Datum fastställt

Det finns ett slut på allt, till och med på denna graviditet även om det inte känns så. Idag var jag ju iväg till barnmorskan igen på det definitivt sista besöket. Allt såg jättebra ut. Hon bokade in mig på förlossningen nästa fredag 5/6 för igångsättning. Då har jag gått exakt 42 fulla veckor. Bebis kanske föds på Sveriges nationaldag vilket var Dannes önskning men jag bara skrattade åt honom och sa att tror du jag tänker vara gravid så länge =)
Det känns iallafall skönt att ha ett slutdatum nu.
 
 

Ingen bebis

Nej nu bestämmer jag att bebis får stanna inne till söndag tidigast. Jag har nämligen ett bröllop att gå på nu på lördag och det vill jag inte missa. Bebis har haft massa dagar på sig att komma nu, inte behöver vi föda på lördag inte. På söndag är det mors-dag och det är ju den bästa presenten man kan få så nog kan vi ta det då istället. På måndag är det 1 juni, det låter som ett trevligt datum att ha födesedag på. Just nu känns det som en stor chans att detta blir en juni-bebis. I morgon bitti ska jag till barnmorskan igen. Hon kollar blodtryck och lyssnar på bebis hjärta. Sen ska jag be henne om en ny undersökning och se om det hänt något sen förra veckan. Antar att hon också bokar in mig på ett besök på förlossningen veckan därpå för att göra ultraljud och mäta vattenmängd mm och kanske sätta ett datum för igångsättning om det inte startar av sig självt. Jag återkommer om hur det gick i morgon.
 
Idag fick vi besök på eftermiddagen av Anna med barn. Vi fikade och var sedan ute och lekte medans solen värmde gott. Jag började också med att ordna i gästhuset. Städade ur det och la in ett par trasmattor och gardin. Lite möbler saknas men det börjar bli beboligt iallafall. 

+ 4 dagar

Igår när jag vaknade kändes det konstigt i kroppen. Jag hade inga värkar eler så och hade inte heller haft det under natten men tänkte ändå att idag smäller det. Igår på eftermiddagen fick jag någorlunda regelbundna värkar som höll i sig i över två timmar men de gjorde inte direkt ont. Jag fick då såklart stora förhoppningar om att det var dags. Men det avtog mer och mer under kvällen och under natten har det bara varit ett par stycken. Däremot har jag drömt hela natten att vi åkte in till förlossningen. Nu på morgonen har jag haft några enstaka värka och de har gjort betydligt ondare än de igår, nu håller vi tummarna för att idag är dagen =) Jag ska ta och ge mig ut på en sväng med hundarna och sen se om det behövs fixas lite i trädgården. Jag kan ju återkomma under dagen om värkarna sätter igång igen men å andra sidan är ju det inget säkert tecken, det är ju inte första gången jag blir lurad.

+ 2 dagar

Har egentligen haft en bra helg, Danne har varit en pärla här hemma och tagit hand om mig och Charlie, matlagning och hemmet. Jag har mest bara haft ont. Det är riktigt tungt nu och svårt att röra sig överhuvudtaget. Jag är ledsen för så tråkiga inlägg men det enda som står på schemat nu är att invänta bebis, det spelar liksom ingen roll att bebis kommer när bebis är redo och bla bla, det gör det inte mindre jobbigt just nu.
 

+ 1 dag

 

Bf

Dagen jag väntat på sen ultraljudet gjordes i december och datum sattes. Varför har jag väntat på den här dagen kan man ju undra.
 
 

1 dag kvar, barnmorskebesöket

Är precis hemkommen från barnmorskan. Allt såg bra ut. Har faktiskt ingen koll på några siffror för fick visst inte min journal med mig, typiskt. Barnmorskan undersökte mig med och gjorde en hinnsvepning. Jag har fortfarande en bit av tappen kvar men bebisens huvud var väldigt långt ned och det var alldeles mjukt därinne så nu håller vi tummarna. Fick en ny tid om en vecka men hon trodde inte jag skulle komma då utan önskade mig lycka till och sa att vi ses efter sommaren på efterkontrollen =) Kom igen nu bebis!!! <3
 
Dagens magbild
 

2 dagar kvar

Nej ingen bebis ännu =( Trots att jag igår åt en himla massa pepparkakor, haha det är ännu en myt om att få igång en förlossning. Om ni minns när jag var gravid förra gången och ledsnade mot slutet så drack jag ju hallonbladste och käkade ananas. Utan resultat såklart. Eller ja hallonbladsteet kan ha gjort att jag hade så himlans mycket förvärkar vilket jag inte har denna gången men oavsett så gav det inget resultat i slutändan. Ananasätandet resulterade bara i ont i munnen. Pepparkakorna resulterade endast i en trevlig stund med gott fika så det var ju inte helt fel =) Att gå på promenader eller torka fönster sägs ju också kunna funka men inte för mig iallafall. Idag har jag varit ute i nån timme och planterat petunior i massor och en hundpromenad på det. Vi får väl se om det har någon effekt. Jag tror som så många säger att bebis kommer när den och kroppen är redo. Har man däremot börjat öppna sig och tappen är redo då tror jag att dessa olika metoder kan påskynda det hela en aning. I morgon har jag mitt sista bm-besök. Hade verkligen hoppats att jag skulle slippa åka på det. Jag ska iallafall be henne om en undersökning för att kolla "status" därinne, om jag börjat öppna mig lite osv och i sådana fall får hon göra en sk hinnsvepning då man drar i livmodertappen för att trigga igång det hela. Gjorde det på sista besöket förra gången också, Charlie föddes ju inte allt för lång tid efter det men svårt att avgöra om det påverkde eller inte.
 
Ja ni märker säkert vad som fyller mina tankar på dagarna. Nu är kl 10.30 och jag ska försöka hinna med att både sova middag, äta lunch och duscha innan det är dags att åka till mamma för att lämna Ella att åka till sista valpkurstillfället. Det är stressigt att vara ledig ibland =P
 
 
 
Mina petunior är hemmasådda så vi får väl se hur slutresultatet blir. Jag har två varianter, en flerfärgad hängpetunia med små blommor liknande den första bilden. Den andra sorten är flikbladig och i olika färger och liknar nden sista blomman. Jag gillar petunior, de har många blommor och en lång blomningsperiod. Det var första gången jag sådde dem själv. Det är bara tomater och petunior som jag förodlad i år men vi har även sått dill, persilja, ärtor,satt potatis och köpt lite nya kryddväxter och jordgubbsplantor. Börjar bli lite ordning på torpet =)

5 dagar kvar, alltid redo

17 maj idag och Norges nationaldag. Mamma hade gissat på denna dag som födelsedag till bebisen för att fira den lilla del norska blod som den bär på. Även Robban hade gissat på idag. Inga känningar på att det skulle vara på g ännu så jag måste nog göra er besvikna. Jag får mail för varje graviditetsvecka från 1177 och de håller på och tjatar om att man ska vara redo för förlossningen genom att äta bra och vila. Har man barn sedan tidigare kan man kanske låta en släkting ta hand om dem. Ja visst självklart, om man visste när man skulle föda. Det är ju inte som uppladdning inför en tävling eller så när man vet daum och starttid utan det kan ju starta närsom under flera veckors tid. Jag får helt enkelt försöka vara som en scout, alltid redo. Jag gör inte mycket annat än äter och sover just nu, försöker hitta på lite andra saker att sysselsätta mig med däremellan så att tiden ska rulla på. Måste ju även sköta vardagssysslor. Idag har jag färdigställt skötbordet och bäddat rent spjälsängen, igen, Lovis har nämligen hittat sin nya favoritplats där.
 
Den här veckan bjuder på dejt med både mamma och Malin? i morgon, sista valpkursen på onsdag för Danne och Ella så då kör ju jag och Charlie in henne till Södertälje. Sista inbokade mötet med barnmorskan på torsdag och på fredag ja då är det ju bf. På fredag går alltså hyreskontraktet ut och bebis måste byta bostad. Den nuvarande bostaden ska börja restaureras.

9 dagar kvar

Vi är alltså nere på ensiffrigt. Det närmar sig även om jag inte ser några direkta tecken på att det skulle ske närmsta tiden. Känns just nu som om jag alltid kommer vara gravid. Men de sista två nätterna har jag haft en del onda värkar som sedan avtar till morgonen.
 
Jag har glömt att berätta om Charlies äventyr förra helgen. Han åkte med Danne och sin farfar till Trosa för att ta en premiärtur med båten för i år. Han hde tjatat bra länge om att få åka i farfars båt. Jag var inte med så jag kan inte berätta exakt hur det hela gick till men Charlie hamnade iallafall i vattnet när de åkte. Han stod upp i båten och Danne hade inte full koll för ögonblicket och de körde på en "pinne/prick" i vattnet så att Charlie tappade fotfästet och for i med huvudet först. De körde väldigt sakta vid tillfället och vände snabbt och Danne hoppade i och plockade upp honom.Charlie sa inte ett ljud och nappen var kvar i munnen och stövlarna kvar på fötterna. Flytvästen fungerade prima. Först när de kom upp i båten igen och bytte om så vart han ledsen. Kan inte ha varit jättemånga plusgrader inte. Efter det ville han inte åka båt fort men det gick bra att sitta inne hos farfar i hytten.
 
På kvällarna i veckan nu har han tagit upp det vid ett par tillfällen att det var läskigt att ramla i vattnet och att han inte vill åka båt så vi har pratat om det en del. Idag åkte vi dit igen då Rasmus var med i en fisketävling. Sen tog vi en sväng med båten och det gick jättebra. Han var reserverad och ville gärna att jag skulle hålla i honom hela tiden och det fick inte gå fort. Vi satt inne hela tiden. Men mot slutet så körde Danne båten och då ville han till och med hjälpa till och styra lite. Rädslan sitter nog i ett tag men han vågade ju iallafall åka igen så det är inte så farligt och blir nog bättre och bättre rätt snabbt. Vi tog med oss hans gosedjursapa idag och den fick också ha på sig flytväst, Sallys flytväst =)
 
 
 
 

11 dagar kvar

Hej! Får bli ett kort inlägg då jag är trött och har huvudvärk. Ville mest bara tala om att allt gått bra idag på ultraljudet. Det var en frisk bebis som var normalstor, endast -3% från normalkurvan vilket är normalt. Beräknad födelsevikt om bebis föds på bf är 3145g. Men det är ju såklart inte helt pålitliga siffror, beror ju även på hullet på bebis. Besöket tog max en timme så det var skönt, hade räknat med hela eftermiddagen. Nu är det bara att invänta förlossning. God natt!

13 dagar kvar

I torsdags var jag hos barnmorskan igen för kontroll. Var orolig för högt blodtryck men det var jag i onödan då det visade sig ligga på 125/80. Vågen visade på plus 2 kg sen sist så total viktuppgång på 6-7 kg nu. Gör inget om det blir lite till om det nu dröjer innan bebis kommer. Bytte järntabletter för ett par veckor sedan och vips hade blodvärdet stigit från ynka 110 till 29 så nu ligger jag bra till där.  Hjärtat slog på fint och bebis var nu helt fixerad och hade då alltså sjunkit ännu längre ned. Vid varje besök mäts storleken på livmodern och man följer då en kurva. Mitt mått visade denna gång på en cm mindre än för två veckor sedan och vid förra besöket hade det redan då planats ut. Anledningen beror troligtvis på att bebis sjunkit i magen men jag kommer ändå att få åka in på måndag till förlossningen i Eskilstuna för att göra ett tillväxt ultraljud för att kontrollera så att bebis växer som den ska. 
 
Mamma och Fredrik kom sedan på besök för att stanna ett par dagar. Jag har fått massa hjälp här hemma med städning och trädgårdsfix och hundpromenader så det har varit guld värt. Dom är kvar än =) Idag åkte Danne och Charlie iväg för att sjösätta båten, Charlie har tjatat om farfars båt länge nu så han var lycklig. Själv ska jag ut och njuta i solskenet och försöka mig på att rensa lite grus med mamma. Sen ska jag köpa jordgubbsplantor och en skötbädd åt bebis och åka förbi en liten butik i Nykvarn och kolla klänningar. Känns som en bra dag.

Möblera uthuset

Vi har ju ett uthus på tomten som är isolerat och går att bo/övernatta i, om det inte vore så att det för tillfället användes som förråd. Men det ska det bli ändring på. Väggarna därinne är gråmålade och de kommer det att förbli. I mitt huvud har jag funderat på hur jag vill att det ska se ut därinne. Jag kollade lite på ikeas hemsida nu och tog lite bilder därifrån som inspiration. Helst vill jag köpa lite äldre möbler och kanske blanda lite nytt och gammalt. 
 
Det här är ju som sagt bara från ikea men visst är det fint i ett litet uthus =) Fräscht och gulligt. På golvet vill jag ha trasmattor i ljusa toner.
 
 
 
 

17 dagar kvar

 
Det är verkligen så det känns. Det är så nära men känns så långt bort. Jag är extremt trött men sover inte så bra, en middagslur är vardag nuförtiden. Man är ju så nyfiken på vem som bor därinne i magen och lever rövare. Pojke, flicka, vem kommer bebisen vara lik, jag längtar efter min bebis!
 
På torsdag är det dags för besök hos barnmorskan igen och sen är det även utvecklingssamtal på dagis. Troligtvis kommer Charlie få flytta upp en avdelning efter sommaren, stora killen. Så mycket andra planer har jag inte. Valpkurs för Danne i mrgon igen så in till s-tälje och lämna hund. På måndag har jag en frisörtid inbokad. Vill gärna ha hunnit fixa håret innan bebis kommer samtidigt som jag vill att bebis kommer nu. 
 
Vad kul att så många vill vara med och gissa =) Danne är först på listan, han tror bebis kommer den 14. Själv har jag inte gissat på något datum, hittar inget som känns rätt =P

20 dagar kvar

Jag skrev ju fel igår, det är nu 20 dagar kvar till bf inte 29 som jag påstod igår =) Har dock inga känningar om att förlossning skulle ske inom snar framtid. När jag väntade Charlie hade jag ju en massa förvärkar långt innan han kom, men det hjälpte ju inte han kom inte tidigare för det. Nu har jag en och annan förvärk och sammandragningar men inte alls på samma sätt. I morgon plockar vi fram spjälsängen och bäddar den.
 
Charlie har mått mycket bättre idag, han får ta det lungt i morgon också och sen håler vi tummarna för att han kan gå på dagis på måndag. Vore så skönt =P Får man säga så? Det är rätt tufft att ha honom hemma hela dagarna och samtidigt motionera hundar när man är så trött hela tiden och har ont. Jag vet, klag, klag.
 
Nu ska jag byta av Danne som nattar Charlie.

Vilken dag

Nedräkning, 29 dagar kvar till bf. Denna månad får det bli bebis, jag orkar inte vara gravid i över en månad till. Det är tungt nu och idag har det liksom strålat och ilat ner i benen, det gör ont. Charlie har varit på sitt värsta humöör någonsin idag men han var sjuk och trött så det är okej. Ingenting dög inte ens när han fick precis som han ville. Sen klagade han på ont i munnen, ingen aning dock var det var. På kvällen sen fick han tillbaka febern lite. Han somnade iallafall nu på kvällen på ca 2 minuter och har sovit gott sen dess. Det är lyx för oss vuxna i huset då läggningen den senaste tiden dragit ut bra länge på kvällen.
 
Jag och Fredrik var på utställning idag i Strängnäs. Det regnade hela tiden och var inte det minsta skönt ute. Som tur va träffade vi Lena där som jag lånat hane av tidigare och vi fick sitta inne i hennes tält hela tiden =) Det var guld värt. Det gick kasst för mig och Ella i ringen, tråkigt nog. Fick inte ens hp. Domaren tyckte hon hade för sluttande kors i rörelse. Men jag fick henne aldrig att gå ordentligt, hon gick för sakta och hade nosen i backen för det mesta, sen skakade hon av köld hela tiden också så jag ser inte alltför hårt på bedömningen. Ella är 6 månader idag och ser verkligen ut som en unghund, hon är ranglig och kroppen gör lite som den vill, de är väldigt mjuka i kroppen nu, både öron och svans kan spela spratt och se annorlunda ut, likaså bett och rygg mm.  Jag hade inte tänkt ställa ut Ella igen innan den nationella utställningen i Eskilstuna i augusti men nu vill jag nog göra det innan för att kolla hur hon ligger till och göra en bättre utställning helt enkelt. Så blir nog att jag ställer i antingen Malmköping 28 juni eller Torshälla i Eskilstuna 4 juli beroende på om du Anna kommer att ställa på den senare?
Ska nog fundera på att införskaffa ett tält också =)
 
Valborg för övrigt spenderades hemma med familjen, mamma och Fredrik var också här. Det var ju som ni vet lite blåsigt så det blev ingen eldning för oss som vi annars hade tänkt. Vi satte potatis och ärtor och sen grillade vi lite middag. De sov sen kvar hos oss.
 
 

Gissa!

Ni får gärna vara med och gissa när ni tror att bebis kommer, datum räcker =) Och gissa gärna på pojke eller flicka också, vore kul och veta vad ni tror.
 
Kommentera här i bloggen eller skicka ett sms eller nåt =)

RSS 2.0