Veckans planer

Söndag idag så i vanlig ordning är det då alltså måndag i morgon. Måndag betyder ensam med båda barnen. Öppna förskolan blir det på förmiddagen. Där hoppas jag få napp på min inbjudan till hemma- me&I partyt på tisdag. Jag har bjudit in mammor även från föräldragruppen på bvc. Hoppas bara att det kommer några, skulle kännas lite snopet om jag står här med massa nybakat och så kommer ingen =P.
Onsdag verkar vara ledigt än så länge. Torsdag är det bvc-dags för Henry för lite mät och vägning. På torsdagar är det också babyrytmik på öppna förskolan om det inte krockar med bvc-tiden förstås. På fredag är det återigen en dag med båda barnen. Jag och Anna brukar försöka ses på fredagar. Nu i fredags sågs vi på Torekällberget. Kanske att min mamma kommer på fredag, vi ska nämligen starta en ny omgång vin, denna gång äppelvin med touch av rönnbär =) spännande.
Lördag oplanerad om inte vintillverkningen sker då. Skulle verkligen behöva få det lite höststädat på tomten också och gräsmattan ser numer ut som en äng. Samt att vi skulle behöva måla klart det som är påbörjat vad det gäller utemöbler och räcken.
På söndag är det me&I party hos Daniela.
 
Här kommer en bild från Torekällberget i fredags
 

Första partyt

Idag har jag haft mitt första me&I party. Det var hos Anna. Det var bara Anna, hennes mamma, Daniela och en till tjej. Men helt ärligt så var det helt lagom för en första visning. Den sista tjejen var en föredetta säljare vilket gjorde det hela lite jobbigare för mig, hon skulle ju märka direkt om jag gjorde fel samt antagligen hela tiden jämföra hur jag gör med hur hon själv brukade göra. Jag fick iallafall godkänt av tjejerna. Anna och hennes mamma handlade på sig en hel del =) Daniela ska själv ha en me&I träff så hon handlar då. Det var kul och här är en bild på mig och Henry, klädda för arbete. Dock är min outfit inte komplett då jag inväntar ett par byxor och en t-shirt.
 

making wine

Jag och mamma håller på att göra rödvin. Vi hade hur mycket druvor som helst i växthuset. Vi plockade ihop 10 kg till vinet och mer finns kvar. Vinet har stått på jäsning i drygt en vecka och nu är vi vidare i processen. Vinet är silat, jässtopp är tillsatt samt medel så vinet klarnar. Nu ska det stå till på onsdag sedan är det färdigt att tappas upp på flaskor. Vi tror att vi får ut ungefär 18 liter vin. Någon som sitter på några tomma vinflaskor? 
Hoppas det blir gott, gillar ju inte rödvin så mycket men mamma och Danne gör ju det, och många andra också för den delen. Jag vill ju ta tillvara på allt i trädgården, mår faktiskt lite dåligt om saker bara får ruttna bort, men man ska ju ha tid och plats att ta tillvara på det också. Våran lilla frys börjar bli full av diverse styckfrysta bär av hallon, blåbär, vinbär och nu även björnbär. Härligt va, då kan jag plocka fram lite bär förhoppningsvis långt in på vintern. Framförllt har jag tänkt att använda det till Henrys fruktpureér.
 
Vem vet, jag kanske bjuder in till en vinkväll nån dag =)
 

Arbetskläder

Nu är det höst och jag har riktigt höstiga strumpbyxor på mig idag. De är röd-orangea och fodrade och supersköna. Idag har jag och barnen varit på avslutning på Henrys föräldragrupp på bvc. Dock var bvc-sköterskorna sjuka båda två så det var bara vi mammor och barn där. Trevligt och givande ändå. Jag bjöd hem mammorna till mig nästa vecka för en me&I visning och fika. Ska även bjuda hem mammorna från öppna förskolan. Har än så länge bara 3 bokade visningar. Flera har sagt ja men det verkar ta tid att bestämma datum har jag märkt, många som vill kolla upp vilka datum folk kan och så. Jag tänkte även ha ett par träffar här hemma, en som sagt nästa vecka på dagtid för föräldralediga i mariefred och åkers. Sen tänkte jag försöka ordna en träff till ytterligare lite senare med vänner och bekanta som inte kan/ vill ha en egen träff men som är nyfiken på kläderna ändå. Är det någon av er som läser detta som vill komma på en hemmaträff eller själv vill vara värdinna så hör bara av er =)
Måste bara lgga upp bilder på kläderna som jag köpt till mig själv från me&I som jag tänker ha på mig då jag jobbar.
Kavajen och byxorna från denna bilden:
T-shirten från denna bilden även då jeansen är väldigt fina de med. 
Sen kunde jag inte låta bli att köpa denna mössan till mig själv från barnkollektionen =) Finns några fina plagg med hästar och jag har ju ingen liten tjej att köpa de till så det fick bli till mig själv.
 
 
 

Henrys dopdag

Tack alla ni fina som kom idag! Henrys dopdag idag alltså, 13 september. Henry Sebastian fick han heta. Båda namnen är valda för att vi tycker om dem, de är inga släktnamn. Han döptes i Åkers kyrka. Där hade vi inte varit förut. Stor kyrka var det, väldigt fint, speciellt på utsidan tyckte jag. Annars så är jag mer förtjust i små trånga kyrkor. Fika hade vi sedan i församligshemmet som ligger bara en minut hemifrån oss. Fina trevliga lokaler där även öppna förskolan ligger. Jag och Henry var där på babyrytmik i torsdags. Till fika bjöd vi på glass med tillbehör. Enkelt men gott. Henry fick hur mycket fina saker som helst, vilken bra smak ni har allihopa. Fina kläder och andra fina trevlga presenter. Henry fick en del slantar också. Det mesta stoppar vi in på hans sparkonto men en liten present ska jag allt köpa till honom. Vet redan vad =)
Ett par bilder från kyrkan kommer här också
 
Rasmus fick bli Henrys gudfar/ fadder och jag kunde inte vara mer nöjd med valet. Han är jätteduktig med Charlie som verkligen gillar honom och ser upp till honom. En bra förebild. En annan kul detalj är att Danne är gudfar till Rasmus och att dopdräkten som Henry har (som även Charlie och Isac haft) är efter Rasmus.
 
Som sagt, tack för idag! Nu ska jag sova!
 
 
 

Vilken trevlig dag

Torsdag idag. Charlie lämnades på dagis och jag åkte hem och bakade scones. Malin kom och vi drack te och mumsade i oss sconsen. Gick sedan på en promenad på några väl utvalda platser här hemma i byn. Jag och Danne har ju tänkt gifta oss nästa sommar och ska bestämma oss för vart bland annat. Malin åkte sedan hem och jag hämtade gossan på dagis. Vi åkte hem käkade scones igen och åkte sedan hem till Anna. Där var också Daniela och Vilhelm. Så en fortsatt trevlig eftermiddag på denna trevliga dag. Till middag lyxade jag och Charlie till det med makaroner och köttfärssås på burk, mums tyckte vi båda. Danne skulle ha rynkat på näsan åt oss men han jobbade över och då kan vi äta vad vi vill =)
 
Glass har vi minsann också ätit idag.
 

Nytt jobb på Me&I

Ända sedan jag såg kläderna från Me&I första gången så har jag varit kär i deras barnkläder och velat prova att jobba som återförsäljare. Jag har efter det haft två träffar här hemma hos mig. Jag har väl inte direkt köpt på mig en massa kläder utan noga valt ut mina favoriter då dom ju kostar en slant. Har även fått några plagg i presenter. Helst har jag velat ha en av varje men det går ju inte. Nu har jag bestämt mig för att jag har tid =P haha jag vet jag har egentligen inte det men frågan är när i framtiden jag kommer ha mer tid? Jag ska ge den en chans den här hösten för att se om det passar mig. Jag ska till en början få två utbildningar via telefon, första nu på måndag och andra veckan därpå. Sedan är det bara att sätta igång så jag hoppas på att kunna boka in träffar redan i slutet på månaden. De vill helst att han ska ha minst en träff i veckan. Innan jag börjar bör jag ha 5 träffar inbokade. Min kära släkt och vänner därute vill ni hjälpa mig med det? Me&I har en damkollektion och en barnkollektion. Som värdinna bjuder man hem så många man vill, bjuder på fika om man så vill. Jag kommer dit och pratar om kläderna och visar upp dem. Värdinnan får antingen rabatt på sitt köp om man vill handla eller ett klädesplagg. Man behöver inte känna en massa småbarnsmammor utan kläderna finns för barn i alla åldrar eller så kan man välja att bara se på damkollektionen. Kläderna passar utmärkt att ge bort i present om man tex vill handla på sig julklappar.
 
Den här outfiten ska jag nog köpa till Henry som han kan ha när han följer med mamma och jobbar. Finns även matchande dregglis till.
 
Till Charlie var det ganska mycket jag ville köpa, bland annat dessa överdelar:
Den sista med bondgården är ett måste, känns så mycket mig =) Sen tror jag han ska få ett par byxor också då deras byxor typ är magiska. Charlie har haft ett par i över ett och ett halvt år utan att växa ur dem. Visst de var lite stora då och på gränsen till för små nu men ändå. De är fortfarande som nya i skicket också trots att de är välanvända.
 
 
 
 

3 månaders koll och vaccinering

Idag har vi varit till bvc för invägning och vaccinering. Han följer sin kurva fint, haha som typ är lodrät uppåt. Han är mer lik en 6 månader i storlek än en 3 månaders. Väger nu 8,3 kg och är 65 cm lång. Bvc tanterna tyckte att han även var tidig i utveckligen av kommunikationen. Han älskar ju när man pratar med honom då lyser han upp, skrattar och jollrar tillbaka. Sprutorna gick bra, en i vardera lår, samtidigt. Han blev såklart ledsen men lugnade sig fort. Hela dagen sen har han varit exremt kinkig för att vara honom så jag har inte fått nått gjort här hemma idag.Men men det är ju förhoppningsvis en dag i morgon också och dan efter det.
Nu ska jag kolla på ett avsnitt av "under the dome" och äta lite finncrisp och sen blir det nattinatti.
 
 

RSS 2.0