Butterflies

Idag har vi äntligen beställt våra ringar. För min del blev det ringen jag visade, i vitt guld. Bestämde mig tillslut, in i det sista faktiskt att välja bort roséguldet. Kommer att ha rosa stenar i vigselringen sedan. Danne valde en tvåfärgad ring med mestadels vitt guld och han kommer bara att ha en ring. Gifta oss gör vi inte ännu utan det får bli någon gång under nästa år =)
 
 

It´s a sunny day

Charlie bjuder på sommarens hetaste måsten, ett par tokstora solglasögon samt sommarens dansteg du bara måste lära dig för att hänga med =)
 

Nedräkningen kan börja

29 dagar kvar till bf- beräknat födelsedatum. 36 fulla veckor i morgon så sedan går vi in i vecka 37. Efter den veckan är bebis färdigbakad och är välkommen ut när den behagar. Idag var jag hos barnmorskan igen. Blodtrycket såg bra ut, hade sjunkit något sen jag var på extrakollen för ett par veckor sedan. Järndepån ligger kvar på samma som den sista tiden, vilket är lågt men det har ju iallafall inte blivit sämre. Hjärtljden från bebis var fina och bebis ligger nu med huvudet väldigt långt ned och kommer inte att vända sig igen. Barnmorskan mäter ju även livmodern och jag har legat i princip mitt på strecket till och med något över genom hela graviditeten men nu hade den inte vxit så mycket utan jag hamnade under strecket. Detta knde bero på att bebisen sjunkit så lågt i magen. Jag ska dit igen om två veckor och har det inte vuxit till sig då får vi åka på tillväxt-ultraljud. Det fick jag även göra med Charlie vid denna tiden och han kom ju ut normalstor. Förvånande nog har jag fortfarande inte gått upp mer än 5 kg. Jämförde med förra graviditeten och då hade jag gått upp 10 kg vid den här tiden, ca 12 kg totalt.
Jag fick en hel påse med blöjor och grejer av barnmorskan, eller ja de var väl inte av henne personligen men det var j kul. Och senare på öb så delade dem ut gratis toffifee paket =) 

En underbaring

Igår var det måndag och jag startade veckan med en dejt med Malin på stan. Lite shopping, lite lunch och lite snack, tiden susade förbi. Hon hjälpte mig att kolla förlovning och vigselringar. Jag och Danne förlovade ju oss i somras och vi har pinsamt nog inte skaffat oss ringar ännu. Jag fick en ring av Danne när han friade men den är för stor och sitter på långfingret istället. Jag har nu iallafall bestämt mig för hur jag vill ha min ring. Förlovningsringen kommer att vara smal med små diamanter längs med och den kommer vara i roséguld. Vigselringen köper vi inte nu men den kommer också vara i rosé, slät med stenar i mitten. Kanske blir det vanlig diamant, kanske blir det rosa diamant eller rosa kvarts. Finns dock inga sådana ringar jag kan visa, måste specialbeställa men jag kan visa ringarna i annan färg.
Förlovningsringen:
 
Vigselringen:
Så här ser rosa diamant ut och även rosa kvarts:
Så här ser roséguld ut:
Så får ni knåpa ihop det i huvudet själva hur det ser ut =) Dock gillar jag väldigt mycket den näst sista bilden på ringen med vitt guld och rosa diamant, nästan så mycket at jag vill skippa roséguldet. Besltsångest, hjälp mig gärna!
 
Sen har jag äntligen beställt en klänning till Malins bröllop men den har inte kommit ännu. Dock har jag hittat en ännu finare men ganska mycket dyrare, men det är nästan så jag hoppas att den jag beställt inte ska passa så jag kan få köpa denna hära finingen istället:
Visst är den fin =)
 

Tappad rosett

Idag var vi på hundutställning i Sala. Ellas andra utställning. Vi blev inbjudna av Ellas uppfödare och nästan alla Ellas syskon var där, bara en som fattades sedan var även en halvbror till henne där samt hennes mamma och moster. 5 valpar totalt. Förra utställningen var hon ju ensam papillon men nu fick hon lite konkurrens så det var kul. Hon skötte sig suveränt och kammade hem titeln Bäst i rasen. Hon vann alltså över de andra valparna. Stolt matte =) Sen väntade vi in gruppfinalen där hon ställdes mot de andra vinnande valparna. Vad hon fick för placering där har jag ingen aning om för de placerade bara ettan och det var en chihuahua. Sen fick jag prova på något helt nytt för mig, att ställa ut i par. Ella ä väldigt lik sin kullsyster och uppfödaren tyckte det skulle vara kul om vi ställde dem tillsammans som par och tävla mot andra i par. Dock var det bara en förare till de två hundarna och det fick bli jag eftersom ägaren till den andra tikvalpen aldrig hade ställt förut. Det var dagens utmaning vill jag lova. hundarna skulle ju bara busa eller till och med smågnabba lite men jag tyckte jag klarade av uppgiften med godkänt iallafall med tanke på vad jag hade att jobba med. Vi blev dock inte placerade i artävlingen. Ellas mamma gick det också bra för, hon fick tävla i best i show men blev där oplacerad.
 
 
 
Vi tappade tyvärr bort våran fina bir rosett på väg till bilen, det var en rätt blåsig dag i Sala idag.
 
Nästa utställning. 1 maj Strängnäs. Vi är taggade =)

Malins hippa

Nu har jag några dagar att ta igen så vi gör en liten snabbspolning innan helgen. Förra veckan var ju Charlie hemma med mig alla dagar utom torsdag då han var frisk att gå tillbaka till dagis. På onsdagen var det dags för Danne och Ella för första skoldagen i valpskolan och det hade gått bra. I fredags var vi en stund till Anna och lekte av oss lite. 
 
På fredagskvällen sen åkte jag hem till en tjej i Nykvarn för planering av lördagen. Jag har inte kunnat skriva något om de i bloggen förut. Vi planerade nämligen möhippan för världens bästa Malin som ju gifter sig i slutet av maj och igår lördag hade vi alltså hennes möhippa. Det var så himla kul. Vi hade Grease-tema och var väl 11-12 tjejer som var utklädda till pink ladies. Vi stormade in i Malins vardagsrum med grease lightening på högsta volym, ställde oss på rad och dansade gärnet. Malin själv låg i soffan i morgonrock och var skitsur på sin blivande man för att han släpat upp henne ur sängen, hon hade nämligen jobbat natt. Malin klädde vi till Sandy och sen begav vi oss ut till Willys i weda. I ett avlägset område väl dolt innanför ett garage lurade vi in henne och där väntade en musikstudio. Låten Youré all that I want gjordes om till Malins och Kikkos låt och texten hade vi knåat ihop kvällen innan. Det har galeet kul och låten blev jättebra. Skrattade så vi grät gjorde vi nog allihopa. Låten ska spelas upp på deras bröllop sen. Efter det var det matpaus och en liten sväng i på willys för att köpa redbull till bruden. Haha kassörskan ville ha leg på Malin och jag höll på att dö av skratt igen. Hallå tror hon att vi gifter bort en 14 åring eller vadå? Hängde inte riktigt med men tror hon ville att vi skulle dansa för att köpet skulle genomföras så vi körde grease lightening dansen en gång till inne på willys. Sen drog resten av tjejerna iväg i limo till stockholm och prison island där två timmar fångarna på fortet väntade. Själv åkte jag hem, åt pannkakor och badade Ella. På kvällen sen träffades vi igen i Nykvarn, åt middag och fortatte att umgås. Väldigt lyckad kväll.
Jag hoppas få tag i både bilder och kanske någon filmsnutt att lägga upp här men har faktiskt inget just nu.
 
Hade tänkt skriva om dagens hundutställning också men hinner inte det just nu, måste byta av Danne som lägger Charlie.
 

Mitt hjärta smälter

Charlie min lilla guldklimp, trots att han är inne i en väldigt trotsig period just nu så är han även inne i en väldigt gosig period då han gärna kryper upp i famnen och gosar lite eller kommer och ger sin mamma en kram. Idag när vi var ute och lekte kom han gående med en krokus i varje hand och gav dom till mig och sa "Charlie plocka blommor mamma" Så söt så jag dog en liten smula. När han skulle sova ikväll så gick vi igenom vad mamma, pappa mormor och farfar egentligen hette och tillslut sa han rätt om både mamma och pappa men till en början tyckte han att mamma hette kyckling och pappa hette robot, var får de allt ifrån? 
 
Vad har vi mer gjort idag då, tyvärr inte så mycket. Vi var trötta idag båda två. Var ute när vädret tillät och har tittat mycket på tv däremellan. Tjänade lite pengar på att sälja tomater har vi också gjort och äntligen tagit tag och börjat packa bb-väskan. 
 
Nu är det minsann sovdags så godnatt på er!
 

Tomater

Nu har helgen svischat förbi. Danne och hans kompis Martin har jobbat ute på tomten hela helgen. De har satt in nya glas i växthuset där det var trasiga rutor och så har de satt upp staket mot framsidan för att stänga in tomten och förhindra att hundar och barn smiter ut. De satte även ut pallkragar i växthuset som jag kan odla i. Där satte jag nu ut några tomatplantor, hoppas de klarar sig skulle bli lite kyligare i veckan på nätterna men det borde inte bli så kallt inne i växthuset. Mamma sov här i natt också så vi var ute en liten stund och röjde lite, hon fixade till i hallonbuskarna och jag rensade lite bland blåbärsplantorna. Mycket jobb kvar i trädgården men mamma kommer igen nästa helg och hjälper till =) Angående tomaterna som har jag ju haft ett litet överskott här hemma. Jag la upp en annons på dem på facebook i en köp och säljgrupp för 20 kr st och inom en timme var alla "bokade" De hämtas i morgon. Blev lite förvånad, men hade jag vetat det hade jag sått dubbelt så många =) Så istället för att slänga mina överskottsplantor så tjänar jag en liten slant på dem.
 
I helgen har vi också varit på födelsedagskalas hos Lucas där det bjöds på både pizza och kladdkaka och en hel del studsmattehopp för Charlie. Sally har också fyllt år, hela 8 bast är hon nu, vilket ju motsvarar 56 hundår. Dock går det ju inte riktigt att jämföra så då det finns flera papillon som blivit typ 19 år och det blir ju 133 hundår. Ella är ju knappt ett halvår så det borde bli ca 3 hundår, vilket förklarar hennes beteende =)
 
Charlies vattkoppor är nu redan mycket bättre. Han har inte fått några nya sen igår morse och de han har är mycket bättre än igår. Han fick en del koppor men det var nog ganska lindrigt ändå jämfört med många andra. Han har dock fått några i rumpan och troligen en i munnen som är jobbiga för honom, annars har han varit jätteduktig och inte kliat sig alls eler varit särskillt påverkad av dem. Läker det på så här bra är det möjligt att han kan gå till dagis igen i slutet på veckan.
 
 
 

Hundutställningar

Nu har jag bokat in två till utställningar de närmsta veckorna. 19 april åker hela familjen på utställning i Sala. Det kommer då också vara en kennelträff med Ellas uppfödare. 1 maj är det en utställning på kennelklubben i Strängnäs. Hittade den idag, det är ju så nära ju så den går ju inte att missa. Det känns bra med dessa två utställningar för sen blir det ju ett uppehåll till slutet av augusti. De här är båda två mindre inofficiella utställningar. Var ute och tränade för ett par dagar sedan och det gick klockrent =)
 
Har jag berättat att Ella och Danne ska gå på valpkurs nu i april-maj, det blir jättebra tror jag, de behöver de båda två =) Det blir på hundklubben i Södertälje då de var de enda som hade plats kvar.
 
Anna jag misstänker att du inte har tid med utställning 1 maj, men du kanske vill följa med i augusti till Eskilstuna?

Blodtrycket

Just det angående blodtrycket, jag var ju inne i tisdags för en koll av blodtrycket då jag känt mig konstig i huvudet. Blodtrycket hade stigit, var rätt högt, 146/82 men det är inte farligt högt. Troligtvis därför huvudet känns dom det gör iallafall. Det man är orolig för vid högt blodtryck under graviditeten är havandeskapsförgitning och det enda som kan bota det är en förlossning men då har man förutom högt blodtryck även protein i urinen och mitt låg på noll så inget att oroa sig för i dagsläget. Nästa besök är om ett par veckor.


Vattkoppor

Jaha nu var det Charlies tur att få vattkoppor. Tråkigt men det måste ju ske och ju förr desto bättre eftersom ju äldre man blir desto värre brukar det bli. Själv hade jag vattkoppor när jag var 3 månader gammal och fick då bara kanske 5 koppor totalt eftersom jag var skyddat via antikroppar från modersmjölken. På Charlie har jag än så länge hittat 5 koppor men vi får väl se vart det slutar, han har inte jobbigt utav det just nu iallafall. Det blir dock en lång och tråkig vecka framför oss då Charlie måste vara hemma för att inte smitta. Är det någon som redan haft vattkoppor får man gärna hälsa på :) eller vill promenera med hundarna för det är banne mig ett helt projekt med tjurig tvååring, gravidmage, vild unghund och en skällig gammeltik.


Magen vecka 34

Nu är vi inne i vecka 34/ 40. Går snabbt nu tycker jag. Kanske inte blev så bra bild men det är en bild iallafall
 
Den ser dock mindre ut på bilden än vad den upplevs i verkligheten. Jag jämförde med bilder från förra graviditeten och nu bär jag magen längre ned än förra gången vilket ju inte är så konstigt då man är lite slappare i kroppen nu efter graviditet och förlossning så kroppen håller inte magen uppe på samma sätt. Magen är snäppet större denna gången också.
 
Hela påskhelgen har jag haft en tryckande känsla i huvudet. Känslan är ungefär som om man står upp och ned och huvudet fylls med blod fast inte lika dramatiskt. Har även mått lite illa och känt mig allmänt konstig. Jag ska ringa barnmorskan i morgon och be om att få komma in på en extra koll för att kolla blodtryck mm.

Påskhelgen

Påskhelgen har varit lugn, vi har för det mesta bara varit hemma. I torsdags var mamma över och fikade och busade hela eftermiddagen. I fredags var det lite sol ute och vi passade på att åka till Torekällberget, hade ju lovat Charlie att han skulle få rida.
 
 
Vi var även inne i handelsbodshuset och lekte och köpte lite chokladägg.
 
 
 
I lördags kom Dannes pappa över och stannade kvar över natten. Vi åt ingen traditionell påskmiddag men det var ju Danne som stod i köket så riktigt gott var det ändå. Charlie fick leta påskägg ute i trädgården. Vi filmade det men lyckades inte föra över filmen till datorn nu. 
 
Idag är det måndag och vi har varit hos en av mammorna i mammagruppen. Det var evigheter sedan vi träffades. Det var trevligt som vanligt men Charie var klängig och inte riktigt sig själv. När vi kom hem hade han feber så det var ju därför. Hoppas han inte smittade någon av de andra =( Han blir alltså hemma från dagis åtminstone i morgon. Typiskt. Men det ska bli fint väder nu hela veckan, lite enklare och skönare att vistas ute då, kan ju bli lite knöligt med en febrig Charlie och två hundar som måste rastas. Hoppas ni haft en trevlig påsk!
 
 

RSS 2.0