Flyttkartonger

Någon som har flyttkartonger till övers som kan tänkas låna ut eller skänka?


Vår tisdag

Tisdag idag och ledig eftersom jag jobbat lör-mån. Vi började dagen med frukost i tv-soffan framför nyhetsmorgon såsom vi börjar alla dagar. Sen kraschade Charlie ett glas så då var det till att ta fram dammsugaren. Och när den ändå var framme passade jag på att dammsuga hela huset. Till mellanmål lyxade vi till det ed chokladpudding och banan. Mums tykte Charlie som tyckte det var så gott att han satt och skrattade efter varje tugga. Bilderna visar hur gott det var.
 
Ser ni vilka många fina tänder han fått.
Efter chokladpuddingen så var det iallafall dags att åka till förskolan. Jag hade ett bankmöte kl 12 så jag fick lämna Charlie där 10-13.30. Mellan 10-12 så passade jag på att klippa gräset, packa en kartong och skruva ned gardinstänger och äta lunch, eller ja det blev bara kaffe och macka ute i solen. Efter bankmötet hann jag med att gå förbi second hand butiken och fynda lite böcker till Charlie sen hann jag hem och diska innan det var dags att hämta honom på dagis igen. 
 
På eftermiddagen gick vi på en promenad med Sally men fy vad det hade börjat blåsa. Vi gick hem och gjorde pizza istället. Det blev med salami, mozarella och coctail tomater och såklart massa oregano och vitlök, riktigt god blev den. Danne fick sedan ta läggningen av Charlie medans jag gav mig ut på en springtur =) Mycket gjort idag så nu sitter jag nöjd i soffan med lite öl och popcorn. 
 

Lampjakt

Jag är på lampjakt till nya huset. Vi måste köpa en hel del lampor. Till hallen, Till sovrummen och till matsalen bland annat. Jag vill ha en taklampa som ser ut som en gammal fotogenlampa fast med glödlampa över matsalsbordet. Kan inte hitta någon sådan i nätbutikerna. Vet någon var jag kan hitta? Ser ut lite liknande som denna:
 
 
Måste även köpa lite nya mattor och gardiner. Skulle gärna vilja åka till ullared och shoppa lite till nya hemmet. Men vet inte riktigt hur jag ska få tid till det. Skulle väl isåfall vara nästa helg för det är innan valparna kommer, efter det är det nog kört en tid framöver. Skulle någon vara intresserad av att åka med till ullared isåfall?
 

Resorbering och kennelnamn

I förrgår var jag helt övertygad om att Sally inte längre var dräktig. Hennes mage som tidigare känts stor och hård kändes mjuk och tom. Dock hade inga teckens synts på att hon skulle ha aborterat. Men jag vet ju att valpar kan resorberas - tillbakabildas och det även rätt sent i dräktigheten utan att man märker någonting och utan att tiken blir påverkad. Jag läste massor om det på nätet och i ett fall hade man gjort ett ultraljud 3 veckor innan valpning som då visade på 4 valpar men sedan kom det inga valpar iallafall. Idag tror jag fortfarande att hon har bebisar i magen, den känns inte helt tom. Kan det var så att valparna ändrat läge? Kan det vara så att hon resorberat någon av valparna? Ja vem vet. Bara att hålla tummarna för att det blir valp. Nu är det inte så lång tid kvar idag är det dag 43/63. Sally får följa med mig till jobbet i morgon men sen får hon bli hemma resten av tiden och vila upp sig.
 
Jag har fått svar från kennelklubben angående min kennelnamnsansökan och ett namn har blivit godkänt. Namnet kommer att publiceras i nästa nummer av Hundsport och då har andra möjlighet att protestera om de tycker att mitt namn är för likt deras. Så i juni först är allt klart. Det godkända namnet är iallafall Papipups. Inte mitt förstahandsval men det är väldigt svårt det där med att få till ett bra namn som man gillar och har en slags koppling till. Namnet får inte vara upptagen eller likna något annat kennelnman- i hela världen. Jag hade ju tidigare en hundblogg med det namnet. Jag kommer att starta upp en ny hemsida nu när jag vet vad den ska heta =)

Jag vet nåt som inte du vet =)

 
Längesen jag la in någon bild på Charlie men här kommer ett par iallafall =)
 
Den sista var från gårdagens promenad i hjorthagen. Charlie har haft hög feber i helgen och halsont men mår nu mycket bättre. Idag var han i stort sett som vanligt. Dock har de fått in maginfluensa på dagiset så vi avvaktar med att gå dit ändå. 
 
 
 
 
 
 

Dan före flygaredan

I morgon bär det av till Blåkulla igen enligt tradition. Får se om jag använder mig av kvast i år eller om jag tar en ko från jobbet och flyger på. Katt har jag redan. 
 
Här kommer lite snabb uppdatering eftersom jag inte skrivit på ett tag...igen.
 
Stackars Charlie blev hemskickad från dagis i fredags förra veckan pga att hans ögon blivit kletiga igen. Vi hämtade ut medicin åt honom som han fått droppat i ögonen fram tills nu och han hatar det. Nu är han iallafall frisk i ögonen och idag skulle han få gå till dagis igen, men då vaknar han med feber =( Så idag är det jag som är hemma med honom. Han har varit med sin mormor mån-tis och i morgon får hans pappa ta honom och sen är det påsk. 
 
De som ska köpa vårat hus har skickat in vattenprov på vårt vatten. Om allt är ok så köper dom det, vi har skrivit kontrakt. Är det anmärkning på vattnet har de rätt att dra sig ur om de vill. Vårt vatten är jättegott så jag tycker inte att det borde vara något konstigt med det. Vi väntar på mäklaren för huset vi ska köpa hör av sig så att vi även kan skriva kontrakt där. Inflyttning i nya huset är tänkt till 2 juni och de nya ägarna får tillgång till vårt hus 9 juni. Vi kommer att renovera badrummet under sommaren så nu planeras det inför det.
 
Sally är definitivt dräktig, det känns tydligt på hennes mage nu. Jag ska mäta och väga henne idag men hittils har hon ju minskat något i vikt men det gör inget då hon var så tjock innan. Valparna beräknas födas 13 maj så det är bara en knapp månad kvar nu.
 
På jobbet har det börjat födas lamm och killingar och även kycklingar. Ska ta med mig kameran någon dag men just den här veckan är väldigt häktiskt att hinna med då vi har påsklovsprogram och en himla massa besökare.
 

Titta han pratar

Ny vecka, eller ja det är ju redan slutet på tisdagen. Charlie är tillbaka på dagis igen efter förra veckans ögoninflamnation. Både han och jag har fått hosta och hostar oss igenom nätterna. På jobbet föds det just nu massa bäbisar. I lördags fick jag stanna kvar efter jobbet och vänta in de första lammen. Igår kom två killingar och kycklingar. Får se om jag lyckas ta någon fin bild på dem. Idag har Charlie sagt flera ord. I morse till frukost så sa han macka efter det läste vi boken med djur och då sa han både anka och ko och ikväll i soffan så pekade han på mig och sa mamma <3


Äntligen!

Inga kontrakt är ännu skrivna så jag vågar inte hoppas allt för mycket (eller jo det gör jag ändå) Vi har accepterat budet vi fått på vårt hus på 830 000 med friskrivning av dolda fel. Ja det är ett lite lågt pris men vi lyckades inte få upp det mer och vi var rädda att köparna skulle tappa intresset om vi väntade för länge. Vi har också lagt ett bud på huset vi tittat på i Åkers. Huset låg ute för 1 450 000 och vi la bud på 1 380 000 och jag fick alldeles nyss veta att säljaren accepterat det budet. De som vill köpa vårat hus vill gärna flytta in så snart som möjligt. De vi ska köpa hus av vill gärna ha 1 juli som datum men som det ser ut nu så blir det runt 1 juni. Då har även Sallys valpar hunnit bli ett par veckor gamla.
 
Hej nya huset =)
http://www.hemnet.se/bostad/villa-3rum-akers-styckebruk-strangnas-kommun-granbyvagen-2-5891033
 
 

Glöm inte att lämna era cellprover!

Jag har under flera års tid haft lätta cellförändringar på livmodertappen som upptäcks vid vanlig cellprovstagning. I och med det har jag fått lämna biopsiprover en gång om året för att läkarna ska hålla koll på att det inte utvecklas, cellförändringar kan utvecklad till cancer. Är man under 30 år läker det ofta av sig självt men inte alltid. Jag gjorde en biopsi för ett par månader sedan och den här gången visade det tyvärr på svåra cellförändringar. Idag har jag legat på operationsbordet och tagit bort en del av livmodertappen. Lokalbedövning var det dom gällde och tror jag fick nio sprutor som alla gjorde ont och som jag nästan svimmade av. Sen skar de bort biten som skickas för undersökning om de fick med sig tillräckligt stor bit eller om det finns dåliga celler kvar. Sedan bränner de såret så det ska sluta blöda. Jag blödde mycket och fick ligga kvar för observation. Efter två timmar skulle jag få åka hem och började gå ner när jag känner att jag börjar blöda och det ordentligt. För varje steg jag tar så blir jag blötare och tillsist droppar det blod om mig när jag går, det var som i en skräckfilm. Jag bad om hjälp i receptionen och de kom och hämtade upp mig med rullstol. Jag blev undersökt igen men allt såg bra ut så jag skulle få åka hem en timme senare. Mamma skulle komma med nya kläder till mig vilket hon då glömde, där satt jag i bara handduk så det var bara för henne att åka hem igen och hämta. Nu är det klart iallafall och jag mår bra, har inte ont alls. Nu väntar jag på provsvar som kommer om ca 8-10 veckor, håll tummar för att allt är borta.


Hus hus

Allting tar så lång tid med att sälja och köpa hus. Vi har fått två bud på vårat hus och sen har det stannat hos mäklaren. Första la 830 000 med friskrivning av dolda fel, andra la 840 000 och där vet vi inte om dom är införstådda med dolda fel för de kan inte så bra svenska och därför har de stannat av lite. Vi ska kanske ha en ny visning av vårt hus igen i veckan. Huset vi tittade på i Åkers styckebruk är vi intresserade av men vi avvaktar med att lägga bud tills vi vet vad vi får för vårat hus. Ingen annan har visat intresse för det huset. Nu har det dykt upp ett till hus i Åkers som verkar intressant. Skitjobbigt tycker jag då jag var helt inställd på det här andra huset men jag måste ge det nya en chans då det har ett bättre läge och är mycket mer tilltalade från utsidan, de är även större. Men vi har inte fått besiktningsprotokollet därifrån ännu så det är helt säkert mer som måste fixas där. Här är iallafall det huset:
http://www.hemnet.se/bostad/villa-6rum-akers-styckebruk-strangnas-kommun-nyblaeus-vag-8-6085443 
 
Visst är det charmigt =) Lite bullerbykänsla över det tycker jag.

Första vab-dagen

Ja nu ligger jag minsann efter med bloggandet igen, typiskt. Jag har väl egentlien massor av tid till att blogga men jag sitter nästan aldrig vid datorn längre så det faller sig inte naturligt in att lägga in ett litet inlägg. Inskolningen på dagis går superbra. Vi var ju där i tre hela dagar tillsammans med Charlie och dag nummer fyra så började vi lämna honom själv. Första dagen bara ca 1,5 timme, dag nummer två och tre i 4 timmar och sedan har vi kört hela dagar efter det. Han har skött sig exemplariskt. Äter bra oftast två portiner mat och massor av frukt och när det är sovdags somnar han nästan fortast av ala barnen och sover i två timmar. När vi kommer och hämtar honom blir han jätteglad och kommer springande och ger en bamsekram, gullungen. Idag skulle ha varit första dagen på dagis när vi jobbade båda två men tyvärr har han fått en ögoninlammation så jag är hemma från jobbet. Danne börjar en ny tjänst på jobbet idag så det passade ju mindre bra för honom att vara hemma idag. I morgon får han också vara hemma från dagis så får vi se mot slutet av veckan hur ögonen är. Igår var de ganska mycket kladdiga men de är bättre redan idag.
 
Ska se till att ta lite nya bilder på Charlie också men får nog vänta tills ögonen inte är så röda längre. Han ser nyvaken ut hela tiden nu.

RSS 2.0