fån Johansson 2014 "Om jag någonsin ser en leendes joggare ska jag överväga saken"

Idag var det dags igen för den nu traditionella årliga milen tävlingen. Efter tre år i rad måste det väl snart räknas som tradition? Strartfältet var i år kanske det minsta i antalet hittils men nog var det eliten =) Jag själv fick tyvärr stå över då jag inte är klar med mitt virus ännu. Lite trisst när man tränat för det men å andra sidan har jag inte tränat tillräckligt och skulle förmodligen få en usel tid i jämförelse med de andra. De startande var i turordning: Robban, Lucas, Jenny, Mats, Fredrik och Carina.Robban vann ju förra året och hade med sin den fina vandringspokalen. Lucas sprang för första gången, han har sprungit med innan men inte med eget startnummer och hela milen, han är ju bara 11 år. Jag pausar berättandet med lite bilder
 
Det här killen sprang förbi oss i ruskig fart med musik i lurarna. Redan efter första varvet hade han sprungit om Robban som startade 2 minuter innan honom. 
Här kommer Jenny som nyligen sprungit om Robban därav flinet. Jenny startade 4 efter Robban.
Och här kör Fredrik som vanligt sin pose. Det här är varv 3/4.
 
Och nu ska jag berätta slutresultat. Carina sprang "bara" 2 varv och fick därför sista placeringen. Robban kom i år sist av de som fullföljde milen med en tid på 59 min vilket ju egentligen är en väldigt bra tid men enligt Robban var det hans värsta mil hittils.Mats kom på fjärde plats på ca 57 min,tror jag. =). Första, andra och tredje platsen var det krig om och det skillde inte många sekunder dem emellan. På tredje plats med bara 20 sekunder efter tvåan kom Lucas (tippad vinnare nästa år). På andra plats, 50 sekunder efter vinnaren kom Fredrik. Och vem är det då kvar, jo 2014 års fån Johansson mästare Jenny Johansson. Ett inristad JJ på skon är ju inte helt fel, hade ju kunnat vara en själv =) Och kolla på bilden på Jenny igen när hon springer, det finns ett citat som lyder: Om jag någonsin ser en leendes joggare ska jag överväga saken" 
 

 Vi avslutade med lite korvgrillning det det härliga (lite blåsiga) höstvädret. Efter det åkte vi hem till oss och avrundade med lite rabarberpaj. Toppen dag helt enkelt.
 
Jag tror vi bestämde att ha loppet i slutet på maj nästa år och att alltid springa i hjorthagen. 
 
 

Sjukstuga

Har varit hemma hela veckan. Hade egentligen bara två jobbdagar, tisdag och onsdag men då fick jag vabba med Charlie. På onsdagen blev även jag sjuk men känner mig bättre nu igen, hostar och snorar gör vi fortfarande båda två. Det har med andra ord varit en ganska lång och tråkig vecka speciellt de två sista dagarna. Det är faktiskt ganska tufft att underhålla en liten när man själv inte är på topp. Ljusglimten denna vecka var helt klart middagen hos Karin i tisdags där det bjöds på mycket god mat och efterrätt =)
 
Idag hoppas jag att vi kommer iväg med Anna och Ester till Tom Tits. Det beror lite på dagsformen. Jag fick ju julklapp av kommunen inträde dit och det gäller bara september ut så nu får man passa på =)

Inredningsdetaljer

Jag har lite svårt att hålla mig till en stil i hemmet när jag köper nytt men en stil som jag verkligen gillar är gammal lantlig stil. Ovanför vårt köksfönster vill jag sätta upp en hylla av en gammal bräda och järnbeslag, precis som på denna bilden:
 
Om det är någon som har en sån här gammal fin bräda ligga och skräpa så får ni gärna höra av er =)
 
Igår hittade jag även två gamla fina fönsterramar ute i förrådet och dessa tänkte jag nog sätta speglar i, kommer nog bli jättefint. Vet bara inte hur man går tillväga. Någon som vet? Antar att man kan lämna in dem och få det gjort men man borde väl kunna göra det själv? Spegelglas kan man ju hitta billigt.

Bildbus

Här kommer några bilder på en söt unge =)
 
 
 
 
 

Jenny och Mats firar 80 bast!

Ja tillsammans alltså =) Och dem har vi firat nu i helgen. När Jenny fyllde år tidigare i somras så fick hon bara ett litet meddelande om att det skulle hända något detta datum och en ledtråd som löd liknande: Börjar med gympa och slutar med skumpa. Ingen mer information fick de föörän dagen innan då jag sa att vi träffas hos Robban kl 12 och att de kommer att sova borta en natt.Klockan 12 hos Robban igår träffades vi hela släkten och Jenny och dom var helt inne på att vi skulle springa milen, haha vilket roligt 40 års firande =P. Men vad vi gjorde var att åka till Boda Borg i oxelösund. Om det är någon som inte vet vad det är så kan det jämföras med fångarna på fortet. Vi var indelade i 4 lag med ca 5 personer i varje. Man skulle samla på sig stämplar vilket man fick när man klarade av ett rum. Det fanns 3 olika svårighetsgrader på rummen. Det var sjukt kul där, vi var där i 4 timmar men hann ändå inte igenom alla rummen och vårt lag hann bara samla ihop 5 stämplar. Tror de vinnande laget hade 7. Det var svårt men oerhört kul och jag ska definitivt åka tillbaka dit någon gång =) Har ttvärr inte en enda bild därifrån.
 
Sedan åkte vi tillbaka till Robban och Sandra som bor invid slottet Stjärnholm, där även Sandra jobbar. Vi checkar in på våra fina hotellrum. Jag, Danne och Charlie fick visst bröllopssviten =) Väldigt vacker säng och tapeter men det framgår inte riktigt på bilderna.
 
 
Sen hade vi trevligt, åt god mat och extrem god tårta och drack och sjöng gjorde vi så nog alla gäster på slottet hörde. De andra gästerna var ändå en kör men nog var de vi som hördes mest.
Den här bilden hade jag på min kamera när jag fick tillbaka den så den får ni bjuda på =) Tycker faktiskt att den blev rätt bra. Tack Robban och Sandra för allt jobb ni lagt ned på den här helgen. Den blev verkligen lyckad. Och tack även resten av släkten, är så glad att jag har er och att ni är ni, vi har så kul tillsammans <3
 
 
 
 
 

Gotland

Hela förra veckan eller ja iallafall tidig tisdag morgon till sen fredag kväll så var jag på Gotland. Det var hela Torekällberget som åkte dit, alla fastanställda. En gång varje år samlas alla som jobbar på friluftsmuseum untom i Sverige på olika friluftsmuseum och i år var det alltså Bunge museet på Gotland som stod värd. Att vi fick åka allihopa tror jag kan bero på att vår chef har en sommarstuga där och gärna ville visa upp sitt fina Gotland. Vi flög dit från Bromma flygplats och flyget tog bara 45 minuter. Väl i Visby så började vi med en stadsvandring av en fd stadsantikvarie efter det så åkte vi runt med honom på landsbyggden till tre gamla gårdar som hade restaurerats till sin forna glans. På kvällen gick vi ut på en fiskerestaurang och åt helt sjuk god gös men som även hade en prislapp därefter. Och där tog dag 1 slut och vi somnade sött på hotellet.
 
Dag 2 stardade i Visby på deras museum Fornsalen, ett stort museum på flera plan som berättar om Gotlands historia från vikingatid till nutid. Därefter begav vi oss till Bunge som ligger på norra Gotland nästan vid Fårö. Jättefint museum med gamla gårdar från 1600 talet och framåt. Men de hade inga djur och museet verkade lite öde. Jag tog lite bilder därifrån iallafall:
 
1600-talsgården
Boningshuset på 1600-talsgården
Ladugården på 1600-talsgården
1700-talsgården
 
Julbock på 1700-talsgården.
 
Fler bilder blev det tyvärr inte. Sen var dagen i princip slut och vi checkade in på vandrarhemmet i de gamla lotta anläggningen men gav oss snabbt ut igen då vi skulle promenera till en gammal kalklada 5 km därifrån där middagen skulle serveras. 3 rätters och musikunderhållning men maten var faktiskt ingen höjdare. Och inte servicen heller. Jag satt vid samma bord som chefen för Skansen och han sa till servitrisen att han hade kork i vinet varpå hon svrarade att det verkar konstigt, det är skruvkork på flaskan. Men hon tog upp glaset och kollade. Sen sa hon att det var en fluga, ställde ner glaset igen och gick därifrån. Vi blev helt paffa allihopa och visste inte riktigt vad vi skulle ta oss till, haha hur många liknande roliga historier har man inte läst. Vad skulle han göra med sitt glas med flugan i, dricka upp =) Efter ca 5 minuter kom hon iallafall tillbaka med ett nytt glas. 
 
Dag 3 startade på flygfältet som låg invid vandrarhemmet och som tillhört armén tidigare. Där hade vi lite konferens då de olika museérna berättade lite om året som gått. Eftermiddagen var lite fri, man kunde diskutera i grupper eller gå omkring på området och kika in i skolmuseet och kyrkan, jag valde det sista. På eftermiddagen åkte vi tillbaka till Visby, checkade in på det gamla fängelset men begav oss snabbt ut igen till Botaniska trädgården där vi fick oss en guidning. Efter det gick vi ut occh åt middag och tog oss även en öl på kvällen.
 
Dag 4, sista dagen hämtade vi ut hyrbilar och åkte söderut till Norrby naturreservat, kikade runt där och sen åkte vi djurskötare vidare till Lojsta hed där gotladsrussen går på lösdrift. Vi fick lära oss hur de sköter djuren där och sedan åka vidare med vår guide och kolla på hennes russ och gutefår. Hon hade sina tackor vid kusten, det var vackert där vill jag lova. Fanns ett pyttelitet hus till salu där på kusten, kan inte ha var it mycket större än 10 kvm och med ett dass brevid. Tomten var kanske 20 kvm. Priset var 875 000 kr. Haha där slutade jag vara intresserad av ett sommarhus på Gotland. Så här såg det u iallafall:
 
Sen var det dags att ta färjan tillbaka till fastlandet.
Sammanfattningsvis så var det en väldigt kul och händelserik vistelse om än lite väl fullproppad. Den här veckan är nästan hälften av personalen sjuka för att veckan var så intensiv och några av oss bland annat jag har lite småförkylda på resan. Gotland är verkligen fint och mysigt, både Visby och landsbygden.
 
 
 
 
 

Snillet

Charlie älskar att leka med våra mobiltelefoner och han är riktigt duktig och förstår vad han gör. Han kan utan problem låsa upp telefonen trots att jag har kod (dock så enkelt som fyra 8:or), han kan sedan bläddra bland apparna öppna dem och stänga dem beroende på vad han vill göra, han kan gå in och spela musik och byta låtar, han går in på internet och gillar att skrivamed bokstäverna. Han gillar också att öppna upp kameran och filma och ta kort. Jag har en hel mängd kort och filmer på hans fötter. Väldigt charmigt tycker jag.
 
 
Den här bilden har han lyckats hämta från internet och sparat.
Tror han va hungrig =)
 

RSS 2.0