Kramens dag

Idag är det kramens dag mina vänner sä jag skickar en massa kramar till er. Jag uppmanar er alla att kramas mycket idag. Krama minst en person i 10 sek. Då produceras massa lyckohormoner i kroppen. Kramas man mycket - mår man bättre. Småbarnsföräldrar som jag själv borde må hur bra som helst, så mycket som vi kramas med våra små. Dock är det väl andra delar som också spelar in såsom sömn. Spädbarn som inte får fysiskt kontakt dör (hur sjutton man nu gjort den studien) Så viktigt är det alltså med fysisk kontakt. 
 
Här kommer en av mina favoritkramar <3
 
 
 

Smärtlindring och febernedsättande

Min mamma har lärt mig efter att ha gått kurser i detta hur viktigt det är att vara sparsam med att använda vanliga smärtstillande och febernedsättande preparat såsom alvedon. Framförallt till barn. Har du ont i huvudet eller mensvärk ect så är det helt okej att använda men om du är förkyld har virus osv ska man undvika så långt det går. Anledningen är att man förstör/ avbryter kroppens eget arbete med att få bort angreppet. Kroppens immunförsvar hinner aldrig utvecklas och arbeta fullt ut. Människor blir mer och mer sjuka och detta är en av anledningarna. Har barnet lite feber så ska man alltså inte ndvändigtvis ge dem febernedsättande. Låt dem vara sjuka. Då vilar dem bättre och immunförsvaret får jobba. Däremot blir febern för hög ska den dämpas. Charlie fick alvedon när han skulle sova igår då han hade över 40 grader i temp och började bli skakig och hade svårt att prata ordentligt. Självklart skulle han ha det då. Nu på morgonen vaknade han till och var törstig. Han hade fortfarande feber kände jag men han fick somna om utan alvedon och han sover ännu. En annan fördel med att inte vara så snabb på att ge smärtlindring är att man lättare kan få reda på vart barnet har ont. Får de smärtlindring tas ju annars den smärtan bort och barnet kanske inte klagar på magont eller halsont. 
 

När dom ringer från dagis

Idag ringde dagis och sa att Charlie var sjuk. Han hade 40,3 graders feber när han vaknade från middagsvilan. Klockan var då 13 så jag skulle ändå iväg och hämta honom då. När vi kom hem fick jag i honom lite bananyoughurt några gurkskivor och apelsinjuice. Nu sover han i soffan. Plutten =( Hemma från dagis i morgon då. Ingen babysång. Blir nog tyvärr inget födelsedagsfirande för Ester på fredagen heller. Usch för dessa dumma baciller. Jag tänker iallafall inte bli sjuk, har ju precis blivit frisk ju.
 
Här hemma håller jag på att fixa om lite. Inget märkvärdigt, bara tagit undan skötbordet, flyttat runt byråer och satt upp ny hylla i badrummet. Nästa seg är att börja få lite ordning på Charlies alla leksaker och hitta rätt plats för dem. Snart är det vår och dags att börja förodla tomater mm så måste också fundera ut en plan för det. Har så lite fönsterutrymme. Idag var jag även duktig och anmälde Ella till en utställning i mars i Strängnäs. Gjorde också en intresseanmälan till att börja en rallylydnadskurs med henne.
 
 

Stolt mamma

Egentligen ska jag städa nu men äh jag har ju hela dagen på mig och fick lust att skriva ett litet inlägg om min smarta äldsta son. Kanske är jag överdrivet exhalterad över hans smarthet just för att han är min son men jag undrar, brukar treåringar vara så här smarta? Frågade honom igår, hur många ben har du? två svarade han. Hur många ben har mamma? två. Hur många har vi tillsammans då? 4 svarade han utan betänktetid. Tappade hakan liksom. Visserligen ett väldigt enkelt mattetal men ändå, sånt sysslar man väl med typ i förskoleklass eller vad vet jag. Räkna kan han göra till 14 annars. Engelska är han jätteduktig på. Han kan ett par sånger helt utantill tex Five little monkeys jumping on the bed... men han byter ut ordet jumping till hopping vilket betyder att han förstår vad han sjunger. Han kan också ta sina två dinosaurier och då sjunger han Two little dinosaurs hopping on the bed. Byter alltså ut till rätt siffra och säger även dinosaurie på engelska. Sen sjunger han hela sången ut. Även sången Daddy finger Daddy finger where are you... sjunger han gärna om och om både på svenska och engelska. Pussel är han också en hejare på. 25-30 bitar klarar han lätt. Även spel har vi börjat på och han klarar av reglerna, slår tärning räknar hur många steg man ska ta mm. Min stora kille <3 När blev han så stor? Var ju bara drygt ett år sedan som han sa sin första 3 ords mening. Det var när vi var i Egypten och han sa: Pappa äta glass. Bilden är därifrån med glassbaren i bakgrunden.
 
 

Me&I SS16

Snart kommer nya kollektionen ut, Spring summer 2016. Jag längtar tills de två stora kartongerna fulla med kläder finns att hämta på posten. Som ett barn på julafton. Plocka upp, klämma och känna och hänga upp, prova och bestämma sig för vad som man själv ska beställa till sig själv och barnen. Har även hört ryktas om att det finns något herrplagg med i vårens kollektion- spännande, kanske Danne får sig en liten present då =) Sen är det dags att plugga in alla kläderna i huvudet, material, matchning av plagg mm. Sen äntligen får jag komma ut och visa upp kläderna för de härliga värdinnor som jag än så länge bokat träff med. Har några säkra kort där men jag behöver fler träffar. Vill du eller någon du känner ställa upp på en träff? Tar tacksamt emot hjälp för att kickstarta den här säsongen. Ska bli så kul. Träffade ett par mammor igår på öppna förskolan som blev förtjusta i overallen som Henry har och de ville boka in en träff med sin mammagrupp, håller tummarna för att det blir av. Henrys overall, Charlies fleecejacka, jeansen, kavajen och ett par plagg till kommer att fortsätta säljas nu i vår. En till kul grej är att min sysslin Anna kommer att börja som säljare också. Hon och jag ska åka på kickoffen tillsammans den 23 januari =)
 
Här kommer ett par sneak-peaks på den kommande säsongen. Mycket mer än så här vet jag faktiskt inte heller.Ser ut att bli väldigt mycket färger och tryck. Har hört talas om mycket blått och rosa men ser inte så mycket av de på dessa bilder. Jag gillar iallafall rävtröjan och katt-trycket som jag tror är en bebisbody.
 
Nästa sneak-peak är några av värdinnegåvorna som man får när man bokar träff.
 
Tillkommer ett par värdinnegåvor, bland annat en fin tajt, ganska kort kjol, smalrandig vit marinblå <3
 
 

Ät mat efter din blodgrupp

Kollar nyhetsmorgon som idag handlar om blodgrupper. Spännande tycker jag. Här är tabeller som visar vad du ska äta för kost i respektive blodgrupp. Själv tillhör jag AB
 
 
 
 
 
 
 

Jag vill ha en ny vagn

Ännu en vecka till påbörjad. Jag är frisk.. Nu ska jag sätta igång med träningen och skrämma iväg alla snuskiga bakterier och virus som försöker sig på anfall. Började min träning på nyårsdagen och på kvällen sedan blev jag sjuk. Nu har jag lyckats träna igen i ett par dagar. Och med träna menar jag ett egenkomponerat styrkeprogram som jag kör på golvet här hemma. Framföallt mage och rygg men slänger även in lite andra muskler ibland är det tänkt. Rumpan måste också hamna i storträning, den har likson försvunnit och jag tappar alla mina byxor =P.
Efter att ha styrketränat regelbundet i minst en månad är tanken att jag ska börja jogga lite smått. Måste bygga upp muskler först annars får jag ont i ryggen, jag har en viss överrörlighet i ryggslutet =( När jag sedan ska börja springa gäller det ju att hitta tid till det. Min plan är därför att kunna göra det på dagtid när Charlie är på dagis. Då behöver jag en vagn som klarar det. Dessa vagnar brukar också gå att göra om till cykelvagnar vilket skulle vara perfekt till och från dagis. Jag skulle vilja byta ut vår dubbelvagn mot en sådan multivagn och sedan köpa en vanlig enkel sittvagn på sidan om, kanske med ståbräda. Den vagnen jag kollat på går även att göra om till släde så man kan köra med skidor eller skridskor. En sportvagn helt enkelt så nu måste den här morsan bli sportig =)
 
 
Denna vagn kostar just nu drygt 7000 kr. Ligger annars på runt 9000. Tycker det är ett ganska bra pris med tanke på vad man får. Dock är det mycket pengar. Säljer jag bugaboon får jag ju igen några tusen iallafall. Tyvärr verkar denna vagn svår att hitta begagnad.
 

Positiv poesi

Människor som säger att glaset är halvtomt eller halvfullt
har missat en stor poäng...
 
...Glaset går att fylla på.

Sjuk

Nu är jag sjuk igen. Kom på nyårsdagskvällen. Igår hade jag rejält med feber trots intag av både alvedon + ipren i kombination visade tempen 39,2. Febern har redan lagt sig det mesta men har sån jäkla huvudvärk och halsen är helt igensvullen. Ska det vara så svårt att hålla hela familjen frisk samtidigt. Danne har också ont i halsen och har fått en låsning i ryggen så att han inte har kunnat lyfta barnen. Inte nog med det så var barnen vakna i natt. Minutrarna vi sov var lätträknade. Därför ringdes det in förstärkning idag. Världens bästa mamma och mormor kom hit och lekte med barnen och gick ut på en långpromenad så vi kunde sova en liten stud <3
Charlie är inne i någon period nu då han vaknar mitt i natten och är pigg, kommer upp med hela famnen full med gosedjur och tänker inte gå och lägga sig igen. Tar då flera timmar att få honom att somna. Detta trots att han inte sovit middag på dagen.
 
Nyårsafton var jättemysig. Robban och Sandra lagade en himmelsk trerätters. Förrätten intogs vid 16 snåret och eferrätten vid ca 22.30 så en ganska utdragen middag som berodde på att barnen turades om att vakna. Perfekt egentligen då man blir lite hungrig på nytt till nästa mål. Vi spelade spel och gick ut och skålade in tolvslaget. Charlie vaknade vid 23.30 så han var med och såg raketerna för första gången. Henry hade inte helt somnat ordentligt fr natten men varken han eller hundarna reagerade på raketerna. Som vanligt vart det inga bilder tagna- jag är hopplös. Varken jul eller nyårsbilder att fylla fotoalbumen med.
 
På onsdag är det kalas för Danne. Och jag som inte hunnit köpa någon present =O Jag ska iallafall baka ananaspaj och kolakakor till honom för det är hans favoriter.
 
Veckan annars, ja vad ska vi hitta på då? Charlie är ledig från dagis. Öppna föskolan är stängd. Till och börja med ska jag se till att bli frisk. Skulle så gärna vilja åka och hälsa på hos vår kompis Daniela från Charlies mammagrupp. Hon fick bebis den 23/12 kl 23:03 där tajmade hon bra innan julafton. 

RSS 2.0