Nytt år

Det nya året lovar på många spännande förändringar och trevligheter. Dock får det vänta då det startar dåligt.Men nu blickar vi framåt och förhoppningsvis bjuder det nya året på en ny bostad, en londonresa och valpar.
Så gott nytt år på er =)
 
och inga raketer snälla, kan vi inte bara försöka bli av med den dumma traditionen som både förstör miljön och skrämmer ihäl en massa djur. Vi kan väl skåla med ett glas champagne och tända ett tomtebloss istället.
 
 

Vår lilla solstråle

Nu behövs här ett positivt inlägg om vår lilla solstråle Charlie. När livet är tufft och inte blir som man tänkt så behövs bara att titta på Charlies bedårande lilla ansikte för att livet ska kännas aningens lättare igen. Han är verkligen en härlig liten grabb som charmar alla i sin väg och bjuder på timmar av skratt varje dag. Han utvecklas i rasande fart, bara på någon vecka har han lärt sig klappa händerna, dansa och hålla upp en telefonlur mot örat och låtsas att han pratar i telefonen. Lego och pussel klarar han inte ännu men han älskar att plocka isär dem när man byggt ihop så det upprepas gärna. Gången blir mer och mer säker även om han oftast kryper fram, går gör han fortfarande bara kortare sträckor. Jag tror jag har glömt att berätta om senaste bvc- besöket som var 12 månaders kontrollen. Om inte annat får ni höra det igen. Charlie väger nu 10 kg och är 77 cm lång. Storlek 80 gäller nu på kläderna och igår rensade jag ut alla 74 kläder. Jag har massa härliga filmer att ladda upp men de är på Dannes mobil och han är inte hemma just nu så de får ni vänta på. 
 
 

Super mom


So this is Christmas

En fröjdefull jul med...
 
...söta små tomtar,
 
en första ridtur,
ett paket som innehöll en grisbjörn =),
en morfar med signad SSk-tröja,
yatzyspel, 
och ett par krigare.
 
Julen bjöd även på
 

Julegröt 
Nära och kära
Julstök i köket
Hundpromenad med brorsan
En vacker julgran
Berg av julklappar
Traditionell julmat och dricka
Helt galet julklappsspel
Griskastning
Tjuren Ferdinand
 
God fortsättning på er allihopa! Nu har jag två arbetsdagar framför mig.
 
 
 
 
 
 
 
 

Glad jul!

Passar på att hälsa er alla en fröjdefull jul såhär dan före dan före dopparedan. Kommer nog dessvärre inte ha tid att kika in här igen före juleafton. I morgon är det full rulle med matlagning och packning. Sen beger sig jag och Charlie till moster och Danne till sin pappa. Danne kommer sen till moster på julafton. Nu har jag jobbat hela helgen och mycket folk var det där idag. Vi som trodde det skulle vara extremt lugnt då alla handlar och fixar inför julen. Nu ska det bli skönt med tre dagars ledighet.
 
Sötare tomte har då jag aldrig sett iallafall <3
 
 
 
 
 
 

Romerska bågar

Det är så jag luktar nuförtiden =) Jag beställde lite grejer från Yver Rocher för ett tag sedan och av någon anledning så fick jag hem en glittrig bodyoil med doft av apelsin och kakao. Luktar precis som romerska bågar. Jag har inget minne utav att jag lagt till den i "kundvagnen" Vad ska jag med den till? Jaja nu när jag har den iallafall så använder jag den som en galning för att den ska ta slut snabbt. Det går väl an att glittra och  lukta romerska bågar vid jul men sen får det vara bra
 
 

Julmys hos Malin

Tack tjejer för en mysig julkväll. Malin hade bakat massa gott julgodis och saffransbullar med mandelmassa och vit choklad. Gott, gott, gott. Och så fick både Charlie och jag fina klappar =) Vi försökte ta en fin julbild på Charlie och Ester som båda var tomteklädda men det gick sådär. Charlie såg sur ut på nästan alla bilder och Ester var fascinerad av snörena på julklappen. 
 
 
<3

Mardröm

Japp en ond mara besökte mig inatt. Usch det var en riktigt obehaglig och verklig mardröm. Jag drömde att jag gick uppe på en jordhög som var grävd med maskin. Skulle plocka några växter tror jag. Plötsligt ramlar jag ner då jorden ger vika för att det är hålrum under. Ju mer jag försöker komma upp desto längre ner i jorden sjunker jag.Vart jag än sätter fötterna så är det hålrum därunder jorden. Tillslut sitter jag helt fast runt hela kroppen och ser lite ljus bara en bit ovanför huvudet. Jag känner att jorden är fuktig och jag känner lukten av blöt jord och att det är rått och fuktig, så verklighetstrogen var drömmen. Jag har stark rädsla för trånga utrymmen. Jag trodde helt ärligt att jag skulle dö i drömmen och undrade hur lång tid det skulle ta och vad jag skulle dö av. Fy så hemsk. Trots att Charlie väckte mig redan tio över fem i morse har jag sällan varit så glad att vakna.
 
 
Idag har jag jobbat och Charlie då varit med Danne. Det var dags för 1 års besöket på bvc. Stora lilla gossen väger nu 10 kg och är 77 cm lång. Inte konstigt att strl 74 börjar bli lite smått. Han fick även vaccination och det hade gått bra. Han verkar ha klarat sig från febern den här gången. Efter det åkte de till Nyköpings sjukhus där Dannes mamma ligger. Hon har drabbats av blodförgiftning och mår inte alls bra. =(  Vi håller alla tummar och tår och hoppas hon ska bli bättre <3

Jobb

Mycket jobb = Lite blogg. Så är det. Nu är klockan tio i åtta och det är första gången idag som jag är "ledig" Slutar jobba halv fem då var det (stor)handling på schemat. Var hemma till kvart i sex och då var maten klar. Efter maten var det dags att bada Charlie, ge honom välling och pyjamas sen hopp i säng. Då han sov middag sent idag var han inte lätt att få att somna så Danne tog nu över. Vi får väl se om han somnar snart eller om jag måste byta av därine igen. Hoppas ju på att få se sista avsnittet av Bonde söker fru.
 
 

Stora killen

Är man ett år kan man göra såhär:
 

Ännu en kalasdag

Charlies födelsedagsfirande fortsatte idag då båda mina bröder kom med deras flickvänner. Tyvärr glömde jag ta fram kameran idag. 
 
Veckans planer: Ja nu är det julstängt både på öppna förskolan, babysången och babysimmet så vad ska vi då hitta på. Jag ska till sjukgymnasten i morgon förmiddag så måste åka och hämta brorsan så han kan passa Charlie medans jag är där. Sen får vi se om han kanske blir kvar här till tisdagen. Jobb onsdag och torsdag och sedan på fredag ska jag och Charlie hem till Malin för lite julmys <3 Sen är det jobb hela helgen igen innan det är dags för jul.
Charlie fick Landet för länge sedan filmer av Fredrik i present.

Nostalgipresent

Charlie fick en helt underbar present utav Jenny med familj. Det var gunghunden som jag fick när jag fyllde 1 år och som min kusin Lucas sedan fick av oss när han fyllde 1. Jag hade ingen aning om att den fortfarande fanns <3
 
 
 
 
 

Kalas

Vilken härlig kalasdag det har varit. 
 
Dagen började med bakning, nougatfyllda chokladmuffins och pannkakstårta stod på menyn.
Finaste pappan med nyvaken Charlie precis när kalasgästerna börjat anlända.
Nya racerbilen från mormor.
Fika med mormor och kusin Rasmus
Fina lilla Fanny
Fanny, Lotten och Rasmus
Gubben i lådan på tomtejakt
Ballongerna var nog skojigast
 
Tack alla för idag <3
 
 

1 åringen

De flesta 1-åringar kan:

•    Ge dig en sak du ber om. 
•    Kan sitt namn och vet vem "mamma" och "pappa" är. 
•    Klarar att rita streck med en färgkrita. 
•    Stoppar objekt i en låda. Staplar två klossar 
•    Vid 16 månaders ålder klarar 90 procent av barnen att säga två ord (exkluderat ma-ma, da-da) och använder ljud som liknar ord. 
•    Först vid 20-24 månaders ålder är det vanligt att barnet kombinerar två eller flera ord. 
•    Cirka 90 procent av alla ettåringar kan ta sig upp i stående position, så att det står upprest genom att hålla fast sig i något. 
•    Ungefär hälften av alla ettåringar klarar att stå själva. 
•    Vid 13 till 16 månaders ålder kan hälften av alla barn gå utan stöd. 

 

Charlie gillar att ge och sen få tillbaka saker. Han vet vem mamma och pappa är och att han själv heter Charlie har han vetat länge. Rita med kritor har vi aldrig provat. Stapla klossar har vi heller aldrig provat men stoppa grejer i låda kan han. Idag har han stått själv flera sekunder några gånger, han blir mer och mer säker på benen.

Idag har Anna och Ester varit här och firat Charlie. Fick inte till några bra bilder på busungarna tillsammans.

 
 
 
Här visar Charlie sina elefanter på kylskåpet. Danne var så snäll och flyttade ner dom i Charlies höjd så han kan peka och känna på dem. =)
 

1 år

För ett år sedan låg jag och kämpade som ett djur på förlossningen i Södertälje. Vid den här tiden hade vi hunnit vara där i ungefär 12 timmar och haft värkar i 16 timmar. Epidural hade lagtsunder natten och jag hade till och med lyckats sova i nån timme. Efter den här tidpunkten blir minnet lite suddigare, timmarna segade sig på och tillsist var det kväll igen och då äntligen kom prinsen till världen.
 
Nu vaknade han visst också =) Här kommer första bilden på ettåringen.
Födelsedagen spenderas här hemma. Vi får besök av Anna och Ester. Vi skulle egentligen åka till CHarlies farmor och farfar ikväll med hans farmor är tyvärr sjuk, krya på dig kram från oss <3. Vi får passa på att förbereda istället inför helgens kalas. Nu måste vi sätta igång med morgonbestyren. Pyjamasen ska av och gröten ska tillagas =) Trevlig Lucia på er! Förhoppningsvis kommer lite fler bilder uinder dagen på födelsedagsbarnet.
 
 
 

Första pulkaturen

Charlie tyckte det var roligt att åka runt i pulkan. Vi åkte bara hemma på tomten, är så isigt på vägarna. 
Och vantarna åkte av som vanligt.

Blivit av med rösten

Nu blev det tyvärr min tur att åka på en släng av förkylning. Det har inte blivit så illa att jag inte kan jobba men rösten kommer och går lite som den vill. Men, jag tror jag överlever =)
 
Igår var det final i Idol (om någon missat det) Jag och brorsan, Fredrik tippade vinnare redan i slutaudition då det var dryga 100 personer kvar. Han gissade på Elin och jag gissade på Kevin. Helt sjukt att just dessa två stod i final. Jag vann ju dårå =)
 Foto: FLASH!! Vi gratulerar vinnaren av Idol 2013 Kevin Walker genom att gilla bilden!! Var det rätt som vann? 
Se vinnarlåten här http://link.tv4.se/IwQik8 och kvällens alla klipp här http://link.tv4.se/1jWYpSG
 
Idag har vi firat Charlies födelsedag lite i förskott med hans morfar och Senka. Charlie var lite grining hela dagen och ville inte somna men på kvällen sen var han trött och somnade på typ en minut. På teven gick första Harry Potter filmen och jag tröttnar aldrig på Harry Potter. Längtar verkligen tills Charlie är tillsräckligt stor så att jag kan börja läsa böckerna för honom. Vi läser saga varje kväll när han ska sova men ännu förstår han ju inte så mycket. Just nu läser jag en sagobok med samlade sagor från bröderna grimm.

Uppmaning

Kom till Torekällberget i morgon på vår julmarknad. Förra söndagen var tyvärr lite blåsig men hoppas på lite bättre väder i morgon, det verkar ju lovande. Det är verkligen mysigt och juligt med lite snö på backen. Se här bilder från tidigare julmarknader.
 
Julmarknad-13
 
Jul på Torekällberget– upplev julen i Gamla Södertälje!
 
 
arbetarbostad fönster
 
jul i handelsboden
I morgon är jag djurskötare som vanligt men ska också tända alla marschaller (gick inte så bra förra söndagen) Då ingen blev tänd förra söndagen ska jag tända 120 st i morgon. Om det nu är någon som vill komma i morgon så hojta till bara så släpper jag in er gratis =)
 

Charlie äter kaka

Bara en liten filmsnutt från vardagen
 

Vad vi gör på dagarna

Städa, städa varje vardag också varje helg. Det är inte klokt vad den ungen drar ut grejer. Jag plockar undan hela dagarna.
Så här ska det se ut, typ.
Så här ser det för det mesta ut.
 

Tre dagar fest

Dags att börja planera inför Charlies 1 årsdag. Bara dryga veckan kvar nu. Jag har varit på många barnkalas tidigare men det här blir ju första jag anordnar själv. Lite är ju redan bestämt. Vi kommer att åka till Charlies farmor och farfar på hans födelsedag och äta middag. De firar även förlovningsdag då. På lördagen har vi första kalaset här hemma då kommer Dannes familj och mamma och den sidan av släkten plus några vänner. På söndagen kommer pappa och även ena brorsan eventuellt kanske båda? Är det någon mer som vill komma och fira Charlie är ni välkommen dag som passar eller en helt annan dag om så önskas =)
Då det är Charlie som fyller år tänkte jag ha en meny som han kan äta och tycker om. Hans ena favorit är ju pannkakor så därför tänkte jag försöka mig på en pannkakstårta. Hans andra favorit är mandariner och frukt i allmänhet så en fruktsallad helt enkelt =)
 
 

Vildsvin

Vi höll precis på att krocka med ett vildsvin och jag är fortfarande skakig i hela kroppen. Vi har varit och hälsat på Anna och Ester och när vi nästan är hemma bara några hundra meter kvar till infarten så kommer odjuret. Jag har bilar framför mig så kör på halvljus och plötsligt är den där, stor som en gnu. Jag är sjukt imponerad över mig själv som handlade helt rätt. Jag hade en bil precis bakom mig och hade jag bromsat så hade jag fått den i arslet så jag släppte bara gasen och väjde. Som tur va kom det inget vildsvin bakom det första för då hade vi krockat.
 

RSS 2.0