Skepp ohoj

Snart ticker vi iväg på en ålandskryssning med svärföräldrarna. Hoppas på lite sol att njuta av uppe på däck. Annars blir det den konstgjorda solen vid deras poolanläggning. 
 
Igår hade vi hela bebisligan på besök och deras mammor såklart. Vi busade på gräsmattan, åt sallad och paj och gick sedan en promenad. Charlie var överlycklig över att ha så många kompisar hemma. Å vet ni vad, han har börjat krypa. Duktiga killen. Det blir bara några steg men snart så släpper det nog helt.
 
 
Ester, Charlie och Vilhelm
Och här kommer även Olle
 

Parkenzoo del 2 filmtajm

Ett par filmer fick vi till under dagen också. Här kommer en från Mora träsk spelningen.
 
 
Här kommer en film från dinosaurie parken som är ny för i år. Dinosaurierna är riktigt bra gjorda. 
 

Parkenzoo såklart

Åh vilken toppendag vi har haft idag. Knatat runt på parkenzoo i ånga timmar. 
 
 
Charlie hälsar på Herr Nilsson. Det var kul att han faktiskt visade intresse för djuren, iallafall de som var nära och rörde på sig. Han försöker klappa apan.
 
 
Det fanns många olika slags apor där =)
 
 
Klappa alpacka
 
Charlie klappar lamm
 
Hihi så roligt med fåret och alpackan i bakgrunden som också gärna vill vara med på bilden =)
 
Man blir trött av att gå på zoo hela långa dagen så då passar en tupplur i vagnen bra
 
Även pappor blir trötta
 
Sen äntligen började det, Mora träsk
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blueberry morning

Kvavt ute som bara attan. Väderprognoserna ändras hela tiden, ena stunden lovar de regn och åska och i nästa solsken. Skulle behövas en rejäl åskskur men helt ärligt så störs jag inte så mycket att det är så varmt och kvavt. I morse var jag ute en sväng och plockade blåbär. Blev så det räckte till en blåbärspannkaka för oss till lunch och så gjorde vi lite puré av resten till Charlie blandat med lite banab och persika, blev riktigt gott. Jag ska ta mig ut och plocka blåbär med min bärplockare någon dag så man kan fylla frysen lite, tar ju sån lång tid att plocka för hand. 
 
Just det glömde berätta det igår men jag fick en jättefin födelsedagspresent av Anna. Ett silverhalsband med ett hjärt-hänge ingraverat Charlie 121213 <3 Kommer aldrig ta av mig det (om inte Charlie lyckas med den detaljen) Får ta kort på det och lägga upp i nästa inlägg. 
 
 

Främmande

Idag fick vi främmande här hemma. Konstigt ord det där, främmande. Det var Anna och Ester som kom ch de är ju inte ett dugg främmande för oss =) Vi satt ute på gräsmattan och barnen fick bada i poolen. Efter det gick vi en alldeles för lång promenad i värmen, blev ng närmare 5 km så vi var lagom svettiga. Sally fick till och med åka under barnvagnen sista biten. Avslutningsvis åt vi bullar och hinkade i oss saft. Nu på kvällen blev det springning för min del, enligt träningsklockan så var det en luftfuktighet på 94% men det verkar extremt. Kvavt och jobbigt var det iallafall och det blev bara en 4 km. Nästa pass blir på en timme, puh =P
 
Några bilder från dagen som jag lånat från Annas blogg
 
 
 
 
Så söta tillsammans <3
 
 

You are my sunshine

Den härliga sommaren bara fortsätter att bjuda på solsken. Idag är vi ensamma hemma. Danne hjälper sin pappa med att köra ut glass. Glassbolagen måtte tjäna en bra slant i sommar =) Vi blir bara hemma idag och njuter i solen och doppar oss i lillpoolen. Eller jag får ju inte plats men brukar bli rätt blöt ändå när Charlie badar om man säger så. Men vet ni, snart är det augusti och sommaren ja den kommer ta slut även i år.Hemska tanke. Tur jag har den här lilla solstrålen att värma mig med.
 
 

Alla dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet.

Det gäller att njuta av nuet. Det är jag dålig på. Ofta så ligger jag ett steg före hela tiden och har tankarna på vad jag ska göra istället för det jag gör. Måste njuta och ta vara på varenda sekund med lille Charlie. Han växer så fort så det nästan gör lite ont i mammahjärtat. Såg en nyfödd bebis idag och blev nästan lite avundsjuk. Nu kan Charlie sitta själv länge, han ställer sig i kryp-position men kryper inte ännu, stå, gå och hoppa med lite hjälp. Han är nästan alltid glad förutom när han är trött men det är ju förståeligt. Världens sötaste pajas <3
 
 
 
 
 
 

Uti vår hage där växa vinbär

Idag bakas det vinbärskaka men först blir det badstranden med hela familjen <3
 

Ett kärt minne

Halkade som på ett bananskal in på en härlig video på youtube med svenska disney intros från disneydags. De allra flesta runt min ålder kollade väl på disneydags på fredagar. Det var ju standard. Efter det har jag för mig att det var fångarna på fortet men det var inte alltid man höll sig vaken igenom det programmet. Fredagen var ofta pizzadag eller tacos när vi blev lite äldre. Till teven sen hade vi popcorn till barnen, chips till mamma och ostbågar till pappa (man fick såklart äta av allt) och coca cola till det. Så var det varje fredag, fredagsmys på hög nivå innan det ordet ens fanns =)
 
Jag är ett stort disneyfan och ser med glädje gärna alla disnedags program en gång till. Jag gillar dock inte de nya disney barnprogrammen eller de flesta nya barnprogram överhuvudtaget.
 

Senaste nytt i viggeby

Ja husvisning idag igen då med ungefär samma resultat. Två sällskap kom varav de ena inte ens gick in utan bara spanade in trädgården och sedan åkte. Vi hoppas få svar från de andra sällskapet under morgndagen.
 
Springningen =( Jag har varit förkyld hela veckan ända sedan jag jobbade i förra helgen så jag har haft en vilovecka. Var ute på en powerwalk i fredag men det är allt. Det är bara dumt att springa när man är sjuk och kroppen mår bra av vila emellanåt. Men det känns lite frustrerande att lata sig när man har en tävling på intågande och bara är lite täppt i näsan men ikväll så kör jag igång igen =)
 
Veckan som kommer är väl ganska så oplanerad än så länge. Försöka njuta lite av sommaren kanske.
 
 

Badglad

Bad i nya pyttelilla poolen 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har ni sett vilka tjockiskinder =)
 
Okej poolen är väl i minsta laget och dessutom rosa men vad gör det, den duger gott i år.

Godmorgon godmorgon!

Eller ja morgon är det väl knappt längre. Såhär vaknade jag i morse med ett par söta små fötter i ansiktet, eller ja så vaknar jag alla mornar faktiskt. Så mysigt att vakna upp med en sån här glad unge.
 
 
 
 

Fokuserad

Alla bebisar verkar ha sina små egenheter. Charlies special är att snurra på händerna vilket ni kan se tydligt i filmen. Han tittar på babblarna och är väldigt koncentrerad. Konstigt men babblarna är det enda han är intresserad av att titta på, sätter vi på något annat så tappar han fokus direkt. En annan graj som Charlie jämt gör är att dra ut och in underläppen. Ska se om jag kan filma det också någon dag =)
 

Riddardag

Idag ska vi in till centrum här i Mariefred och spana in riddarfestivalen. Den brukar inte vara så himla märkvärdig men alltid kul att hitta på något och komma hemifrån en stund. 
 
Utgång i onsdags kväll med Danne och Fredrik, det var trevligt men väldigt lite folk ute. Var inte ute så länge men hann med en sväng till Stanleys, Flamingo och Cp. Charlie han fick sova med mormor i hennes säng och det hade funkat bra. Vi sov också över där. Igår blev det födelsedagsfika hos pappa. 
 
Var ute och rensade i landet i morse och då hade jag sällskap av en igelkott. Han satt och mumsade maskar för fullt. Han verkade inte rädd för mig, kom fram och kollade vad jag höll på med och stannade bara någon decimeter ifrån mig innan han vandrade tillbaka in bland potatisplantorna. Tyvärr gräver han upp så att potatisarna hamnar ovanför jorden.
 
En trädgårdsfråga. Vi hade en buske med röda vinbär. Den klippte jag ner helt förra året då det bara var gamla grenar. I år har den vuxit upp igen men nu växer det svarta vinbär, jag fattar ingenting. Är helt säker på att det var röda förut. Någon som vet?
 
Charlie laddar inför riddardagen med lite babblarna

Mat mat mat

Han äter oss ur huset den lille, hehe. Nej då men det blir en del. Från att en barnmatsburk räckte i flera dagar och man var till och med tvungen att frysa in i iskuber så äter han idag nästan två burkar om dagen + en portion gröt på morgonen och ibland välling på kvällen. Det brukar bli en burk mat av olika slag och nästan en burk med fruktpure. Vi har sparat alla burkar men det börjar bli fullt i skåpen. Tanken var ju att vi skulle börja göra egen mat för att sedan frysa in i dessa burkar. Igår gjorde vi vår första egna barnmat. Det blev kyckling, pasta och grönsaker och två olika efterrätter, melon/ päron och smultron/ svarta vinbär. Han har smakat allt utom det sista och gillat det så det är ju bra. Får se till att få in en rutin på det.
 
Vi var på husvisning idag och det kändes sådär. Vi får sova på saken. I morgon har vi vår första visning.
 
Nu ska jag gå ut och plocka mer vinbär att fylla upp frysen med. Man måste ju uttnyttja vad man har i trädgården. Förra året var jag för lat och allt gick till spillo =(
 
 

Veckans planer

Är lite dålig på att blogga just nu men har så mycket annat för mig som äter upp tiden. 
 
Idag tisdag: Danne till tandläkaren kl 11 så vi andra åker hem till min mamma så länge. I eftermiddag sen så blir det husvisning i Vagnhärad. Ett utav husen vi valde bort från början men som vi nu väljer att ändå titta på. Vi fick inte det andra radhuset vi budade på.
 
Onsdag: Springrunda på morgonen. Kortdistans på 30 minuter i snabbt tembo. Visning av vårt hus på kvällen. Sen åker vi hem till mamma igen på kvällen och så är tanken att jag , Danne och Fredrik ska ner på stan och ta oss en drink =) Det var inte igår det. Charlie får umgås med sin mormor då, eller ja han lär ju sova för kvällen.
 
Torsdag: (min pappa fyller år, kanske åker vi dit om det passar dem)
 
Fredag: Springning 20 min i högt tempo och sedan styrketräning.
 
Lördag: Till Gnesta och fira Charlies farfar.
 
Söndag: Husvisng av vårt hus igen. Sista springningen för veckan, långdistans 60 min, puh.
 
Hoppas på lite sol också så kanske man kan spendera några timmar på badstranden =)
 
Förresten, den här lilla gladfisen blev 7 månader i lördags
 

Pust

Jobbhelgen är nu genomförd. Puh vad vi har jobbat på i helgen, det var inte nådigt. Många stora skitkärror med häst och koskit har mockats från hagarna, även en hel del getskit och hörester. Kaniner har parats, getter har avlusats, kossan Ester blivit inseminerad, slygrenar har sågats, träd har nätats in, lamm har flaskmatats. Ja och sedan allt det vanliga med utfodring, utsläpp och daglig renhållning, ponnyridning och guidningar. Men jag fick också en löneförhöjning på 1000:- per månad och en högre procentuell anställning till hösten. Igår morse hade jag full energi och nu känner jag mig mer död än levande men det var ändå härligt att vara tillbaka. Jag trodde ju att jag skulle tänka på Charlie mest hela tiden men det gjorde jag inte. Bara när andra barn grät. Det har gått jättebra för Danne här hemma men han är lika trött som jag är efter en arbetsdag. 
 
Geten Torunn, extra gosig då vi skiljde av henne från sin bock-killing igår.
Buskossan Ester som idag blev inseminerad. Hoppas på en kvigkalv denna gången, har bara fått tjurbebisar tidigare.

Barnvagnsbestyr

Jag har haft lite strul med barnvagnarna på sistone. Liggdelen blev för liten och att ligga ner var ju tråkigt man ser ju ingenting så vi testade att byta till sittdelen. Den var alldeles för stor. Själva sittplatsen där rumpan är, är tre gånger så stor som charlies lilla rumpa så han glider och hamnar längst fram så att Charlies rygg får en konstig böj. Så kan vi inte ha det. I fullt liggläge funkar det bra, men han vill ju sitta upp och se sig omkring under färden. Så jag beställde den tjockaste barnvagnsdyna som gick och vips så sitter han som den prins han är på sin nya fina dyna i sin vagn.
Blommigt och fint från Elodie details =) 
 
Sen beställde vi en paraplyvagn för ett tag sedan. Den sitter han också jättebra i så det var ett bra köp. Den är tyvärr framåtvänd så jag använder den inte så mycket ännu men den är perfekt att ha liggandes i bilen att ha med sig. Den tar inte så stor plats ihopfälld. Men sufletten som kom med var det ett konstruktionsfel på så den fick vi reklamera =( Typiskt. Just nu när det varit som soligast hade vi ju behövt den.

Jobba i helgen

Ja det är helt sant. I morgon jobbar jag för första gången sedan i mitten av oktober. Blir bara denna helgen och sen är jag ledig igen så det är ju inte alltför ansträngande. Sedan blir det en helg i augusti och en helg i september innan jag börjar på halvtid i oktober. Har sett fram emot att få jobba och tyckt att det ska bli skönt att få komma iväg och bara ha hand om mig själv för några timmar (plus alla djur och besökare på jobbet då) Men nu när dagen är kommen är jag inte alls särskillt peppad. Känns jobbigt att lämna Charlie faktiskt även om det ju är han pappa som ska ha honom. Hur ska det gå när han börjar på dagis sen? Har inte heller slutat amma helt under dagen utan det brukar bli ett mål mitt på dagen men det får de helt enkelt klara sig utan. Han är ju duktig på att äta riktig mat så det ska väl gå bra. Jag kommer nog att tänka på Charlie genom hela arbetsdagen. Men det är lika bra att vänja sig, kan ju inte gå hemma för all framtid heller.
 
På söndag ska vi ha visning av huset. Det blir en privat visning som Danne själv ska hålla i. Sen blir det öppen visning på onsdag och söndag näta vecka. Problemet är att vi inte hunnit städa en jota och det är inte heller så lätt när man är ensam hemma med Charlie. Hoppas han sover mycket i morgon... =)
 
Idag var vi som sagt på kalas hos min minsta kusin Linnea som blev 8 år. Sen var vi och grilla hemma hos Annelie. Madde var hemma på besök, så himla kul att ses, har inte sett henne sen dopet i mars. 
 
Vi fick inte huset vi budat på i Vagnhärad, ännu en gång hade vi högsta budet men huset gick till en familj som ej hade eget att sälja, precis som sist. Ska titta på ett hus i Åkers och så hoppas vi hitta köpare till vårt hus.
 
Ja det blev ett gott och blandat inlägg det här märker jag. Nu ska jag sova så jag orkar med att jobba i morgon. God natt!!
Foto: Nyaste tillskottet på Berget
Sånna här små sötnosar kommer jag få pussa på i morgon, alltid något att se fram emot =D

Grattis till dig Linnea

Stort grattis på din födelsedag! Jag och Charlie kommer snart och hälsar på. Vi ses!
 
 

Titta jag sitter helt själv

 
 
Okej inte så långa stunder men det blir stadigare och stadigare för varje dag.

Grattis till mig =)

Jag måste nog vara världens mest bortskämda. Igår fick jag en present av Danne typ en månad innan min födelsedag. Titta så fin!
Precis den jag ville ha. Det är alltså träningsklockan jag skrev om i tidigare inlägg. Den gör precis allt som Run keeper gör fast lite bättre och lite mer. Var ute och testade den igår kväll, en runda på 8 km vilket är längst hittils. Tiden håller jag tyst om, haha. Tack Älskling <3 Du är så bäst.

Blev denna

Köpte mig ett vätskebälte men skippar klockan. Tycker det var lite för dyrt. Springer istället med Dannes iphone då den har mycket bättre täckning för gps än min. Funkar kanon. Har kommit så pass långt med springningen att det faktiskt känns skönt att springa. Dock har jag fått ont i ryggen, en överansträngning måntro?
 
Söt va =)

Gillar gillar inte

Charlie gillar
 
  • Sin gröt på morgonen
  • Fruktpure
  • Att bada
  • Kravla runt i stora sängen
  • När man sjunger "En kulen natt natt natt" och "Det kommer en katt" och "Trollmors visa" fast bara när man säger å aj aj aj aj buff.
  • Babblarna
  • När vi är ute och kastar kottar med hunden
  • Tittut
  • Att pillra på små detaljer som snören och tvättrådslappar
  • Att prata, gärna högt
  • Prutta
Charlie gillar inte
 
  • Riktig mat, speciellt inte pasta med lax då gråter han
  • Att bli torkad runt munnen
  • När man slutar sjunga "En kulen natt natt natt"
  • Att sova
  • Att bli buren som en bebis
  • Fila naglarna (vågar inte klippa då han aldrig är stilla)
  • Shopping
Han gillar såklart flera saker. Bilden är tagen just precis då han sitter i soffhörnet och leker.  Att leka är såklart väldigt skoj, speciellt när någon annan vill leka också.

Premiärdopp

Ja första gången utomhus i år för mig och första gången någonsin för Charlie. Tänkt vilken tur jag har som får vara med när Charlie upplever saker för första gången (inte för att han kommer ihåg det men)
 
 
Han tyckte det var roligt. Plaskade lite och sprattlade. Det var lite kallt i vattnet så vi var inte ute och simmade men doppade oss gjorde vi. Vi var i Stallarholmen på vikingamarknad och passade då på att ta en liten paus vid stranden. Hoppas på fint väder även i veckan så kanske man kan prova på stranden igen =)
 

Dyrt att springa

Jag har bra skor och bra springkläder så vad behöver jag egentligen mer för att springa? Jag använder Run keeper på mobilen för att hålla reda på hur långt och snabbt jag springer. Bara det att Run keeper sällan fungerar för mig den hoppar så ibland har jag sprungit flera km extra och ibland tvärtom. Så då har jag börjat titta på en klocka med inbyggd gps och pulsmätare. Sen har jag kommit på att man blir törstig av att springa och behöver vatten, men en vattenflaska är ju lite klumpigt att bära på så då vill jag ha ett bälte men vattenflaskor. Jag vet det känns lite nördigt men ändå smart. Dumt att springa ett par mil i veckan utan att dricka.
 
LIGHTWEIGHT HYDRATION BELT vätskebälte 2 Hydration belt 399:- på intersport
 
Garmin Forerunner 110 (dam) Träningsklocka Träningsklocka 995:- på elgiganten
 
 
Inte kan jag vänta på tomten heller utan får nog ta saken i egna händer om jag vill ha dem.

Dags att sova

eller? Såhär ser det ut de flesta gånger Charlie ska sova. Spelar ingen roll att han är trött. Sängen är så rolig att kravla runt i. Se så bra han tar sig fram. Inte långt ifrån att krypa kanske =)
 

Minigolf

Jaha en förlust till då att lägga till listan. Jag som tyckte jag var så duktig så kom jag ändå på tredje plats. Hm, måste varit felräknat =P Vi hade iallafall jättemysigt och kul. Charlie var jätte duktig och höll sig på gott humör hela tiden. Det var första gången Sandra träffade honom så hon var inte svårövertalad att hålla lite i honom när det behövdes.
 
 
Jag , Karin och Sandra med Charlie. Annelie och Malin var också med. Vi startade med picknick. Men shit vad lång tid det tar att gå en 18 banors runda fem pers. Tror det tog ett par timmar. Vi måste ses oftare tycker jag. När kan vi ha grillkväll?
 

Trapp-förvaring

Alltså jag såg den här bilden på facebook, hur smart är inte det på en skala.
 
Dagens planer blir minigolf med några efterlängtade i Södertälje. Charlie får hänga med och heja på. Innan det ska jag väl försöka hinna med att duscha, diska och promenera vovven. Skynda skynda.

Babys all over the place

Idag var vi hembjudna till Anna dit även några mammor och bebisar från hennes föräldragrupp kom. Så fem bebisar kravla runt där hemma på golvet och turades om att gråta, äta, bajsa och leva loppan. Anna bjöd på mat och fika. Så himla kul att få träffa lite andra mammor och bebisar. Jag har ingen kontakt med någon från min egen föräldragrupp men dessa bebisar är ju bara några veckor yngre än Charlie så det går ju fint. Nästa vecka följer jag med dem ut på promenad i hjorthagen.
 
Här kommer en bild från dagen när jag hade fullt upp med att försöka roa både Charlie och Ester medans Anna förberedde lite i köket. Synd att mamman ser så "munter" ut
 
 

Babblarna

 
Tycker egentligen att Charlie är för liten för att kolla barnprogram men ibland när jag sitter vid datorn med honom i knät så brukar jag sätta igång babblarna. De är små söta figurer som hjälper till med den första språkinlärningen. Charlie gillar dem och kollar intresserat genom hela låten. Väldigt trevlig och trallvänlig låt när man lyssnat på den några gånger.

Tack för omtanken =)

Många påpekar hur smal jag blivit men ni behöver inte vara oroliga, jag har aldrig mått bättre. Jag är piggare än förut och därmed gladare. Visst jag är smalare men inte för smal, jag har både fett och muskler på kroppen. Har aldrig varit nöjdare med mitt utseende. Det syns inte att jag fick barn 6 månader sedan. Hyn har aldrig varit så bra. Brukade tidigare ofta ha blåsor i munnen, aldrig längre. Har inte varit sjuk på evigheter endast en lindrig förkylning sen Charlie föddes och inget under graviditeten. Visst kommer det dagar då jag är trött och faktiskt lite yr men det beror vad jag tror på tillfällig sömnbrist. Mitt mål har aldrig varit att gå ner i vikt och jag hoppas att jag inte går ner mer utan snarare upp då jag vill bygga lite mer muskler. Nu minskar jag ju på amningen hela tiden så det borde vända. 

RSS 2.0