Till Jenny

Kompisens mamma har en katt försvunnen i Åkers om ni skulle råka se henne. Katten heter Lilly
 

Söndagen

Söndagen som är idag alltså har spenderats hemma med besök av pappa, Senka och farmor. Fredrik blev också kvar här sedan gårdagen. Charlie fick en aktivitets svamp som han gillade supermycket. Den är typ större än honom. Färglad och har massa roligt att upptäcka. 
 
 
 
Nu i veckan blir vi ensamma igen då Danne jobbar. Han har ju varit hemma i 5 veckor. Men om två veckor har han 4 veckors semester igen. Kanske bra att han jobbar så vi slipper gå varandra på nerverna här hemma. Sen är det dags för mig att jobba också, nästnästa helg. I morgon kommer det hit någon för att göra energideklaration. Det är väl istort det som är planerat. 
 
Veckans träning efter träningsschemat

Pass 1
Distans 40 min (3)
Gör så att du joggar 8 min och går 2 min hela 40 minuterna.

Pass 2
Promenad 60 min (2)
Styrka enligt Styrka 1

Pass 3

Långdistans 55 (2)
Gör så att du joggar 4 min och går 1 min hela 55 minuterna.

 
 

Lördagen

Igår hade vi jätte trevligt på sommarfesten. Massa lek och skoj och god mat. Tyvärr tog jag inga bilder. 5-kampen gick väl inte riktigt som planerat då jag hamnade närmare jumboplatsen än förstaplatsen, men vad gör väl det, det är ju inte så att jag är en hrmm dålig förlorare. Första platsen gick till morfar. Men är man 70 bast och kan göra volter uppe på studsmattan är det klart man även vinner en femkamp lätt. Grenarna var boll i hink, golf, en slags kubb, pilkastning och luftgevär. Jag tog i stort sett bara poäng i luftgeväret. Jag sa att jag istället skulle satsa på att vinna Fån Johanssons loppet senare i sommar som är 1 mil men då blev jag utskrattad. Jag är visst inte tippad som vinnare där heller, men det är klart springer man 3 km på 21 minuter så.
 

Hus till salu!

Ja nu ligger vårt hus ute på hemnet. Tipsa gärna om ni vet någon som letar hus =)
 
Västra viggeby 21
 
Bild 1: 4 rum villa på VÄSTRA VIGGEBY 21, Strängnäs kommun MARIEFRED

Sommarfest

Visst låter det härligt! I morgon bär det av till Lillstugan i Ådalskvarn för grillning och 5-kamp med släkten. Tror bestämt jag kammar hem första platsen, haha =) Hoppas på sol, väderkartan ser bra ut.
Här kommer en bild från förra året. Jag var gravid runt 4 månaden och tyckte jag hade fått jättestor mage =D
 
 

Brum brum

Nu är den här, gåstolen. Charlie fick prova den i morse. Han är lite för liten för den ännu han når knappt ner till marken. Men snart så. Leksakerna var roliga iallafall.
 

3 km

Enligt mitt löpschema skulle jag denna gång springa 3 km på snabbast tid. Det gick inte så bra. Kändes tungt hela tiden. 21 minuter tog det, alltså 7 min/ km. Det är ju inget jättedåligt resultat. Håller jag det tempot tar jag milen på 1 timme och 10 minuter. I dagsläget klarar jag inte mer än 3 km =P
 
Ska göra om testet flera gånger med några veckors mellanrum så hoppas på en bättre tid nästa gång. Drömmålet vore ju att komma ner till 15 min.

Överkörda

Vi fick inte huset vi lagt bud på i Vagnhärad. De hade fått in ett nytt bud på samma summa men de kunde köpa på en gång utan att behöva sälja själva så han accepterade det. Vi fick inte en chans att höja budet. Synd. Nu lägger vi bud på det andra radhuset i Vagnhärad, de som jag la upp länk till. De huset är fräschare men har mindre tomt. Dock finns en liten plätt gräs på både fram och baksida så det får väl duga då. Gott om lekplatser och grönområdet finns ju i närheten. Nu håller vi tummar på att vi får köpare till vårt hus.

Nya prylar

Var idag och lunchade med Malin i Södertälje. Passade på att spana in rean också både för mig och Charlie men hittade ingenting. Kom ändå hem med en stor påse kläder som från Malin, tack <3 Superfina kläder.
 
Har just budad hem denna gåstol från tradera =)
 
Gåstol
 
Vi har också beställt hem en paraplyvagn som vi ska använda när vi åker bort. Den får helt enkelt ligga kvar i bilen så slipper man konka ut och in på den stora. Hoppas den hinner komma denna veckan. Liggdelen på stora vagnen börjar bli för liten men sittdelen känns för stor. Ska försöka fixa en dyna att lägga i sittdelen.
 
Fiddler Acapella från barnbutiken.net
 
 

Slut

Nu är jag helt färdig. Trött i hela kroppen. Städning fredag - nu. Tack Fredrik för all hjälp i helgen! Nu är fotograferingen klar och annonsen kommer ut på hemnet tor-fre denna vecka. Avslutade med löpning nu på kvällen 5 km och jobbigt var det men skönt nu efteråt.
Vi möblerade om i vardagsrummet inför fotografering och efteråt gjorde vi en stor stor lekplats åt Charlie, han gillade den skarpt. Där kan han rulla många varv utan att krocka.
 
 
 
 
 
 
 

Piraten

Visst är han söt, men han vet hur man lever rövare.

Smultron

I år ska jag minsann vara duktigare på att förse mig med vad naturen förmår. De senaste dagarna har jag plockat smultron då vi har massor ute i trädgården.
 
Frukost
Jordgubbs-smoothie toppat med smultron
 
Efterrätt
Smultron, vaniljglass och maränger
 
Gott, gott, gott
 

Städfixar helg

Nu blir det storfix här hemma hela helgen. På tisdag kommer fotografen hit så då måste det vara så fint det kan bli. Brorsan är här och ska hjälpa till. Det ska rensas grus, klippas gräs även kanter mm med trimmer, fasaden ska tvättas på sina ställen, taket ska sopas, inne ska det städas och målas tak i vardagsrummet. Full rulle med andra ord så det kommer nog inte upp så många inlägg här inte. Nu ska vi iväg och handla lite grejjer vi behöver.
 
Trevlig helg allesammans!

6 månaders kontroll

Igår var det dags igen för Bvc. Denna gång med läkare som kollade lite hur han låg till i utvecklingen. De kollade om han flyttar saker mellan händerna och kollar efter tappad leksak och om han rullar. Allt gick bra! Och stor har han blivit. På en månad har han vuxit 3 cm och 900 g. Dagens siffror är alltså 67,5 cm och 7980 g.

Nu är vi på väg för lite midsommar i Trosa skärgård :)


It´s a small world

Vi tittade ju på ett hus i Vagnhärad i söndags. Huset var helt okej men hade väldigt liten tomt. Idag var vi och tittade på ett likadant radhus fast ett gavelhus. Den bit gräsmatta som ligger på gaveln är samfällighetens men man får ansöka om att ha den 5 år åt gången. Ägaren som bott där i 37 år har haft den delen hela tiden. Då blir tomten alldeles lagom stort. Även detta hus kändes bra. Ägaren ville dock flytta så snart som möjligt och vi har ju vårat hus att sälja först så vi får se hur det går. Buda kommer vi nog göra iallafall. Det knasiga är att igår fick vi veta att personen som säljer huset är en bekant till oss. Och när vi idag parkerat bilen och är på väg till huset är det någon som ropar Danne från köksfönstret, då har han en kompis som just flyttat dit och alltså bor granne med det tilltänkta huset. Jaja som sagt världen är liten.
 
Kvällen spenderades vid Stjärnholms slott utanför Oxelösund dit brorsan och hans tjej har flyttat. De bor i ett supermysigt hus och verkar trivas super. Deras katter var ute för första gången utan koppel och tyckte även de att det var härligt att få komma ut på landet.

Träningsvärk

oh vilken träningsvärk jag har i magen. Puh inte lätt att vara mig idag. Till och med över revbenen gör det ont. Men då vet jag att jag var duktig igår då.
 
Husvisning igen idag. Kändes ganska bra. Inte fullt så fint som på bilderna men det är det ju aldrig. Väldigt mysigt område. Verkligen liten tomt dock det var väl det största minuset. Visst radhus har alltid små tomter men detta var i minsta laget. Ska titta på ett annat hus i samma område tänkte vi. Nästan xakt likadant. Sen har vi faktiskt pratat om att kolla in huset i Åkers en gång till. Jaja vi får se helt enkelt.
 
Veckan:
 
Ja inte mycket planerat. Bvc på torsdag med 6 månaders kontroll. Midsommar på fredag firas i Trosa hos Lotten (Charlies faster) med familj. Eventuellt åker vi ut i Skärgården och firar på Kråmö. Fredrik vill du följa med?
Hoppas på att hälsa på min andra bror i Nyköping också. 
 
Ikväll somnade Charlie innan 7, har aldrig hänt förut. Han vaknade vid halv åtta och åt men sedan somnade han om igen. Han måste ha varit väldigt trött.

Flera pensionärer

Har glömt att berätta om mitt senaste pensionärsmöte. Kul även denna gången. Det var när jag träffade Anna senast och vi promenerade i Mariefred. Vi stannade till vid en kiosk och köpte glass. Anna pratade i telefon och jag hade Ester i famnen och Charlie i vagnen. Då börjar en äldre herre vid bordet brevid prata med mig.
 
Han: De är helt nya de där va?
Jag: Nja ganska så
Han: Hur gamla är dom?
Jag: Han i vagnen är 6 månader och hon här är 4,5 månader.
Han: Jaha, är det dina båda två?
 
 
Han måste ha missat biologilektionerna helt =) Skulle jag få två barn med 6 veckor mellanrum eller kanske de var tvillingar men den ena dröjde sig kvar lite, haha, svårt att hålla sig för garv hade jag iallafall.

0-6 mån

Nyfödd
 
1 månad
 
2 månader
 
3 månader
 
4 månader
 
5 månader
6 månader
 
 
 
 
 
 
 
 

Titta

 
Så himla liten han har varit =)
 
 

Egentid

Vet ni vad som nyss hände. Danne tog med sig Charlie till Nykvarn för att kolla fotboll. Sådär helt spontant. Första gången de två är iväg på egna äventyr. Så himla skönt för mig att få lite egentid här hemma. Det blir gräsklippning, kupa potatisar, rensa i landet och lite styrketräning. Haha skönt med paus.

Snabbare än blixten

Var ute och sprang för en stund sedan. Jag tävlade inte mot mig själv eller klockan utan mot åskovädret som drog sig närmare. Hann få några droppar på mig och så fort jag kom innanför dörren så vräkte det ned. Bra timing eller så är jag snabbare än blixten =) Springningen kändes bra iallafall, total springtid på 20 min. Ska börja springa efter ett löpschema för att komma framåt i träningen och kanske faktiskt klara att springa en mil i början av augusti. Idag kom jag bara drygt 3 km så det är en låång väg kvar.
 
Nu kollar jag buskis på 4:an, Campa i klaveret =)

Charlie 6 månader

Dagen har spenderats hos mor och bror i Södertälje. Jag var chaufför när deras bil skulle in på service. Sen hade ju såklart Charlies mormor köpt lite saker åt honom som han skulle pröva bland annat en stol som han ska ha när han är där på besök. Hon hade också köpt en burk med barnmat som han fick till fikat. Hon har längtat nu i 6 månader på att få mata honom så nu var hon nöjd. Han är ett riktigt matvrak och äter allt han får och de verkar liksom inte finnas någon botten på magsäcken, det får alltid plats mer.
 
Charlie är alltså 6 hela månader idag vilket gör att jag både vill skratta och gråta. Saknar redan min lilla bebis men det är så himla kul att se hur han växer och utvecklas. 
 
Charlie idag
  • Rullar runt åt båda håll utan problem. Trots att han gjort det kanske 50 gånger nu så blir han lika glad varje gång =)
  • Sitter själv korta stunder med stöd av sina händer framför sig, fortfarande har han väldigt dålig balans så hamnar han lite på sniskan så faller han pladask.
  • Flyttar föremål mellan händerna, det har han kunnat ganska länge.
  • Intresserar sig för detaljer som tvättrådsettiketter mm.
  • Äter nu gröt varje morgon med fruktmos till, på eftermiddagen får han sen oftast ett litet mål till av någon barnmatsburk under dagen brukar han också få en bit smörgåsrån och ibland välling till kvällsmatning. Ammar gör jag i stort sett som vanligt men planen är att nu byta ut mål nr två- frukosten till enbart gröt.
  • Han har hittat sin "sångröst" men det låter inte alltid så vackert. Han skriker bara för att se hur högt han kan skrika, utan att vara ledsen alltså. Många nya ljud har han kommit på. 
  • Svårsövd på kvällen =( ibland kan de ta flera timmar.Oavsett hur länge han har varit vaken ellervad klockan är så vaknar han efter att ha sovit ungefär i en haltimme och är sen pigg igen. Hela kvällarna går tyvärr åt till att söva honom. Ikväll somnade han strax efter 8 efter bara 30 min försök, sov sedan i 20 min och vaknade igen dock har jag nu fått honom att sova igen vilket bara tog ca 30 min igen så nu hoppas jag att han sover för natten.
Fick för övrigt svar från läkaren idag angående mitt blodvärde. Det såg väldigt bra ut och låg på 134. Det är alltså inte därför som jag mår dåligt. Troligtvis är det då sömnen och kanske lite för dåligt födointag =/ Får försöka bli bättring på det och se om jag mår bättre. Sköterskan jag pratade med när jag bokade läkartiden gav mig rådet att ha Charlie brevid mig i sängen istället för i egen säng så slipper jag åtminstone gå upp hela tiden när han vaknar. Så nu är han tillbaka i vår säng och vi har faktiskt sovit bättre både jag och Charlie sedan dess. Dock blir det lite trångt då han hela tiden förflyttar sig närmre mig, men väldigt mysigt =)
 
Jaha nu blev det ett för långt inlägg, tur jag inte skriver så varje gång då skulle ingen orka läsa bloggen =) God natt!
 
Mums gröt med katrinplommonmos
 
Smörgåsrån =)

ibland njuter jag lite extra

som idag. Härlig dag har det varit. Skönt att komma hemifrån. Bebisfikade och gick sen en promenad runt i Mariefred. Ikväll väntas födelsedagfirande hos moster.
 
 
 
 
 
 

Babycafé

Idag ska jag och Anna testa på att gå på babycafé. De hade tydligen ett här i Mariefred på torsdagar. Hoppas att det är andra mammor där också =) Soligt väder har vi fått också, perfekt. Perfekt även för Danne som har matteprov i eftermiddag. Då slipper han mig och Charlie i ett par timmar och kan plugga ordentligt. Vilken han har gjort nu senaste veckorna. Flera timmar plugg om dagen. Ska bli skönt nu när provet är gjort så han får lite mer tid till Charlie och jag får lite mer tid för mig. I natt var bästa natten på länge. Visserligen somnade han inte förrän halv tio men sen sov han till halv fem utan att vakna. Efter det var det tyvärr många uppvaknanden men iallafall. Så många timmar på raken har det inte blitt på länge så det gör nog susen för humöret.
 
Nu väntar jag bara på att lille C ska vakna så vi kan bege oss mot babycafeét eller bebisfika som de kallar det på Grafikens hus

Gårdagens husvisning

Husvisningen igår var tyvärr en besvikelse. Lite för slitet och ja det föll oss inte i smaken helt enkelt. De hade bland annat satt in ett bubbelbad i tvättstugan framför ytterdörren. Synd för läget var helt perfekt. För att komma till skola, ishall, badhus mm behöver man inte ens gå ut på vägen utan bara gå rakt över en fotfollsplan så är man framme. Hoppas att nästa veckas husvisngen i Vagnhärad blir bättre.

Lågt blodvärde?

Anemi. I morgon ska jag till vårdcentralen och kolla upp mitt blodvärde. Det var ju lite lågt när jag var på efterkontrollen för ca 3 månader sedan. Då mådde jag bra men inte nu längre. Ständigt trött och huvudvärk och yrsel när jag reser mig upp. Tänkte att det skulle bli bättre med tiden men det verkar inte bli det tyvärr. Vet inte om de kan göra så mycket även om jag har lågt blodvärde. Är det alltför lågt får man ju blod men så illa är det ju inte. Annars så behandlar man med järntabletter vilka jag får utslag av som kliar värre än tusen myggbett. Att jag mår som jag gör kan också bero på sömnbrist. Visst får jag mina timmar sömn men har inte sovit en hel natt sedan Charlie föddes. Ca 5-10 gånger per natt är jag uppe. Oftast funkar det att bara ge han nappen så somnar han om men somnen blir sönderhackad.
 
Provsvar på torsdag iallafall så får vi e vad doktorn säger.

Oväder

Planerade för ännu en dag ute i solen men nu åskar det för fullt. Istället har jag bäddat ner mig i sängen med en sovandes Charlie brevid. Datorn är med så jag kan läsa lite bloggar och kolla på danska paradise hotel. Mysigt det med även om jag föredrar att vara ute i solen. Men jag unnar mig aldrig en dag av bara slapphet nuförtiden så det ska bli skönt. I eftermiddag är det husvisning på radhuset i Åkers styckebruk. Det är det enda som står på dagens agenda.
 
Vad ska vi hitta på i veckan då? Danne pluggar för fullt nu han har matteprov på onsdag. Alla babyaktiviteter är nu slut, alltså föräldragrupp, babymassage och babysim. Så nu måste vi börja hitta på annat för att komma ut och träffa lite andra jämngamla med Charlie. Ska kolla vad öppna förskolan har för öppet-tider. Sen tror jag det finns babysång i Mariefred också. Anna, vill du testa det där babycafeét på torsdag om det är öppet?
 
Ha en riktigt mysig söndag!

Heja Sverige!

 
 
 
Sverige spelade kvalmatch till fotbolls-vm ikväll mot Österike och såklart var lilla fanklubben på plats i tv-soffan. 
Sverige förlorade och Charlie sover men det var ju kul så länge det varade. Fredrik är här på besök så vi roade oss med att spela lit kort istället för att kolla fotboll. Innan det grillade vi Dannes hemagjorda burgare. De är jättegoda vill jag lova.

Gräshoppan

Idag var vi och firade Charlies farbror och även gudfar Jonny på födelsedagen. Denna gången tog vi lite bilder på söta Charlie innan med finfina hatten på =)
 
 
 
 
 
Vilken lycka att stå på gräsmattan barfota.
Det kommer man inte ihåg första gången man gjorde.
 

Härliga pensionärer

Var ute på en promenad igår och mötte vid brevlådorna två pensionärer som stod och konverserade. En man och en kvinna. De började med att klappa på Sally och gratulera mig för barnet i vagnen. Sedan inspekterade de vagnen och var ganska så imponerade. Så här lät konsersationen de hade, de inkluderade aldrig mig i samtalet.
Han: Kolla vrålåket!
Hon: Ja det är ju skillnad mot våra gamla vagnar på vår tid.
Han: Värsta Rolls Roycen
Hon: Ja den kostade säkert mer än en bil den där.
Han: Kolla värstingdäcken!
Hon: Ja det behövs ju såhär ute på landet, det är ingen man trippar runt med inne i stan inte.
Han: Å kolla framdäcken, de är svängbara precis som på frugans rullator, de är ju toppen.
 
Haha så var jag glad resten av promenaden som blev 7 km =)

Playdate

Idag var jag och Charlie och hälsade på hos Anna och Ester. Vi följde med till stallet där det skulle mockas och lunchfodras, åt sedan gulaschsoppa till lunch, begav oss ut på en promenad och avslutade med lite fika och bebislek. Hunden Lilly ville såklart också vara med och leka.
 
 
 
 
 
 
 

Kika in

Fick en frågan om vart de nya husen vi ska titta på ligger så jag lägger upp länk till hemnet. Husen ligger i Vagnhärad och Åkers styckebruk.
 
Vagnhärad
 
Åkers styckebruk
 
 

=P

Dagarna rullar på alldeles för fort och inte får man särskilt mycket gjort =)
50 års kalaset igår var mysigt. Träffade släkten och fikade massor. Blev även kvar på middag. Läggdagsrutinerna gick åt skogen då vi inte var hemma förrän 10 men är det kalas så är det. Han somnade iallafall bums när vi kom hem så det var inget krångel. Charlie var också kalasklädd men jag glömde tyvärr ta bild, fin va han iallafall gossen min. I present fick hon en målad kanot som var fylld med blommor vilket hon hade önskat sig. De har en kanotuthyrningsfirma och även försäljning av kanoter och tillbehör. Kanuk of Sweden
 
Idag åkte vi till svärföräldrarna och fikade och ja det var allt för denna dag. Får se vad vi hittar på i veckan, blir iallafall ytterligare ett kalas.
 
Förresten så skulle vi ju gå på husvisningar idag men valde bort det. Vi har nämligen hittat andra radhus som verkar mer intressanta så vi kollar in dem istället.

Grattis moster Nina

Idag blir det överaskningsfest för min moster Carina som blir 50 år. Hon har ingen aning om att vi kommer hela släkten och firar henne. Hon och hennes man ska nämligen ha en gemensam fest i höst när han fyller år. 
Är ganska säker på att hon inte läser bloggen men utifall att så hälsar jag dig grattis på födelsedagen!
 

RSS 2.0