När juldagsmorgon glimmar...

...jag vil till outlet gå. =) Så nu är julen överstökad. Så mysigt vi har haft med större delen av familjen samlad hos mormor och morfar. Traditionell jul. Kvällarna avslutas med sällskapsspel. På juldagens förmiddag åkte vi och shoppade på outleten som ju är ett måste när man är där och hälsar på. För min del blev det inte så mycket shopping men Danne hittade en hel del, både jeans, tröjor och skor. Sen begav vi oss till Växjö och sov på hotell men mer om det i ett eget inlägg. Nu är vi hemma igen och planerar nyår. Fy usch vad vi har sovit illa de senaste nätterna. Natten till idag tog priset. Båda barnen somnade sött til kl 20 igår och jag lyxade till det med ett bad. Vid 21 var båda barnen vakna igen. Charlie var pigg. Henry var trött och grinig men han har hosta och är täppt så har svårt att sova bra. Han somnade i famnen men gick inte att lägga ifrån sig honom och han vaknade var 5e minut ungefär. Charlie somnade tillslut, kl 2.30. Henry somnade också tillslut och sov halvbra iallafall, klockan var då 4.30. Hej glada och pigga familjen idag! Det var ju inte första dåliga natten heller. Nu är klockan 21 och Charlie sover sedan länge. Henry ligger i vagnen och sover och vaknar om vartannat, får se hur det slutar.
 
Nyår spenderas hemma med mamma, Fredrik, Robban, Sandra och Isac. Hoppas bara att Henrys hosta har blivit lite bättre till dess. Robban och Sandra har satt ihop en nyårsmiddag. Sen sover hela gänget kvar här. Får se vad vi hittar på under kvällen sen. Beror ju lite på barnen men skulle vara kul med lite spel eller så. Mina senaste tolvslag har jag inte ens klivit upp ur sängen, är inte så fascinerad av raketerna och Charlie brukar ju inte vara den som tar sovmorgon.
 
Idag förresten, snö ju. Vi gick ut hela familjen en stund. Gjorde en rackarns massa snöänglar och sen gick vi förbi hos Jenny för en snabbfika. Dom har varit så snälla och matat Lovis när vi varit bortresta.
 
Nu är det nog min tur att köra vagnen så Danne får slappa i soffan en stund. Snälla håll tummarna för att dessa slitna föräldrar får lite sömn i natt. Lycka till, som Charlie skulle ha sagt =)
 
God fortsättning på er!
 
 

God jul

Jag önskar att du får
en riktigt härlig jul
med både stillsam frid
och sådant som känns kul.

Att där finns lugn och ro
så du kan slappna av,
att du är frifrån måsten
och alla sorters krav.

Att du får riktigt njuta
att dett du gillar bäst,
att du får vara nära
just dem du älskar mest.

Att julen som nu stundar
kan firas som du vill,
att du får allt du önskar
och gärna mer därtill.
 

Endast Henry är vaken

Dan före dan före dan...knappt. Klockan 4 vaknade den lille gossen och ville äta. Sedan vaknade storebror men han somnade snabbt om i våran säng. Det gjorde inte Henry. Han blev då pigg och började utföra morgongymnastik och sånglektioner i sängen så det var bara för mig att pallra mig upp. Han har lärt sig åla så det håller han på med för fullt just nu, samtidigt som han låter som en hysterisk fiskmås. Hans mål är att komma åt datorn för att själv skriva detta blogginlägg.
 
 
 
Idag beger vi oss nedåt småland för julfirande. Tänkte sikta på att ge oss iväg runt 8.30. Första stoppet blir hos Robban i Oxelösund där det bjuds på scones. Sedan blir det några timmars bilkörning. Julen firas sedan fram till söndag då vi tänkte fara hemåt igen. Tror därför inte att det blir några inlägg här, men vi får väl se om det blir någon tid till det. Om inte annat får jag önska er alla en fröjdefull jul.
 
 

Familjen annorlunda

Lite framtidsfunderingar så här på kvällskvisten. Alltså jag gillar ju verkligen vårat hus. Känns som om det vore igår vi köpte det och vi köpte det ju av en anledning. Vi, iallafall jag köpte huset med planen att bo här under en väldigt lång tid, ja men 10-15 år eller så. Då hade vi bara Charlie och hade väl sagt 2-3 barn. I mtt huvud var det 2. Tänkte att huset räcker ju till det. 2 sovrum plus ett i källaren och en isolerad friggebod. Självklart kan barnen dela rum ganska länge men jag ser helst att de får varsitt rum i framtiden, kanske när de börjar skolan. Men rummet i källaren, vem ska bo där? Vi eller barnen? oavsett så blir det ju spring i trapporna på natten och trapporna är branta och läskiga. Dessutom gillar jag inte källaren, det är kallt. I friggeboden kan ju nte barnen bo förrän typ i tonåren och jag är inte säker på att jag vill ha dem där då heller =P.
 
Efter att jag födde Charlie så var jag knappt säker på att jag ville ha fler barn men ett syskon var ju redan bestämd så så fick det bli. Och självklart ville jag det. Nu efter jag fick Henry så känner jag bara att jag vill ha fler barn. Jag gillade aldrig att vara gravid- bara jobbigt. Men nu saknar jag det. Vill ha en till liten bebis, trots att jag har en liten Hnery. Kan ju vara så att det är amningshormonerna som spelar spratt och att jag känner mig nöjd med att ha 2 barn om ett tag men som det ser ut nu så vill jag väl ha 3-4 st =) Haha. Fick därför en förståelse som jag tidigare saknat om familjerna i familjen annorlunda. För tänk om man får den där känslan efter varje barn att man vill ha fler och inte är nöjd ännu. Vet dock flera som känt sig nöjda efter sina typ 2 barn och känt att det räcker nu men tänk om man aldrig får den känslan?
 
Frågan är därför, räcker vårat hus, eller måste vi leta nytt större? När borde vi då börja kolla efter det? Vi kan ju lugnt bo kvar i några år men vill vi renovera en massa i ett hus vi inte planerar bo i under en längre tid och vill vi bo här om vi inte renoverar? Jag vill ju egentligen inte ens flytta, jag trivs här. Trivs med både huset och läget. Men det saknar ett par sovrum. Kan man bygga ut? Jaja jag lägger dessa tankar på hyllan ett tag nu, var bara skönt att få ur dem. Vem vet det kanske inte blir fler barn och vi kanske kommer på en bra lösning med detta boende. Detta är ju bara funderingar jag har nu (och ganska privata sådana). 
 
 
 
Sådär ja, nu är klockan strax halv tolv och sovdags för länge sen. Har en hostig Charlie som hostat ett par nätter men inget på dagarna. Dessutom var vi hos Anna idag och nu på kvällen blev ester magsjuk. Vi är friska än så länge, peppar peppar men jag borde verkligen gå och sova nu utifall någon blir sjuk sen.
 
Godnatt!

Charlie 3 år hipp hipp hurra

Min stora lilla kille. Tänk vad tiden går. 3 år, det är ju inte klokt. Snart skaffar han väl tjej och flyttar hemifrån. Här snackar vi om en kille som vet vad han vill. Och vet han inte det så vill han ändå bestämma. Här hemma är han väldigt mycket för att testa gränser. På dagis däremot är han mycket "trevligare" och lyssnar bra. Han har sina favoritkompisar som han alltid leker med. Om Charlie får bestämma så stannar han gärna hemma från dagis. Då vill han titta på tv, bygga kojor, bygga med pussel och duplo och äta så mycket onyttigt han får tag i (om han får bestämma alltså) Han är väldigt mycket för att småäta och vi måste bli bättre på att då säga nej så att han äter bättre vid måltiderna men det är ju så svårt att inte ge honom något att äta när han säger att han är hungrig. sen är han ju smal som en räka också, snart växer Henry om honom. Vad vikt och längd är på Charlie vet jag faktiskt inte men skulle väl tippa på runt 1 meter och 13-14 kg. Han gillar att kolla på film också, har precis börjat introducera Astrid Lindgren för honom, än så länge har vi bara tittat på Pippi på de sju haven men den gillar han och vi har väl sett den några gånger. Han är väldigt smart också, haha om man får vara partiskt. Men han klarar av pussel som är från 4 år utan problem och i födelsedagspresent fick han ett spel, bamse och honungsjakten som är från 5 år och det klarar han också av. 
Här är senaste kortet som tagits på Charlie
 

Henry 6 månader

Nu är min minsting hela halvåret fyllda plus lite till. På 6 månaders kontrollen vägde han 10,3 kg och var 72 cm lång. Han hade då planat sen månaden innan (äntligen) bara en viktuppgång på 150 g på en månad och en ökning med 1 cm. Tänk när han var nyfödd, då gick han upp 500 g i veckan!!!
Han har börjat röra på sig ordentligt, det har verkligen släppt det där med att rulla runt nu, lite sent tycker jag men jag jämför ju med Charlie som lärde sig krypa vid 6 månader. Sitta kan han inte ännu utan stöd, han bara ramlar. Men med lite stöd sitter han bra och gärna. Han har fått hem gåstolen som han knatar runt i och är nöjd. Han har kommit in i separationsfasen, alltså han blir ledsen så fort man går och vill absolut inte vara ensam. All mat förutom bröstmjölk har ju ratas nu i en tid men det verkar nu börja gå åt rätt håll det med. Han äter väldigt gärna frukt. Youghurt för bebisar gillas också samt vissa pureér såsom morot och kyckling m grönsaker, välling går bra ibland, gröt oftast inte. Majskrokar är blä men smörgåsrän är mums. Och just det, höll på att glömma, han har fått sina första två tänder. Han bits hårt. Igår bet han mig i bröstet vid amning, höll på att dö av smärta. Han har inte gjort om det och gör han det så ska det sluats ammas fort som tusan =P 
 
Här är min lilla goa knubbis
 

Nämen hej

Det var inte igår, kommer ni hit ofta? =) Har haft en liten bloggpaus. Finns inte tid helt enkelt. Det gör det inte nu heller men jag gilar att skriva så man får ju prioritera. Just just nu ligger Henry ute i vagnen och sover, Charlie är på dagis, hundarna har gått och lagt sig i sängen och sover och jag sitter och degar här vid datorn och väntar på att en uppdatering ska gå igenom. Har ju rätt mycket att uppdatera här då jag varit borta ett tag men vi får väl se vad som jag tycker är värt att nämna.Vi har ju haft 3 års kalas här hemma och det var väldigt lyckat. Charlie var jätte nöjd med så många gäster och så fina presenter. Det får bli ett varsitt inlägg om barnen igen som jag gjorde för ett tag sedan också. Tänkte nog försöka hinna med det under dagen.Snart är det jul och jag har tappat bort julfeelingen helt. Jag som älskar julen. Hjälp mig få tillbaka den! Den infinner sig inte ens då jag dricker glögg, äter pepparkakor och slår in julklappar. 
 
Här kommer en god jul tomte iallafall =) När jag tog dessa bilder så vägrade Charlie vara med, han skulle vara pepparkaksgubbe. Sen blev dem sjuka med ögoninflammation så då gick det ju inte att ta några fina bilder.
 
Söt tomte <3 Mössen trycker ned ögonbrynen på honom så han ser lite butter ut =)
 

RSS 2.0