Sallys dräktighet

Sally går nu in i dräktighetsvecka 3. Tiden går undan. En hund är dräktig i 9 veckor och man kan jämföra veckovis mot människans 9 månader. Vecka 3 motsvarar alltså tredje mänskliga graviditetsmånaden och det är då man kan må illa. I Sallys tidigare dräktigheter har hon tappat matlusten i denna vecka och sedan har den inte riktigt kommit tillbaka. Man får verkligen truga i henne mat. Fram tills idag har hon ätit bra men i morse ville hon inte alls ha. Hon ville bara ut och äta gräs. Fick dock i henne mat senare under dagen. Vi kan ju hoppas att detta är ett tecken på att hon är dräktig. Jag väger och mäter henne varje vecka men än så länge är det ingen skillnad, men det ska det ju inte vara heller. Man får allt vänta i ett par veckor till innan man kan märka skillnad på den fronten. Sally har också ändrat beteende lite smått. Till exempel är hon mycket mer arg på Olsson, min kollegas flat coated retriver valp, han är bara föör jobbig tycker hon =P
 
Här kommer en bild på hanen igen, Lilla Röd.
 
 

Utan min Charlie

Lämnade Charlie på förskolan halv tio i morse. Planen var att jag skulle komma dit igen vid halv tolv och lägga honom men de ringde nyss och sa att allt går så bra så de ska testa och lägga honom själva. Jag ska inte komma dit förrän halv två. Det känns lite konstigt men samtidigt väldigt skönt att det funkar så bra. Han hade varit så glad och knatat runt på lekgården och när de ringde hade de gått in och Charlie satt och gosade med en kompis som också är där på inskolning. 
 
Ikväll åker vi till mamma och sover där. Hon ska vara barnvakt i morgon då jag åker på studiebesök till ett friluftsmuseum i Östersund med jobbet. Nu ska jag och Sally passa på att gå ut en promenad, fast vi vågar nog inte gå för långt utifall de ringer från förskolan.

Husvisning

Jag blev lite kär i huset vi tittade på igår <3 Nu ska jag bara övertala Danne. Det är lite som måste fixas med huset men väldigt mycket som redan är gjort tex dränering av grunden, omläggning av tak, köket är nyrenoverat. Toaletten är kvar som måste fixas och lite annat smått och gott. Vi har också fått bud på vårt hus om än ett lågt bud. 830` har de lagt och då får vi även friskriva oss dolda fel. Vi ska försöka få upp priset ytterligare och kolla med vår bank om vi kan klara det. Här kommer ett par bilder från huset i Åkers vi tittade på.
 
 

Sommarläger i snömodden

Passar på att slänga in ett litet inlägg från jobbet. Idag har jag i stort sett bara gjort affischer och skyltar samt gått runt och satt upp den på anslagstavlorna, det är livet som djurskötare det. Nej men jag har en hel del sådana jobb också då jag är ansvarig för vår hemsida, skollovsverksamhet och en hel del annan utåtgående information på webbsidor mm. I sommar ska jag hålla i djurläger för barn mellan 8-12 år så jag har hunnit knåpa en del med det idag också. Läs mer om djurlägret på Torekällbergets hemsida http://www.sodertalje.se/Se--gora/Dolda-sidor/Torekallberget/Barnvanligt/Djurlager/
 
Nu har vi börjat med inskolningen för Charlie. 3 dagar har han varit där nu. Det har gått bättre och bättre med rutinerna. Det har varit lite knöligt att få honom att somna. De sover på varsina madrasser med filt och kudde. Men idag var det Dannes tur att gå till dagis och då somnade Charlie minsann på 3 minuter så med andra ord går det framåt. Periodvis har han varit väldigt klängig och gnällig. i morgon ska Danne prova lämna honom där en stund, får se hur det går.
 
I helgen sen blir det kalas för brorsan. Han ska firas både fredag och lördag minsann =)

God jul eller

Provar att göra ett inlägg från mobilen trots att det gick dåligt sist då hela inlägget försvann. Sista föräldraledighets dagen i dag då. I morgon börjar inskolningen på förskolan. Vi hade tänkt åka till Torekällberget idag men vi blir hemma med tanke på vädret. Det är i och för sig bara lite snö men jobbigt att dra runt vagnen i snömodden. Vi blir hemma och packar och märker upp kläder inför dagisstsrten istället. Jag bloggar från mobilen för startar jag datorn blir Charlie tokig och ska kolla på sina låtar på youtube. Han gillar klappa händerna, imse vimse spindel men bäst är konstigt nog Psy med både gentleman och gangnam style.


Spana in godingen i badet

 
 
Han gillar att bada <3
 

Grävis är död

Grävis vår underboende har nu äntligen gått i fällan. Han har ju bott under vårt hus sen i höstas och ställt till oljud och oreda. Inte gick han i ide inte. Han har grävt upp lite här och där och spridit en revirdoft runt huset och väckt mig i stort sett varje natt ibland flera gånger. Honungsfällan har han inte gått in i, förrän i natt. Så då kom jägaren och pang så var han borta. Det kändes inte bra alls faktiskt. Skönt att bli av med honom och att slippa vara orolig för Sally och Lovis men tråkigt att de sköt honom men det är väl så man gör antar jag =/
 
Idag var vi till Anna på mammaträff =) I helgen blir det jobb och sen på tisdag så börjar vi dagis. 

Glöm inte regnrockarna!

Charlie vill numera gå ut och leka mest hela tiden om han får bestämma själv. Inte spelar det någon roll om det regnar då inte. Jag har köpt fina regnkläder till honom från me too som han fick inviga härom dagen =)
 
 
 

inlägget försvann

Jaha som ni märkte så försvann texten på förra inlägget. Bara rubriken kom med. Lilla Röd. Jag som skrev så långt, suck. Lilla Röd heter hanhunden som bor i Dalarna och vi åkte alltså dit. Efter mycket telefonsamtal hit och dit så hade jag fixat ledigt från jobbet, Danne slutade tidigare från sitt jobb och kenneln i Dalarna var informerade om att jag skulle komma. 26 mil är det till Rättvik där de bor men det tog ändå nästan fyra timmar dit. Vid halv åtta var jag iallafall där och vi började med en liten fika. Britt-Marie som kennelinnehavaren heter har fött upp papillon i 40 år så hon kan sin grej och besöket var väldigt givande. Hon hade 6 tikar och 3 hanar boendes hemma i sitt stora hus. Sen parade vi hundar, det gick bra. Jag fick sedan sova kvar i deras gästrum. Sally var inte helt nöjd med det och gnällde halva natten, hon ville nog hellre sova inne hos hanhundarna. På morgonen sen åt vi frukost och parade dem igen innan vi begav oss av hemåt igen. Redan kl åtta i morse så åkte vi hem. Lilla Röd heter han alltså och det är ett väldigt passande namn då han ju är liten och röd. Så här ser han ut
 
 

Lilla Röd


Snabba puckar

Sally har börjat löpa. Har märkt på henne att det är på g ett tag nu men har inte sett en enda bloddroppe. Igår började hon iallafall störa sig med katten och det är ett säkert tecken. Idag var vi till veterinären och gjorde ett blodprov för att se exakt när hon ska paras. Provet visade idag, senast i morgon. Jäklar vilken tur att jag testade henne idag. Själv trodde jag att jag var ute alldeles för tidigt och att det var typ en vecka kvar. Hanhunden som jag ska para Sally med befinner sig i Dalarna så nu är det snabb panering som gäller för att få till det här. Väntar på telefonsamtal från ägaren nu. Måste också ta ledigt från jobbet om jag ska åka dit. Reservplanen är att para återigen med Linux som ju bor i Stockholm och är lite mer tillgänglig. Uppdaterar mer när jag får tid.

Undo

Nej det var inte rätt låt som vann. Ja det var en jättebra och fin låt. Men Sanna är tråkig och omodern. Jag tycker att det faktiskt är lite pinsamt att skicka henne, inte i stil med när vi skickade Carola för några år sedan eller Anna Bergendal men ändå lite. Ace Wilder hade varit mycket bättre, modernt och coolt och en låt man lägger på minnet. Om vi nu skulle skicka en ballad till finalen så tycker jag att songbird med Ellen Benediktsson var mycket bättre. Annars så gillade jag även Panetos, Oscar Zia och till och med Yohio var bättre. Men sämst var ändå Alcazar så jag får väl vara glad att de inte vann då =P Nog om Mellon.
 
Stackars lilla Charlie har blivit sjuk igen. Nu är han ordentligt förkyld och verkar ha kilovis med snor i lilla snoken. Feber hade han också i ett dygn men den är borta. Jobbigast är ju nätterna så varken han eller jag har fått så myvket sömn. Nu sover han middag och jag ska passa på att gå ut i trädgården och kratta en lite stund.

20 läsare

Jag har 20 trogna läsare i bloggen som i princip är inne och kollar varje dag, trots min bristande uppdatering. 40 visningar varje dag vilket betyder att i genomsnitt kollar dessa personer 2 gånger per dag. Jag vet vilka de flesta är men inte alla 20. Trevligt tycker jag =) Jag är verkligen inte ute efter att ha en blogg med många läsare utan är väldigt nöjd med mina 20. Bloggen är främst till för att mina nära och kära ska kunna följa min vardag och för min egen del för att jag ska kunna gå tillbaka och kolla och för att jag ska få ut alla ord som snurrar runt i huvudet. Oftast tycker jag att det är roligt att blogga men ibland känns det som ett måste, som en förpliktelse gentemot er läsare. Men det verkar ju som att ni håller er kvar trots att det inte kommer nya inlägg varje dag <3
 
Idag är jag på jobbet och solen skiner. Vi ska kratta lite hagar och sen ska vi bege oss ut med hästarna en sväng. Jag ska rida och mina två kollegor ska köra med vagn.
 
ha en trevlig dag allesammans!
 
 

Kalops

Matdags igen. Denna gång äts det kalops. Alla kläder fick bytas efteråt vilket är väldigt ovanligt när Charlie äter. Riktigt så här kladdig brukar han inte vara men tror kalopsen var ovanligt god.
 

Vad händer?

Vad hände i lördags

Jo lördagen var trevlig trots lite huvudvärk. Var ju ute med några tjejer och åt middag och gick sen vidare och dansade hela kvällen. Lite ovant att använda dansmusklerna men det var kul. Väldigt lite alkohol intogs så ingen bakfylla inte, väldigt skönt det. Sov hos mamma den natten fast hon var iväg och jobbade så på söndags eftermiddagen när hon kom hem så hade jag och Fredrik fixat i ordning mat och efterrätt till henne =)
 
Vad hände i måndags

I måndags var hela mammagruppen här med sina små. Allt gick som på räls. Innan alla kom vid 11 så hade vi/ jag hunnit med att både städa, diska och baka ananaspaj. När alla kom så lekte barnen en stund sen gick jag och la Charlie. Han sov sen så jag hann både laga mat, det blev ryssröra med pitabröd, efter det diska och sen fixa klart fikat innan Charlie vaknade igen. 
 
Vad hände idag
 
Idag var vi iväg till ÖoB och shoppade loss. Tyckte inte egentligen att jag köpte nåt men kostade iallafall över 800 spänn. Blev lite schampo, tvål, tvättmedel mm, kritor och ritblock till Charlie, och en stickad tröja till Sally =P Förutom det har jag städat. Jag har skurat golvet som Askungen idag, på alla fyra alltså, det blir renare så =) Sen har vi varit ute och lekt och gått på långpromenad.
 
Vad händer med Sally

Just nu väntar jag bara på att hon ska börja löpa men tror det blir den närmaste tiden. Jag tror jag redan nämnt att ögonlysningen gick bra. Däremot är hon tjock. Hon var lite halt ett tag och fick därför knappt några promenader. Charlie är också väldigt bra på att ge henne massa onyttigheter, mat äter hon nämligen bara 1 dl om dagen. Nu måste vi sätta igång och promenere massor. Idag tog vi en "lång"promenad på 4 km vilket i princip var våran dagliga tur i somras men vi har varit lite latare i vinter + att Charlie har krånglat så i vagnen så det bara är jobbigt att gå på långa promenader. Nu tycker han det är roligare igen och älskar när vi går förbi får och hästhagar =)
 
Vad händer med Charlie

Snart är det dags för inskolning på dagis. Vi börjar 18 mars.Så nu är det bara att försöka njuta den här sista tiden vi har hemma tillsammans, åh vad tiden går läskigt fort. Han har inte lärt sig några ord ännu men han förstår väldigt mycket man säger till honom vilket är väldigt häftigt =) Just nu är favoriten pepparkakor och han har ett jäkla humör när han inte får som han vill, något vi måste jobba på. Att vra ute och leka är också väldigt kul nu. Roligast inne är att knacka på dörrar och att slänga bollen till Sally.
 
Vad händer med huset

Inget nytt. Vi har visning på söndag igen av vårt hus och har ännu inte tittat på huset i åkers. Skriver jag inget här har det inte hänt något.
 
Nu väntar ett par dagar på jobbet.
 
 
Sally var inte så nöjd med den nya tröjan.

Mammorna slår klackarna i taket

Ikväll är vi fyra småbarnsmorsor som ska ut oh käka middag och slå klackarna i taket. Tyvärr är jag inte helt frisk så det blir nog rätt lungt för min del ändå. Jag har fått nåt konstigt virus eller nåt. I veckan hade jag lock för öronen och alla ljud fördubblades inne i huvudet, jag kunde riktigt känna hur trummhinnorna vibrerade. På det huvudvärk och illamående. Jag stoppade in öronproppar och det blev genst mycket behagligare. Jag mår bättre nu, bara lite huvudvärk kvar och illamående som kommer och går. Nu ka jag alldeles strax åka och hämta upp Anna och Daniela och sen kör vi =) Sover gör jag hos mamma och Danne och Charlie sover i Gnesta.
 

RSS 2.0