Vackraste

Åh mitt barn är det vackraste som finns. Hur kan man inte smälta av hans stora blåa ögon, knubbiga kinder, lilla pussvänliga mun och den busiga glimten i ögonen. 
 
 
 
Idag har vi bara varit hemma och busat hela dagen men i morgon ska vi iväg till Mariefred på babysång. Då träffar vi också Anna och Ester <3 Här kommer en bild från senaste träffen hemma hos oss när Charlie körde Ester i lära gå vagnen. Och en Anna som försöker gömma sig i bakgrunden =P
 
 
 

Det blåser upp till storm

Det ryktas om storm. Kanske inte här där vi bor utan främst västra delarna av landet. Västra Kronobergs län skulle också drabbas men jag håller tummarna för ett lugnt kosta. Tycker inte att mormor och morfar ska behöva drabbas varenda storm. Just nu är det soligt och lugnt ute iallafall så vi ska ut och stormsäkra trädgården och gå en promenad. Sen vankas det pannkakor med bananer.


Ja må ni leva uti hundrade år!

Igår var vi på 100 års kalas eller ja 50 + 50. Moster som fyllde i somras och hennes man som fyller nu. Rktigt trevlig tillställning och hela släkten var där. Charlie blev lite trött på kvällen men upptäckte att klockan var över nio så det var ju inte så konstigt. Försökte hålla oss vakna till paketöppningen var klar men fick gå mitt i. Tyvärr är Charlie inte den som kan somna i famnen sådär bara utan blir bara grinig och besvärlig så då är det bara sängen som gäller. Här är en bild tagen max fem minuter innan vi bestämmer att det nog är läggdags för den lille.
 
Dagen efter, ja idag alltså så var vi ute i solen och fikade efter frukosten. Det var så varmt och skönt, kändes nästan som vår. Hittade en gammal leksaksbil åt Charlie att brumma runt i, det tyckte han var mycket skoj.
 
 
Men nu är jag ungefär lika trött som Charlie var på bilden så det är sängen som gäller. Godnatt!

Lite frånvarande

Känner att det blir svårare att hinna med bloggen nu när jag jobbar mer. Dessutom så har vi ju inget internet just nu så det blir lite svårare då med bloggandet. Får passa på nu på kvällen då jag har Dannes mobil inkopplad, på så sätt kan jag surfa på telefonens internet. Just nu så föröker Danne lägga Charlie, han fick ta över då jag försökt i 40 min. Han är svårsövd de senaste dagarna. Faktiskt väldigt jobbigt. Känns som om man inte gör något annat än att försöker få honom att sova. Men jag vet ju varför, delvis iallafall. Han har varit förkyld och är lite täppt och dessutom håller de övre framtänderna på att bryta fram.
 
I morgon är det jobb igen men sen är det kalas på lördag då vi firar min moster som fyllde 50 i somras och hennes man som fyller 50 nu alltså ett 100 års kalas =) Sen är det knappt en vecka tills nästa kalas och då blir det Madde som blir 24 och hela gänget ska ut och fira. Det se jag fram emot galet mycket <3

Vandal och bombnedslag

Ja, äntligen ledig efter en helg på jobbet. Då var det bara att ta tag i berget av disk. Sen behövdes det städas. I morgon kommer mamma-gruppen hit så då måste det ju se hyfsat ut iallafall. Men det går ju inte att städa med Charlie vandalie i huset, ställer jag upp skorna på skohyllan drar han ner dom igen plockar jag upp leksaker plockar han fram dom, kryper han förbi spisen drar han ner kökshandukarna och alla blöjor under skötbordet är också kul att sprida ut. Inte går det nå vidare att dammsuga heller då Charlie är rädd för den så då måste jag bära honom. Passa på att städa när Charlie sover tänkte jag men såklart tänkte inte lille herrn sova då inte. Han var trött redan vid kvart över nio i morse så då gick vi och la oss, efter em timme och en kvart gav jag upp och vi gick upp och åt mellanmål och lekte en stund. Gick sen och la honom igen men gav upp efter 45 min och gick upp och åt lunch. Efter lunch gick vi ut på långpromenad så han kunde sova i vagnen men icke. Halv tre lyckades jag tillslut få honom att somna och då sov han ända till halv fem . Nu sover han för kvällen och jag stupade i soffan. Trevlig kväll på er.


Vem tar hand om hösten när vintern blåser snål

Det blev snö och ännu ligger den kvar. Den kom alldeles för tidigt samtidigt som hösten kom för sent. Men jag tror väl inte att det börjar vräka ner ännu på ett tag. Jag har ju inte hunnit kratta undan löven ännu, vilket inte är så konstigt då de knappt trillat av träden än. Dags att börja fundera på vinterdäck på bilen iallafall.
Bara en dag ledig och nu jobb hela helgen, men det känns helt okej. Charlie var uppe på Torekällberget i onsdags med Danne strax innan jag slutade och tittade på djuren. Han tyckte det var riktigt skoj. Vi gick till fårhagen och en av rackorna stacka fram nosen genom grinden så Charlie kunde klappa och han bara satt och skrattade, han tyckte det var jätteskoj =)
 
 
Fina gamla höstbilder.
Internet funkar fortfarande inte men är uppkopplad på Dannes mobil nu. Vi ska få ett nytt modem skickat till oss. Nu ska jag kolla Idol och sen nattinatti.
 
 

Inget internet

Internet hemma funkar inte just nu, vet inte varför. Passar därför på att göra ett snabbt inlägg nu på jobbet.
Charlie är idag hos mamma då både jag och Danne jobbar (blev lite knas i kalendern) Lille kraken har blivit lite förkyld och både han och jag har därför fått en jobbig natt. Han hade svårt att andas med näsan och spottade därför ut nappen hela tiden men då saknade han ju nappen och blev ledsen. Så flera gånger i timmen vaknade han - hela natten. Hade tänkt att åka och bada i morgon men får nog skippa det så han inte blir mera förkyld. Sen blir det jobb i helgen igen. 4 dagasr jobb den här veckan alltså, det var inte igår. Annars händer det väl inte så mycket, hoppas på att internet ska funka snart igen.  

Helt otroligt

Den här lilla tjejen har en helt magiskt bra sångröst, man tror knappt sina öron. Ta ett par minuter och lyssna på den här sången. Den har dessutom ett väldigt fint budskap.
 

Pannkakor till lunch

Måndag idag då. Jag lagade pannkakor till lunch. Första gången Charlie fick äta det och det gick hem vill jag lova. Han satt och skrattade när han åt så det måste ha kittlat smaklökarna rejält =) Inte för att det smakar så mycket, han fick inget sylt eller socker i utan jag hackade ner lite bananbitar. Gjorde även pannkaka till mig själv och det var riktigt trevligt att sitta och äta tillsammans med Charlie och dessutom samma mat. Jag hade bananskivor på mina pannkakor också. Burkmaten kan han ju inte äta själv då blir det väldigt kladdigt så jag gillar att göra ordning något varje dag som han kan sitta och plocka med själv. Fick tips av en i mammagruppen att riva äpple så det kör vi varje dag nu när vi fortfarande har i trädgården. Äpplet kan han sitta och plocka med i säkert en halvtimme och jag kan syssla med annat som att blogga till exempel =)
 
 
 

Valpar igen

Nu har jag velat fram och tillbaka om valpar vs inte valpar men har bestämt mig för att satsa på valpar. Kommer nog ångra mig annars. Sally är i mycket bra kndition just nu. Vi går på minst en 3km promenad om dagen och ibland mer. Hon är mycket piggare och gladare nu än hon varit på senaste tiden. Förhoppningen är att vi ska kunna behålla en tikvalp ur kullen. Men man ska ju inte hoppas för mycket, Sally verkar ju bara få hanar. Första steget är iallafall avklarat då jag har skickat in ansökan om att starta kennel till Svenska kennelklubben. Det kan dröja länge innan de behandlar ansökan men det räcker faktikst med att den är skickad för att jag ska få para henne. Hoppas dock att vi fått ett kennelnamn till dess att valparna är födda. Nästa steg blir att boka in en ögonlysning hos veterinären och att boka hanhund. Jag vill inte använda samma hanhund, Linux igen även om han är väldigt fin. Vore kul att se om det blir ett annat resultat med en annan hane. Däremot så äger Linux ägare även en annan fin hanhund. Det är en champion från Danmark som också han är röd.
 
 
 
 
 
 
 

Charlie 10 månader idag

Snart ett helt år gammal. Skulle lätt kunna klämma ut en tår ur ögat när jag tänker på hus fort tiden går och hur stor min lilla älskling har blivit. Han är ju verkligen världens härligaste och charmigaste lilla kille, tänk att jag skulle få bli mamma till just honom, vilken lycka. Han är så himla social och tar gärna kontakt med alla människor han träffar, han charmar alla oavsett ålder och mötesplats. Glad är han nästan alltid, iallafall så länge han får sin vilja igenom för vilja är något han har mycket av. Charlie är nyfiken, uppfinningsrik, orädd och busig. Han är också en mammagris men det får han gärna vara tycker jag för oftast duger pappa nästan lika bra. Han är väldigt framåt och tar för sig här i världen. Han älskar att få uppmärksamhet och spelar gärna pajas. Om någon skrattar så skrattar han också även om det är någon han inte känner i tex mataffären eller på restaurangen. Charlie kryper fram i rallyfart och tar sig även ståendes framåt längs möbler. Han är inte intresserad av lära-gå vagnen eller hoppgungan utan kryper hellre. När han kryper så tar han ofta ned huvudet och kryper fram i blindo tills det tar stopp då han stångat in i något. Även andra barn stångar han, ser nästan ut som han gosar med dom. Annars är han ganska hårdhänt mot andra barn och tar gärna deras nappar och leksaker. Sen är han ju även världens sötaste, men det visste ni väl redan <3
 
 
 

Charlies första diplom

Fredagen bjöd på 10 månaders kontroll på bvc. Det gick klockrent. Charlie visade upp att han kunde slå ihop två klossar med varandra och att han kunde använda pincettgreppet. Vikten ligger nu på 8,9 kg och längden 73 cm. På eftermiddagen sen var det avslutning på babysimmet. Danne slutade tidigare på jobbet och följde med den här gången. Han vile ju se vad Charlie har lärt sig så han vet vad de kan göra om de åker och badar utan mig någon gång. Alla barnen fick ett varsitt diplom =) Nu finns det inga fler klasser att gå i utan man får komma på familjesimmet och bada, då utan ledare. När han blir lite större sen kan man börja på "plask och lek" på "riktiga" badhuset.
På kvällen sen var det fotboll på våran tv. Jag tittade inte ens på idol för jag var så trött. Somnade i soffan efter första halvlek. På tal om trött så ligger Charlie här brevid och sover som en stock. han har sovit i säkert två timmar nu och det är inte vanligt för honom. Jag har hunnit titta igen lite missade program och har sett både "Bonde söker fru" och "Hela Sverige bakar" Mycket trevliga program tycker jag =)

Gås och smörgåstårta

Onsdag, torsdag = jobbdagar. Vi har en relativt nyköpt häst på jobbet, russet Troya 7 år. Har tidigare gått ponnytrav och sedan placerats på ridskola där hon inte passade in. Hon är ingen barnvänlig häst. Passar därför inte in hos oss heller men där är hon iallafall. Iallafall så har hon börjat att stegra på ponnyridningen vilket ju såklart är oaceptabelt, barnen ramlar ju av. Så jag tog på mig att rida henne båda dagarna. Hon är rolig att rida men man måste vara på sin vakt för så fort man börjar slappna av i sadeln så börja hon stegra och tramsa. Och träningsvärk fick jag, inte så konstigt då jag inte ridit på ca 1,5 år. Vid kvällsfodringen så vägrade gåsaskrället att komma in. De andra två gässen kom upp som vanligt från dammen och knata in men hon bara simmade fram och tillbaka i dammen och gapade och förde oväsen. Korkade djur, hon visste inte hur hon skulle ta sig upp utan de andra. Vi fick knyta ihop alla tömmar och longeringsjordar vi hittade och spänna över hela dammen för att mota upp henne. Typiskt nog hände detta den dagen då jag hade bråttom att komma ifrån jobbet. Vi skulle nämligen på husvisning i Vagnhärad kl 5 och Danne och Charlie stod på parkeringen och väntade. De fick åka utan mig. Vi möttes istället i Mölnbo där det vankades kalas för Oliver som fyllde 6 år. Tårtor, smörgåstårtor och massa fika vankades där, inte helt fel avslut på dagen.
Huset var för övrigt fint tyckte Danne så vi åker nog dit igen och tittar, iallafall på området.

Långa dagar

Korta nätter. Nu ska Charlie börja sova så mycket som möjligt i sin egen säng för att minimera risken att ramla ur våran. Men det är inte lätt att få honom att sova där. Igår tog det närmare en timme och idag tog det ännu längre. Har jobbat idag och var trött hela dagen. Sen blev det middag hos mamma. Robban och Sandra var där på besök. I morgon är det jobb igen så hoppas på bättre sömn inatt. Kommer att hålla i en guidnig på biologiska museet för ett gäng förskoleklassare. Efter jobbet åker vi direkt och kollar på hus i Vagnhärad och sen på födelsedagskalas hos Oliver. Kommer nog vara rätt slut efter det. Men fredag blir ingen vilodag det heller, först har vi bvc besök och sen avslutning på babysimmet.
 
God natt!

Härliga ungar

Vilken trevlig dag vi haft idag. Först hann jag med lite städning hemma och sen begav vi oss iväg till Anna på mamma-bebis träff. Charlie bonka i huvudet lite här och där men var väldigt glad ändå över att få träffa sina kompisar. Anna bjöd på god mat, promenad och efterrätt. Nästa vecka ska vi ses hemma hos oss =)
Anna, jag tog alla bilder från din blogg, de var så himla fina =)
 
 
 
 
Ni ser ju vilket härligt gäng kompisar Charlie har =) och jag har tur att få umgås med deras mammor =)
 
Nu till dagens tråkigaste. I morse så ramlade Charlie ned från sängen. Stackars liten, både han och jag vart superrädda. Som tur va gick det bra men han fick en liten bula. Vet inte hur vi ska se till att han inte ramlar fler gånger. Även om han sover i sin säng på natten så vaknar han på natten/morgonen och då flyttar vi honom till vår säng. Han är ju inte den som snoozar på morgonen utan upp och kryper på en gång och det var det som hände i morse. Jag hade hunnit vakna men var inte tillräckligt snabb fram. Var ju tvungen att trassla mig ur täcket. När han såg att jag skulle komma och ta honom blev han dessutom busig och det var då han ramlade, typiskt. Tur att resten av dagen blev bättre
 
Nu väntas två dagar arbete.
 

Tidig morgon

Som vanligt så vaknar Charlie tidigt. Idag blev det halv sju. Går man upp tidigt hinner man med att göra mycket. Charlie har mest lekt men jag har hunnit med att diska och laga lunch till Charlie, det blev pasta och grönsaker och räckte även till 4 burkar mat som hamnat i frysen. Sen sov vi middag båda två en stund. Efter det begav vi oss ut och krattade löv. Charlie är vanligtvis en lövätare men nu med vantar på kan han inte äta =)
Plockade även lite mer äpplen att göra mos av. Har kvar närmare 20 burkar i frysen men det går åt fort.
 
 

Tand för tand

Snart är Charlie 10 månader. Han utvecklas ju såklart hela tiden men man lägger inte riktigt märke till framstegen som man gjorde när han var mindre. Han har kunnat krypa nu i flera månader, sen slutet på juli. Ganska direkt när han hade lärt sig att krypa så började han att klättra upp och ställa sig mot möbler. Men han blir bättre och bättre på att stå och förflyttar sig smidigt mellan möbler och upp och ner. Andra som inte träffar Charlie varje dag ser ju framstegen tydligare än vad vi gör. Idag har han fått en ny tand. Jag hade inte ens märkt att den var på väg. Var helt inställd på att nästa tand skulle komma uppe i mitten men istället kom den nere brevid de andra två.
 
Helgen har varit jättebra. I lördags städade vi hemma, gick långpromenad och bakade bullar. Sen kom Madde över på en snabbvisit <3 På kvällen sen åkte jag hem till brorsan och sjöng sing star hela kvällen lång och avslutade det med en öl på stan. Mycket trevlig kväll =)

Vi bor på landet

Det märks ju ofta på inläggen att det är på landet vi bor och inte i staden. Inte minst idag då vi körde förbi ett Sverige mästerskap i plöjning. Jajjemen ni läste rätt. På en stor åker hade ett 50-tal trakotorer samlats för att göra upp. Ingen aning om hur det går till och stannade inte för att ta reda på det heller, vi var nämligen på väg till babysimmet. Vidare till en annan landet relaterat ämne nämligen Grävlis. Han är kvar tyvärr. Idag var jägaren här och bytte plats på fällan så förhoppningsvis går han in nu under natten. 
 
Nu har jag provat att köra 5:2 dieten eller 6:1 dieten som jag körde i två veckor. Efter det skulle jag ju utvärdera och se om jag ville fortsätta i sex veckor till. Det var mycket enklare än vad jag trodde faktiskt och bara man äter rätt så kan man äta ganska mycket. Jag körde mycket grönsakssoppa. Just grönsaker kan man äta ganska mycket utav. Jag har lärt mig en hel del om vad det är vi stoppar i oss och vad som ger kroppen vad den behöver och vad som bara är tomma kalorier. Trots att det gått så bra så tänker jag inte fortsätta. Det är tråkigt att inte få äta som man vill och det är bara en extra grej att tänka på så det blir faktiskt ett litet stressmoment och därför inget jag kommer må bättre av. Kör man den dieten så blir det ju en vardagsgrej och då längre inte stressigt men jag skulle ju bara testa på. Skulle jag någon gång i framtiden behöva banta ett par kilo så vet jag att jag klarar av denna diet. Men jag kör nog hellre på träning. Nu ska jag kolla idol och svulla chips =) som förövrigt innehåller massa tomma kalorier.
 

Honungsfälla

Idag var vi på öppna förskolan i Nykvarn och Charlie stormtrivdes. Han är inte blyg för fem öre utan kryper runt till alla andra mammor och barn. Tar gärna deras leksaker och nappar. Först var det sångstund och sen fick man göra vad man ville men Charlie röjde på mest hela tiden. Varje gång han såg ett barn äta så ville han minsann också ha mat trots att han redan ätit en hel banan och en hel burk mat. Vi måste börja gå på Mariefreds öppna förskola, det är ju väldigt bra träning inför riktiga förskolan sen. När vi kom hem så fanns en grävlingsfälla på tomten =) Kommunens jägare hade varit där och lämnat den. Det kostar oss ingenting. Nu väntar vi bara på att Grävlis ska gå in i fällan. 
 
 
Och här är mina sötnosar som leker på tomten
 
<3
 
 

RSS 2.0