Glad påsk!

Tänkte slänga upp en liten påskhälsning från småland medans lillgrabben sover. Vi var på utställning igår med Caspian och det gick jättebra även om vi inte kamma hem förstapriset. Han ställdes ensam som junior och fick då hp. Sen ställdes han mot vinnande hanar i de andra kategorierna tot 4 hundar då han hamnade på en andra plats efter veteranhanen.
Såhär löd iallafall hans omdöme:
 
1 årig hane med bra bett, vackert huvud och uttryck. Vackra rastypiska öron, lång vacker hals, bra förbröst, väl tillbakalagd skuldra, härlig substansfull kropp, bra svanssättning, bra vinklar bak, bra ben och tassar, rör sig med bra bredd bak, väl från sidan och paralellt fram, mkt tilltalande hane. Mkt välvisad.
 
Att han inte vann över veteranen kan ju jag tycka var fel då Caspian var snyggare =) haha kan ju vara lite partiskt men.
 
I morse fick jag, Danne och Charlie varsinna påskägg från mormor och morfar. Godis i våra och fina kläder i Charlies. Det var några år sen nu man fick påskägg så det var kul. Sen åkte vi till Kosta outlet för lite shopping till Charlie. Planen var att köpa en fleceoverall och en ny vintermössa. Det var polarn och pyret rea där. Först ca halva priset på ordinarie pris och sen tag 3 betala för 2. Vi fick med oss mössa, 2 par vantar, sommarhatt, utetofflor, 1 linne och 3 par shorts. Dock ingen overall.
 
Nu är påskmaten klar =) Det blir pasta då vi/ jag är lite kinkig och varken äter janssons frestelse eller sill =P

Baby Spa

Jag mår bättre och Charlie verkar klara sig undan min förkylning så vi kör på till småland som planerat. Förutom julafton så blir det första gåneg vi sover borta. Spännande att se hur våra dagliga rutiner kommer att gå när vi inte är hemma. Oftast så är han nöjd och glad hemma på dagarna så jag hoppas han är det där också. Nyttigt att byta miljö lite, både för mig och Charlie.
I måndags var vi ju på första babymassagen och Charlie älskade det <3 Han låg och skratta och gurgla genom hela programmet. Vi masserade bara benen första gången men ska nästan gång bygga på med mage och bröst och tillslut har vi ett helkroppsprogram. Det är faktiskt ett ganska fullt program att vara mamma just nu. Babymassage måndagar, föräldragrupp torsdagar och babysim fredagar och sen med ett bvc besök emellanåt. Visst är man ju inte borta på det hela dagen men det känns nästan som en dagsutflykt med all planering det krävs att passa tider.
Nu vaknar min sötnöt för lite mat och kärlek =)
 
 

Innan, innan, innanför bor du i mitt hjärta.

Innan
Innan verkligheten vaknat
har du vakat över mig. 
Innan första andetaget
har jag andats djupt i dig. 
Innan, innan, innanför bor du i mitt hjärta.

Innan någon visste om mig
har du kallat mig vid namn.
Innan stormarna bedarrat
har jag vilat i din famn.
Innan....

Innan vågorna har lagt sig
har du vaggat mig till ro.
Innan någon öppnat dörren
har du tänkt var jag ska bo.
Innan....

Innan livet ens har börjat
har du burit det till slut.
Innan döden slutit in mig
har du öppnat vägen ut.
Innan, innan, innanför
bor du i mitt hjärta.
Lilla liv

Lilla liv nu är du här
känner inte världen.
"Gud som haver barnen kär"
blir din hjälp på färden.
Gud har kallat dig vid namn
ger dig trygghet i sin famn
så att du kan växa
vis av livets läxa.

Lilla liv nu är du här
"himlen allt förklarar".
Alla barn hör hemma där
i det ljus som varar.
Jorden är din boning nu.
Hör ditt namn! Det är ju du
lilla liv unika
vad du gör oss rika.

 
Charlies dop-psalmer

my turn?

oh nooo. Vaknade med lite halsont. Inte planerat. Får se hur det utvecklas. Hade ju planer på shopping med Anna på Tunapark. I morgon är enda dagen det går sen är ju tanken att vi ska ner till Kosta och mormor och morfar för lite påsk och hundutställning. Ska dricka te med honung hela dagen och bädda ner mig i soffan. Stackars hund och barn, de får en tråkig dag. Måste tyvärr plugga en hel del idag också.
 
En helt underbart ful bild men såhär ser vi tydligen ut när Danne går till jobbet.

Dopet

Charlies dop blev perfekt. Kunde inte blivit bättre. Alla var där, alla var glada, Charlie var glad. Han skötte sig som en prins i kyrkan och var nöjd och glad hela tiden. Snackade till och med lite med prästen. Blev inte ens ledsen när han fick kallvatten på huvudet. Fikat efteråt gick också finemang, alla verkade nöjda och gott var det. Fick sedan hjälp av Charlies gudfar Jonny som är Dannes bror och hans tjej Linda med städningen. Var hemma runt halv åtta på kvällen, trötta men nöjda.
 
Tack till alla ni som kom och förgyllde Charlies dag!
 
Kent Wilhelm Charlie Hjorter
 
 
 

Dopbilder

Jag efterlyser bilder från dopet så snälla ni som fick några fina bilder maila över dem till mig.
 
[email protected] 

Plask och tårtbak

Idag var det babysim igen. Charlie sov när vi kom dit så jag var tvungen att väcka honom och det var inte populärt. Han skrek som om det vore jordens undergång. Men efter en stund i badet med både mamma och pappa så lugnade han sig och började uppskatta badet. Blev inge undervattensdyk idag då han var så ledsen. Resten av dagen har gått till att förbereda inför dopet. Handlat och bakat smörgåstårtor och börjat med dukningen i lokalen vi hyrt. Perfekt att få tillgång till den redan idag. 
 
 
 
 
 
<3

Grattis Fredrik

Jag och bebis Fredrik
 
Robban och bebis Fredrik
 

Kalastime

Idag fyller bror min år så det blir kalas =) om det fortfarande får kallas det när man har slutat med ballonger. Idag har vi städat och nu sitter jag med en nybadad sovande bebis på armen och väntar på lunch. Pyttipanna står på menyn. I morse åt vi havregrynsgröt med rivet äpple, det kan jag verkligen rekommendera, supergott. Har fastnat för havregrynsgröt just nu. 
 
Igår skrev jag ju att jag skulle på babymassage men som min mamma brukar säga "när man har mjölk i tuttarna så har man gröt i skallen" Det var visst föräldragrupp. Jaja nu är maten visst klar, vi hörs
 

Mittwoch

Onsdag alltså. Dopdagen närmar sig och förberedleserna är i full gång. Danne är ledig både i morgon och på fredag men mest för att han har lust tror jag, åtminstone i morgon hade jag klarat mig bra själv men lyxigt med en långhelg för oss tillsammans. I morgon blir det städning på schemat. Inte för att dopet ska hållas här vi har ju hyrt en lokal men det behövs banne mig städas ändå. Fredagen sen är det åter babysim och sen ska det sista handlas och smörgåstårtorna ska bakas. Vi får tillgång till doplokalen redan fredag kväll så vi åker dit och fixar.
 
Fredrik kan du vara min fotograf i kyrkan? Du kan använda din kamera. Jag kanske kan få lite bra bilder från er andra också =)
 
Idag blir det babymassage på bvc. Måste få tag i en kallpressad massageolja tils dess, kanske apoteket?
Charlie vaknade med tuppen i morse. Med tuppen så menar jag Danne (han är född i tuppens år =P ) så det var bara för mig att kliva upp också. Men vilken skön morgon sen, C sattt nöjd i gungan medans jag åt frukost och städade här hemma sen ville han äta och mysa en stund och nu sover han i soffan. Om alla mornar vore så här så går jag gärna upp halv sex. Är dessutom pigg. Om jag skulle passa på att träna lite och plugga då kanske.
 
Ha en trevlig dag mina vänner!

Ny sheriff i stan

 
 

Rulla runt

I morse så rullade Charlie från mage till rygg. Fick bara till det en gång men iallafall. Från rygg till mage har han ju gjort tidigare men då han skrek och var hungrig så det räknas knappt. Heja Charlie. Idag är Danne med sin pappa på bandy finalen på friends arena så vi får klara oss själva. 
 
Trevlig kväll igår hos Anna med tacos och sällskapsspel =) Träffade en annan mamma där som håller på att potträna sin 1,5 åring, eller ja hon har redan slutat med blöja även om det händer olyckor. Hon började redan i Charlies ålder. Måste fundera på det. Vore ju toppen att slippa hålla på med blöjor i flera år och med en så smart unge som Charlie borde det inte vara nå problem =) Nu har vi precis börjat med storlek 3 på blöjorna.

God morgon!

Vad vet du om det? (ica reklamen)
 
Just idag känns inte som en god morgon. Började redan igår kväll, Charlie vägrade sova i sin säng. Såfort vi la honom där så vaknade han och började skrika. Hade tänkt plugga då jag fick hem historiaboken igår och ligger efter. Ska skriva 3 prov innan den 26 mars och har inte öppnat boken ännu.Natten- dålig. Charlie vaknade ofta trots att han sov i vår säng. Vid halv sex vaknade han för dagen och sen dess har jag burit runt på honom. Danne tog honom en stund så jag kunde äta lite frukost iallafall. Han var trött och skrikig och då funkar det oftast bara med en mammas famn så nu sover han så sött på min arm. Här blir jag nog sittande en stund. Förhoppningsvis så bjuder resten av dagen på plugg, städning och simning och avslutas med tacos och myskväll hos Annna. Håller alla tummar för att lillkorven är nöjd ikväll.
 
Mina tre älsklingsbabianer

Små badarna =)

Babysimmet inleddes med små badarna " små grodorna" då alla gick runt i bassängen och plaskade lite. Sen fick jag prova hålla honom så han simmade bröstsim, eller ja simmade är väl att ta i men benen sparkade iallafall och armarna höll jag ju i. Sen fick han simma ryggsim vilket han är lite mer van vid eftersom det är så han ligger i badbaljan. Vid det här laget hade Charlie börjat tröttna lite men då kom läraren med en vattenkanna och vattnade på Charlies huvud och sen satte hon honom att hänga i en liten babybadring. Haha stackaren men efter det så gick vi upp ur bassängen och då tyckte han lite synd om sig själv, det blev ju så kallt. Överlag så gillade han att bada men nästa gång ska jag se till så han är pigg och mätt så kanske han orkar lite längre. De andra bebisarna hade prövat simma förut och uppskattade det mycket mer så jag tror nog vi också är där om några veckor. Det svåraste var ju i omklädningsrummet att försöka byta om och duscha med en liten bebis. Vid ett sådant tillfälle är ju ett gayförhållande toppen då båda kan vara i samma omklädningsrum. Danne var hemma idag för han har fått ont i halsen och vill inte smitta de andra bebisarna. Han följer med nästa gång men efter det så går jag nog själv. 10 gånger håller det på och sen kan man välja att fortsätta. 

Mjölkstockning

Det är nu tredje gången på två veckor som jag får mjölkstockning. Mjölkstockning innebär att mjölkgångar täppts till och då bildas onda knölar i bröstet. Behandlas de inte så kan de övergå i inflammationer. Frukstansvärt obekvämt och jobbigt. Har lyckats få bort det själv de andra två gångerna och hoppas på det nu med. Masserar knölen mot bröstvårtan under amning. Problemet kan ha att göra med att jag till en början endast matade från ena bröstet åt gången och nu har gått över till båda då han inte blir mätt. Det sista bröstet blir då inte tömt ordentligt. Känns inte heller som om jag kan göra så mycket åt det. Har värmeinlägg och varierar amningsställningarna och har inga åtsittande behåar eller kläder. Tröttsamt.
 
Charlie verkar iallafall må lite bättre nu på eftermiddagen men är fortfarande varm.

3 månader idag

Stackaren har fått feber efter vaccinationen. Vill helst bara vila och sova i famnen. Äter som han ska som tur är så det blir nog bättre under dagen. Fick feber redan igår kväll.
Det blir en lugn dag för oss med andra ord. 
Igår planerade vi det mesta inför dopet. Psalmer, fikat, dukning, kläder. Jag vill ju gärna ha det så okristligt som möjligt. Hade tänkt att han kunde få döpas i kostym för det är så gulligt på bebisar =) Finns jumpsuits som ser ut som hela kostympaket. Men det blir det nog inte. Om den passar får han ärva en dopdräkt från kusinen hans som Danne även är gudfar till. Det blir toppen. Resten får ni veta på plats ni som kommer och så kommer ju såklart bilder upp här. Ska bli kul tycker jag men mycket att göra speciellt dagen innan och under själva dopdagen, lite stressigt. Vi blir ungefär 45 pers, kul =) bara nära och kära.
 
Efter två månader brukar en bebis normalt klara detta:
 
Två månader
  • Ler, skrattar
  • Håller huvudet i 45 graders vinkel
  • Rörelser har blivit smidigare
Kan bocka av allt på listan. Han kan även allt på 3 månaders listan förutom att rulla runt. Han har lyckats rulla från rygg till mage ett par gånger men det var nog inte medvetet.
 
Såhär glad är man när man har feber

3 månader = vaccination. Grattis!

I morgon blir Charlie 3 månader. Idag var vi till bvc och han fick sina första vaccinations sprutor, en i vardera lår. Han var hur duktig som helst, blev bara ledsen en kort kort stund. Han är mycket skikigare när han är trött eller har magknip. Skönt att få det gjort. Nästa besök blir först om en månad. Å vilken viktuppgång han hade denna gången, hade gått upp 400 g på typ 1,5 vecka, brukar vanigen ligga på 150 g i veckan. Nu väger han nästan 5500 och är 60,5 cm lång.
Igår var en dålig dag då Charlie skrek och ville bli buren precis hela tiden. Vi han dock ändå med ett återbesök för min del till mvc i Strängnäs och en promenad efter det. Mitt blodvärde var för dåligt låg på 111 som troligen beror på dåligt matintag eller åtminstne för näringsfattig. Får väl byta ut bullar och chips mot lite mer frukt och grönt kanske och tänka på att äta extra om jag tränar.
Idag är en bättre dag, bvc och sen en promenad inne i Mariefred. Dammsugit och tvättat - i vanliga fall brukar jag inte få göra det för Charlie. Nu sover han i min famn.
 
Köksväggen efter helgens inköp. Något sne bild dock.
Skrutten i sin nya pyjamas.
Lurifax, han är kung på minspel =)

You

Har precis kollat in melodifestivalen som resten av Sverige och tycker väl att vi har en helt okej finalist men tror inte på vinst. Alla låtarna i finalen var väl okej. Själv trodde jag nog att Yohio skulle vinna men att bästa låten var Antons begging. Kul att en andra chansen låt vann =)
 
Fredagen var en toppendag. Vaknade av ett telefonsamtal från farmor så vi åkte dit och fikade med nybakta bullar. Efter det begav vi oss till Järna och Karin. Vi gick en promenad, fikade lite till och fyndade nere på butiken Hem ljuva hem som hade total utförsäljning. Fick med mig lite barnkläder, fotoramar och en väggklocka till köket. 
 
Idag var jag duktig och begav mig till badhuset för lite simning sådär på morgonkvisten =) Litet badhus med liten bassäng, simmade man 30 längder så blev det 500m. Köpte mig ett 10 gångerskort så det är bara att bege sig dit flera gånger. Ganska skönt att komma hemifrån lite faktiskt. Efter det blev det mera shopping på hedlandet, ännu lite mer barnkläder och en tavla till köket. Kanske kan visa bilder imorgon om jag hinner. Ska iväg på dubbelkalas imorgon både 10 års och 30 års, dock samma familj =) Charlies faster och kusin.
 
 
Nästa vecka ska denna glada lilla kile börja på babysim =) så skojigt.
 
Just det, mitt första tradera köp kom igår. Fyndade ju 7 bodys i storlek 62 för 15 kronor. Bara det att det att det var storlek 56 på alla utom en så Charlie kan inte ha dem. Så himla dåligt av säljaren tycker jag och förstår inte varför. Tur att jag inte betalade så mycket för dem men 50 spänn iallafall med frakten =( Får se om jag fortsätter handla där nu.

Med en enkel tulipan

Härlig tur till Torekällberget igår, träffade både mina djur, stamgäster, bageriägare och arbetsledaren och såklart Anna och Ester som vi åkte dit med. Lilla Ester växer så det knakar. Hon föddes ju 6 veckor för tidigt och vägde ca 2400 vid födseln och nu 6 ceckor senare så väger hon 3800 =) Får försöka komma ihåg att ta lite bilder nästa gång vi ses. 
 
Denna morgon har varit en bra och effektiv sådan. Har hunnit med att käka frukost med Danne imorse vid sex, sen somna vi om lite. Tvättat och hängt en maskin tvätt, gjort 100 situps, städat kattlådan, laddat ned senaste avsnittet av once upon a time och nu sitter jag här och bloggar lite. Charlie har varit nöjd hela tiden. Vi ska strax ut på en solig promenad =)
 
Igår kom Danne hem med rosa tulpaner till mig och sa, tack för att du är en sån bra mamma till Charlie <3
Älskar dig <3 och Charlie, min lilla fina familj.
 
och Charlie passar på att hälsa

Soliga dagar

Lite bättre uppdatering här kanske. Läkarbesök förra veckan, gick bra, inga konsigheter. Charlie väger nu 5055 g och är 59,5 cm lång, inte konstigt att en del kläder i storlek 56 börjar bli små. Charlie är lång och smal enligt normalkurvan men följer sin egen kurva fint. I fredags var mamma, Pontu och Freddrik här. Då passade jag på att städa lite när jag hade barnvakt- jag behöver inte tjata på mamma om att hålla sitt barnbarn en stund. Fredrik sov sen kvar och umgicks me oss sen hela lördagen. Jag spöade honom i en hel del kortspel =) Idag har jag och Anna promenerat i hjorthagen och sen fikat med lite (o)kladdkaka. Händer inte heller så mycket spännande i veckan men ska iallafall till Torekällberget på onsdag med Anna.
 
29 mars, långfredagen ska vi på hundutställningen Påsksmällen i Moheda, Småland med lilla Caspian som faktiskt fyller 1 år just den dagen. Helgen innan är det Charlies dop och planering pågår. Nästa vecka drar även babysim och babymassage igång och sedan föräldraträffarna så det är en del på g nu =)
Lite övermatchat kanske men Charlie hejade på Sverige under friidrotts- em i helgen.
 
Förresten så hittade jag in på tradera i veckan och vann nu 6 st kortärmade bodysar för 15 kr, helt perfekt. Man behöver ju inte köpa allting nytt. Bebisarna växer så fort så de hinner ju inte slita på kläderna alls kanppt så jag skulle tro att det är i bra skick.
Bodysar 7st  stl:62

Gäst bloggare

 
Godmorgon!!!   så här trevligt har vi vid frukostbordet :)
 
// Morbror Fredrik
 

RSS 2.0