Ny inneboende/ underboende

Dr Snuggles nu får du komma hit och hämta hem Grävlis. Inte ska han väl bo under vårat hus. Han är inte vidare trevlig, väcker oss halv sex på morgonen med ett knackande under sovrummet, eller så får han främmande vad vet jag när grävlingar knackar. Sen hållar han på och bankar och för liv mest hela tiden, både dag och natt, han kan inte vara riktigt kry.Han har grävt ett hål in under huset och igår kväll satte vi igen det men han var visst kvar inne. Om inte du dr Snuggles kan komma kan du väl skicka dr Dolittle eller vem som helst.
 
 
För övrigt så gick läkarbesöket bra idag. Läkaren trodde inte att Charlie hade astma eller något annat allvarligt utan trodde det berodde på virus. Dock ville inte Charlie låta något när vi var där men läkaren gick på mina ord och genom att lyssna på lungor och hjärta.

Veckans planer

Gårdagens jobb gick bra. Det var ganska mycket besökare och alla var nöjda och glada. Vi var ju en personal kort men lyckades fixa det ändå. Kobingon var spännande. Fick alla nummer sålda supersnabbt första gången. Fick dock bara in ena kon i hagen men hon sket efter 10 min så det var ju skönt. Eftermiddags- bingon var lite mera svårsåld men hade tillsist tre nummer kvar och vi körde igång, denna gång med båda korna men inte ville de bajsa. Efter 40 min så gjorde den ena ändå ifrån sig och vi fick en vinnare men vi det laget hade alla bingospelare redan gett upp och gått därifrån så jag fick ju gå och leta efter vinnaren.
 
Idag ska vi till läkaren med Charlie och kolla hans andning. Förhoppningsvis är det bara ett förkylningssymptom men han verkar inte förkyld för övrigt. Lika bra att kolla upp iallafall. Vi hittar nog inte på något mer efter det. Jag måste ju diska och städa och så, det gamla vanliga. 
 
Tisadg blir det middag igen med Malin och Karin på kvällen =) Barnfri. 
 
Onsdag drar vi iväg till öppna förskolan i nykvarn och umgås med mammagruppen (kanske borde prova på öppna förskolan i mariefred också nån dag)
 
Torsdag jobbar jag.
 
Fredag babysim
 
Helgen relativt oplanerad men blir kanske underbarabarn mässan någon dag.
 
 

Ingen har ett jobb som jag

Tänk dig ett jobb dit du kommer varje morgon och kör på med samma sak timme efter timme, dag efter dag men samma monotona rörelser. Och så tänker du på ett jobb helt tvärtemot så har du mitt jobb i ett nötskal. Det är ju det som är så himla underbart med mitt jobb, ingen dag är den andra lik och man vet aldrig vilka äventyr som står för dörren. Som vanligt så är det också väldigt dålig planering och framförhållning på jobbet. I morgon ska vi ha en "Tack för i år på Lillgården" evenemang med lite lek och aktiviteter. Men är allt fixat och klart inför morgondagen då? knappast. Fick en lapp där det stod: Fixa hage till kobingon. Punkt, inget mer. Jaha okej alltså ingen placering eller storlek eller material eller så. Chefen skulle vara ansvarig för denna programpunkt men ringde sig sjuk idag så då fick jag ta över. Ingenting är förberett så riktigt hur det ska gå till får jag lösa i morgon. Jag är alltså kobingoarrangör i morgon. Hur många får möjlighet till det på jobbet tro? =) Hur går det till då? Jo det säger sig ju lite självt kanske men man har en hage, vår kommer vara 12x12 m och innehålla 16 numrerade rutor. Sedan får folk gissa och satsa pengar på i vilken ruta som kossan bajsar. Skitkul. Normalt sett tar det 2-5 timmar, haha jag hoppas på snabbare för det finns en hel del annat skitgöra att syssla med.
 
Gammal bild på ringamålakon Ester. I bakgrunden ligger Lilja som tyvärr inte finns kvar längre. Istället har vi nu bohuskullan Klara.

Bus kompisar

För det mesta så undviker Sally Charlie så gott det går men ibland så leker dom litegrann iallafall <3
 

Mögel?

Jag börjar tro att vi har mögel här hemma. Plastmattan i köket har fått bulor vilket ju tyder på vattenskada. Jag har haft huvudvärk under lång tid. Jag var ju till vårdcentralen och kollade mitt blodvärde i somras och det såg ju bra ut. Tyckte att huvudvärken var bättre men sen blev det värre igen. Nu när vi har varit bortresta har jag inte haft ont i huvudet men nu är den där igen. Men värst är att Charlie har börjat låta konstigt vid andningen ibland. Lite väsande läte. Kommer bara ibland och jag vet inte om han gör så med flit eller inte. Låter som astma. Måste kolla upp vad det beror på iallafall. Och på måndag är det vi som ringer anticimex för att få hit någon att kolla fukt. Helst av allt vill jag ta familjen bort från det här huset nu nu nu. Hemskt att bo i ett hus som man blir sjuk av och att dessutom utsätta lilla Charlie för det. Jag ska jobba hela helgen men ska försöka hålla familjen borta från huset innan vi vet. 
 
Till något helt annat så körde jag min första fastedag idag. Skulle ju gjort det i måndags men åkte till småland då och då går det ju inte. Det har gått jättebra. Visst är man lite hungrig men det är man ju ofta andra dagar också. Nu ska jag dricka te och äta knäckemacka och sen blir det idol.

Bortresta

Hej! Anledningen till blogguppehållet är att vi varit bortresta. Jag, Charlie och Fredrik har vart till mormor och morfar i småland. Nu är vi på väg hem. Fredrik kör just nu. Vi ska stanna hos andra brorsan på vägen. Han jobbar på sillekrog sås vi stannar där och fikar. 
På mysig höstpromenad förbi kohagem
Kossorna var mycket intresserade av oss minsann 
Nu sover Charlie, hoppas han gör det ända till sillekrog men det är enbit kvar dit 
 

5:2 dieten

Jag är vanligtvis negativt inställd till allt vad de olika bantningsdieterna heter och var även det till denna från början. Vill man gå ner i vikt ser man till att förbränna mer kalorier än vad man stoppar i sig. Punkt. Alla vet vad som är nyttigt och inte nyttigt, det är inte en vetenskap. Jag har aldrig varit överviktig och har därför aldrig provat någon bantningsdiet. Men jag vill prova denna. Inte för att gå ner i vikt, absolut inte och därför tänkte jag köra 6: 1 istället men det sägs ju även ha andra bra hälsoeffekter. Det jag fastnade mest för var att kroppen under fasta ställer in sig på att reparera och förnya celler istället för att bygga upp vilket gör att man bättre hanterar sjukdomar. Man blir friskare helt enkelt. Andra hälsoeffekter är att blodsockret stabiliseras, blodtryck och kolesterolvärde går ner och risken för alzheimer minskar samt att insulinproduktionen går ned och man lagrar då mindre fett. Vad jag också tycker är bra med dieten är att man fortfarande ska äta en allsidig kost, man plockar inte bort något.
 
Vanliga dagar äter en kvinna i genomsnitt 2000 kalorier och på fastedagarna ska man bara äta 500. Jag har räknat lite på vad man då kan äta och det tror jag absolut att man klarar sig på. Det gäller att välja rätt mat så man inte stoppar i sig massa tomma kalorier. I morgon som blir min första fastedag tänkte jag äta havregrynsgröt till frukost med lite mjölk, grönsakssoppa till lunch och en halv matlåda torsk/ris/grönsaker till middag. Som mellanmål tänkte jag lägga till en knäckeskiva och en morot. Kaffe innehåller inga kalorier så det kan man ju dricka hur mycket som helst av om man inte är som mig och har i både socker och mjölk. Dock måste jag starta dagen med kaffe sådeså. 
 
Jag börjar med att testa nu i två veckor, alltså bara två fastedagar för mig. Funkar det bra så kör jag i 6 veckor till och sen får vi se vad jag kommer fram till. Testa vill jag göra iallafall. 
 
Danne tyckte jag skulle köra hans variant på 6:1 metoden och det var att äta nyttigt i 6 dagar och äta onyttigt i 1 dag. Den metoden funkar nog väldigt bra om man vill gå ned i vikt och är nog väldigt bra annars också men nu är det ju just de andra effekterna jag vill åt. 
 
 

Klädsortering och gräsklippning

Ja det är vad jag har sysslat med i helgen. Gårdagen ägnades nästan helt åt gräsklippning men även dammsugning, diskning, tvättning, och soffhäng hanns med. Och juste jag var ju även ute och sprang. Denna gången fick Sally följa med. Hon är ingen van löpare så vi sprang väldigt sakta och gick även en del men en 5,5 km blev det iallafall. Idag har jag sorterat och sorterat och sorterat. Sjuhelsikes massa kläder. Har bara packat upp allting i förrådet. Gick också igenom alla barnkläder som vi fått och sorterade bort de som var mindre fint. Ska åka och lämna alla bortsorterade kläder och skor till en insamling som går till Lithauen. Det blev två proppade kartonger med kläder och två med skor. Även ett par påsar med kläder som ska kastas. Så skönt att ha det gjort. Att rensa i förrådet är som att rensa i hjärnan, livet känns iallafall mer strukturerat om man har det ordnat omkring sig.
Nu blir det strax mat och sen åker vi in och går en liten promenad i Mariefred och gör oss av med kläderna. 

Räkningar

Dyrt, allting är så dyrt. Bilen hade dåliga bromsar så vi var tvugna att byta klossar och belägg för 6000 kr. Som om vi inte hade nog med annat. Mitt sparkonto går åt fel håll just nu.  Igår hade vi iallafall ett bra möte på banken om hur vi ska gå tillväga med husförsäljningen. De skulle räkna på våra möjligheter att låna mer pengar till de 15% så att vi kan sälja vårt hus billigare alternativt låna pengar till att renovera vårt hus och sälja till våren. Hoppas ju på det första alternativet och att vi såklart kan få så mycket som möjligt för vårt hus.
 
Idag var det dags för babysim igen. Idag var Charlie pigg och glad och simmade på bra. Vi har börjat använda flytblock/ dynor typ 2 kvm stora som man sätter upp barnet på. Meningen är att de ska våga ramla ner från dem. Charlie tycker det är jättekul. Jag sätter han på kanten och släpper och han slänger sig ner i mina armar i vattnet och skrattar. Nu är det bara 3 gånger kvar på kursen. 
 
I morgon blir jag själv i några timmar på förmiddagen då Danne tar med Charlie till sina föräldrar. Jag har egentligen massa saker att göra då men får se vad som hinns med.
 
Nu blir det idol =)

Blöjbyte

Blöjan passar lika bra på huvudet som på rumpan tycker Charlie och kissa ja det kan man ju göra på mattan. Oj vad roligt det är att krypa omkring nakenfis, han skrattar hela tiden =)
 
 

Ny dag, ny beställning =)

Nu har jag gjort en ny beställning från Yves rocher. Body lotion, ansiktskräm, body butter, orientaliskt duscholja och en orientalisk bodypeeling till mamma. De skulle kostat 500 kr men med olika rabatter så var vi nere i 250 kr =) + 3 premier. Toppen tycker jag. 
 
Jaha vad ska vi hitta på idag då? Fint väder ute just nu så jag tror vi passar på att gå en långpromenad. Sen måste jag ta tag i att sortera kläder. Kläder som ska slängas, klädes som ska ges bort och kläder som ska sparas i kartonger i förrådet. Både mina och Charlies kläder. + skor. Ja nå mer tror jag inte vi hinner med. 

Sötaste

Charlie fick nya kläder idag av sin mormor, jeans med hängslen och en fin stickad tröja till. Fina kläder till en fin pojke <3 
 
 
 
 
 

Sover nästan som en kratta

Krattor sover ju inte så jag sover väl lite bättre än dem. De senaste veckorna har vi sovit jätte dåligt på nätterna. Charlie vaknar konstant och gråter innan han kommer tillrätta igen. Säkert 10 gånger per natt. Men natten som var så vaknade han första gången kl 4 men somnade om igen i sin egen säng. Vaknade sedan kl 6 igen och då var det tydligen dags att gå upp. Detta var alltså en jättebra natt och jag har massor av sömn att ta igen så hoppas på flera sådana. Har haft ont i huvudet i nån vecka vilket kanske beror på dålig sömn. Idag har jag faktiskt inte mått så bra. Förutom huvudvärken har jag även varit yr. Men som sagt så hoppas jag på bättre nätter framöver =)
Vad har vi gjort denna regniga höstdag då? nä inte så mycket. Bara varit hemma idag förutom promenad då. Lekt, städat, tvättat, diskat, stekt pannkakor och nu kollar jag Idol medans Charlie sover för natten. Danne har utbildning på måndagar och onsdagar men är nu på väg hem. Och äpplen krattas till förbannelse här hemma. Bara den här veckan har jag kanske kört bort 5 skottkärror, från ETT träd. Galet mycket, och vildäpplen  dessutom så de går inte att äta. Våra ätliga åpplen kokar jag mos på till Charlie så frysen är full.
I morgon ska vi åka till Skärholmen med mamma, det var inte igår man var där inte. På onsdag tror jag att mammagruppen ska ses på öppna förskolan i Nykvarn så får se om jag åker dit. 
Jag har glömt att göra ett inlägg om att Charlie nu blivit 9 månader. Men det är väl inget speciellt med det. Han ligger bra till i utvecklingen och följer sin kurva fint. Det blir inget bvc besök denna månad utan nästa är 10 månaders kontroll. Vad som går att läsa om 9 månaders bebisar är att de nu förstår ordet nej men att det inte alltid har den effekt man önskar. Haha ja det stämmer väl väldigt bra det. Han tycker det bara är kul men saker han inte får göra. Frågan är vem som har bäst tålamod. Det står också att de gärna utforskar omgivningen men kommer tillbaka till mamma/ pappa då och då för att få trygghet. Det håller Charlie på med hela tiden han kryper fram och klättrar på mitt ben för att bara komma upp och vända i famnen och ner på golvet och leka igen.
Ja nu blev det visst ett långt inlägg men ni måste ju faktiskt inte läsa =P
God natt!


RunFightCancer

Tack Anna för att du informerade om detta =)
 
Lördag 26 oktober anordnas ett 5 kilometers lopp i Mariefred. Alla intäkter går till cancerfonden. Alla kan vara med, man kan gå, jogga, springa eller gå baklänges, hoppa, krypa ja ni förstår. Det anordnas även ett lopp för de yngre.
 
Ni är väl på? 
 
Mer info: http://runfightcancer.se/
 
" Ingen kan göra allt, men alla kan göra något"

En bra lördag

Startade dagen med en joggingtur på 5 km. Det var jobbigt men kändes jätteskönt efteråt. Hade inte sprungit sen milenloppet förra helgen. Efter det åkte jag ju som sagt på Me & I visning i Nykvarn hos Daniela. Danne och Charlie fick klara sig utan mig en stund. Så himla skönt att få lite egentid ibland. På hemväge stannade jag i Mariefred för att handla. Tittade också in på ett litet loppis och på bondens marknad som hölls på torget. Köpte inget men trevligt att strosa runt. På eftermiddagen gick vi ut på promenad i skogen hela familjen. Letade kantareller men hittade tyvärr inga. Efter det lagade Danne supergod middag, eller ja det var bara potatis och torsk men det var himmelskt gott ändå =) Sen var det tydligen fotboll som gällde men då lekte jag med Charlie och la honom för kvällen. Dagen avslutades med en romatiskt komedi och nu är det sängen som gäller. Danne ska jobba i morgon så det blev en kort helg.
 
Bild från dagens klädesvisning
 
Ester var med på visningen men gymmade under tiden.
 
Medans Charlie fick stanna hemma med pappsen. Här sitter han och kolla på youtube.
 
God natt!

Me & I

Jag var på en Me & I visning idag hemma hos Daniela. Det var första gången jag var på en sn. De har en barn och en dam- kollektion. Jag hittade mycket fint i båda men mest barnkläder. Kläderna är av den lite dyrare sorten men beställde iallafall en tröja och ett par byxor. Annas mamma skulle bjuda på den ena som present till Charlie, så himla gullgt av henne =)
Här är kläderna:
 
 
 
Superfina =) De gör helt nya kollektioner vår och höst så dessa kläder går endast att köpa nu. Jag blev väldigt sugen på att ha en egen visning här hemma. Tror en kollega på jobbet också säljer dessa kläder så ska höra med henne om hon vill komma. Är väldigt sugen på ytterligare ett par klädesplagg och som värdinna så får man antingen rabatt på barnkläder eller ett klädes plagg ur damkollektionen. Me & I har en hemsida http://www.meandi.se/sv/
Dessa kläder vill vi också gärna köpa:
 
 Matchande mössa till tröjan
 

Filmtips


Trött

Idag är jag trött. Igår kväll var jag iväg ensam och käkade middag med Malin och Karin. Så skönt att få umgås med dem på tu man hand utan att hålla efter Charlie. Hade nog inte fungerat så bra heller på restaurangen då han är så himla vild nuförtiden =P Efter det åkte jag och handlade så var väl inte hemma förrän halv elva. Då sov Charlie så sött redan sen länge. Men som vanligt har han vaknat till och från hela natten och redan vid sju i morse var det dags att gå upp. Han var vaken ett tag, åt frukost men var sedan trött igen. Väl i sängen skulle han bara leka och det tog väl en timme innan han somna. Sen sov han i max 20 min. Jag hann inte med att göra något här hemma =(
Nu stinker det här för ungen har bajsat, så dax att byta blöja alltså. Förutom det blir det babysim idag.

Vad har du på köksbordet?

Trots att jag plockar undan och torkar av varje dag så ser det ändå alltid ut såhär på köksbordet. Lite lustigt hur det blir.
 
Kattmaten står på bordet. Inte det fräschaste kanske men den har hamnat där sen vi slängde kattmöbeln de stod på innan.
 
Glasburkar som är urdiskade och ska med till jobbet. De ska omvandlas till ljuslyktor i pysselverkstaden på höstlovet.
 
En korg nyskördade tomater.
 
Charlies nappflaska och även haklapp.
 
Morgonens kaffekopp.
 
Charlies majskrokar.
 
Dagens post.
 
Min tröja.
 

Mammaträff idag hos Carina

Idag var vi på mammaträff hos Carina. Alla mammor och barn var samlade, alltså Carina med Olle som var glad hela tiden och hade nyligen lärt sig klappa händerna, Malin med Alvin, Daniella med Vilhelm, Anna med Ester och såklart vi själva. Carina bjöd på mat och fika och så gick vi en liten sväng. Nästa vecka är det tänkt att mammagruppen ska åka upp till Stockholm, får se om vi föjer med på det. 
 
Charlie och Ester var så söta när vi gick på promenad, de sträckte ut armarna och höll varandra i hand <3 
 
 

Bus-Charlie på nya upptåg

Släpper lös busungen på gräsmattan. Lycklig sprätter han iväg och upptäcker världen.
 
 
Det tar inte lång tid innan han upptäcker någon spännande och nappen åker ur munnen och blir liggandes någonstans i den stora världen.
 
 
De frasiga höstlöven smakar visst bra. Men nä det tycker minsann inte jag är någon bra ide så jag får jaga efter honom och tömma mun och händer.
 
 
Smakar väl lite grankotte istället då. 
 
 
Men det gillade inte Sally, det var ju hennes kotte. Men den verkade ändå inte så god. Sally tog snabbt tillbaka den
 
Charlie studsar vidare
 
 
Jag studsar efter för att se till så inga löv sväljes. Det var tydligen kul att mamma kryper.
 
 
Han provar att se sådär oskyldigt söt ut. Visst funkar det. Hjärtat smälter ju litegrann. Men några blad fick han ändå inte äta. 
 
 

Mariefred <3

Ja det finns ju en anledning till att vi flyttade till Mariefred för ett par år sedan. Det är så himlans fint och mysigt. Ett radhus i Åkers eller Vagnhärad är väl egentligen inte vad som står högst upp på önskelistan utan vad vi kan tänka oss och vad som är rimligt. Idag gick vi på en promenad i Mariefred bland alla bryggor och fina hus. Ett sånt hus vill jag ha. Tog lite bilder men bara med mobilen så de är inte precis rättvisa.
 
 
 
 
Så vem vill ge mig ett stort vackert hus i centrala Mariefred med havsutsikt?

Kalender

Sommarvärmen håller i sig men det kommer en höst det kan vi vara säkra på. Vissa gillar ju höst och vinter men jag är inte en av dom. Jag vill då gärna ha lite saker inplanerade i kalendern att se fram emot. Helst av allt vill jag ju ha en utlandsresa inbokad till något varmt och härligt land men så ser det inte ut den här vintern. Har tyvärr inga pengar att lägga på det. Här är iallafall lite planer jag har som inget är bestämt ännu.
 
  • Smålandsresa i september. Den är väl så gott som bestämd, ska bara spika datum. Ska bli skönt att åka ner utan att ställa ut hund för en gångs skull. Slippa stressa iväg på det och bara umgås istället. Blir jag, Charlie och Mickiz och eventuellt Fredrik eller Oliver.
  • Utställning för Caspian i Växjö, november. Ytterligare en smålandsresa alltså. Dock så tror jag att jag jobbar då så ska försöka hitta en lösning. 
  • Göteborgsresa. Vill jättegärna ner och hälsa på hos Madde under hösten/ vintern. Gärna lite julmys i Götet men vi får se när som passar bäst. 
  • Charlie 1 år <3 Första födelsedagen för min lilla älskling. Det är stort de.
  • Julen. Jag gillar julen. Inte själva julafton själv utan alla förberedleser och julstök innan. Eller alltså jag gillar julafton också men jag tror ni förstår vad jag menar =)
  • Londonresa. Kan vi få till en londonresa under tidiga våren tro? Annelie har ju flyttat dit så skulle ju gärna vilja hälsa på henne. Jag och Danne var iväg på en londonresa för några år sedan. Skulle vara trevligt med en favorit i repris. Kanske då kan lämna Charlie hos en snäll mormor eller så och få lite egentid.
  • Valpar??? Det var faktiskt Danne som väckte den idén för några veckor sedan. Hade ju inte tänkt ta en till kull på Sally. Men det krävs en hel del planering och utgifter om det ska ske. Hanhund har jag nog redan en på G men det kostar ju några tusenlappar. Sen måste jag registrera mig som kennel vilket också kostar en slant. Sally måste ögonlysas och kanske även godkännas av veterinär då hon kommer hamna på gränsen till 7 år. Men ska jag ha mer valpar efter Sally så är det ju sista chansen. Charlie kommer vara dryga året vilket kanske inte är den lämpligaste åldern när man ska ha valpar. Jaja en så länge bara en liten fundering eller önskedröm =)
Vad gör ni för att klara er igenom vintern? 
 
 

Lekparken

Charlie har gungat för första gången. Det var skoj tyckte han. 
 
 

Tävlingen

Ja nu så är det över. Resultatet godkänt men inte mer. Gick väl inte riktigt så bra som jag tänkt mig, eller inte alls faktiskt men sprang milen gjorde jag iallafall. Under min träning har jag bara sprungit milen en gång och då på 72 min. Dagen började iallafall hemma hos mamma då jag och brorsan laddade med kolhydrater, gröt och mackor till frukost. Vi gjorde oss klara och åkte hem till andra brorsan utanför Oxelösund där loppet skulle vara. Klockan 4 var alla på plats, hela tjocka släkten. Vi var 9 st som skulle springa. Men först började vi med uppvärmning som general Nettan (min mamma) höll i. Huvud, axlar, knä och tå, följt av gagnam style ännu en uptempo låt och sen en strechinglåt. Lottdragning om startordningen och sen var vi igång. Stardade med 2 min mellanrum. Typiskt nog fick jag Robban bakom mig och Fredrik bakom det. Vi skulle springa 3 varv för att komma upp i 10 km.
 
Första varvet kändes väldigt bra. Jag hade km tider på 6:15, 6:02 och 5:45 vilket var perfekt då målet var att springa under timmen. I slutet på första varvet blev jag omsprungen av Robban men jag hade även sprungit om Angelica och Jenny. Under andra varvet sprang Jenny om mig igen vilket var surt som räven Vid 5 km fick jag sån j*kla håll att det bara inte gick att springa. kunde bara ta tredjedels andetag. Arg var jag. Jag får aldrig håll annars. Tog upp en sten, gick lite och sen tvingade jag mig att springa lite till. Sprang om Sandra men sen gick det inte längre. I långsamt tempo knatade jag in det andra varvet. Lyckades ändå ta mina första 5 km på 31 minuter.  Jag tänkte lägga ner efter varv två. Men när jag stod där ett par minuter och drack lite blåbär och samlade kraft så tänkte jag att nej jag ska banne mig inte ge upp, milen ska jag runt om jag så får en skittid. Så jag började springa igen. Hållen höll i sig men gjorde inte riktigt lika ont så jag kunde kämpa mig igenom den och lyckades springa nästan hela varvet fast ganska långsamt. I mål kom jag på tiden 66 min.
 
Med tanke på hur det gick så är jag nöjd med resultatet och det är ju faktiskt det snabbaste jag sprungit milen. Var kom hållen ifrån? Var jag lite för spänd för att det var tävling kanske?  Min tid räckte till en 4:e plats. Robban (brorsan) vann på 51 min efter det kom Jenny på strax över 60 och sen Mats på 63? tror jag. Väldigt surt att komma efter de två då jag har tränat så mycket mera men vad sjutton livet är inte rättvist =P Bra kämpat alla fånar =P
 
Bilder har jag inte tagit några hade ju fullt upp hela tiden så det fanns det ingen möjlighet till. 

Till alla er som ska springa i morgon hälsar jag

"Go hard or go home”
 
”Pain is temporary, quitting lasts forever! “
 
“ Champions train, Losers complain.”
 
 
"The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow!"
 
 
”Inspiration is for amateurs. The rest of us just show up and get the work done" 
 

Charlies matdagbok

Det här är vad Charlie har ätit idag. Har varit duktig och lagat mat idag. Frysen börjar nu bli full av narnmatsburkar men de mesta är äppel och päronmos. 
 
 
 
 
Frukost kl 7.30, gröt, lite drygt 1 portion
 
 
Mellanmål kl 10. Egengjort äpple/päronmos med färsk persika.
 
 
Till mellanmålet blev det också en bit knäckebröd.
 
Lunch kl 12 Omelett med rå finhackad tomat. Till efterrätt päron/ kiwi köpt burk.
 
Mellanmål kl 15 samma som tidigare mellanmålet.
 
Middag kl 17:15 Hemmagjord makaronigryta med köttfärs, lök, zuccini och tomat. Samma sak till mig fast med salt och inte mosad till puré.
 
 
Kvällsmål kl 19 välling 2,5 dl.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vad händer sen då?

På lördag springer vi som sagt milen. Jag har löptränat sedan i våras 2-3 ggr i veckan med undantag. Men vad händer efter lördag? Ska jag bara lägga ned löpningen. Nej. Det verkar ju väldigt dumt. Men jag har funderat fram och tillbaka och det kommer ju bli mycket svårare att lyckas komma ut och springa. Det är redan nu mörkt ganska tidigt på kvällarna. Dagarna går ju bort då jag är ensam med Charlie. Jag tänker inte skaffa en joggingvagn åt honom. Kvällarna går också bort då det inte finns några upplysta spår i närheten då måste man ta sig dit med bil vilket går bra någon gång ibland men det är ju tröttsamt i längden. Det får helt enkelt bli så att jag bara springer en gång per vecka under helgen och lägger in lite annan träning. Simning är bra konditionsträning och jag har fortfarande många gånger kvar på mitt sim-kort =) i åkershallen. Så det får alltså bli simning en gång i veckan. Sen tänkte jag lägga in ett hemma-corepass också. Men det borde jag klara mig fint. Hoppas också på att kunna rida ganska mycket de dagar jag jobbar vilket ju också är bra träning. För mig är det superviktigt att ha en bra fysik. Jag vill kunna vara en pigg och glad mamma åt Charlie. Jag vill vara frisk både kortsiktigt och långsiktigt. Jag måste vara i god form för att klara av mitt jobb. Det är riktigt tungt vill jag lova och sliter på kroppen. Ryggen främst får mycket stryk. Och jag vill vara i god form inför nästa graviditet, när den nu blir för att förhoppningsvis slippa krämpor mm. 
 
”I never said it would be easy. I said it would be worth it"
 
 

Godnatt min skatt

Nu så sover han sött men rackarns vad busig han är när det är sovdags och detta trots att han knappt kan hålla upp ögonen. Idag tog det 40 att lägga honom och igår 75 min. Sedan sover han oroligt hela natten och bara stökar runt i sängen. Han sover nu de senaste nätterna enbart i våran säng då han annars vaknar och blir superledsen. Antar att han är inne i någon fas just nu och att jag snart kan börja flytta tillbaka honom till spjälsängen. Men nu när Danne är bortrest så känns det ju skönt att iallafall ha min lilla älskling att kramas med.
 
Försökte lägga upp en bild här men det verkar ju inte gå... =(
 

Tar vara på solen

Sommarsolen värmer ännu så vi passade på att vara ute på gräsmattan en stund. Försökte fota lite men det är svårt i solen. 
 
 
Resten av dagen går åt till att tvätta kläder och lite annats smått och gott. Laga mat åt Charlie, skjutsa hem Fredrik och lite promenad.
 
Visningen igår kväll blev inställd men de la ett bud ändå utan att titta på huset först. Tyvärr la de ett bud på 150 tusen under vårt utgångsbud. 

Min tisdag

Hopplöst. Vi hade visning i lördags och söndags vilket betyder superstädat, nu är det tisdag morgon och ser redan ut såhär. Ikväll har vi visning igen så det är bara att börja städa igen då. Ska också förbi och hälsa på hos Anna och Ester en stund på dagen. Ikväll åker vi till svärföräldrarna i Gnesta och lämnar Danne. Han och hans pappa åker till Milano och kollar Formel 1 och kommer inte tillbaka förrän måndag kväll. Vi måste alltså lyckas klara oss utan honom i nästan en vecka. Hur ska det gå?
Vi fick några kartonger kläder av min kusin i söndags efter hennes son bland annat. En full kartong med kläder i storlek 74-80 två kartonger med 86-92 ett par kartonger med större kläder och en kartong full med skor. Nu klarar vi oss nog ett tag =P Denna fina t-shirt kom med till Charlies mormors förtjusning =)
 

Bara veckan kvar

Sen är det dags att springa milen. På lördag smäller det. Vi är minst 7 personer som ska springa. 
 
Här kommer lite tips från Malin Ewerlöf ur hennes bok:
 
Hur får man ut max i ett lopp?
  • Sätt upp ett reslistiskt mål - hurbra tränad är jag?
  • Lägg upp en taktik för loppet - hur fort ska jag springa per kilometer?
  • Ta det lungt i början- var cool, många springer alldeles för fort de första kilometerna.
  • Tänk en kilometer i taget - aldrig att det är långt kvar.
  • Efter halva loppet börjar det jobbiga. Försök spara energi till dess. Ha kul så länge som möjligt.
  • Träng bort negativa tankar, tänk istället på din löpteknik, publiken som hejar, stämningen.
  • Hitta personer framför dig som du vill springa om för att de ser så trötta ut - det ger en kick.
  • Tänk på hur duktig du är och hur skönt det känns efteråt.
  • Du är mer nöjd efteråt om du tagit i och kämpat ordentligt. Om du gjort ditt bästa så kan du alltid vara nöjd efteråt.
Sista förberedelserna inför loppet
  • Klipp tånaglar, fila ned förhårdnader och smörj in fötterna med mjukgörande salva.
  • Undvik nyinköpta skor
  • Ät som vanligt med lite extra fokus på kolhydrater de närmsta 2-3 dagarna inna loppet. Drick mycket vatten.
  • Träningen är klar, vila och sov ordentligt. Jogga och strecha dagen innan så får du tonus i benen.
  • Bli mentalt och fysiskt redo för den stora utmaningen. Du ska vara sugen på att springa och bli trött.
Och med det önskar jag er lycka till på Fån Johansson loppet =) 

Helgen - full rulle

Ja denna helgen har vi verkligen fullt upp. Just nu har vi en lugn stund så passar på att blogga lite då jag ligger lite efter med det.
I fredags var det babysim igen och i stort sett samma som sist med lite sånger och lite dyk. Efter det stannade jag och Charlie och handlade, han är verkligen hopplös att handla med. Gnäller genom hela affären och gallskriker när vi står i kön. Man vet ju själv vad man tycker om andra som har skrikande barn. Men vad ska man göra, handla måste man ju. Danne handlade möbler på väg hem från jobbet. Blev både vardagsrumsbord, tv-bänk och en liten byrå. (bilder kommer) Så på kvällen sen blev det skruva möbler.
 
Lördagen började med städning. Min mamma hämtade Charlie vid tolvtiden och åkte hem till moster. Vid ett hade jag visning av huset. De var här och kikade i en och en halv timme. Efter det åkte även jag hem till moster. På kvällen sen hade jag planerat in att springa milen, har ju bara gjort det en gång tidigare. Åkte till hjorthagen men det blev mörkt så jag hann inte springa klart. När klockan närmade sig nio så såg jag inte ens vad klockan på armen stod på längre, däremot såg jag en grävling så jag bestämde mig för att det var dags att åka hemåt. Det blev 7,5km iallafall.
 
Söndag morgon började i ottan. Redan kl 6 var jag i Åkers för att åka iväg till en sjö i skogen för lite fotografering. Somriga bilder skulle tas så det var lite kyligt med shorts och tischa. Vid halv elva var vi iväg till Åkers igen och tittade på ett hus. Vi har tittat på det förut men ville ha en extra titt, osäker på om det är intressant det ligger lite långt bort från centrum. Sen kom pappa och Senka förbi och fikade. Både jag, Danne och Charlie fick fina presenter. Charlie fick massa kläder ett litet kök och en typ synt för barn (bilder kommer) Efter det hade vi en bokad visning igen av vårat hus och nu sitter jag här och gör ingenting. Snart kommer min kusin och andra moster hit på besök. Sen är nog helgen slut för denna gången.
 
Förresten är det 1 september idag så nu är det slut på sommaren =( Den saknas redan.

Bilder

Nu ställer han sig upp mest hela tiden. Här är ett av favoritställena där han kan banka på fönsterutan
 
Världens sötaste med världens bästa morgonhumör
 
Så här såg han ut alldeles nyss, kom krypandes med en strumpa i munnen lilla valpen

RSS 2.0