En elefant


Finns det hjärterum

God morgon, eller nåt. Klockan är strax halv sex och jag har varit vaken i ett par timmar. Varför vet jag inte, vaknade av att Charlie gnydde till och har inte kunnat somna om. Ligger iallafall kvar i sängen och bloggar från mobilen. I går var en stor dag men med mycket bilkörning. Började med att hämta Fredrik på fm. Han fick vara barnvakt medans vi åkte på ultraljud. Ultraljudet gick bra, mer om det i ett annat inlägg. Efter det åkte Fredrik och jag till Ransta utanför Sala och hämtade hem vår lilla valp. Hon heter Ella och är bedårande :) Allt gick bra, hon sov hela bilresan, kissade ute och funkade sen finfint med både Charlie, Sally och lovis. När det var dags att gå och sova var det pipigt enda tills hon fick komma upp i sängen då somnade hon bums och sover där ännu, bredvid henne ligger både Sally och lovis :) Den enda som nu fattas i sängen är Charlie som ligger och sover så gott i sin egen säng. Jaha, nu ringer straxt väckarklockan.


Charlie och gosedjuren

Igår var Charlie så himla söt när han lekte med sina gosedjur. Han har tre gosedjur som alltid sover med honom i sängen, det är Bamse- en gris, Nalle och en delfin som Danne hade som liten. Dom ska alltid vara med och alla ska ha täcke. Igår lekte vi med hans leksakstelefon och han ringde som vanligt till pappa och mormor och koko men sen ringde han även till Bamse. Jag sa att Bamse nog inte svarade för att han låg och sov. Då gick han och hämtade alla gosedjuren och sen skulle dom vara med och titta på babblarna på telefonen. Efter det tog han med sig dom till hans lilla kök och lagade mat åt dem, alla fick äta och dricka och sedan torkade han munnen på dem med papper. Hur sött som helst <3 
 

28/12-2014

Julen är över, den mesta julmaten är uppäten och alla klappar har lämnat granen. Idag försvann den sista julklappen då Anna och Ester var här och hälsade på. Charlie fick en bondgård och duplo- buss av Ester. Han har verkligen fått jätte många fina julklappar och födelsedagspresenter av er alla och han leker med dem varje dag. Tack <3 Av farbror, faster och farfar fick han bidrag till att köpa en studsmatta till sommaren, han kommer bli överlycklig. Kylan håller i sig vilket jag inte behöver skriva här egentligen för det är det väl ingen som missat. Alldeles för kallt för Sally som fryser enormt när vi är ute och försöker undvika att sätta ned tassarna på marken. Men om man ska se det positiva så dör ju en massa fästingar och säkert en hel del andra otäckingar nu. Här kommer lite bilder från dagen.
 
Vi gick bort och åkte lite pulka i den knappt snöklädda backen och Charlie skrattade massor som ni kanske ser på bilden. Sally var mindre nöjd men hoppade gärna in i pulkan och åkpåsen när den var ledig så hon slapp stå på den kalla marken.
 
Trots kylan utomhus så är det alltid gott med glass tycker Charlie =)
Fika och lek med bästaste Ester och Anna.
På kvällen så tog vi fram fotbadet jag fick av Danne i julklapp och Charlie tyckte det var supermysigt. Han satt lugnt och badade fötterna länge och bara hade det bra. Tills han blev trotsig och började plaska då fick det räcka.

God fortsättning

God jul och god fortsättning! Hoppas alla har haft en lika fantastiskt jul som vi har. Tre dagars julfirande här hemma hos oss har varit intensivt men väldigt trevligt. Nu är vi slut men mätta och nöjda. Jag laddar för jobb i morgon. 
 
 
 

Silverängens Erianne <3

Om en vecka är hon min =D
 
 

Dan före dan före dan...

...före dan... ja några dagar är det kvar iallafall, tur det, mycket som ska hinna göras. Idag har iallafall Danne handlat den mesta julmaten. Julgranen är kvar att inhandlas. Det blir en riktig gran, det är finast så och mest miljövänligt men dock barrigast men det är ju bara jul en gång om året. 
Julklapparna är heller inte köpta ännu, inte se flesta iallafall. Lördag blir min julhandlingsdag, då lämnar jag Danne och Charlie hemma och sticker iväg på egen hand =) Har dock inte bestämt vart. Någon som vill med? Söndag ska jag kolla på valpar. Det blir min julklapp till mig själv, en lite dyr sådan men det får det ju vara värt =) Om ingen annan vill köpa den till mig förstås??
 
Nu har jag nog inte så många Harry Potter fans som läser min blogg (med undantag för en och han vet redan detta) men en annan trevlig julklapp i år är att J.K Rowling ger ut en Harry Potter novell varje dag fram till jul, gratis att läsa på pottermore.com. 
 
 

Lunka på, lunka på vi har långan väg att gå

Idag har det jobbats igen. Jag orkar knappt med det just nu. Vet inte riktigt vad det är om det är graviditeten redan eller om det är det där ihållande förkylningen eller bådadera. Jag jobbade å andra sidan i princip själv då min kollega vart sjuk och även sista jag jobbade då vart det mycket ensamjobb. Mot slutet av arbetsdagen värker det i hela kroppen, främst i ryggen och spänner i magen och jag måste tvinga fram varje steg. Sen är det soffläge resten av kvällen. Jag har ju ett ordentligt tungt jobb men det är ju lång tid kvar tills bebis kommer. Det vore ju inge vidare att redan nu börja få krämpor. Jag ska ju jobba till och med mars är det tänkt. Man måste lyssna på kroppen, men man måste ju jobba också. Jag har iallafall bara 5 arbetsdagar kvar i december. Får ta en dag i taget och kanske är det dags att ta tag i träningen och bygga upp lite ryggmuskler.
 
Veckan som kommer bjuder på mycket julmys. I morgon blir det julbord på Torekällbergets värdshus till lunch, på tisdag blir det först bebisgos hos Robban och sedan julmys hos Karin. På onsdagen kommer Anna och Ester hit på morgonen och på em åker vi till jobbet på julfika. Tor-fre jobb och i helgen ska jag åka och titta på valpar <3 
 
En annan kul grej är att jag nu börjat känna bebisens sparkar där inne i magen =) Jag är nu i vecka 17. Den  29 december är det äntligen dags för ultraljud.

2 års kalaset

Nu är min lilla bebis 2 år. Många var här och firade honom och det var jätte mysigt. Charlie fattade poängen med paket nu. Att öppna dem var roligt och sedan ägnade han timmar åt att leka med alla nya leksaker. Han är en rigtig pysslare och kan sitta länge med sakerna. Sen var han vaken länge på kvällen, till och med jag gick och la mig före honom, men han är ju stor kille nu och då gör man tydligen som man vill.
 
 

Några fler Egypten bilder

Jaha så vart Charlie sjuk och jag var tvungen att hämta honom på dagis. Blev några timmars jobb iallafall. Vi blir hemma imorgon också och är han fortfarande sjuk på onsdag så får Danne vabba. Han är inte jättesjuk men har lite feber, snorig och hostig har han ju varit länge. Planen är att vi ska träffa Robban och söta lilla Isac på fredag men då gäller det att vi är 100 friska annars får vi stanna hemma. 
 
Här kommer några fler bilder från Egypten som jag lovade
 
Så här såg måltiderna ut, Charlie vägrade sitta i barnstol, han skulle promt sitta i knät och allt som oftast i mammas knä. Lagom trixigt att äta då vill jag lova.
 
Badankor =)
Så här såg det ut nere i båten vi åkte. Det var som ni ser en dykare som simmade runt på utsidan och filmade alla passagerare, man kunde sen köpa filmen om man ville. Han lockade till sig många fiskar.
Strandbild med bebismagen =P
 

Titta han snackar

Vad han snackar. Han har utveckalt språket i rekordfart den senaste tiden. Han har ord för det mesta och ofta är det begripligt (iallafall för hans mamma) På dagis har lärarna skavsår i öronen då han lärt sig namnet på ett par av dem och använder dem flitigt, utan att egentligen vilja något mer än att just använda sina nya ord. När vi var i Egypten sa han sin första tre ords mening och det var: Pappa äta glass. Annars är det bara två ord han sätter ihop. På kvällen när han ska sova ligger han ofta och rabblar upp alla namn han kan innan han innan han muntert avslutar med mm =)
 

2 advent

Vi missade ju första advent eftersom vi kom hem i måndags men det har vi firat igen. I år ska vi maxa julen =) Eller ja vi kommer ju knappast att vara värst när det gäller julfirande, nog finns det dem som är betydligt värre men mer än vad vi brukar iallafall. Jag har den här veckan hängt upp julgardiner och adventsljusstakar, slagit in de julklappar som är köpta och lyssnat på julmusik. Druckit glögg och julbakat. Provbakade den tårtan som vi tänkte bjuda på när Charlie fyller år och den blev toppen. Här kommer ett "smakprov"
 
 
Min första tårta någonsin vad jag minns iallafall.
 
Charlie har fått en chokladkalender och den uppskattas har verkligen men han kan verkligen inte förstå det där med bara en om dagen, varför då lixom?
Under kvällen har jag bakat saffransbullar, två olika vaniljvarianter, den ena med vaniljkräm inuti.
Nu ska det jobbas i några dagar och sen är det dags för 2 års kalas =)
 

Hundar/ Djur

Det går ju inte så bra för min hundavel. Kennelnamn är ju registerat som Papipuppies men några valpar blir det inte. Sally gick ju tom i våras efter parning och en omparning var ju tänkt nu till hösten. Dock var jag tvungen att göra en besiktning på Sally inna eftersom hon fyllt 7 år och hon gick inte igenom besiktingen. Sally reagerade när veterinären tröck henne över ländryggen/korset. Vad det berodde på kunde inte veterinären svara på, kanske bara en sträckning eller muskelansträngning men hon kunde ju inte svara på att en dräktighet inte skulle göra det värre så därför kunde hon inte godkänna henne. Besikningen är giltlig i en månad men löpet är ju liksom redan slut sedan länge då. Ett alternativ är att para henne till våren men dels tycker jag att hon börar bli för gammal och dels så blir det ju lite knepigt att både jag och Sally får valpar samtidigt. 
 
Jag var ju helt inne på att skaffa marsvin för bara ett tag sedan. Det har lite fallit bort i mina tankar just nu så vi får se hur det blir med det.
 
Jag var ju på en kaninkurs en helg i november också och då vart jag helt inspirerad till att skaffa kaniner. Det skulle då vara svenska lantraskaniner som är utrotningshotade så att jag är med och bevarar raser. Precis som på jobbet. Men de djuren som inte kommer till att säljas skulle jag då äta upp, haha det låter så brutalt men om man tänker på det med lite öppnare ögon så är det ju inte så konstigt. Kaniner har hållts för köttets skull alltid. Men de är ju så söta tänker kanske många och ja de är de ju men vilken kalv eller kulting eller kyckling är inte det då. Snart kan man knappt köpa kött i affären längre utan att riskera att bli sjuk. Med egenuppfödd kött så slipper man ju det bekymret. Kaninkött är magert och utan risk för sjukdomar. Jag har dock aldrig smakat det vilken man nog borde göra först. Sen vet jag inte om jag skulle klara av själva slakten men det är nog något man får lära sig. Som djurskötare har jag redan varit med om många slakt och avlivningar. Vi får se om jag förverkligar denna plan eller inte.
 
Just nu känner jag mig mest sugen på en till papillontik =)

Bebis <3

Nu är han äntligen här, min söta lilla brorson Isac. Han föddes 19 november. Sandra och Robban är så fina föräldrar. Jag var där och hälsade på på söndagen innan vi åkte till Egypten men längtar tills jag får träffa dem igen =) 
 
Som jag tror de flesta av er vet nu så är även jag gravid igen. Jag är nu i vecka 15 och bebis är beräknad till 29 maj. Jag har mått bra förutom trötthet. Magen börjar synas nu men jag har ingen stor mage så kan tänka mig att det blir ungefär som med Charlie. Ultraljud är bokat till 29 dec. Vi har inte helt bestämt om vi ska kolla kön eller inte. Danne vill göra det men jag är osäker. Jag skulle vilja se om det känns annorlunda under graviditeten om man inte vet. Jag tänker göra som med förra graviditeten och ta ut graviditetspeng de sista två månaderna vilket innebär att jag jobbar mars ut. Långt dit, vi tar en sak i taget, först är det ultraljud så vi vet att allt är som det ska därinne i magen =)
 
Här är lite tidiga uppadaterngar som jag lagt in på bloggen utan att publicera, läses nedifrån:
 
2014-10-31 Inskrivning på mvc, vecka 9-10 nu. Börjar kännas mer på riktigt nu. De första 12 veckorna är så långa. Efter den tolfte veckan har bebisen alla organ utvecklats och risken för missfall minskar betydligt.
 
2014-09-27 Nu är jag inne på graviditetsvecka 6. Magen är jätte svullen men hoppas att det bara är jag som tänker på det. När vi tänkte berätta för folk har vi faktiskt inte pratat om. Jag kan gott tänka mig att göra det snart. Finns egentligen ingen anledning att vänta enligt mig. Till barn däremot tycker jag man kan vänta med att berätta tills man är lite mer gången och har passerat de första kritiska veckorna.
 
2014-09-21 Tog ytterligare ett test idag och den visar helt klart ett plus. Gravid alltså. Nu hålls alla tummar på att det går hela vägen. Bf 29-30 maj.
 
2014-09-19 Idag är tre dagar innan beräknad mens men jag tog ändå ett test då de vi har kan man ta upp till fyra dagar innan och visst var det ett plus =) Dock var det ett svagt plus så innan jag blir för glad så ska jag göra ett till test om ett par dagar. 
 
2014-08-22 Förra månaden vart det inget plus på stickan. De symptom jag kände var egentligen själva ägglossningen så den missade vi ju helt. Den här månaden tog jag test för att veta när jag hade ägglossning. Men det tog sig inte ändå. Tredje gången gillt då.
 
2014-07-17 Nu försöker vi bli gravida igen och inom några dagar så vet vi om vi lyckats. Jag känner mig gravid med en massa symptom men det kan lika gärna vara inbillning, det skulle inte vara första gången.
 
 

I´m back

Hej!
 
Länge sen, hur mår ni?
En månad sedan faktiskt som jag bloggade. Förut blev det nästan ett inlägg om dagen och dit ska jag igen. Det får bli ett nyårslöfte. Jag har bara varit så himla trött på sistone och inte orkat med något alls faktiskt. Efter jobbet på kvällarna så är jag i princip mer död än levande, men det börjar vända nu faktiskt. En veckas sol gjorde susen för själen och på kvällarna gick jag och la mig samtidigt som Charlie så sömn fick jag massor av också, framförallt så fanns det ingen stress, inga måsten och tider som skulle passas. Maten fick vi serverad närhelst vi ville och rummet städades varje dag, vad mer kan man begära =) Invid barnpoolen kunde man hämta ut glass vilken Charlie lärde sig snabbt. Vi har med andra ord haft det toppen i Egypten. Jag och Charlie var dock lite förkylda hela tiden men det störde inte så mycket, vi hade näspray och hostmedicin med oss. Vi bodde på ett stort fint hotellområde med all inclusive. Lagom tills att jag lärde mig hitta runt på hotellet var det dags att åka hem, tiden gick lite för fort. Vi var på två utflykter, en stadstur i Hurghada där vi bsökte parfymeri, papyrys butik, moske och marknad och sedan en båttur med glasbotten över korallreven för att titta på lite fina fiskar. Charlie är ju lite för lite för snorkling ännu så den turen passade oss utmärkt.
 
Flygresan med Charlie fungerade bra, på ditvägen sov han både start och landning, har var inte säsrkillt inponerad av att flyga. Det var roligare att åka buss tyckte han, det ville han sen göra hela tiden. Han älskar när bussarna och bilarna tutar. vilket de ju gör hela tiden i Egypten så det var en hit.
 
Här kommer lite bilder:
 
 
 
 
 
 
Fler bilder kommer framöver då de ligger på Dannes mobil, bland annat bilder frå våran båttur.
 
 

RSS 2.0