gå brevid vagnen istället för att sitta i den. Nyss tyckte han att det var helt omöjligt och superdumt med skor men igår så var jag och mamma på promenad på Torekällberget och då ställde vi Charlie på marken och sen gick han och gick och gick och klättrade och snubblade och skrattade och var jättelycklig. Det släppte helt och han hade en hel värld att upptäcka och undersöka, allt skulle prövas att klättra upp på. Tyvärr hade han lite fel kläder på sig så han blev väldigt smutsig och lite blöt, men lika glad för det var han. Nu har jag skaffat fodrade galonisar åt honom. Vi var uppe på Torekällberget för att titta på alla djuren, Charlie tycker det är kul med djur. Vi hälsade även på min kollegas nya flat coated retriver valp som är 9 veckor, Olsson heter han och är urgullig. Sally är inte lika förtjust. Idag har jag jobbat och som vanligt när jag jobbar onsdagar så kommer Danne in med Charlie till jag slutar för att han sedan ska kunna åka vidare till skolan. Jag och Charlie passade då på att åka hem till hans mormor och äta pannkakor. Nu är det dags för farmen och sen är det väl nästan sängdags. Jobb i morgon, mammaträff på fredag samt en massa städning då vi har visning igen på lördag.
Olsson
 

Kosta outlet

Alltså nu har vi shoppat loss, ullared släng dig i väggen det är Kosta outlet som äger. Jag har ju shoppat där ett antal gånger tidigare men aldrig fyndat som i helgen. Kolla in här så ska ni få se på fyndiga priser =)
 
Lee ordinarie pris 998 kr, nytt pris 99 kr.
Lee utan bakfickor ordinarie pris 799 kr, köpta för 49 kr.
Oragea ordinarie 499, köpta för 49
Rosa ordinarie 199 köpta för 49
Mamma byxor ordinarie 595 köpta för 20 kr (nej jag är inte gravid men kunde inte låta bli att köpa för det priset)
 
Underbar klänning från ett danskt? klädmärke, ordinarie pris 1299, köpt för 100. Köpte även en tvådelad mysdress i samma märke och material med ordinarie pris 1599 för 100 kr =)
 
Klänning ordinarie pris 499 köpt för 49. 
 
Räknar man ihop allt så är det ordinarie priset 6500 och det betalade 530. Det är en bra deal tycker jag och då är det väldigt kul att shoppa.
 
Efter det åkte vi även till ett annat fundvaruhus som ligger 50 m från mormor och morfars hus och där fyndade vi vinterjackor till både mig och Danne, ett gäng badlakan, ett par vaser och en tröja till Danne, allt för ca 500 kr. Trots att vi shoppat för över tusenlappen så känns det som att vi tjänat pengar. Jag hade ju aldrig köpt något utav det för ordinarie pris. 
 
Förutom shopping så har vi haft en supermysig helg med god matt och gott sällskap. <3

Charlie badar

Min lilla badanka. Han tycker det är superskoj att bada och vill aldrig kliva upp ur badet. Han är verkligen inte som mig när jag var liten. Jag var ju livrädd bara tanken på att få en liten vattendroppe i ansiktet. Charlie tycker det bara är kul med vatten i ansiktet. Kanske är det babysimmet som gjort det. Vi måste kolla upp om det finns något mer babysim som vi kan gå på. Här kommer ett par fimer från kvällens bad.
 
 

Gå med skor

Jag har ju skrivit tidigare om att Charlie inte vill gå med skor. Han har totalvägrat och bara satt sig ner och blivit ledsen om man försökt. Men idag letade jag fram ett par lättare skor som han kunde ha på sig inomhus och vips så går han, som om han aldrig gjort annat. Senare på kvällen gick han till och med och hämtade skorna och ville ha dem på sig n stund till.
Coolaste grabben
 
<3
 
 

Veckan planer

Mycket planer för veckan faktiskt.
Måndagen är än så länge obokat. 
Tisdagen börjar med en besök på förskolan Charlie ska börja på. Det var tänkt att vi skulle till Strängnäs öppna föskola igen och göra färdigt handavtrycken vi gjorde förra veckan men får kanske planera in det en annan dag. Måndagen får det väl kanske bli då. Tisdags kvällen blir det förhoppningsvis middag med Malin och Karin.
Onsdag: Sångstund på Munkhagskyrkan.
Torsdag: Jobb
Fredag: Eventuellt jobb halva dagen och sen åker vi till småland och hälsar på fram till söndagen =)
 
 
 

Melodifestivalen del 1

Såg bara röstningen igår då det var en liten förkyld herre i huset som vägrade sova. Men iallafall så var det Yohio som gick vidare med en blaha låt och sen var det Ellen Benediktson med en sjukt bra sång som heter Songbird. Den var så himla fin tycker jag så den lägger vi upp här i bloggen.
 

RSS 2.0