Nu är det helg igen

Snabbinlägg då Danne och Charie är på promenad till affären för att köpa lördagsgodis och Henry sover. Snart ska jag och Charlie iväg på teater i Nykvarn tillsammans med Daniela från mammagruppen och hennes son Vilhelm, ska bli så mysigt. Hoppas teatern är bra, mumin tror jag det var. Igår hade jag mammagruppen på besök här hemma. Det var Anna med hennes tjejer Ester och Alma, Daniela med Vilhelm och Carina med Olle och tvillingarna Klara och Maja. Många barn och mycket bus. De stora barnen fick gå ut och busa av sig i studsmattan och "sandlådan" vilket var mycket uppskattat. De små fick titta på från vagn och babyskydd. Så kul att vi fortfarande ses vi mammor, det var ju två och ett halvt år sedan vi började träffas när våra stora knoddar var runt 3 månader. Charlie och Vilhelm har verkligen hittat varandra de senaste gångerna vi träffats. Det är så kul att de nu börjar bli så stor att de hittar kompisar. På dagis har Charlie också sina favoritkompisar och såklart bästa kompisen Arvid. De lyser verkligen upp när de ser varandra på morgonen.
 
I morgon har jag en me&I träff inbokad och på måndag morgon åker vi ner till småland. En hel vecka blir vi där. Ska bli så skönt att komma bort från vardagen en stund och få umgås med mormor och morfar. 
 
Nu kommer grabbarna hem, hörs mer en annan gång =)

Liten blir stooor

När jag ändå håller på att jämföra bilder så får ni här en till. Henry nyfödd och Henry nu. Först var gungan för stor för Henry, nu är Henry för stor för gungan.
 
 
 
 

Lika som bär

Dom är rätt lika varandra ändå mina små söner. Visst är Henry mycket större för sin ålder än vad Charlie är/ var. Charlie var ganska smal i ansiktet ända tills han blev runt 5 månader då han blev lite rundare ett tag, så jämför man bilder därifrån så är det ju väldigt likt. Henry blir ju 5 månader i slutet av oktober. Viktmässigt så är dom nog mer nära varandra nu i dagsläget än vad Charlie var när han var i samma ålder som Henry. Henry väger nämligen hela 10 kg nu. Charlie väger 13.
 
Bild på Charlie 5 månader
 
 
 

Tid för att umgås

Idag saknade jag verkligen att kunna umgås med mina vänner utan att ha tider och barn att passa. Men jag vet, barnen är bara små en kort tid och man ska ju njuta av det, tiden går så fort ändå. Hälsade på hos Malin idag och Henry var grinig mest hela tiden så hann ju knappt äta av hennes nybakta sockerkaka och te eller prata. Sen var jag ju också tvungen att skynda iväg för att hämta Charlie på dagis. Kändes liksom inte som om vi hade umgåtts klart innan det var dags att åka igen. Jaja man får träffas oftare helt enkelt.
 
Förresten så önskar jag mig nya skor och en jacka om någon skulle få för sig att vilja köpa det till mig =D
 
 

Sömn

Det här med sömn alltså. Det hamnar ju inte direkt i första hand när man har små barn. Jag är en sån som behöver massor av sömn, minst 8-9 timmar. Visserligen fungerar ju mammor så att de faktiskt behöver mindre sömn framförallt mindre sammanhängande sömn under småbarnstiden men visst sätter det spår i ens vardag. Sova en hel natt utan att vakna en endaste gång har inte hänt många gånger sen Charlie föddes, ingen gång sen Henry kom. Många nätter känns det som att man är vaken mer än vad man sover (fast det säkert inte är så illa) sen sover man som kratta också med 1-2 barn plus hundar i sängen. Henrys ska sova nära intill och Charlie han far runt som en duracell kanin när han sover så när båda barnen sover i sängen så sover jag på helspänn, orolig för att Charlie ska lägga sig på Henry. I natt var en sån natt då Charlie sov hos oss hela natten. Jag sov inte mycket. Vaknade av att jag fångar Charlie typ i luften på väg att lägga sig på Henry, vilka instinkter man har. Vid ett tillfälle skriker båda barnen för allt de har under flera minuter. Charlie vaknar ledsen, Henry blir rädd och börjar skrika och då fortsätter charlie skrika för att Henry gör det, suck. Pappan sover gott brevid helt oberörd. Apropå det så ska jag faktiskt gå och lägga mig nu, har ju ett par timmar att ta igen, dessutom är jag lite förkyld.
 
 

Charlies dag

Ja idag skulle det handla om Charlie så att grabbarna får en varsin dag i bloggen. Vad händer i Charlies liv just nu då. Det händer ju rätt mycket, det är stort att få ett småsyskon. Han älskar sin lillebror, en sån äkta och fin syskonkärlek som har vuxit fram hos dem som värmer så i mammahjärtat. Ha vill gärna gosa och busa och passa sin lillebror men håller för öronen och går så fort han skriker. Charlie går på dagis tis-tor och tycker att det är superkul där. Han har nu börjat intressera sig för att leka med kompisar och bästa kompisen heter Arvid. Roligast verkar han tycka att det är att sitta bakom Arvid på trehjulingen. När han är hemma tittar han gärna på tv eller datorn men helst vill han bygga lego men då vill han helst ha sässlakp av någon vuxen. Annars så hittar han på en lek och de brukar vara väldigt fantasifulla. Äta nuförtiden krånglar rejält, det ska helst vara makaroner och korv varje dag. och glass. Idag har jag och barnen och deras mormor varit på babysim/ familjebad. Dom tyckte det var superkul båda två. För Henrys del var det första gången han badade förutom i baljan här hemma. Han verkligen älskade det och vi provade till och med att dyka under ytan en gång =)
 
Här är min lilla busunge. Bilden är från skogspromenaden häromdagen. Vi kom långt efter de andra då Charlie skulle plocka varenda blåbär han hittade.
 
 

Henry 4 månader

Nu har lillskrutten blivit hela 4 månader gammal. Vet ej vikt och längd för senaste bvc besöket blev inställt pga strömavbrott. Dock tyckte bvc sköterskan inte att vi behövde boka om besöket för hon var inte orolig att han inte skulle ha gått upp i vikt, hehe. Ingen som träffar Henry tror han bara är 4 månader utan snarare 6-8 månader. Han är väldigt stadig också, ligger gärna och leker på magen och plockar med grejer och stoppar i munnen. Vända sig från mage till rygg har han sysslat med en del och idag kom första vändningen från rygg till mage. Sitta kan han göra med stöd och även en kort stund utan stöd. Han har fått smaka banan några gånger och de senaste två dagarna även äppelmos med björnbär. Han får endast typ lillfingernagelstora portioner bara för att testa på nya smaker och konsistenser, inget han ska äta sig mätt på. Men så småningom ska han även få börja få små portioner med gröt. Amma kommer jag fortsätta med ett tag till, det går ju så bra. De har ju bättre immunförsvar så länge de ammar så helst skulle jag inte vilja sluta helt förrän typ efter vintern bara för att jan ska klara sig undan sjukdomar så gott det går men samtidigt är det rätt skönt att slippa vara bunden till det. Men det får bli som det blir, Charlie ratade ju tutten när han började äta ordentligt och slutade självmant vid ca 7,5 månad.
Henry fortsätter att vara en liten soltråle. Älskar att prata och umgås, roligast är när storebror ger honom uppmärksamhet. Vi går på babysång på torsdagar och det älskar han. Han har börjat sova lite mer fasta tider på dagarna men tyvärr sämre på nätterna då han vaknar ofta och vill småäta eller egentligen mest bara somna vid bröstet.Han sover därför tätt intill mig hela nätterna så min sömn är inte på topp just nu. Vi har bytt till sittdelen i vagnen nu och promenaderna går nu mycket smidigare då ungen är nökd =) 
 
Här kommer några bilder från gårdagens lekträff hos Anna då vi även var ute på en skogspromenad.
 
 
 
 
I morgon kommer ett inlägg om Charlie
 
 

RSS 2.0