Vardagsrummet

Charlie han ställer sig nu upp hela tiden med hjälp av möbler. Idag lärde han sig att använda vardagsrumsbordet. Vi har ju ett bord med glasskiva och det håller inte att häva sig upp på så vi måste nu byta illa kvickt. Vi har länge tänkt byta så det var väl egentligen bara bra att få arslet ur vagnen så att säga. Danne åker redan i morgon efter jobbet och handlar. När vi ändå håller på så köper vi även ny tv-bänk i samma serie. Det blir vitt. Jag gillar vita möbler. Det blir ljust i rummet och de är lätta att matcha. De radhus vi tittat på har matrum i kombination till vardagsrum och då passar även våra köksmöbler in då de också är vita. Skönt att få lite mer sammanhängande inredning. 
 
Möblerna kommer från jysk. De har kanske inte världens bästa kvalitet men de är prisvärda.
Soffbordet
 
Tv-bänk
 

Vad han kan

Se vad han kan nu =D
 

Måndag

Vi var till bvc idag igen för att göra om hörtestet och denna gång gick det utan problem. 
 
Charlie fick prova äta äppelmoset jag lagade helt själv idag. Det var skoj tyckte både han och jag. Han hade skeden i ena handen men åt med den andra. Det såg ut som när Nalle Puh äter honung ur burkarna och ja det var äppelmos överallt sen.
 
Bara knappa två veckor kvar nu till milen. Det går inge bra med springningen. Har en långvarig förkylning fast en väldigt lindrig. Har inte heller haft tid så det har blivit lite för få tillfällen de senaste veckorna. Ikväll skulle jag äntligen ut men då gick det inte. Det var smock med knott i luften så det bara gick inte. Hade dem överallt i ögonen, ögonfransarna men värst var i munnen. Försökte springa med handen framför munnen men fick inte tillräckligt med lufr. Typiskt. 
 

Kompott

Idag har jag varit duktig och gjort fruktmos till Charlie. Var ute i trädgården och plockade äpplen och Päron och var ute i skogen och plockade lite blåbär. Än så länge har det hunnit bli 3 burkar äppelmos, 3 burkar päronmos och 4 burkar äpple/ blåbär. Ska se om jag hinner göra lite äpple/ päronmix också.
Det är lätt att göra. Skala och skiva frukten. Koka med lite vatten i botten på kastrullen. Mosa när det blir tillräckligt mjukt. Man kan ha lite citron i för att behålla färgen bättre. Min äpple och blåbär blev lite vattnig så då gjorde jag redning med potatismjöl. Då det inte är socker i så håller de inte så länge utanför frysen. 
 
 
 
 

Kläder från grannen

Vå r bäste granne kom nyss upp med en påse osorterade barnkläder. Bland annat dessa kläder kom med.
 
 
En overall och en jacka i strl 80, perfekt lite senare i vinter
Också lite tjejkläder kom med, men de var så söta att jag inte kunde lämna tillbaka, hoppas på att nästa barn blir en liten tjej =) Anna om det är något du vill ha så säg till, jag har ju lixom inte någon liten tjej ännu.
Jacka, klänning, tröja, badräkt och mockasiner
 

Ett glas vin på det

Nu är arbetshelgen slut, skönt. Nu pustar jag ut i soffan med ett glas vitt vin, gott. På lördagsmorgonen åker man till jobbet och är supertaggad inför att jobba. På söndagseftermiddagen åker man hem helst slutkörd. Även om jag håller igång ganska mycket så är inte kroppen van att jobba 8 timmar. 
 
Babysimmet i fredags var jättekul. Vi sjöng lite sånger och plaskade runt i vattnet till sångerna. Sen så var det massa dykning också och det gick bra trots uppehåll i ett par månader. Vi hade dyk från kanten då barnen sitter på bassängkanten så lyfter man ner dem och gör ett dyk. Nu skulle vi vända dem tilllbaka mot kanten efter dyket. Det för att lära dem att om de ramlar i vattnet så ska de försöka ta sig mot land. Tror det kommer vara mer sådana överlevnadsövningar under terminen.
 
Igår hade vi husvisning och de var tre sällskap här och tittade. Nu är det bara att vänta på att de ska höra av sig om intresse. Vi ska åka och titta på två hus i Åkers nu på tisdag. Ännu lever hoppet om flytt kvar =)
 
I morgon ska jag försöka att ta lite nya bilder på Charlie. Tror bestämt det kommer upp ett litet filmklipp också på min duktiga lilla son. 

Babysim igen

Babysimmet skulle börja först i oktober för vår del men de ringde i veckan och sa att vi fått plats i tidigare gruppen så vi börjar idag =) Ska alldeles strax åka. Ska bli spännande att se vad vi ska få göra denna termin då det är en fortsättningskura på förra. Idag lär det väl bara bli upprepning då det var några månader sen sist. Charlie tjuvstartade med att hälla ut djurens vattenskål på hela köksgolvet. Han blev överlycklig och satt där i pölen och plaskade. Mindre lycklig mamma som fick svabba upp alllting och byta kläder på busungen. Men jag får ju skylla mig själv som hade den ståendes där.
 
Dags att åka nu så hej hej! Säger man hej hej till Charlie börjar han att vinka =)

Koka soppa på en loppa

Vi måste bli bättre på att laga egen mat till Charlie. Danne köpte igår hem 20 barnmatsburkar och vi räknade ut att det räcker i drygt en vecka. 2 med mat och 1 med frukt varje dag. Frukt är vi ganska duktiga på att ge färsk men maten har vi gjort två gånger själva. Vi har hela trädgården full av äpplen och päron och det verkar ju dumt om dessa ska gå till spillo när de flesta fruktpuréerna man köper främst innehåller äpple. Så dessa ska kokas mosas och frysas in. Kanske kan man blanda in lite annan frukt och bär i moset. 
Förutom burkmaten äter han gröt till frukost och välling till kvällsmål och en o annan majskrok. Ska snart introducera knäckebröd.
 
 

Idol 2013

Jo jag gillar fortfarande det programmet =) Har kollat alla säsonger mer eller mindre. Utan uppehållet hade jag nog inte tittat längre men nu känns det kul igen. 
Vad har jag gjort sen sist då? Igår fick jag hoppa in och jobba från 7.30-14.00. Lagom långt arbetspass det och fick jobba med min syssling Ida. Vi började med utfodring och morgonbestyr, morgonfika och sen tämde vi ena hönshuset. Efter det tog vi in ena hästen, selade på och körde bort gammalt sly ur hagarna. Efter det var det lunch och sen hann vi bara med att mocka hos korna innan arbetsdagen var slut. Jobbar redan i helgen igen men sen är det uppehåll på över en månad inna det drar igång på riktigt.
Idag har vi bara varit hemma. Försökt hinna med lite här hemma då vi har visning igen på lördag. Hann iallafall med att klippa gräset, kratta undan äpplen och börja rensa grusgången. Inomhus blev det inget gjort. 
 

Utställning Norrköping

Det gick om möjligt ännu sämre idag på utställningen. För idag hade han nämligen underbett enligt domaren vilket han faktiskt inte har. Det kändes mycket bättre, Caspian skötte sig bra och jag tyckte dmaren verkade nöjd med honom men vi kom ändå sist och med betyget very good. Jaja inte mycket att göra åt tyvärr. Får vänta lite till och se om bettet ändras men troligtvis inte då han ju i princip är fullvuxen nu. Jag kan däremot inte hitta att det skulle vara fel med tångbett i rasstandarden. Tråkigt att det troligtvis är slutet på hans karriär inom utställningsbranschen, hade ju planer för honom men det är ju så det är i den världen, det är få som platsar. Han är iallafall väldigt fin och det var det många som påpekar på utställningarna. Dagen avslutades med födelsedagsfika hos mamma.
 
På tisdag ska jag in och jobba kl 7.30-14.00 de hade nämligen personalbrist. Mamma passar Charlie under tiden. Tyvärr missar jag då mamma-träffen hos dig Anna =( men vi kanske kan ses en annan dag?
 
I morgon fyller världens bästa Malin år <3 Har du tid att kalasfika i veckan? Hur ser till exempel din tisdags eftermiddag ut? Är ju ändå i Södertälje då.
 
Det har blivit dåligt med bilder de senaste inläggen. Hittar inte min kamera. Ska leta lite till i morgon men tror den kan ha hamnat i vår kista som är låst med nycklen på insidan. I kistan ligger även en massa andra saker som vi behöver bland annat blöjor.

Utställning Eskilstuna

Vad tråkigt det är med utställning när det inte blir som man tänkt sig. Caspians bett är fortfarande inte korrekt. Han har inte kvar sitt underbett, de växte bort men har nu istället tångbett. Vanligt bett heter saxbett och då går överkäkens tänder precis framför de i underkäken medans när man har tångbett så möts de på mitten.
Bilden visar bättre
 
Fick även annan kritik både bra och dålig. Frågade domaren om bettfelet kan växa bort men det trodde hon inte så då är det nog slut med utställning för Caspians del. Tångbett är inget diskvalificerande fel men ändå ett fel och inget man vinner utställningar på, tyvärr. Så himla tråkigt. Men jag ställer ut i morgon i Norrköping som planerat iallafall.

Omprov

Vi var på bvc igår och det började med ett blåmärke i pannan. Vi lekte i väntrummet där de har en lekpöl. Den var jättebra att hålla i och resa sig upp, när sen nappen låg på utsidan blev det ett snyggt dyk ut och rätt ner på pannan. Bra start. När det är 8 månaders kontroll så kollar de hörseln med hjälp av små bjällror. Charlie satt i mitt knä och lekte med en leksak och sköterskan bjällrade i båda öronen en åt gången. Men Charlie vände sig bara om och kollade var det var första gången. När hon bjällrade i högra örat struntade han i henne, eller inte hörde men jag tror snarare att det inte var intressant. Vi ska iallafall dit och göra om testet om en vecka. Hon kollade även synen, att han inte var skelögd och det gick bra.  Han är nu 69 cm och väger 8400 g.

Omprov

Vi var på bvc igår och det började med ett blåmärke i pannan. Vi lekte i väntrummet där de har en lekpöl. Den var jättebra att hålla i och resa sig upp, när sen nappen låg på utsidan blev det ett snyggt dyk ut och rätt ner på pannan. Bra start. När det är 8 månaders kontroll så kollar de hörseln med hjälp av små bjällror. Charlie satt i mitt knä och lekte med en leksak och sköterskan bjällrade i båda öronen en åt gången. Men Charlie vände sig bara om och kollade var det var första gången. När hon bjällrade i högra örat struntade han i henne, eller inte hörde men jag tror snarare att det inte var intressant. Vi ska iallafall dit och göra om testet om en vecka. Hon kollade även synen, att han inte var skelögd och det gick bra.  Han är nu 69 cm och väger 8400 g.

Slagsmål under huset

Vi vaknade i natt omkring 2.30 av ett sjuhelvetes liv utanför. Min första tanke var kattslagsmål, är våran Lovis ute? Både jag och Danne flög upp och började leta efter mobiler mm att lysa med. Sally satte igång att börja skälla och Charlie började gråta. Lovis var som tur va inne. Vi började undra om det verkligen var katter som slog det lät förskräckligt. Någon stackare skrek hela tiden och de slogs så det dundrade i hela huset. Vad var det för nåt? Hundar? Vildsvin? Vi vågade inte släppa ut hunden och knappt gå ut själva. Tände utebelysningen och gick ut på trappen och förde oljud för att skrämma bort bråkstakarna. Ut under huset kommer en katt i högsta fart, springandes på tre ben, kunde inte se hur skadad den var då den försvann iväg. Efter den kommer en grävling. Grävlingen verkade helt oskadd men inte så konstigt då den är tre gånger så stor som den stackars katten. Hur hamnade de i slagsmål? En katt borde ju komma undan en grävling tycker jag, grävlingen är ju inte så bra på att hoppa och klättra. Och hur gick det för katten? Måste gå över till grannen och höra om det var någon av deras. Lustig natt och lite svårt att somna om sen.
 
 

Gah

2 timmar tog läggningen idag, suck. I vanliga fall tar det väl runt kvarten, en halvtimme är inte ovanligt men två timmar, det är inte okej. Han bara busar och klättrar runt varvat med att sitta och bita i gosedjurselefantens fötter. Men han är egentligen trött och det är läggdagstid, han bara vill inte sova. Det är tur han är söt =) då kommer man undan med det mesta. Skulle egntligen lägga upp en bild på min nya frisyr som jag klippte idag men har inte hunnit fota den så det får väl bli i morgon. Morgondagens planer är bvc och sedan åka och hämta Caspian inför helgens utställningar. Nejdå jag ska inte åka ända ner till småland och hämta honom utan mormor och morfar har åkt upp hit. Jag ska bara till moster i Skebokvarn.

8 månader

Idag blir lilla Charlie 8 månader. Det firade han med att sitta i mormors knä och bajsa ner hela henne och sig själv så att vi var tvugna att bada honom i badkaret och starta en tvättmaskin. Men Charlie var så nöjd så med det. Efter det åt han blåbär och var blå i hela ansiktet till och med i ögat så han skulle egentligen behövt ett bad till. Vi andra åt blåbärspaj. Jag har ju redan berättat om allt vad Charlie kan som åttamånaders så jag tar det inte igen. Just nu är Danne och Charlie i sovrummet och ska sova, det är väldigt tyst så jag tror nog de redan gör det. Såhär såg de iallafall ut för inte alls så länge sedan, suddig bild dock.
 
 

Ingenting är omöjligt

Okej, ni kanske tycker det är skit tråkigt med mina inlägg om löpning men det borde ni inte =P Alla som kan borde springa. För bara några månader sedan så kämpade jag med att bara klara av ett par ynka kilometer och tänkte att jag kommer aldrig någonsin att klara av att springa en mil. En mil, hallå det är faktiskt hur långt som helst. Idag klarar jag av att springa en mil. Är inte det helt fantastiskt? Det gäller att komma igång med löpningen på rätt sätt. Det tar tid att bygga upp muskler och kondition men framförallt alla muskelfästen och leder. Börja försiktigt, varva löpning med gång. När jag började så sprang jag ett par minuter, gick kanske fem minuter och upprepade det några gånger - då kan vem som helst klara det. Jag är fortfarande ganska långsam. Så fort jag ökar tempot litegrann så stupar jag efter en halv kilometer. Så det är det vi tränar på nu. Igår var jag ute igen och sprang 3 kilometer på snabbast tid och jag slog personligt rekord i både snabbaste kilometern och snabbaste 3 kilometrarna. Tiden avslöjar jag inte nu då det är en tävling på intågande =)
 

Mer Charlie film

I morse såg det ut såhär i vår säng
 
 
Och såhär ser det ut just nu och mest hela tiden. Det är full rulle vill jag lova =)
 

Ny frisyr?

Charlie sover middag och jag sitter här och funderar på min nästa frisyr. Jag har inte klippt mig sen ett par dagar före Charlie föddes och han är 8 månader nu så det är verkligen i behov. Då Charlie drar mig i håret hela tiden har jag det konstant uppsatt vilket är skit tråkigt. Jag tror det åker av en hel del hår den här gången faktiskt. Har haft långt hår i många år nu. Dags för lite förändring. Funderar på lugg igen också men det är så mycket jobb med det. Funderar också på att bli ljusare igen? Går det att blondera utan att bleka?
 
Kanske såhär
 
 
eller såhär fast med lite kortare och tunnare lugg
 
 
blir väl då snarare denna frisyren fast med ovanstående färg om jag inte ska bleka
 
frisyrer från www.hairworld.se

Firarsöndag

Många firar inte denna söndag då det är den sista semesterdagen bland annat för Danne men vi har haft lite firande för mig här hemma idag. Bakade ananaspaj och var ute och plockade blåbär så vi även fick ihop en blåbärspaj. Fick jättefina presenter också. Jag får alltid så fina presenter, vet inte riktigt vad jag gjort för att förtjäna det. Charlie fick också han en mysig heldress av mormor sin. Jo just det Charlie har börjat snacka mycket nu. Han har alltid pratat mycket men språket är mer utvecklat nu, det låter ungefär blablabla och han kan också säga mamma även om han inte förstår innebörden i ordet. Vinka är han också bra på både vanligt vinande och att vinka som en kunglighet.
 
På fredag är det bvc igen, 8 månaders kontroll. Helgen är det hundutställning både i Norrköping och Eskilstuna. Sen måste jag även se till att gå till frsören i veckan. Det är väl det som är planerat. Plus springningen förstås, är ju mindre än en månad kvar nu så dags att lägga in en högre växel. Sprang igår med brorsan och det kändes riktigt bra. Vi sprang 8 km och avslutade med lite spurter.
 
Har ingen bild från dagen men bjuder på en bild på min glupska son som älskar allt vad frukt heter. Hoppas det håller i sig hela livet =)
 
 
 

Äntligen hemma

Nu är kråmöveckan slut och vi är äntligen hemma igen. Nu väntas en varm dusch vilket är välbehövligt efter en vecka utan =P Har iochförsig duschat i kallvatten från sjön vid ett tillfälle när vi bastade och tvättat mig i sjön några gånger men man känner sig ändå aldrig helt ren. Det är också skönt att ha ett fungerande kök med rinnande vatten och framförallt micro till att göra Charlies mat i. Lite omständigt att värma maten i vattenbad på spisen och vällingen i kastrull. Men vi har haft det bra, fint väder iallafall första dagarna. Men riktigt skönt att komma hem. Glömde såklart att ta med mig kameran men hann iallafall ta några bilder med mobilen.
 
Vårt stora kök
Vårt hus med fina utsikten
 
Vill man tvätta kläder får man göra det för hand
 
 
 
Vad har hänt mer under veckan då
 
  • Charlie har börjat få en framtand i nedre käken. Än så länge har bara en liten pigg kommit fram.
  • Charlie kryper väldigt bra och har även lärt sig att sätta sig upp och ställa sig upp med bra hjälpstöd.
  • Vi har ammat för sista gången.
  • Jag har fyllt år. Tack för alla grattis sms, jag hann inte svara på alla innan mobilen dog.
  • 3 löprundor i skogen men skittråkigt då det knapt finns någonstanns att springa, ett varv är ca 900 m.
Nu måste jag verkligen ta en dusch så får skriva mer vid annat tillfälle.
 
 

Packar om

Nu är vi hemma igen från ålands kryssningen. Vi har haft det bra men kunde ha önskat att det vore lite mindre folk ombord. Det kryllade av barnfamiljer och varenda hytt var bokad. Vi hade planerat in att bada på deras pool-avdelning men det var ju bara att glömma. På hemresan fick vi lite sol ute på däck. Dagen innan vi skulle åka frågar Danne mig vad vi gör med Sally när vi ska bort? Dah, vi hade missat den lilla detaljen. Har aldrig hänt förut att vi inte bokat in hundvakt, oftast redan innan vi planerar aktivitet. Brorsan som oftast kan ställa upp fick vi inte tag på men det löste sig ändå. Hon fick bo hos pappa och busa med deras lilla zorro.
 
Nu är vi bara hemma till på lördag sedan drar vi iväg igen till Kråmö i Trosa skärgård. Blir fjärde året nu som vi åker dit tillsammans med Dannes familj. Tidigare har vi delat stor stuga allihopa men i år bor vi ensamma i en liten stuga. På ön finns varken el eller vatten så man lever ganska primitivt. Men det finns ändå det mesta man behöver, både kyl/frys och spis drivs på gasol och vatten finns att hämta vid öns pump. Det blir mörkt på kvällarna då man endast har lyse från fotogenlamporna. Men det är skönt att komma bort ett tag och få lite miljöombyte och lägga bort alla teknikprylar. Därför kommer det då också bli ett uppehåll i bloggen på en vecka. Innan vi åker måste vi storstäda huset igen, vi ska nämligen ha visning igen på söndag. Så det är mycket att stå i innan avresa. 
 
 
 
 
 
 

Småkryp =P

Titta han kryper!
 

RSS 2.0