Tkb får vänta

Skulle ju åkt till Torekällberget idag men det är inge vidare väder så det får vänta. Jag vill ju åka dit en riktigt solig och fin vårdag. En sån där dag man önskar att man var ledig och bara kunde sitta ute och njuta. Kanske i morgon eller på torsdag då. Istället siktar vi in oss på lunch på stan med de bästate Malin och Karin och så får vi se vad kvällen erbjuder. Det är ju ändå valborg. Grattis kungen! Hur gammal blir han tro?
 
Nog vill man pussa lite på en sån här söting, men det vill jag göra i solsken.

Mamma Mia


Mina violer

Nu är de plockade. Vad lyxigt att ha hela trädgården full av sådana vackra godluktande små blommor. Inte alla som har det. Nu är de avsköljda och ligger på tork på en mörk plats. Läste att man kunde använda blommorna som är ätbara som dekorationer på bakverk. Därför väljer jag att torka dem mörkt för att behålla den fina färgen. Det här var ju kul =)
 
Mitt pottpurri
 

Violer i gräsmattan

Jag är verkligen ingen blomexpert men jag tror jag har violer som växer på gräsmattan, luktar godis överallt. Om det luktar viol måste det väl vara det? Jag tänkte jag skulle torka lite av blommorna och blanda med mitt hallonbladste. Tror det blir gott. Allt som smakar viol är ju gott.
 
 
 
Nu blev jag ju godis sugen =(

budar för fullt

Budar just nu på ett stort klädpaket på tradera med 75 plagg i storlek 74. Auktionen slutar om en kvart. Lästa på famlijeliv om i vilken ålder andras barn haft storlek 74 och herregud vad det verkar variera. Läste allt från 4 månader till 19 månader. 
 
Igår var ju jag och bror på bio och såg The host. Jättebra film verkligen, kan varmt rekomendera. Charlie fick vara hos sin mormor och han hade skött sig jättebra. Var inte ledsen alls =)
 
Idag var det eldning med grannarna och sen fixade vi lite på tomten och lite städning hemma, sånt där nödvändigt.
 
I morgon blir sista babymassagen, då väntas helkroppsmassage. Tisdag besök på jobbet hade jag tänkt.
 
 
Jag har försökt lägga upp stående bilder i flera dagar nu men de blir bara liggande??? Har aldrig hafyt problem med det förut. Bilden är ju sparad stående på datorn så hur kan bloggen göra om den? Hjälp!
 
Skulle ju visa Charlies premiär på gräsmattan men ni får väl lägga huvudet på sned då.
 
Jag vann budgivningen. Kostade visserligen en rejäl slant men jag hoppas att det kommer att vara värt det. Paketet innehöll bland annat 4 par skor en uv baddräkt och ja allt man kan tänkas behöva i klädväg under sommaren.
 
God natt!
 
 

Tips

Ibland handlar jag från yver rocher. De har en del riktigt bra grejer där. Är man medlem får man ofta mycket generösa rabatter. Det enda jag egentligen varit missnöjd med är deras mascaror som jag tycker är för vattniga och har dåliga borstar. Men jag har ju såklart inte testat alla produkter. Gjorde en beställning här om dagen på följande
 
Express ögonrengöringMakeup rengörning. Superbra. Med ekologisk odlad blåklint.
 
Ultra Matt Fuktgivande dagcrèmeUltramatt fuktgivande dagcreme. Har inte testat denna förut.
 
Duschgelé - Lavendel från ProvenceDuschcreme lavendel. Deras dushcremer brukar lukta mycket gott.
 
Antiperspirant deodorant 24 h - Lavendel från ProvenceDeodorant lavendel, kör på samma tema. också den otestad av mig.
 
Glänsande hår varje dag - Glansgivande schampoGlansgivande schampo. Svanenmärkt. Inte testat förr.
 
Kroppslotion - SyrenKroppslotion Syren. Har testat någon liknande förut. Älskar syrendoft.
 
Reparerande handcrème mot kyla berikad med sheaHandcreme med ekologisk arnica. Inte testat förr.
 
Pure Light - Light & Luminous Foundation - Second Skin Effect Makeup bas. Funkar riktigt bra som grund. Låter huden andas. Har fått mycket mindre problem med finnar sen jag bytte till denna. Yves rocher har även ett jättebra solpuder.
 
Allt detta skulle ha kostat till ordinarie pris 780 kr men jag betalar endast 301 kr efter rabatt. Plus att jag får 3 gratis miniprodukter och en muggtermos.
 
Nöjd =()
 

check

Fotade Charlie idag och precis då så rullade han runt. Med flit. Duktig pojke. Synd att jag inte filmade.
 
 
Före och efter rullet.
 
Sen gick vi ut på långpromenad i 1,5 h i solen.
 
 

Ha en solig dag!

 Känns som en bra dag trots att jag inte fick mycket sömn. Den lilla krabaten jag bor med vaknade hela tiden och ville ha nappen. Långpromenad kanske, lite sol piggnar man väl till av? Anna har du tid? när var bvc?
 

Lilleskutt

Dags för nya inköp! Håller på att buda på tradera på ett stort paket kläder i storlek 74. Hoppas verkligen på vinst. Då har vi alla kläder vi behöver i sommar. Tror det dröjer ett par månader till innan 74 passar då 68 fortfarande är stort. Dags är det också att införskaffa en matstol. Han vill gärna vara med vid matbordet och snart börjar det ju bli dags att introducera mat. Bumbi stolen börjar bli för liten. Han har för tjocka lår, man får trycka ner dem. Ger inte bumbin så höga poäng faktiskt även om vi har haft glädje av den vid flera tillfällen. Hoppgunga ska vi köpa. Han älskar att stå upp och vill helst göra det hela tiden vilket mina armar tycker är en skitdålig plan. Vi hade det när vi var små och de var tydligen uppskattat. Vi har även pratat om en gåstol men vi börjar med gungan så får vi se. Allt tar ju plats och det är inget vi har gott om.
 
 
 
Sen är ju frågan om vad man ska ha för stol. Helst ska de ju kunna växa i den och dels får den inte vara för dyr men gärna fin.
 
Här är en hoppgunga. De fäster man i dörrkarmen. De måste vara stabila i nacken, från ca 5 mån.
 
 
 

Lusläs bokmal

Idag var vi till hedlandet med Anna och Ester. Det blev ett par jeans och strumpor tiill Charlie. Efter det skulle vi på föräldragrupp som idag skulle vara på biblioteket. Det visar sig att jag kommer dit fel tid. 3  timmar försent. Jag är ju helt hopplös. Men jag fick då en privat rundvisning istället. Hon pratade om att det var viktigt att prata och läsa för barnen redan från början. Pratar och sjunger gör vi ju för jämnan. Böcker har han inte varit intresserad av förrän nu. Fast han vill inte höra dem bli lästa utan han vill titta och banka lite på dem och kanske smaka lite. Kittlar döds skönt i kistan =) Vi har ganska mycket barnböcker redan så vet inte om vi behöver låna på ett tag. Men de hade även filmer och cd skivor med musik och sagor som kan vara intressant.

Genom dina ögon

Stephanie Meyer som även har skrivit twilight böckerna har skrivit boken "Genom dina ögon" Även denna bok är väldigt bra. En sån bok man inte lägger ifrån sig förrän den är slut. Något svår början innan man förstod vad sjutton den handlade om.  Nu går den på bio under titeln "The host" På lördag bjuder brorsan på biokväll då vi ska se den. Återkommer med recension på denna =D
 
 

THE HOST

Sci-Fi, Action, Romantik, Äventyr 2 timmar 5 minuter

Efter att jorden invaderats och människorna tagits över av utomjordiska själar möter vi Wanderer som tagit Melanies kropp i besittning. Men Melanie kämpar emot och Wanderer tvingas uppleva hennes känslor, drömmar och minnen av den stora kärleken.

Filmatiseringen av Stephanie Meyers (Twilight-serien) bästsäljande roman Genom dina ögon.


Serier

Många serier har man följt under åren. Just nu är det faktiskt bara två som jag stenhårt följer.
 
Once upon a time

En fantasyserie där alla sagor du hört visar sig vara verklighet och där alla karaktärer av en händelse hamnat i vår värld. Underbar serie för en sagoälskare som jag.
 
 
Den andra serien är
 
Game of thrones
 

Också en fantasyserie som utspelar sig i dn fiktiva vätlden Westeros, de 7 kungarnas rike. Där råder krig om järntronen samtidigt som hotet om vintern och vad som finns norr om muren spelar stor roll
 
 
Båda serierna är lite speciella men det är just det jag gillar. De är värda att ge en chans.
 
 

Grattis Anna <3

Min fina vän! Du är den jag kan vara absolut mig själv med. Med dig kan jag skratta och gråta (fast mest skratta) Till dig anförtror jag alla mina hemligheter och där är dom i tryggt förvar. Du lyser upp våra annars lite gråare vardag. Som person är du glad, godhjärtad, smart, stark, kanske något envis i god bemärkelse. Jag är så glad att ha dig som vän Anna. Ha en fin födelsedag!
 
 
 

06:25

är klockan nu. Har varit vaken sen 5. Började med amning och blöjbyte och sen var gossen pigg. Har käkat frukost och Charlie har gungat. Nu är jag pigg men Charlie håller på att somna här i soffan brevid mig. Idag står babymassage, tvätta kläder, plugga historian och förhoppningsvis lite utomhus arbete på schemat. Gympan igår var tråkig, helflummig ledare. Jag gick efter 45 min. Kände att jag slösade bort min tid lite. Det var bara en massa konstiga hopp och helst ska man ju som mamma aldrig någonsin hoppa. Men jag ska ge gympan en chans till. Har ju gått på friskis i många år tidigare och älskat det men kanske har jag blivit bortskämd med worldclass, för deras pass är grymma.  Nu ska jag in en sväng på tradera och kolla lite kläder till Charlie. Tänkte komplettera hans 74 garderob. Idag har han storlek 62-68.
 
Härlig vårbild från vår älskade sommarstuga som vi inte längre har kvar och vår älskade Zera som inte heller finns kvar. Härlig bild som väcker många minnen till liv.

snabbinlägg

Hej! Kort update bara. Har spenderat den mesta av helgen utomhus. Det är ju så vackert väder. Trädgårdsgöra mest krattning och bortrensning av gammalt efter vintern. Var i Nykvarn igår och kollade på Dannes lag som spelade match. Passade då även på att ta en promenad bort till farmor och ta en fika där. Sen åkte vi till svärföräldrarna och käkade middag. Idag har bilarna fått sig en genomgång både utvändigt och invändigt och så har vi också hunnit städa huset. Snart ska jag iväg på gympa igen. Blev ingen simning igår då jag tyckte det var för fint väder. Kanske hörs vi ikväll igen =)

E och C

Vi har varit och hälsat på hos Anna och Ester.
 
 
<3

När man är 4 månader

* Ögonfärg fortfarande blå
 
* Behärskar ännu inte rulla runt tekniken men på bvc sa det att det är lite tidigt ännu, 6 mån är  normalt.
Hörde du det Ester?
 
*Står gärna. Kan bära sin egen kroppsvikt en kort stund.
 
*Undersöker alla saker han ser både med blicken med händerna och med munnen.
 
*Drägglar myyycket. Snart tandsprickning?
 
*Skrattar när man busar med honom
 
*Sover mycket och därför växer mycket
 
 
*Sötare än socker

Tre små apor

Jag har Charlie i knät oc Sally brevid. Vi sitter som i en liten cirkel och kollar på varandra. Alla tre pratar men ingen förstår vad den andre säger. Vilken trio. 
 

Håll i hatten

och hustaket med för den delen. Stora stygga vargen försöker blåsa omkull hela huset verkar det som. Det går inte att vara ute i det här vädret. Ännu en tråk dag inomhus med andra ord. Ska senare på föräldragrupp och lära mig hjärt och lungräddning på barn. Igår var jag på gympa =) Jag klarade mig igenom hela timmen utan problem. Hade till och med önskat att det var jobbigare. Kanske inte är så otränad ändå? Nu är jag hungrig men Charlie sover på mig...problem.
 

Morfar 70 år


BVC dag

6,5 kg tung och 64,5 cm lång. Det är min stora lilla älskling det. Dagen såg lovande ut med sol på morgonen men nu regnar det. Känns som höst. Först en lång vinter, sen kom hösten. Kanske lite pluggning och städning idag då.
Ikväll tänkte jag åka på gympa i mariefredsskolan. Kostar 20 kr per tillfälle. Antar att det är gruppträning med ledare till musik likt friskis&svettis. Lite blandat kondition, kordination, styrka och streching. Perfekt. Det var hur länge sen som helst jag var på gympapass. Har bara kört lite styrka hemma sista tiden och varit och simmat några gånger. När jag simmar så kör jag 30 längder. Det låter mycket men det är världens minsta bassäng så det blir bara 500 m. Jag önskar att jag orkar vara med på fån Johansson loppet i sommar men hatar att springa och har aldrig sprungit mer än 5 km men jag önskar verkligen att jag höll den formen.

Drömsemester 3-6

Florida. Härligt klimat. Mycket sevärdigheter. Resan passar nog bäst när barnen är lite äldre. Hoppas Charlie blir lika nördig som mig var det gäller Disney och Harry Potter för där finns nämligen dessa temaparker.
 
 
 
 

Island. Dit skulle jag vilja åka sommartid kanske en långweekend. Uppleva naturen från hästryggen.
 
 
 

Safari i Afrika. Ej specificerat. Kenya eller Tanzania kanske. Gärna kombinerat med sol och bad. Ingen småbarns semester dock.
 
 
 
 
I Afrika skulle jag även gärna åka till Madagaskar och titta på lemurer
 
 
 
Så mycket det finns att se här i världen. För tillfället får iallafall dessa resmål bli top 6.

Drömsemester 2

Thailand. Jag vill och ska tillbaka till Thailand. Jag har rest till en hel del platser men inget slår Thailand. Klimatet är oslagbart, en tjockare tröja till kvällen är inget man behöver tänka på. Kommer man ut med båt så är ö-världen helt magisk. Det finns inget vackrare. Allt är billigt. Kul shopping, underbar mat, den bästaste av massage, bananpannkakor =) och ett nattliv som heter duga iallafall om man befinner sig på Phuket i Patong och på Bangla road. Men Thailand är stort och det finns gott om platser att besöka som passar barnfamiljen lite bättre. Mina partyår är över. Men att få leka och busa och uppleva nya saker med Charlie är  ju faktiskt klart mycket bättre.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Drömsemester 1

Det regnar ute. Charlie är trött så vi struntar i babymassagen. Vi kör den hemma istället. Jag sitter och drömmer mig bort till fjärran soliga länder. Här kommer en favorit i repris. Grekland och ön Lefkas som jag semestrade på med min mamma när jag var omkring 12 år. Grekland är definitivt ett ställe jag skulle vilja åka tillbaka till. Det är så vackert där iallafall där vi var på en lite mindre ö.Grönt klart och perfekt snorklingsvatten. Vacker miljö med berg och sluttningar, olivträd och små byar i bergen med vita små hus med blå dörrar. Maten är toppen likaså klimatet om man åker dit vid rätt tid. Augusti - september är bra, då förlänger man sommaren något. 
 
I denna stad/ by, Nidri bodde vi.
 
 
 
 
Kan detta bli Charlies första resa tro? Under 2 år reser man gratis. Men det går inte hand i hand med vårt sparande för nytt boende. Får nog avvakta tills  minst nästa höst tyvärr. Men drömma är gratis.
 
 

Våren tvekar som vanligt

En vecka slutar  och nästa börjar. Precis som allt annat här i världen. Mysig helg med hela tjocka släkten på 70 års firande av morfar. De flesta sov över då moster har ett vandrarhem. God mat var det och tårtor och fika från Robbans bageri. 30 kubik ved fick morfar av oss, färdighuggen =) slipper han hålla på med det på ett tag iallafall. Sen hade vi alla gjort en tavla tillsammans. Vi hade 15x15 cm till fritt förfogande. Det blev jättebra, tyvärr har jag ingen bild på det. Har ingen bild alls då jag glömde kameran hemma och Charlie ville ha ganska mycket av min uppmärksamhet också så det hade inte funnits tid. Dock så togs det ett familjefoto på morföräldrar till barnbarnsbarn. Detta önskar jag att det dimper ned i mailboxen ;-)
 
Veckan blir full som vanligt på senaste tiden.
Måndag - Babymassage
Tisdag- BVC
Onsdag- Föräldragrupp + eventuellt babysång
Torsdag - Gympa för mig på kvällen
Fredag - Babysim
Lördag - Simning för mig
Söndag - 
 
inte är det långtråkigt att vara mamma(ledig) iallafall.
 

Charlie 4 månader

Grattis gullungen! Lite tjatigt kanske men vad fort tiden går. Han föddes nyss och snart börjar jag jobba igen. Förut började man introducera fast föda från 4 månader men nya rekommendationer är att vänta till 6 månader så vi kör på med helamning ett tag till. Han bemästrar inte helt tekniken att rulla ännu även om han har lyckats åt båda hållen. Däremot är han väldigt stabil i kroppen och vill helst stå upp hela tiden. Leksaker har blivit mer och mer intressant liksom att titta på andra bebisar. Ska bli spännande att se vad han lär sig denna månad.
 
Sliten mamma med en inte allt för gammal Charlie
 

Morgon

Regnig lördagsmorgon. Det var ju till helgen våren skulle komma. Men regn är ju ett framsteg från snön iallafall. Frukosten är intagen, packningen i stort sett klar, duschat och torkat håret. Nu ska Charlie ha sin andra frukost. Han åt den första vid 6 tiden i morse. Har läst att från 4 månaders ålder brukar bebisars magsäck ha blivit så stor att de börjar äta mer sällan ca 4-5 ggr per dygn. Detta tycte jag lät jättelite jag menar jag själv äter ju så ofta med mellanmål inräknat. Men det stämmer faktiskt, han äter så sällan. Exakt 4-5 ggr per dygn faktiskt, typ varannan dag. Det händer allt oftare att han sover hela natten också vilket är jätte skönt men aj vad brösten spänner på morgonen då. Nä nu är han huuungrig. 

Lilla Michael

Charlie "gnager" så på sin ena lilla hand att den blivit alldeles röd torr och fnasig så jag måste smörja in och sätta på vante så han inte äter upp salvan också. Så han får gå runt med en vante precis som Michael Jackson, fast med tumvante utan tumme =) Tror minsann att det inte dröjer allt för länge innan de övre framtänderna är på väg.

Vacker fri man med vilja och hjälm

Kent
 
En kortform av det keltiska namnet Kennet som är bildat av det gealiska ordet canach som betyder vacker.
 
Wilhelm
 
Ett forntyskt namn, ursprungligen Willihelm som är sammansatt av ord som betyder vilja och hjälm.
 
 
Charlie
 
Ett smeknamn för Charles som är en engelsk form av det ursprungligen nordiska namnet Karl som betyder karlfri man.
 
 
 

Hipp hipp hurra!

För Lucas och Sally idag. Lucas fyller tvåsiffrigt och Sally blir redan 6 år eller 41 hundår men så ofta orkar vi inte ha kalas.
Vi är som vanligt uppe tidigt. Charlie vaknar oftast av Dannes väckarklocka och nu är det ju dessutom ljust vid den tiden. Idag var det matdags just då så vi lyckades somna om en timme efter det. Tvätt och frukost klart. Nu har jag egentligen massa saker på listan att göra men istället sitter jag här och skriver, jaja jag vill ju inte göra er besvikna =P.
Jag har ett knep för att få Charlie att somna brevid mig istället för på mig. Jag lägger honom på sidan och ligger själv mittemot tätt intill med huvudena nära. Sen låtsas jag sova fast han är lite gnällig. Inte alltid men ofta funkar det, Det gäller förstås att han är trött då. Ibland lurar jag dock även mig själv att jag sover.
Så här ligger han och sover just nu.
 
Bilder från igår när jag försökte vara rolig för att få till ett litet leende på bilderna.
 
Så rolig var jag alltså.
 
Idag blir det föräldragrupp och ikväll blir det kalas, skoj skoj

Vår låt

Jag och Charlie har en låt, en kärlekslåt. En låt jag hört många gånger tidigare men inte brytt mig så värst om. Men i bilen på väg hem från bb, jag och Charlie satt kvar ensamma i bilen när Danne var i affären så spelades låten på radion. Texten fick en helt ny innebörd och jag började gråta av lycka och kärlek. Därför är detta vår låt.
 
Stiftelsen- Vart jag än går
 

Lägg din hand mot min kind
visa mig vägen
kommer du ihåg den
det känns så skönt att komma hem
för när du ser mig
blir du lycklig

om du känner dig ensam
öppna dig då
dela med dig av känslan jag kan nog förstå

Om ditt hjärta slår 

kommer jag vara med dig vännen vart du än går
Om ditt hjärta slår
kommer jag känna av dig själv vart jag än går

Vart jag än går
Vart du än går

Du vilar här på mitt bröst
för mig är du livet
men jag tar dig förgivet
Förlåt jag kan vara dum
När disträheten tätnar
När jag hör dig

Om ditt hjärta slår
kommer jag vara med dig vännen vart du än går
Om ditt hjärta slår
kommer jag känna av dig själv vart jag än går



Helst i sin mammas famn


Lekdags

 
 
Han har nästan kommit på hur man skrattar så där mega gulligt och smittande som bara bebisar kan. Han har definitivt upptäckt sina händer och använder dem flitigt. Saker ska pillas på och gör de inte som han vill så slår han ner dem. Nu ska också händer och saker in i munnen, gärna samtidigt. Tror faktiskt inte att det är så jätte långt kvar till framtänderna i överkäken kommer, det känns väldigt hårt där och han tuggar på sina stackars händer hela tiden. Han är väldigt aktiv när han är vaken och vill gärna stå upp. Sover gör han desto mer än tidigare med längre middagslurer vilket är väldigt skönt för mig. Magknipet är i stort sett borta men jag fortsätter med magmassagen ändå. Nu sover Charlie så jag ska passa på att plugga.

Hemmahelg

Har bara varit hemma hela helgen med undantag för promenaden i hjorthagen med Anna i lördags. Lördan var ju bra härlig, först lite trädgårdsarbete och fika i solen. Dannes föräldrar kom över för att fira Charlie iallafall eller Wilhelms namnsdag som han ju också heter. De hade köpt en ssk outfit till honom. Vissa saker föds man visst till, stackars Charlie är både chelsea fan och ssk:are, hoppas för hans skull att han gillar sport när han blir lite äldre. Idag har det blivit lite städning. Nästa vecka bjuder på mycket skoj. I morgon babymassage, onsdag föräldragrupp och 10 årskalas för kusin Lucas, fredag babysim då kanske Danne följer med =) och lördag är det stort firande av morfar som blir 70 bast <3 Hoppas på lite solksen och mer trädgårdspiff däremellan.
 

Kvällskvisten

Såklart så blev ju Charlie grinig när vi fick besök. Alla vi hälsar på eller blir påhälsade av måste tro att han alltid är på dåligt humör men så är det faktiskt inte, oftast är han glader. Vet inte om det bara är dålig tajming. Är han trött är han på mycket grinigt humör och vet inte riktigt vad han vill. Vi fick jättefina presenter, vi är verkligen bortskämda med det. Charlie fick lite kläder och så fick vi en fotobok från dopet. Den var verkligen superfin med många fina bilder. Sen laddade vi också över en hel del bilder till datorn. Här kommer ett litet urplock från dopfikat.
 
 
 
 
 
 

Det var så roligt

Bästaste dagen idag än så länge. Charlie sov hela natten, vi gick upp 6 i morse och käkade frukost. Han slumrade en halvtimme och jag fixade här hemma. Sen vaknade han och vi myste och sjöng sånger. Sen var det matdags igen och efter det så somnade vi båda i nån timme. Så höll det på sen resten av förmiddagen, en blandning av nöjd bebis och fix här hemma =) om ändå alla dagar vore så. Sen var det dags för babysim och det gick så himla bra idag. Charlie var på topp och plaska runt och skrattade i vattnet. Inte ens duschen var läskig. Vi fick prova dyka idag, alltså doppa ned under ytan och det gick också bra. Första gången blev han ledsen i typ 30 sekunder andra gången blev han bara nästan ledsen.
Nu sover Charlie i soffan, det är jobbigt att simma ju. Jag har precis fått i mig lite kesoplättar, misslyckade men goda. Nu inväntar jag pappa och Senka som kommer över på fika. Danne är på afterwork han.
 
Trevlig fredagskväll!

Så gick det idag

Charlie gillade minsann inte att shoppa. Han hade varit vaken hela förmiddagen så jag trodde han skulle slumra lungt i sin vagn när vi knata runt inne på Tunapark men så var inte fallet utan han var gnällig hela tiden och ville inte alls ligga ensam i vagnen. Fick med mig princip det jag skulle ha iallafall men det blev ju tyvärr mest stressigt med en missnöjd Charlie. Kunde inte stanna vagnen en enda gång utan gnäll. Somnade i bilen på väg hem men vaknade på konums parkering och började gallskrika så det blev tyvärr ingen mat.
 
 
Alien??

Vårgöra

Du ska inte tro det blir sommar ifall inte nån sätter fart. Så idag gjorde jag det. Har vart ute och krattat och sågat/ beskurit buskar i över 3 timmar. Kom precis in och är helt svettig vill jag lova. Krokusarna har slagit ut så nu är det vår. Satt även ute och drack kaffe i solen och medans jag gjorde det var det faktiskt en krokus som slog ut. Men, varför köpte vi så stor tomt? dumt. Charlie han låg och sov ute i sin vagn men jag fick truga bra länge innan han gick med på det. Han var jättetrött men då kan han bli på sånt humör så det bara duger att sova i min famn, allt annat är pesten. Men nu har han sovit bra länge. Bar in honom och han sover ännu. Lär ju vakna snart för käk.
 
Har tankat massor av sol och vår idag så nu är jag på topp. Hoppas att man kan hinna plugga lite idag också.
 
 

Charlie fotbollstränar


Fån Johansson loppet

Min bror fick för sig förra våren att utmana släkten på milen. Så i augusti sprang de, tokarna. Jag var ju gravid så jag hade en ursäkt att stå över. Jag höll reda på tiden istället. Mycket trevligt intiativ men en mil är banne mej i längsta laget. Vilka är med i år?
 
Mamma höll i uppvärmningen, det var skoj. Mora träsk.
 
 
 
 
Sen gick startskottet av. De startade med ett par min mellanrum så det skullle vara svårare att veta vem som var i ledning.
Helt oberoende av varandra gör brorsorna samma pose.
Skynda rå mamma
Mats käkmpar på.
Mamma hade det lagom ansträngande jobbet att dela ut blåbärssaft.
och där svischade vinnaren förbi. Robbans tjejs systers man som också heter Robban.
Vinsten. "Den vandrande pokalen" Robban har täljt den själv. Vem är sugen på att gravera in sitt namn härnäst?
Hur ska jag slingra mig i år? Iinte kan jag vara gravid varje år inte.
 

Ny planering

Jaha dags för uppdatering i almenackan och fortsatt planering för framtiden, både den närmsta och den mer avlägsna. Tiden går så fort. Vi har väl i stort sett bestämt hur vi gör med föräldraledigheten. Jag blir hemma till och med september och sen jobbar jag halvtid i ett halvår vilket ju är min ordinarie arbetstid på vintern. Danne är då pappaledig den andra haltiden. I sommar tar jag ut semester medans Danne tar ut pappadagar så får vi ju ca 2 månader tillsammans. Till våren sen får Charlie börja på dagis. 
 
Sommaren då. Det enda helt planerade är ju Kråmö i augusti. Kanske blir det en liten roadtrip. Skulle vilja hälsa på hos Madde i gbg och sen har vi vänner i Lidköping som väntar sitt första barn i slutet på sommaren. Ullared stod på min lista också för att fylla upp Charlies höst och vintergarderob men det verkar som om vi får ärva en hel del av Oliver, Charlies syssling. Resten av sommaren går åt till att snygga till tomten här hemma. Tanken är ju att flytta nästa år så då måste det ju se snyggt ut.
 
Den närmsta tiden består av en himla massa kalas, men det är ju alltid trevligt =)
 
Just det, jag har smittat Charlie, hes och snuvig är han stackaren, men han verkar som tur är inte lida så mycket utav det.

Skrattar bäst som skrattar mest

 
*En fyraåring skrattar 500 gånger mer än en vuxen person
 
*100 skratt motsvarar 30 minuter på gymmet
 
* ett gapskratt gör att vi ökar energiförbrukningen med 75%

* det ökar blodets syreupptagningsförmåga

* det finns forskning som visar att vi kan skratta oss friska

* vi lever också längre om vi skrattar oftare

* dessutom blir vi intelligentare

* det har även en lugnande effekt och minskar stressen
 

RSS 2.0