Fler Kråmöbilder

Jag fick så himla fina bilder av mina älsklingar när de var kvar på Kråmö och jag var hemma och jobbade så tänkte dela med mig av dem:
 
 
 
 
 
 
Så här mysigt hade dom det på Kråmö. Jag svarade med en bild på vad jag gjorde:
 
skitjobb
 
 
 

Cinderella syndrome

Imorse hände det igen, det låg en sko på motorvägen. Hur vanligt är det egentligen att tappa ur skor ur bilen under färd och hur går det till? Eller skor som ligger ensamma på trottoaren? Märker man inte att man tappar dem? Märker man det först när man kommer hem och ska ta av sig skorna, och tänker "fan inte nu igen" Märkligt fenomen det där iallafall.


Het, hetare, hetast

Vi har ju haft det rätt varmt som ni alla kanske vet. Fjärde veckan med värme och solsken är vi inne i nu. Fy för att jobba säger jag bara. Förra torsdagen var värst då stod termometern på 34 grader hela dagen och inte en vindpust. Igår var det också uppe på 33 grader men då kändes det ändå lite bättre. På mitt jobb måste man lixom vara ute i solen och slita hela långa dagen. Det rinner svett om en och trots att man druckit liter med vatten så har man huvudvärk och hjärnan hänger inte riktigt med, farligt egentligen. Idag kom det regn =) Det var skönt tyckte både jag och djuren. Det är tröttsamt att ha det så varmt och man sover dåligt på nätterna så jag har inte orkat blogga på några dagar men nu är jag på g igen =) Vi har iallafall lyckats bada lite, dessa bilder kommer från i helgen.
 
 
Charlie är minsann ingen badkruka. Han badar gärna tills han är blå om han skulle få, men det får han inte och då blir han arg.
Här är en badbild från Kråmö:
 
 

Kråmö

Jag har ju min fina familj kvar på Kråmö medans jag får vara hemma och jobba, trist. Här kommer iallafall lite härliga semesterbilder som togs innan jag åkte hem. 
Kul att åka båt tycker Charlie
 
 
 
 
 
Vi hade inte skugga i många minuter på de dagarna jag var ute på Kråmö så vi hade det toppen. Solade och badade, tog båten ut till en sandstrand på en närliggande ö, bastade, grillade och fiskade, jag till och med spelade lite fotboll med barnen en kväll, det ni =)
 
 
 
 
 

Min älskling och jag <3

I lördags åkte vi ut till Kråmö. Detta var nu femte året i rad. På lördagskvällen grillade vi allihopa tillsammans. Det var jag, Danne, Charlie, Uffe, Rasmus, Lotten och hennes man med sina tre barn, så ett gäng var vi. Charlie tog tid på sig att somna då dagsrutinerna hade kraschat lite under dagen men vid ca halv nio så sov han gott iallafall. Vi sitter och dricker lite vin på uteplatsen när Lotten säger åt Danne och mig att gå upp på berget till Rasmus som vill visa nån insekt eller skelett eller vad det nu va. Vi går upp på berget och ser ungarna springa iväg och jag börjar smyga efter dem men Danne tycker vi ska gå åt andra hållet. På Kråmö finns ett utsiktsberg med en liten ledstång upp till toppen och väl där ser jag att ledstången är prydd med röda rosor och sidenband. Ni kan säkert ana vart det här leder nu! 
 
 
 
 
<3
 
Min älskling friade till mig och jag svarade ja så nu är vi förlovade. Han är så bäst min fästman, hade inte kunnat bli bättre. Vi kommer att gifta oss men när är inte bestämt. Grattis till oss =) <3
 
 
 

Kråmö i morgon

I morgon drar vi iväg till kråmö igen, blir fjärde året i rad. Jag har inte hunnit packa klart och varken hunnit bada Charlie eller mig själv. Det gäller nämligen att passa på att göra sug ordentligt ren innan då det inte finns andra tvättmöjligheter än havet där. Vi har haft grannarna över på grillmiddag och sen ville inte Charlie somna och när väl han sov så fick jag agera doktor och operera ut stickor ur foten på Danne. Fick ut tre men är tyvärr en jäkel kvar. Sen var klockan läggdags och jag ligger nu i sängen och bloggar. Tanken var att jag skulle göra lite tidsinställda inlägg under tiden jag är på kråmö men det blir inte så utan jag bloggar igen när jag kommer hem. Åker hem på tisdag då ska jag till Strömsholm igen med Sally och röntga sedan är tyvärr semestern slut, redan. Ha en trevlig helg!


Mammaträff

Tänk att vi har träffats i över ett år nu regelbundet i mammagruppen. Visst inte lika ofta nu som tidigare när vi börjat jobba men då och då blir det iallafall och idag kom allihopa hem till oss. Vi åt lunch och fikade och barnen plaskade för fullt i lilla poolen. Tog tyvärr inga bilder men kanske lyckas jag få tag i någon av Anna om jag frågar snällt :) Daniela vart kvar lite längre och vi tog en fika ihop en gång till innan de åkte och då tillsammans med våra respektive. 
Nu kom vi ganska nyss hem från moster dit vi var en sväng på kvällen. Mamma och Pontus var också där, de ska ut och fjällvandra tillsammans och planerade inför det. Charlie röjde på och hoppade studsmatta och badade i poolen och åt en massa kakor. Vattenspridaren däremot var lite obehaglig tyckte han.
 
I morgon ska vi packa för vi åker till Kråmö på lördag. Vi ska även käka middag med grannarna. 
 
Trött kille
 

Kanoners

Idag har vi varit iväg till Dannes bror Micke som över sommaren bor i husvagn vid Romholmen mitt ute i ingenstans i närheten av Nyköping. Där var fint och trevligt. På hemvägen stannade vi till hos Dannes pappa eftersom han åkte med oss. Vi fick med oss lite krukor och en kanon. Vi stannade även till på Ullevi loppisen i Laxne och shoppade blommor. Tanten där driver upp blommorna själv och säljer för nästan inga pengar alls. Köpte petunior för 5 kr plantan. Vi köpte även en eldningstunna och en cykel till mig som hämtas på fredag =D
 
Här kommer lite bilder får ni se hur fint det blev här hemma.
 
 
 
En otroligt vacker pelargon blev det också
 

Sally

Min lilla Sally blev ju skadad för ett tag sedan som de flesta eller alla av er redan vet. En olyckshändelse, blev trampad på foten under lek på gräsmattan. En liten fraktur och ett ligament i hasleden gick av och hon behövde opereras. Tur man har försäkring säger jag bara då kalaset gick på närmare 40 000. Har blivit några vändor till strömsholm nu men hon läker som hon ska så allt ser bra ut. Ska dit för ytterligare en röntgen nästa vecka och sen vet jag inte vad som är nästa steg faktiskt. Hon har en liten metallplatta inopererad som eventuellt måste tas bort igen när det är färdigläkt då vissa hundar får problem vid kyla annars och Sally är ju rätt frussen av sig i allmänhet så hon är säkert en av dem.
Hur blir det nu då med valpar? Jo tyvärr så löpte hon nu precis så det får bli till nästa löp då någon gång under hösten/ vintern.Bara hon har läkt klart som hon ska så ska det inte vara några problem med att få valpar. En positiv sak med det hela är att Sally minskat i vikt. Hon vägde ju 3,7 kg vid förra parningen och nu väger hon 3,3 kg =)

Dannes dag

Så idag var det då Danne som skulle få bestämma vad vi skulle hitta på. Han bestämde att vi skulle åka till min moster Carina för att planera inför mammas 50 års fest. Han tycker nämligen att vi i vår släkt är värdelösa på planering. Så vi knacka på dörren redan kl 9 i morse i skebokvarn. När Carina såg bilden parkeras sa hon till Mike att skicka iväg besökarna för att café inte öppnat ännu, men vi fick som tur va komma in ändå. Det bakades och åts frukost. Vi bestämde att fira mamma lör 16 augusti, mer detaljer får ni inte på bloggen =)
 
Charlie och Olivér kollar Ronny och Ragge
 
Vi åkte sen hem för lunch och middagslur. 
På eftermiddagen satte vi oss i bilen och åkte till Mariefred, tanken var att spela minigolf men det började regna så vi tog ett besök i slottet istället.
 
Vi åt sedan lunch/middag på slottspaviljongen, gott var det. Charlie fick några kajor till kompisar och var mycket nöjd med det.
Mycket trevlig dag med andra ord.
Nu önskar jag solen tillbaka.

Texten försvinner

Är det fler som märkt att mina senaste inlägg ej varit kompletta, att det saknas text?

Min dag

Första molniga dagen på semestern började tidigt, 5.33 sa klockan när lilleman vakna och tvingade upp sin stackars mamma ur sängen. Blev frukost, soffhäng och promenad med Sally innan Danne klev upp. Men det betyder ju att det är min tur med sovmorgon i morgon =) Vi kör inte varannan dag utan det händer ganska ofta att vi går upp tillsammans. Hela förmiddagen tog vi det mest bara lungt och var hemma. Jag bestämde att jag skulle bestämma vad vi skulle göra idag, hehe =) Så jag tog med familjen på ortens museum som ligger vid bruket inte alls långt från vårt hus. Museet drivs av hembygdsföreningen och handlar såklart om Åkers historia. Utställningen var intressant men Charlie gillade mest att gå upp och ned för trapporna så hann inte fördjupa mig något.
Efter det tog jag med dem på en promenad i engelska parken, där är fint och lagom långt. När vi sedan var hungriga åkte vi till Emma Grön, våffelstugan längs väg 55 mot Flen. Våfflorna var goda och huset är fint med grästak men servicen var kass och priserna lite i överkant men helt klart en godkänd söndagseftermiddag.
 
 
Nu är det visst vm-final. Jag äter chips iallafall så lite trevligt blir det väl men somnar nog innan matchen är slut.
 
Ses i morgon!
 

En kalasdag

Ännu en toppendag på semestern men den gick lite för fort tycker jag. På förmiddagen vet jag knappt vad jag gjorde men sen kom Robban, Sandra och Fredrik och vi begav oss gemensamt till Linnéa som fyller år idag. Av oss fick hon ett års vip medlemsskap i wwf barnklubb panda planet. Jag var medlem där när jag var barn och tyckte det var superkul. Funderar själv på att bli medlem där igen fast i vuxenklubben då =) Då får man deras tidning eco hem samtidigt som man sponsrar dem i deras arbete. Efter det kalaset så grillade vi hemma hos oss med pappa och Senka. En riktigt trevlig kväll. Robban och Sandra fick med sig hela bilen full med bebisgrejer då de ska ha barn i november. 
 
I morgon har jag konstigt nog inga planer, hm tror jag iallafall. 
 
Här är en bild på min nya söta kollega, 
 
 

Hej

Jag lever, det kanske inte verkar så, bloggen är ju heldöd men från och med idag så ska det bli ändring på det. Promise. Har varit lite mycket på sistone med nya huset och med djurläger och 1800-tals vecka på jobbet och jag har dessutom varit förkyld under hela den tiden men nu är det semester och sol och jag är frisk så nu har jag inga mer ursäkter, här ska bloggas. 
 
Huset är ännu rörigt men det blir mer och mer hemtrevligt och ordnat. Vi har köpt ny hallmöbel och ett vitrinskåp, nya lampor till sovrum och matsal samt nya mattor och gardiner. Sen har vi fått två byråer från Dannes pappa och möblerat om lite med de garderober som fanns här. Fortfarande står lite ouppackade kartonger men det är inte så farligt. Har fått lite ordning på trädgården också. Såklart pajade gräsklipparen när vi flyttade hit så vi fick köpa ny men nu är det kortklippt iallafall, var lite djungel ett tag. Vi har massa goa bär, smultron, jordgubbar, röda och vita vinbär, hallon och krusbär. Björnbär är på uppodling samt äpplen. Vi börjar även få ordning på poolen med rätt rening osv. 
 
Nja nog om det nu, rätt ointressant för er andra kanske =) För övrigt mår vi bra allihopa. Charlie har sommarlov och börjar nya förskolan i augusti. Nästa lördag åker vi till Kråmö men jag blir bara där halva veckan sedan måste jag hem och jobba medan de andra blir kvar veckan ut.
 
Idag var Anna, Ester och Myran på besök <3 Titta vilka goa ungar!
I morgon ska vi fira Linnéas födelsedag och sedan blir det middag hos oss med brorsorna och pappa och deras respektive =)
 
 
 

RSS 2.0