Slut på semester

Ja nu har jag haft en sista semestervecka och i morgon börjas det igen, med jobb och jobb. De senaste två veckorna har Charlie skolats in på nya dagiset och det har gått jättebra. Danne körde hela första veckan och sedan när jag hade semester förra veckan så var Charlie på dagis 8.30-14. Så jag var ensam hemma. Man skulle kunna tro att jag fick mycket gjort här hemma under veckan men då tror man fel. Vet inte vart tiden tog vägen men inte fick jag mycket gjort inte, iallafall inte vad som syns idag. 
 
Fredag till måndag åkte jag till mormor och morfar med Charlie, Fredrik och Sally. Danne fick istället vara hemma och jobba och käka kräftor och kolla fotboll. I småland var det tevligt som vanligt, kollade in outleten men var inte så bra shopping denna gång, fick enbart med mig ett par pyjamasar till Charlie.På kvällarna spelade vi sällskapsspel, frågesport.
 
Så i morgon börjar alltså jobbet igen. Jobbar ons-tor, lör-sön och sen på tisdag åker hela personalen till gotland. Vi blir där tills fredagen. Vi ska på friluftsmuseiemöte med resten av Sveriges friluftsmuseér och åka på massa studiebesök. Jag har ett väldigt bra jobb ändå, trots att jag klagar på ditt och datt ibland. Jag ska också utvärdera sommarens djurläger som jag hållt i samt planera inför höstlovets djurläger. Kan nog bli en trevlig höst, trots regn och rusk. 
 
Ha de gott allesammans, nu ska jag kolla idol. Jag och Fredrik har ett vad om att hitta vinnaren redan nu i kvalet. Förra året tippade jag på Kevin och Fredrik på Elin vilka ju kom etta och tvåa, hehe men sån tur har man väl inte två gånger =)
 

Finn crisp

Hur gott är inte det med finn crisp? Jag har nog inte ätit det tidigare men sprang på ett billigt paket på coop för ett tag sedan och nu är jag fast. Jättegott knäckebröd som frukostmacka eller kvällsfika, godast med bara ost som pålägg. Har bara provat orginalet som är ett surdegsbröd gjort på råg. Finns även andra sorter. Nog med reklam =) Tänkte bara att jag skulle dela med mig av ett tips.
 
 

Grattis mamma

Carneval de Nettan, kanske den bästa festen i världshistorien, men det är ju klart med den festkommittén ;-)
Idag fyller min kära mor 50 år och det firade vi i lördags hos moster Carina i Skebokvarn. Mamma visst att vi skulle fira henne men inte mer än så. Vi åkte dit redan dagen innan och började förbereda. Det gjorde även Robban och Sandra och även mormor och morfar och Mickiz och Sami var där. På partdagen samlades vi alla kl 14 för fika. Medans mamma satt och fika i godan ro så glider en fyrhjuling in på gården och plockar upp henne på flaket, med sig får hon en påse badkläder och handuk. Hon skulle iväg och åka vattenskidor en sväng =) 
 
Medans hon är ute på sjön så stressar vi andra runt och klär om. Det var nämligen Brasilien fest med maskerad. Hela festlokalen var dekorerad och superfin och det var även vi. Jag har inga bilder tyvärr, så de jag har är tagna från facebook. Hoppas på att ni som tog bilder kanske vill skicka lite till mig. 
 
Mamma kommer tillbaka lagom frussen men glad och då väntade vi med en liten karneval och välkomstdrink. Därefter fick hon slå en pinâta som innehöll hennes utklädnad och godis. Jag lovar hon fick ta i från tårna för att få sönder denna fina gris som var väl limmad.
 Foto: Piñata - fylld med godis och hennes partykläder :-)
Här är en bild på de fina systrarna
Foto: 3 sisters
Danne stod i baren och var hövding.
Foto: Barhövdingen
Jag, Robban och Sandra försvann till köket och gjorde färdigt maten. Det var såklart även brasilianskt tema även där. Jättegod mat, jag kanske kan göra ett inlägg bara om den en annan gång =)
 
Här kommer en annan härlig bild på Fredrik aka Mad Jack Rackhem och en krokodil. I bakgrunde syns mormor i sina hawaiikjol.
 
 
Kvällen bjöd på en hel del dans, iallafall för min del =) Det var jättekul. Mamma har alltid önskat att få åka till Brasilien på amazonas och nån gång så ska vi åka dit, men först ska vi åka på finlandsfärjan =) hehe, 21 nov är det carnivalcruise och den ska vi åka med, då blir det ännu mera dans.
 
Mer bilder kommer när jag har mer bilder =) Tjing så länge, och mamma, hoppas du får en bra födelsedag <3

Äppel päppel

Fick med mig lite äpplen hem från moster i söndags och dessa har jag tagit tillvara på på bästa möjliga vis. Förra året hade jag egna äpplen men nu efter flytten så har jag bara ett bebisäppelträd. Jag tänkte koka mos på äpplena men upptäckte att jag knappt hade burkar. Jag kokade och fyllde de burkar jag hade. Sen har jag gjort äppel och rabarberkräm och äppelkaka. Idag var jag förbi hos Anna och hämtade mer glasburkar, barnmatsburkar är perfekta till det. Jag kokar nämligen utan att konservera och fryser sedan in. När man tar fram dem sedan till kylskåpet håller de 1-2 veckor bara och då är det bra att de är små. Så nu har jag kokat lite mer mos och ännu mer ska göras. Kanske blir det en liten äppelpaj också om jag vill och orkar. 
 
Dessa recept använde jag mig utav =)
 
Äpple och rabarberkräm med vanilj
 
200 g rabarber
300 g äpplen
4 dl vatten
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 1/2 msk potatismjöl
2 msk vatten
 
Gör så här:
 
Skala och skär äpplena i bitar. Skiva rabarerna.
 
Lägg rabarber och äpplen i en kastrull, häll på vatten, socker och vaniljsocker.
 
Koka 10 minuter och mosa sedan sönder äpplena när de är mjuka.
 
Blanda potatismjöl och 2 msk vatten, häll i blandningen i krämen. Koka upp.
 
Äppelkaka
 

3-4 stora äpplen
3 msk strösocker
1 msk kanel
½ msk vaniljsocker
—–
150 gram smör (rumsvarmt)
2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk

GÖR SÅHÄR : 
Ställ fram smöret i god tid så det blir rumsvarmt. Skala och skär äpplena i bitar. Lägg i en bunke och vänd runt med socker, kanel och vaniljsocker. Vänd runt noga och låt dom gärna få marinera en stund. Det går bra att förbereda på morgonen och sedan baka kakan på em/kvällen.

Vispa sen smöret tillsammans med strösocker så det blir vitt och luftigt. Tillsätt äggen, ett i tagen och vispa till en slät smet. Vänd ner mjölet blandat med bakpulver och sist av allt mjölken. Rör, inte vispa. Häll smeten i en rund springform 25 cm diam klädd med bakplåtspapper. Fördela äpplena ovanpå och häll oäven över vätskan från äpplena som blivit. Grädda i 175 grader ca 40-50 min.

supergod_världens_godaste_äppelkaka




För det är ingen vanlig dag för det är Malins födelsedag, HURRA HURRA HURRA

Hoppas du får en fin dag vännen!
 
 
 
 

Gratulerar!

Nu har det gått sådär många dagar sen jag bloggade sist igen, shame on me. Har haft mycket att göra, känns som man inte har någon tid över till att bara vara. Just nu sitter jag på jobbet och har frukostrast, väntar på att veckans djurlägerbarn ska komma. Den här veckan är det bara 7 barn anmälda, skönt för mig =) Ikväll ska jag på middag med Malin och karin, det ska bli himlans kul att träffa dem. Karin har jag inte träffat på länge nu.
 
Jag måste nu också officiellt få gratulera Anna och Smolle till giftemålet som ägde rum i torsdags i all hemlighet. Och inte minst vill jag även gratulera dem till nästa lilla knodd som ligger på grodd i magen och är beräknad till mars. De hade en överaskningsfest i lördags när de berättade för släkt och vänner, hihi men jag visste ju redan innan =).
 
Nu måste jag jobba men ska försöka mig på att blogga ikväll när jag kommer hem om det inte blir för sent, annars får det bli i morgon. Har en del härliga bilder och filmer på min lilla Charlie =)

Cirkus

Det måste vara jobbigt att vara du säger Danne till mig när vi tittar på hönsen på Kråmö. Det är ju så att om man jobbar med djur som jag så vet man hur de bör tas om hand och man ser hur djuren mår, helt självklart tycker jag men tydligen inte för alla. Hönsen iallafall har det väldigt skitigt inomhus, vidrigt faktiskt. Dessutom har de kvalster på benen som sätter sig mellan benplattorna, ett vanligt problem hos höns men som är lätt att behandla. För övrigt verkar faktiskt hönsen att må bra och flocken är trevlig så jag brydde mig inte mer om det. Familjen som hyrde stugan mittemot hade två tjejer typ 4-5 år och de hade nyligen fått varsin kanin, små dvärgkaniner. Tjejerna fick hantera kaninerna helt själva och de gick och släpade och bar på dem som om de vore gosedjur. Alla vuxna runtomkring tyckte kaninerna var jätte söta och tama men i själva verket var de rätt stressade.De fick lyfta på buren själv för att fånga dem och jag vet inte hur många kaniner som dött den vägen, genom att få buren över sig när barnen tappar buren eller tappar kaninen när den börjar sprattla. Kaniner kan även bli så rädd att den dör.. Sen hade de ingen aning om vad kaniner äter, den ända maten de fick var morötter. Och gräs under dagen när de var ute i buren men inget hö och inga grenar. Det här är bara två exempel men jag stöter dagligen på djurägare som inte bör vara djurägare, speciellt hundägare för de är ju de man oftast stöter på. 
Sen kommer ju det här med cirkus. Det är cirkus här i Åkers i helgen men det kan jag ju knappast gå på, inte som de behandlar sina djur. Ska Charlie aldrig få gå på cirkus då? Hoppas på förändringar inom cirkusen, måste de ha djur med?
Jaja nu har jag fått ur mig det lilla dilemmat =)

RSS 2.0