Fredagsfeeling

Idag är det fredag =) Nu väntas fyra dagars "ledighet" Jag minns vad fredagkväll betydde för några år sedan, ofta men inte alltis så var det ju utgång eller något annat skoj. Hur man nu orkade det efter en arbetsdag (vad hände?) En fredag idag är jag glad om jag orkar kolla klart hela idol som börjar klockan åtta. Det har inte hänt hittils. Första målet är att hålla sig vaken tills idol börjar. 
 
Om vi spolar tillbaka tiden några år skulle jag nog kanske just nu stå och göra mig i ordning med smink och fina kläder, eller så kanske jag skulle ha en liten förfest med mina tjejor <3 Då skulle jag iallafall gärna lyssna på den här låten för att få den rätta fredagskänslan.
 
 
Egentligen så gillar jag inte texten fullt ut men det är endå en väldigt skön låt =)
 
Trevlig helg!

i brist på annat

så får ni här:
 
10 saker du önskar att du hade vetat innan du skaffade barn.
 

 

  • Att bebisar aldrig sover. I alla fall inte sammanhängande och på natten. Det första året går du runt på någon sorts cocktail av överlevandshormoner. Men efter tre år … det är då tröttman slår till, när du är för trött för att sova ens om du fick en sovmorgon. 05:07 – Ping! Klarvaken!

 

  • Att du kommer att bete dig jättekonstigt ibland. Du kommer att gå ut ur rummet där dina barn befinner sig för att stänga in dig någon annanstans och … skrika / bita i en handduk / stirra tomt framför dig. Det är när tvååringen trotsar och bebisen har kolik. Inga konstigheter med det.

 

  • Att ditt hjärta har förvandlats till en skopa glass och det kommer att smälta flera gånger varje dag. Alltid när du får en blöt puss. Alltid när det lilla pyret lägger sin lilla, lilla hand i din. Alltid när de där knubbiga armarna kramar dig.

 

  • Att du efter ungefär fyra år har en liten polis hemma. ”Mamma, du svärade. Mamma, det var röd gubbe. Mamma, du åt en bulle, det var SOCKER på den.”

 

  • Att du kommer att ha dåligt samvete. För allt. Hela tiden.

 

  • Att du snart kommer att acceptera att du varje dag kliver i spyor, gammal gröt, utspillda flingor, grushögar och drivor av lego. För du kommer inte att orka städa. Du kommer att ge upp.

 

  • Att det nu är dags att vinka adjö till de där mysiga dagarna då du ”kände dig lite krasslig”. Tv-serie, smågodis och någon som baddade din panna – det är long gone nu. Dagissmittor är potenta som biologiska stridsmedel. Släpp in en snorig dagisgrupp till vilken diktator som helst och hen är störtad inom tre dagar. Och skulle du bara bli ”lite krasslig” igen så är det bombsäkert att någon annan i familjen är sjukare och behöver din vård.

 

  • Att din ekonomi kommer att krascha. Dina träningsrutiner kommer att upplösas. Du kommer kanske aldrig mer att se dina barnlösa vänner. Du kommer inte att ha sex på månader, kanske åratal.

 

  • Att mutor och hot faktiskt är hela underbart och effektivt, och inte alls så horribelt och förkastligt som man kunde tro.

 

  • Att din tid inte längre är din. Du kommer aldrig mer att fatta beslut utifrån vad du själv behöver och vill. Från och med nu är din vilja gisslan hos en liten person med tveksam empati och som dessutom saknar impulskontroll.
Äsch även om mycket av det här är hus sant som helst så är det ju klart värt det <3

Marsvin

Jag tror inte att jag har berättat det men vi ska skaffa marsvin. Jag har velat det rätt länge nu, säkert ett år. Men jag vill vara helt säker och inte göra några dumma spontanköp som man sedan ångrar. Jag vill inte köpa marsvinen på en djuraffär utan hos en seriös uppfödare. Det finns inte så många marsvinsuppfödare i landet. För att bli godkänd uppfödare måste man ställa ut några egenuppfödda marsvin och få dem godkända samt genomgå ett kunskapstest. Betydligt mer avancerat än att starta en hundkennel då det bara är att skicka in ett par tusenlappar till kennelklubben. Iallafall så har jag funderat bra länge nu på vilken ras av marsvin vi ska köpa. Jag var helt inne på en korthårig. Men sen fick Danne vara med och bestämma och han föll för de med flest virvlar så det blir rasen Abessinier för oss. De är faktiskt väldigt söta så jag är väldigt nöjd med det valet. Nästa steg var att hitta en uppfödare. Den närmaste finns i Upplands Väsby så jag ska kontakta henne tänkte jag.
Varför vi vill köpa marsvin kanske ni undrar? Jo jag gillar ju djur som ni kanske vet. Just marsvin har jag aldrig haft men tycker att de verkar vara super charmiga och goa. De har en bra livsläng på ca 5-8 år. Spännande reproduktion då de är dräktiga länge och föder välutvecklade ungar. De är flockdjur och bör därför hållas minst två. Jaja nog pratat om det för tillfället =) Här kommer en bild på en abessinier
 
 

Min vackraste

Tänk att få dela kudde med den här godingen varje natt. Nog för att jag får yttepytte plats och att nattsömnen blir förstörd men det är det värt. Charlie är väldigt mammig på nätterna. Inatt följde han till och med mig upp när jag skulle kissa, trots att hans pappa låg kvar i sängen. 
 
 
 
Det vackraste jag vet är att se dig när du sover.
Här råder stilla frid, och jag glömmer både rum & tid.
Du ligger här brevid, och jag känner hur du andas.
Att älskas utav dig, är det vackraste för mig.

Så sagolikt det är, att se morgondimman lätta.
När mörkret sakta flyr, och att se hur dagen åter gryr,
en kylig morgon bris, sakta sveper genom rummet.
Jag kryper tätt intill lycklig för att du finns till.

Stunder av stillhet, ett ögonblick av ro ibland,
stunder av lycka att bara ha varann.
Det är en rikedom att få älska &
att älskas vår kärlek varsamhet, är det vackraste jag vet.

Det vackraste som finns är att vara någon nära,
när månen lyser klart över skog och mark så underbart.
Jag ligger här brevid och jag känner hur du andas
att älskas utav dig är det vackraste för mig


Sötaste lilla ryttaren

Här kommer bilder från i söndags. Vi var nämligen förbi Torekällbegret en sväng och hälsade på djuren när vi ändå skulle till Södertälje och lämna av Fredrik och Rasmus. Jag passade på att ta in ena hästen så att Rasmus och Charlie kunde rida lite. Det var första gången för Charlie förutom några sekunder på Plutten förra julen. Charlie tyckte det var kul och inte alls läskigt. Till och med hjälmen var okej tyckte han =)
 
 
 

Helger

Nu har jag inte bloggat på en vecka så jag får väl ta det lite i kronologisk ordning. Förra helgen vet ni ju redan att det var milen loppet. Vi hade även middags och nattgäster mellan fredagen och lördagen, då var Dannes syster här med sin familj (eller halva, 3 barn var hos andra föräldern) .
 
Söndagen förra helgen var jag och Charlie iväg till Tomtits med Anna och Ester. Barnen hade jätte kul därinne trots att de mesta grejerna är för lite större barn. Men att bara gå runt och upptäcka nya saker är ju kul. Här är en bild när de leker i vattnet.
 
 
Veckan som varit har bara bestått av jobb, mån-fre. Men nu så har vi gått in i oktober och jag går ned i tid till 80% så då blir det lite fler lediga dagar. Nu har jag fyra på rad =)
 
Den här helgen har vi haft Rasmus och Fredrik som sovgäster här. Vi var och käkade lunch hos svärfar i lördags och på kvällen sen gick vi över till Jenny och gänget för lite korvgrillning. Var vi har gjort idag blir ett senare inlägg då jag väntar på bilder från Dannes mobil. Men den avslutades med gräsklippning, sista gången denna säsongen. Nu är det höst, även om jag faktiskt skördade en jordgubbe för en vecka sedan.
 
Förutom detta har jag hållt på med ett litet måleri projekt här hemma denna veckan. Det är en byrå/skåp i vardagsrummet som har fått byta färg från omålad furu till matt-svart. Nya knoppar ska den också få men dessa har jag inte köpt ännu. Jag visar även bilder på detta vid senare tillfälle.
 
Veckan som kommer bjuder även den på en hel del jobb dessvärre, ons-sön men sen är det långledigt igen.
 
I morgon är det fotografering på förskolan =)
 

RSS 2.0