Ett steg framåt

I onsdag fick jag komma till läkaren för att prata om sjukskrivning. Jag hade förväntat mig att inte riktigt bli tagen på allvar och att det skulle bli jobbigt. Men det var en superproffsig läkare som visste vad hon pratade om, hon var även ansvarig läkare för hela bvc. Hon hade kunnat sjukskriva mig 100% om jag ville men jag tror att det kommer gå fint att jobba kortare dagar. Jag blev sjukskriven 50% utav vad jag jobbar. Jag jobbar 80% under vintern och kommer därför nu att jobba 40%, haha nu blev det mycket matematik. Så jag är alltså ledig alla eftermiddagar framöver =) Dessa ska utnyttjas framförallt till vila. Men även för att gå till sjukgymnast, kan tänka mig att det blir några besök inbokade dit framöver, mvc besöken kommer ju också bli tätare. Träning, måste bygga upp mer muskler kring de onda områdena. Danne tycker jag ska passa på att simma och jag hoppas att jag orkar det. Denna vecka blir det dock att i morgon umgås med Malin efter jobbet och sen hoppas jag på att kunna boka in en frisörtid nu i veckan, behövs verkligen.
 
Jag får ha Charlie på dagis hela dagar under hela tiden jag är sjukskriven, när jag tar ut graviditetspenning de sista två månaderna samt även två månader efter att bebisen är född. Det känns toppen. Då kan jag välja om jag orkar ha honom hemma nån dag eller inte, bäst för både min och Charlies del. När jag sedan är mammaledig så får jag han bara vara på dagis 15 timmar i veckan.
 
En annan sak som är toppen är att Sally fått flytta hem till Fredrik och mamma i några dagar. Där har hon möjlighet att vila och förhoppningsvis bli bra i ryggen. Den möjligheten är omöjlig här hemma med en tokigt busig valp. 
 
Så mycket mer har väl egentligen inte hänt de senaste dagarna så därför har det inte blivit så mycket bloggande. Vi har varit hos Anna och Ester både i torsdags och idag och firat 2 årsdagen. Annars i helgen har det bara blivit städ, handling och fix här hemma. Danne släpade in badkaret så nu kan vi äntligen bada här hemma =) Mycket uppskattat <3 
 
Och här är även en bild på två nyfunna vänner =) eller från Lovis håll är det väl kanske närmare hatkärlek.
 
 
 
 

Att vara stark är inte att aldrig falla

Vad betyder ordet stark för dig? Den tanken har jag brottats med sista timmarna nu. Tung dag idag. Känns som om jag inte varit annat än negativ den senaste tiden =( Jag jobbade igår. Det var första gången på ett tag nu sen den där bakterien kom in i bilden. Vi gjorde inget speciellt på jobbet, inget utöver de normala vardagsrutinerna. Men det var hemsk, ju längre dagen gick desto ondare fick jag och jag ville bara bryta ihop. Jag jobbade ensam sista timmen så det var bara att bita ihop och mata alla djuren. På hemvägen stannade jag och hämtade ut medicin till Sally och handlade mat. Sen kunde jag inte röra mig resten av kvällen. Jag kunde inte stå på ett ben och ta av mig strumpor och byxor, jag kunde inte stå upp och duscha uatn fick låna charlies pall, jag kunde inte ta mig upp ur soffan utan hjälp och jag kunde inte sova på natten. Tankarna snurrade och det gjorde ont hur jag än låg. Och jag ska erkänna att det kom en tår eller två. Det är inte lätt att bekänna nederlag, att inte kunna klara av sitt eget jobb, att svika kollegorna och att behöva be om hjälp. Men det går inte att jobba med den här smärtan. Troligtvis blev den värre av att det var så halt igår. Idag är jag hemma. I morgon ska jag förhoppningsvis få träffa en läkare som kan hjälpa mig med sjukskrivning. Jag tänkte föreslå jobb halva dagar. Har även bokat in mig hos sjukgymnasten men först 5 feb. Där hoppas jag få hjälp med lite övningar samt akupunktur. Det finns de som tycker att det är mysigt att vara gravid. Jag tillhör definitivt inte en av dom. 
 
Jag var även till veterinären med Sally igår mitt på dagen. De klämde igenom henne och konstaterade att hon hade ont i ryggen och lite öm i bogen. Hon fick antiinflammatorisk smärtlindring samt vila i tio dagar som behandling. Veterinären trodde att problemet satt i musklerna vilket är bra. Hon ska på återbesök nästa vecka. Problemet är att hon inte får leka med Ella. Det var inga problem så länge hon hade ont men nu när hon äter medicin så vill hon leka igen. Troligen har hon överansträngt redan skadade muskeldelar genom lek med Ella den senaste tiden.Jag vet inte riktigt hur jag ska lösa det här problemet. Fredrik har du möjlighet att ta Sally eller Ella några dagar?
 
Nu har jag fått ur mig lite iallafall, hoppas nästa blogginlägg är lite muntrare.

Frisk

Ja nu är jag frisk från bakterien och sammandragningarna har lugnat sig till det normala igen. Dock har jag pyttelite ont i halsen men det ignorerar jag för tillfället och hoppas på att det är borta till morgondagen. Tyvärr har Sally blivit dålig =( Vet inte vad det är. Efter middagspromenaden i fredags runt 18 på kvällen som var hon helt skakig och olycklig. Hon blev nerbäddad och fick vila ut. Skakningarna försvann sedan fort men hon är fortfarande helt loj. Hon bara går undan och vill ligga ifred. Hon har ingen feber, ingen hälta, hon äter, dricker, kissar och bajsar och verkar inte direkt ha ont någonstanns när jag känner på henne. Hon piper till när Ella hoppar upp på bakdelen på henne. Jag undrar om det kan vara något i ländryggen alternativt magen som krånglar. Jag måste försöka få tid hos veterinären i början på veckan så hon kan få smärtlindring. Så dumt att det inte går att få tag i receptfritt till hundar. Hon är bra dyr i drift Sally, misstänker att detta kommer gå på en del också då hon troligtvis behöver röntgas. 
 
Igår var vi på bio med Lucas, Linnèa och Rasmus och såg Sune i fjällen. Efter det blev det mc donalds och på kvällen lite sällskapsspel. Kul dag =) Jag som är lite barnslig av mig tyckte att filmen var rolig, bäst är helt klart Håkan. 
 
Nu väntar en femdagars jobbvecka, mån-ons + lör-sön. Jag får ta det försiktigt och testa om jag klarar av att jobba utan att sammandragningarna blir värre. Annars blir jag illa tvungen att sjukskriva mig.

Gravid i vecka 23

Gravid i vecka 23

 

Barnet

Livmodern når nu strax över naveln. Fostret väger runt 550 gram och är 28 centimeter långt.

Fostret rör sig mycket, speciellt på kvällarna kan det vara mycket gymnastik i magen. Många kvinnor tycker det känns bra, men några upplever det som obekvämt.

Redan nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Mamma

Du har kanske gått upp fem till sju kilo, eller mer. Många kommenterar magen och säger att den är stor eller liten. Lyssna inte så noga, din barnmorska stämmer av att allt är som det ska. Känner du när barnet hickar? Det kan kännas lite roligt som ett regelbundet pickande som pågår någon minut. Långt ifrån alla känner när barnet hickar.

 

Jag har ju inte skrivit så mycket om graviditeten den här gången som jag gjorde när jag väntade Charlie. Såklart beror det ju på att jag befinner mig i en helt annan situation nu. Hela världen kretsar inte runt magen denna gång för jag har ju redan min lilla prins Charlie. Men sen är det ju också för att jag inte behöver lika stor förberedelse denna gång, jag vet redan vad som händer med mig och vad som komma skall. Idag går jag iallafall in i vecka 23 utav 40, mer än halva graviditeten har alltså passerat. 

Här kommern en magbild också. Som ni ser ingen direkt stor mage och ingen direkt viktuppgång heller.

 

Beordrad vila

Jäkla sjukdom det här alltså. Jag mår bättre. Har peppar peppar inte varit på toan på flera timmar nu. Men jag har fått betydligt mer sammandragningar än vanligt och inatt hade jag en som höll i sig i typ två timmar. Efter att ha pratat med både min barnmorska och med förlossningen så har vi kommit fram till att det troligtvis rör sig om "goda" sammandragningar som inte påverkar. Men att de blivit retade utav mina ständiga toabesök. Så länge det inte blir värre eller att jag får ont utav dem så är det bara vila som gäller. Det är inte så lätt. Tycker synd om mina hundar som inte får den uppmärksamhet och promenader som de förtjänar och tycker synd om Charlie som blir ledsen när hans mamma inte orkar leka och bära honom som han vill. Men jag måste försöka bortse från det nu och bara vila, det är ju bara tillfälligt. Charlie är ju dessutom på dagis nu så han får nog en massa lek och uppmärksamhet där och sen kommer ju hans pappa hem och tar hnd om oss <3
 
 

Tre små grisar

I morse var jag uppe och tittade på nyhetsmorgon. Ella låg och sov brevid mig och vad ser jag, jo hon sover tätt intill två små grisar =) Var bara tvungen att ta fram kameran. Tyvärr hann hon vakna till, såg roligare ut när hon sov =)
 
Jag har börjat planera lite för Ellas framtid. Min förhoppning är ju att hon ska bli en trevlig väluppfostrad hund, haha men också en framtida avelstik.
Hon kommer att få gå valpkurs under våren, förhoppningsvis med Fredrik, men har inte anmält henne ännu då de inte har kommit ut info på hemsidorna. Anna har du något tips?
På hundklubbarna kan man också träna ringträning för en billig summa, alltså träning inför utställning.
Sen är det dags att börja gå på utställning. Dessa har jag tittat ut än så länge:
 
22 mars Eskilstuna inofficiell utställning Engelska bulldog klubben.
15 aug Eskilstuna nationell utställning SKK
31 okt Växjö internationell utställning SKK
12 dec Stockholm nationell utställning SKK
 
Hoppas att det ska komma upp några fler inofficiella utställningar, gärna en i april och en i juli-aug så man hinner gå på några innan det är dags för de stora utställningarna. 
 
Någon som vill gå med mig?
 

Hej

Har varit lite frånvarande här ett tag och det beror på att jag också blivit sjuk av bakterien =( Började väl redan i måndags med magont hela natten och dagen men satte igång sen på tisdagen. Ja om ni vill veta symptomen på denna mysiga bakterie så är det magont, feber och diarré. Jag har dessutom haft en grym huvudvärk. Idag känner jag mig lite piggare men magen är fortfarande långt ifrån bra. Igår fick Danne vara hemma och vabba med Charlie för jag orkade inte det. Idag fick Charlie gå till dagis igen, första gången sen innan jul. Charlie är frisk nu =) 
 
Dom fick det nog inte lätt med Charlie idag första dagen. Igår vägrde han sova middag så kl 6 på kvällen slocknade han, vilket resulterade i att han klockan 4 i morse var pigg. Men när det var dags att åka till dagis kl halv sju så var han jätte trött igen och somnade nästan i bilen.
 
Har förresten bestämt mig för att köpa den dyra fina vagnen som jag skrev om i tidigare inlägg. Bugaboo donkey
 
Den kostar drygt 15000 som ny men jag täner hitta en begagnad till rimligt pris. Får försöka sälja av lite grejer här hemma istället för att bidra till vagnen då den är på tok för dyr egentligen. Vi måste ju även köpa ett babyskydd till bilen. Men det är kul att sitta och planera tycker jag =)

Våran dag

Danne har varit iväg idag så det har bara varit jag och Charlie hemma. Jag passar på att lyxa till det lite för sjuklingen så kanske han mår bättre. Han äter i princip bara gröt och dricker i princip bara festis, men allt han får i sig är bra. Idag har han varit feberfri och magen är mycket bättre =)
 
Piggelin och fotbad. Han älskar verkligen att bada fötterna. Efter ca 20 min och fötterna var helt skrynkliga frågade jag om det inte var mammas tur. Jo visst jag fick bada fötterna i typ två minuter sedan var det tydligen hans tur igen =)
Lite ostbollar gick också hem.
 
Annars så har vi mest bara bråkat han och jag hela dagen. Bråkat om att ta medicin, bråkat mycket om att man inte får göra illa hundarna, bråkat om att titta på datorn. Tandborstningen tog närmare en halvtimme då han inte fick lämna toan innan jag fick borsta tänderna. Sen läggningen, ja då skulle han inte sova utan det fanns så mycket andra viktiga saker att göra då så jag kom inte ut därifrån förrän halv tio men kan hända att jag slumrade till lite jag med. Nu är det godnattdags!
 

Min lilla sjukling

Stackars Charlie. Mgen blev ju lite bättre under veckan men han hade fortfarande ont då och då och avföringen var fortfarande långt ifrån bra. Febern hade iallafall varit borta i flera dagar och han var mycket piggare. Men i onsdags kväll så kom febern tillbaka och blev jättehög under natten sen. Han klagade också på ont i magen hela natten. Igår åkte vi tillbaka till sjukhuset och fick träffa läkaren igen. De hade fått tillbaka provsvaren från odlingen och de hade hittat att han hade en ganska sällsynt ond bakterie i magen som dessutom är väldigt smittsam. Kommer dock inte ihåg vad hon sa att bakterien hette. Han skulle inte få någon medicin mot det om det inte var absolut akut. Han fick ta nytt blodprov för att kolla hans värden och allt såg jättebra ut, så vi fick åka hem igen. Vi ska ge han en hög dos alvedon var fjärde timma mot både feber och magont, och han måste dricka mycket. Vi ger honom också semper magdroppar som innehåller goda magbakterier och om hjälper hans mage bekämpa de onda oc att börja fungera normalt. 
 
Idag mår han lite bättre, febern är låg och han leker och är hyffsat pigg. Magen är inte bra men han har inte klagat lika mycket på magont iallafall. Just nu sover han middag. Då det är så smittsamt blir han nog hemma från dagis nästa vecka också och inte kan vi umgås med folk heller för att inte riskera att smitta. Blir nog en rätt tråkig hemmavecka men vi får göra det bästa av situationen och verkligen hoppas att Charlie blir frisk snart. Det finns nog inget jobbigare än att se han må så dåligt och att ha så ont, man är så hjälplös =(

Syskonvagn

Håller på att k olla ut en syskonvagn till Charlie och bebis men det är verkligen som dom säger, en djungel. Det blir nog en märkesvagn av någon av de vanligaste i sverige, bättre begagnad. Den får inte vara alltför gammal för vi vill gärna titta på den i affären först.
 
Ståbräda på en vanlig vagn är ju ett alternativ men jag tror inte det skulle fungera för oss. Dels så har vi ju hund så vi måste gå på rätt många och långa promenader och då tror jag inte att Charlie orkar stå där. Dels så är Charlie en bestämd herre som troligtvis kommer att gå ifrån brädan åt sitt eget håll när det inte passar honom längre. Och det funkar ju inte med bebis i liggvagn och två hundar och börja jaga tvååring mitt i allt.
 
Syskonsits är ett annat alterntiv som man även den fäster på en singelvagn. Men den finns bara i ett märke här i sverige och det är en hårdplats sits som inte alls verkar vara nå mysig att sitta på. 
 
Sen finns det faktiskt en kombinerad ståbräda med sits som verkar intressant =) Finns sele i sitsen. Blir nog den om jag inte hittar någon bra syskonvagn. Kanske något för er Anna?
 
Helst skulle jag vilja ha en Bugaboo Donkey som är den bästa syskonvagnen på marknaden. Det är den enda som det går att skjuta ihop chassit på om man bara vill använda den som singelvagn. Den är dock på tok för dyr för oss =( Kostar ca 12000 ny och inte mycket mindre begagnad. Så här ser den ut:
Någon som vill sponsra =P
 
Troligtvis blir det någon av de kommande tre vagnarna:
 
Phil och Teds syskonvagn. Vagn som lätt går att använda både som syskonvagn och som enkelvagn. Vger lite och är lätt att fälla ihop med båda sätena på. Minsta barnet sitter nederst. Man köper till en mjuklift att lägga i huvudsiysen när bebisen är spädbarn. Upp till max 6 månader då utrymmet inte är så stort. Går att fästa ett babyskydd på vagnen med en adapter. Frågan är hur praktiskt det är att ha ett barn under?
 
De nästa två är ganska lika tycker jag. Finns säkert en hel del skillnader som inte jag är insatt i ännu. 
 
Detta är en babyjogger gt double
 
Här kommer en mountainbuggy duo. Finns även en modell som är något smalare.
 
 
Hjälp mig gärna i denna djungel. Vilken skulle ni ha valt? Har inte många läsare som är i samma sits som mig men kommentera gärna ändå =)
 
 

Ella

Lilla Ella fick följa med mig till jobbet i helgen. Hade egentligen inte tänkt ta med henne förrens på onsdag då jag jobbar halvdag men då CCharlie blev sjuk så vart det lite för tufft för Danne att både ta hand om valp och sjukt barn. Det gick bra med Ella på jobbet. Hon tycker det är lite läskigt men blev mer och mer hemmastadd. Tur att jag har Sally för annars hade det ju inte gått att lämna henne ensam på kontoret när jag är ute och jobbar. Nu var det inga problem. Gnällde lite gjorde hon såklart. Filmen är från kontoret på jobbet och bilden är från samma dag som jag hämtade henne. En vecka har vi haft henne nu. Har inte hunnit med så mycket koppelträning men jag tycker det är viktigare att det fungerar att ha henne lös och att hon självmant följer efter mig och håller koll på mig. Kör man bara med koppel så lär sig inte hunden det på samma sätt.
 
 
 
Som ni ser på filmen så är Sally rätt nöjd med att ha fått en kompis =D
 

Virus

Har inte hunnit blogga på några dagar då det varit lite hektiskt allting. Vi har ju hämtat hem en liten valp och det tar tid. Hon ska ju ut hela tiden och kissa för att lära sig bli rumsren. Sen har jag jobbat 4 dagar denna vecka varav både nyårsafton och nyårsdagen och sedan helgen. I fredags skulle vi fått besök av Robban med familj men Charlie vaknade med feber, 38,5 grader så vi gjorde om planerna lite. Charlie fick vara hemma med sin pappa och jag åkte till Robban. När jag kom hem på kvällen hade Charlies feber ökat till 40,5 trots alvedon. Han var också väldigt dålig i magen och klagade på magont. Natten blev jobbig för oss alla med en febrig liten Charlie. Danne fick åka in till Södertälje och köpa ipren så vi kunde varva mellan alvedon och ipren för att hålla febern på någorlunda nivå. På lördagsmorgonen åkte jg till jobbet. Under dagen blev Charlie inte bättre, han var fortfarande väldigt lös i magen och drack och åt inte så mycket och det om även blod i avföringen så Danne fick lov att åka in till akuten med honom. 
 
Det konstaterades att det var virus, troligtvis både i magen och bihålorna. Han fick bli kvar där med sin pappa under natten och fick då dropp i 12 timmar. I söndags såg hans värden bättre ut ich han åt och drack så då kunde de äntligen få komma hem igen.
 
 
 
 Min duktiga, modiga lilla kille. Det var jobbigt att inte vara med honom på sjukhuset. Men han hade ju världens bästa pappa med sig.
 
Idag har jag varit hemma med Charlie och han har mått bättre. Febern är helt borta. Magen är bättre men krånglar fortfarande. Däremt har han varit så hes idag att han knappt kunnat prata. Det går åt rätt håll iallafall. 

Majbebis

I måndags var vi på rutinultraljud som görs i vecka 17-20. Här är vår lilla bebis. Bebis mådde prima och visade upp sig fint så att barnmorskan kunde kolla allt hon skulle. Allt såg bra ut. Vi blev flyttade en vecka framåt i graviditeten så istället för att vara i vecka 19 så var jag alltså i vecka 20 och det nya beräknade födelse datumet är 22 maj. Vi har inte tagit reda på om det är en flicka eller pojke.
 
Magen har vuxit en hel del de sista 1-2 veckorna, det är som om vi verkligen hoppade över en vecka. Jag har det riktigt tungt när jag jobbar och ont, både i rygg, mage och bäcken =( Jag känner mig som en mes som inte orkar med. Jag har knappt börjat få mage och har väl bara gått upp ca 1 kg i vikt men har jag ont så har jag. Sammandragningar har jag också haft sedan några veckor tillbaka men de gör inte ont eller blir tätare så det är lungt, bara livmodern som tränar =P ( som om den inte gjorde det tillräckligt förra gången) (vilket träningsfreak). Idag var jag iallafall och köpte mig ett stödbälte för gravida att spänna runt höften för att lindra smärtan och förhindra att den blir värre. Hoppas den hjälper annars kan jag nog inte jobba till 22 mars som det är tänkt.
 
I morgon kommer Charlies lilla kusin Isac hit igen <3 gos. 
 
 

RSS 2.0