Spontanresa 4,6 miljoner år tillbaka i tiden

Hej! Igår kväll när jag satt här vid datorn och kikade runt lite på facebook så såg jag att nu i helgen var sista chansen att se dinosaurie utställningen på parkenzoo. Snabbt bestämde vi oss för att åka dit idag och ja hela dahen har alltså spenderats där. Charlie gillar dinosaurier och tyckte det var väldigt kul så det var ett bra beslut. Såklart tittade vi också på djuren men det var föga intressant enligt Charlie. Lekplatserna som fanns lite utspridda var roligare och framförallt var karusellerna roliga. En härlig dag med familjen en sån här fin sensommardag, kan man ha det bättre egentligen? Här kommer lite bilder från dagen, släpade med mig riktiga kameran faktiskt.
 
Först lite dinosauriebilder: Dinosaurierna är riktigt bra gjorda, i naturlig storlek, de rör sig, gapar, blinkar, låter och frustar. Man blir nästan lite rädd haha
 
Sen kommer lite lekbilder:
 
Och tillsist ett par Henry bilder, han var ju såklart också med men för det mesta i vagnen. Han blev lite grinig i vagnen efter ett tag, han ville ju också vara med så Danne satte honom i Charlies sittdel och där satt han som en prins. Jag kommer nog byta snart till sttdelen för honom. Denna vagnens sittdel är ergonomisk och passar dem även när de är små och de finns fullt liggläge.
 
Å just det, vi var ju i en djurpark. Ett djur fastnade på bild iallafall =) 
 
 
 
 
 

Fredagsträffar med busligan

Vi tänkte försöka ses varje fredag vi inte har annat inplanerat, jag och Anna med våra kids. Nu är vi ju mammalediga samtidigt igen. Idag var dom hem till oss och jag tog för en gång skull fram kameran.
Haha försök själv att fota 4 barn samtidigt och alla ska bli bra och titta in i kameran, denna blev bäst. Förutom fotografering så åt vi blåbärspaj, iallafall jag och Anna, Charlie åt vaniljsås och Ester mariekex. Massa lek blev det också såklart och bråk för den delen då Ester klivit upp med fel ben i morse. Vore kul att få med sig de andra mammorna i mammagruppen på våra fredagar, Carina är ju också mammaledig igen med sina tvillingar och Daniela väntar också bebis igen. Blir väldigt många barn på träffarna nuförtiden.
 

Kvällskvist tips

Tänkte bara passa på att tipsa om ett par helt random grejer. Det första är en egengjord ansiktspeeling som jag gör ca 1 gång i veckan. Jag tar en nypa strösocker och sen en klick olivolja och sen är det bara att börja peela. Skölj bort sockret med ljummet vatten och torka av ansiktet. Försök inte tvätta bort oljan. Ansiktet blir riktigt mjukt och lent och känns samtidigt stramare efteråt. Toppen tycker jag och med ingredienser man oftast har hemma. Har ni några spa-tips?
Ett helt annat tips i matväg är blåbär och vaniljyoughurt, helt sjukt gott ju! =D
God natt på er!
 

Henrys dop

Håller på att planerar Henrys dop. Det är många som frågat vad Henry önskar sig (självklart är ingen present nödvändig, man är lika välkommen ändå =)) Vi har svarat att han har allt. Men jag har kommit på några saker som vi behöver införskaffa oss till Henry så jag skriver dem på önskelistan. 
 
Nattlampa
vilken sort spelar egentligen inte sån stor roll bara det är en mysig lampa som kan vara i/vid sängen.
här en ärn från lekmer.se 
 
Sängmobil
den här önskningen är lite mer specifik för den måste gå att fästa på spjälsängen och den får gärna spela musik, Henry gillar sånt =)
här är en från jollyroom.se ser dock att denna inte har någon "arm" sm man fäster i spjälsängen.
 
Bärsele
Henry är en tung bebis och han kommer behöva bäras länge till. Vi har därför kommit fram till att vi behöver en bättre sele vi kan bära honom i. Jag har dock inte hunnit kolla ordentligt vad det finns för selar ännu men denna ERGObaby360 verkade bra från lekmer.se. Dock är jag inte överförtjust i färgen.
 
 
Badstol
Så han kan bada i badkaret istället för i lilla baljan
sähär kan de se ut, denna är från lekmer. De finns också babyinsatser man lägger i badkaret men de kommer han inte vilja ha länge till eftersom då måste man ligga ned.
Unami teaser
Snart dax att börja smaka på mat och dessa är jättebra då barnet kan hålla dessa i handen, sitta och suga och undersöka dem utan att riskera att få in bitar i munnen. Finns även de med nät
dessa är från lekmer.se 
 
Sådär nu har ni iallafall fått lite tips =) Vill man köpa kläder är det minst 74 som gäller. Åldersmässigt borde han ju ha 62-68 men som sagt han är en stor kille.
 
 

Stora papillondagen?

Första veckan avklarad av den såkallade vardagen. Måste säga att jag är rätt nöjd ändå. Måndagen var hemsk då Henry var ledsen konstant och ville endast bli buren men tisdag- tor fungerade toppen men såklart med några jobbiga stunder då och då. På fredagen gick vi först på en picknick vid badstranden och sedan åkte vi hem till Anna på em. Skönt att ha något att göra än att bara vara hemma hela dagen. När vi var på vår picknick så kom det ett äldre par förbi med tre st papillon. Dom stannade såklart och pratade lite. En stund senare stannade det en gubbe på cykel och kom och pratade för han hade nämligen två papillon hemma. Hehe vad är oddsen för detta :)

Idag är det lördag och vi har varit upp till dannes kompis ned tjej som precis fått tvillingar. De var nu 4 veckor gamla och vägde 2,9 och 3,1 kg, pyttesmå enäggstvillingar, pojkar. Föräldrarna såg inte ens skillnad på dem så de hade målat en tånagel på ena.

Vi vägde våran lilla bebis hemma idag och han verkar väga 8,2 kg, jag vet det är inte klokt, han slutar ju inte spurta på det där viset. Jag lovar att det märks i ryggen. Måste köpa en bra sele för det här är inte hållbart, han är ju inte ens tre månader. Måste snart byta ut liggdelen, babygungan mm för de är upp till 10 kg. Vart tog min lilla groda vägen som sov så sött på min mage? Han växer för fort, jag hinner inte med.

Har mycket att stå i just nu men hinner verkligen inte med. Vi har inte ens hunnit dammsuga på en vecka. Och måla om räckena ute är inte ens halvklart vilket bi hållt på med hela sommaren. Sen är det dopet dom ska planeras ( vilket Danne tycker är helt onödigt, vi slänger ihop några pajer så är allt klart sen enligt honom) sen ska jag även försöka sälja lite grejer på en loppis i åkers i början på sep så det måste förberedas. Jaja vad är väl en bal på slottet. Sådärja nu har ni fått höra lite godnattblaja från mig, nu ska jag sova. Hoppas på en kreativ och effektiv och glädjefull söndag :)


Knas Charlie

Haha alltså Charlie är bara för rolig. Han säger så roliga och knasiga saker. Jag önskar att jag kom ihåg att skriva upp det eller helst filma, men det går ju inte att filma han dygnet runt. Minst en gång varje dag får han mig att börja asgarva. Idag skällde han ut mig och sa : mamma du städar aldrig upp, du måste plocka upp saker på golvet. Just nu kör han mycket: lycka till! och han säger det ofta så klockrent tex när jag säger att vi ska gå och borsta tänderna och sätta på pyjamas, då tar han sin sparkbil och åker i väg och ropar efter lycka till! Han härmar mycket men han är samtidigt så smart, det går att skämta och driva lite med honom. Han har också väldigt avancerade lekar, har alla barn det i den åldern? Fantasin är det inget fel på. Det är mycket drakar just nu. Dom jagar honom och dom kan flyga, har vassa klor och är taggiga och sprutar eld men då kommer brandbilen och sprutar vatten i deras mun. Förövrigt äter dom bara kottar och pinnar. Han har också gjort om sin säng till en båt och lastar den full med grejer som han sen kör med till olika bryggor men bryggorna är ofta trasig så man måste åka till nästa brygga. Sen kan han stanna båten och gå och handla eller om något gosedjur ramlar i så måste han simma och hämta den eller så sätter han sig och fiskar abborre som han sedan går och tillagar i sitt kök och går tillbaka till båten för att äta. 
 
Han är i en ganska kul ålder just nu på många sätt. Men samtidigt väldigt jobbig. Egen vilja har han mycket av. De flesta meningar börjar med jag vill eller jag måste. Läste i en tidning om 3 årstrotsen att ca var fjärde minut så har man en mindre konflikt och varje timme han man 3-4 större konflikter. Stämmer nog rätt bra faktiskt. Men hur stora och hur ofta de inträffar beror på en massa omständigheter. Dessa konflikter glömmer man så lätt när han sedan säger att han älskar en och kommer och vill ha en kram. Han brukar också säga att han kommer sakna mig när jag åker hemifrån eller bara lämnar rummet för den delen =)
Söt med sin lillebror är han också nuförtiden <3
 
 

Vinter is coming

Hej! Första dagen hemma ensam med båda barnen. Klockan är nu 11 och båda barnen sover, den minsta dock i min famn och han vaknar varje gång jag försöker lägga ned honom. Morgonen har gått bra men jag räknar timmar tills Danne kommer hem. Tråkigt att jag känner så tycker jag, att jag tycker att det är jobbigt och tråkigt att vara hemma själv med barnen. Det borde ju istället vara roligt och mysigt. Vi kommer säkert dit hoppas jag. Just nu är det svårt att ens gå på toa och Ella har kissat inne vilket jag inte har lyckats torka upp än men jag ska strax prova lägga ned Henry att sova själv. På måndagar är öppna förskolan öppen här i åkers så i framtiden går vi nog dit, tar väl ca 2 min att gå hemifrån :) I morgon är det dagisstart för Charlie och föräldragruppen för Henry börjar. På onsdag ska jag till läkaren och lämna cellprov igen, måste göra det två gånger om året. Typiskt nog måste jag göra det på Södertälje sjukhus. Sen på kvällen åket Danne med Ella på lydnadskurs så då blir det även premiär för mig att lägga barnen själv, Wish me luck, men det gick ju bra nyss. Annars är det inte så mycket inbokat förutom det trevligaste förstås, en födelsedags middag hos Malin ikväll :)


Min familj <3

 
Ibland blir hjärtat så fullt av kärlek att man måste gråta en skvätt av ren lycka.
 
 
 

Lata dar på stranden

Fint folk kommer sent. Gäller visst även sommaren. Men nu är den här och fin är den. Det är ju inte sommar på riktigt om man inte har spenderat en dag på stranden så vi passade på att göra det en dag den här veckan. Det blev bara ett par timmar och något bad blev det inte. Men mycket plask i vattnet och sandslottsbygge och så picnic såklart.
 
 

Your baby need to grow

Idag var vi på hundutställning i Eskilstuna. Premiär för Ella i de stora ringarna. Det började med att vi kommer in till utställningen och jag ser att det redan är papillon i ringen. Panik. På med utställningskopplet och så rusar jag dit. 38 papillon skulle ställas ut och det var ingen brådska då det dröjde ytterligare ca 45 min innan det var vår tur att gå in i ringen. Först skulle alla valpar och sedan alla hanar bedömmas. Domaren var engelsktalande. Hon gav Ella ett excellent vilket är det bästa betyget. Däremot vann hon inte då hon tyckte att Ella behövde växa på sig lite, eller som hon sa det " your baby need to grow" Detta är ju inte så märkligt då Ella precis uppnått ålder för att ställas ut mot andra vuxna hundar. Hon är bara 9 månader och är ranglig som en kalv. Om några månder så hoppas jag hon har blivit lite kralligare. Utställningar framöver är än så länge inte inbokade men växjö och stockholm lutar det åt.
 
Här kommer en bild från utställningen för ett par veckor sedan.
 

Sagostig och Skansen besök

Sista veckan på Dannes semester har utnyttjats till fullo. Vi började med ett besök till Sagostigen, jag mamma och barnen. Där mötte vi även upp Sandra och Isac. Sagostigen var sig lik. Jag var där i princip varje sommar när jag var liten. Trots att Charlie inte hört de flesta av dessa sagor så tyckte han det var spännande och mysigt att gå runt och kika in i huset. I en sten låg ett troll och snarkade och i sista huset låg en tomte och sov, det var nog det mest spännande enligt Charlie. Där finns även lekpark med studsmattor, hoppborg, elbilar, grävskopor mm samt det cykelsdrivna pariserhjulet som funnits där sen jag var liten. Café och lite djur fanns också. Efter sagostigen vill Charlie höra på sagorna vi fick med oss i sagohäftet varje kväll. Det är klassiska sagor som Rödluvan, Prinsessan på ärten, Bockarna Bruse mm.
 
Ett par dagar senare åkte vi till Skansen. Svärfar Uffe var också med. Det är lite för stort egentligen för Charlies del. Men vi hade jättekul och var runt på det mesta. Vi började med akvariet. Har väl aldrig gått igenom det så fort. Charlie bara racade igenom stället. Här kommer en bild därifrån. Älskar minen =) Han blir tillfrågad om han vill klappa spindeln.
 
Det mest roliga på Skansen tyckte nog Charlie var att åka bilbanan och karuseller, så egentligen hade vi väl kunnat åka till grönan istället =P
 
 
Såklart var vi även runt och tittade på djuren. Vi var inne i nya lillskansen där denna bild är tagen
 
 
Vi såg även de andra djuren. Roligast var nog björnarna som brottades i vattnet. In i huset var vi tyvärr inte så mycket d det inte intresserade vå unge herre. Hade gärna velat se mer av den biten. Speciellt mysigt tycker jag att stadskvarteret är med alla små butikerna. Jag och Danne bestämde att vi skulle åka dit på julmarknaden istället, utan barn =).
 
Strålande solsken och glada barn. Toppen dag helt enkelt.
 
 
 

29 år ung

Nu har man fyllt år igen då. Åren går. Jaja. Hade ett litet kalas här hemma, Självklart med de nya fina kopparna. En strawberry cheesecake fick också pryda bordet.
 
Idag lunchade jag med Malin och Karin på ceasars. Gott vare men lite besvärligt att äta då lillemannen Henry bestämde sig för att gråta en skvätt just då. Malin fick skära upp kycklingen åt mig så jag kunde äta =) Efteråt gick vi på stan, jag fick akutköpa blöjor då jag visst inte packat några i skötväskan. Sen blev visst Henry akut hungrig så det var dags att utfodra honom. Varenda bänk var upptagen och skreiken blev bara högre och högre så det slutade med att vi satt på gräsmattan på kyrkogården. Fick med mig en långklänning jag fyndade på rean samt en påse kläder och skor från Malin, tack kära du =) och födelsedagspresenten jag fick som var ett par örhängen och en pyjamas =)
 
Hämtade upp mamma och åkte vidare till Strängnäs där hon skrev kontrakt på en ny bil, sen handlade vi lite och åkte hem. Det är sista semesterveckan för Danne nu. Sen börjar vardagen igen, nu med nya utmaningar. Charlie kommer då gå på dagis 15 timmar i veckan tis-tor kl 8.30-13.30. Jag blir alltså hemma med barnen på måndagar och fredagar. På onsdag börjar Ellas lydnadskurs. Denna sista vecka ska vi också försöka ta oss iväg till skansen. Jag, mamma och barnen ska åka till sagostigen i morgon. På lördag är det hundutställning i Eskilstuna. Så ganska mycket planerat för sista semesterveckan. Och så skönt att sommaren äntligen kommit nu, så synd bara att den även snart är slut. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Komplett

Sådär ja nu är familjen samlad igen. Vi har haft några lite lugnare dagar med bara ett barn och en hund (Henry och Ella) Då de övriga två varit nere i småland och röjt. Nu är de altså hemma igen och ordningen (läs oordningen) återställd. Mamma och mormor hade varit iväg på loppis och hittat fina tekannor till mig. Jag har ju varit ute efter en tekanna ett tag nu men inte hittat den rätta. De gjorde dom, en fin gammal teservis i blåmålad porslin i hela 39 delar, 12 tekoppar, 12 tefat, 12 assietter, tekanna, gräddkanna och sockerskål. Mormor köpte även tre till tekannor som hon tyckte jag skulle ha. Även dom var jättefina. Min mormor samlar på ugglor och har väl typ en biljon så nu tyckte dom att jag kunde börja samla på tekannor, haha =). Mina fina tekannor ska få en bra plats nu så att dom får synas. Vi var hemma hos svärfar på middag igår och därifrån fick jag med mig dels en massa tomma syltburkar och flaskor och även gamla fina vad dom nu kallas, jag kallar dem skafferiporslin, också dessa blåmålade. Så fin det kommer bli nu hos oss =) Tack!
 
 
 
 
 
 

Hundutställning Södertälje bk

Det var ett tag sedan förra utställningen nu. Sist var ju i Strängnäs och det gick ju jätte dåligt. Regnet öste ner och Ella fick inte ens ett hederspris. Med tanke på det resultatet förra gången hade jag inte allt för höga förhoppningar idag. 4 papillon var anmälda, 2 valpar och 2 juniorer. Ella är numer junior då hon fyllt 9 månader (igår). Den andra junioren var en hane på 1 år. Det var Linux son. Linux har jag ju lånat till avel, Caspians pappa. Atari hette den här hanen och är då alltså Caspians halvbror =) Trodde inte jag och Ella ahde någon chans, Atari hade fått reservcert på förra inoff utställningen. Men vi vann =) wihoo. 
 
Kritiken var kort så den kan ni få höra:
Söt & feminin.Vackert huvud med utmärkta öron. Bra blick, bett och pigment. Lämpligt kroppad med bra stomme. Goda rörelser. Visas naturligt.
 

 
 
Blev inte att vi tog ett fint kort på henne med sin fina rosett. Hon var så trött efteråt. Får ta en fin bild en annan dag istället. Vi ska ju på utställning igen om ett par veckor, då en nationell i Eskilstuna. Blir betydligt fler papillon då så wish us luck.
 
Måånga timmars väntan men bra dag. Efter utställning blev det middag hos svärfar i Gnesta. Fick med mig hem en massa glasburkar och flaskor. Väl hemma ställde jag mig och kokade vinbärsgele. Får se vad jag mer ska hitta på att fylla burkarna med.
 
Godnatt!
 
 

RSS 2.0