Haircut

Ännu en vecka har passerat. Nu är jag inne i graviditetsvecka 29 och barnet är ca 1,2 kg tung och 40 cm lång. Äve denna vecka har vi varit sjuka. Det slog till på nytt. Charlie fick rätt hög feber i måndags och i onsdags blev även jag sjuk igen med lite feber och förkylning. Vi mår redan mycket bättre igen så det var inte så ihållande denna gång. Charlie var dock lite varm även en stund idag.
 
Igår hade jag äntligen tid hs frisören. Det blev samma frisyr som de senaste två gångerna. Ljusare slingor och en lång blobb som frisyren kallas. Dock tycker jag att det blev lite mörkare än sist och kanske lite kortare. Men nu vågar jag iallafall titta mig i spegeln och lämna huset utan att slänga upp håret i en hästsvans. 
 
I morgon är det träff med mammagruppen hemma hos Anna. Hoppas bara att vi är helt friska då och även de andra mammorna och barnen. Var så himla längesen jag träffade de andra mammorna förutom Anna då. Anna och jag ses väl kanske inte superofta men vi har kontakt nästan dagligen iallafall. Det är så perfekt att ha en nära vän som har barn i samma ålder som en själv och som sedan fortsätter den trenden och skaffar syskon i samma veva som en själv =) Kunde inte bli bättre. Väntar även in mina andra vänner till att börja planera för smått, men verkar få vänta ett tag där. Vem vet, vi kanske skaffar en sladdis när de är dags för mina andra vänner att få sin första.
 
Idag är det lördag och vi har inte haft några planer förutom de vanliga stöket här hemma. Har kollat igenom kläder och skor åt Charlie till den kommande säsongen. Verkar som om det enda vi behöver köpa just nu är strumpor. Men när sommaren kommer är det dags att köpa lite sommarkläder. Storlek 98 har han nu i kläder och storlek 24 i skor. Han kan dock ha mycket kläder fortfarande i 92 och även några plagg i 86.
 
Nästa vecka händer det väl inte så mycket. Jobb i veckan och även helgen. Sen är det dop för lille Isac i helgen också. 
 
Känns som om det här blev ett långt inlägg om mest ingenting, men ja det är ju vardagen. Händer ju inte så mycket spännande just nu. det enda vi gör är att kämpar oss igenom sjukdomar. Men snart är det vår oc snart är vi helt friska och krya. Kanske kan jag till och med orka med att fota lite också så ni får lite bilder på bloggen.

Mer häst

Trot eller ej men nu är Charlie sjuk igen. Inga andra symptom än hög feber. Han fick såklart vara hemma från dagis idag och i morgon är Danne hemma med honom så får vi se hur resten av veckan blir. Jag hade tid hos barnmorskan idag och mamma var snäll och kom över och passade Charlie medan jag var där. Allt gick bra hos bm, låga blodvärden men det är inte ett dugg konstigt efter all sjukdom. Jag ska bara fortsätta äta bra och ta mina vitaminer och järntabletter. Magen hade vuxit som den skulle  och jag har nu iallafall lyckats gå upp ett par kg i vikt. 
 
Igår var jag och Charlie och hälsade på hos Fredrik och mamma. De håller på att packar och kör bort skräp och fixar för till helgen ska de flytta. Vi passade på att gå en sväng till mitt jobb och kolla på djuren och rida en sväng på gotlandsrusset Nora. Charlie tyckte det var jättekul att rida och kunde tänla sig att fortsätta med det, men det var ju andra som stod på kö. Mer häst sa han =). Sen köpte vi semlor.
 
Resten av veckan får vi se lite vad som händer i och med sjukdom och så. Jobbar i morgon iallafall och på fredag har jag en efterlängtad frisörtid efter jobbet. 

Me&I

Igår hade jag me&I visning här hemma. Den blev av trots allt. Det var många gäster som tackade nej i sista stund och det var nära att jag var tvungen att ställa in för att jag hade så få gäster men vi körde på ändå trots att vi inte var så många. Me&I har en damkollektion och en barnkollektion. Kläderna är oftast väldigt färgglada och har annorlunda mönster, ofta retro. De är ju snäppet dyrare än tex hm-kläder men har bra kvalite och barnen kan ha dem länge innan de växer ur dem. Kläderna är finare i verkligheten än på bild och när man har en visning hemma så vill man gärna ha en av varje. Hade jag vetat vad det var för kön på bebis i magen hade jag handlat mer framförallt om det är en tjej för de hade väldigt fina tjejkläder. 
 
Det här fick komma hem till oss iallafall:
Äppelbody. Denna skickar jag till Robban och Sandra först. De köpte gröna matchande byxor. Så när Isac har vuxit ur dessa kan de ju få flytta hem till mig och bebis en stund =) Varför köpa dubbelt när man kan ärva av varandra?
Fotbollströja som mamma köpte till Charlie till Dannes stora förtjusning. Charlie valde själv ut tröjan =)
T-shirt med traktor och hölass till Charlie.
 
Sen köpte jag även en ljusrosa tröja till mig själv och skulle gärna ha handlat mer som sagt. Men man kan ju också vänta in till dess att de har rea eller köpa dem begagnt sen.
 
Hursomhelst tack alla ni som kom =)
 
Vi får väl se om jag har någo mer visning i framtiden, det dröjer nog ett tag isåfall. Någon gång i framtiden kan jag även tänka mig att prova på att sälja dessa kläder själv =)
 
Robban, Sandra och Isac sov sedan över här så vi har haft det supermysigt. I morgon är det söndag och vi har ännu inga planer. Trevlig helg på er!

Frukosttips

Gillar ni filmjölk? Eller det spelar ingen roll förresten för jag gillar inte filmjölk men denna var riktigt god. Verum hälsofil med smak av blåbär och svartvinbär. God och nyttig och bra för magen med goda bakterier. Jag äter den med en gnutta strösocker eller sylt men fungerar säkert toppen med en nötig mysli.
 
Undrar om filmjölk är det som denna graviditet kommer lära mig att äta. Förra graviditeten var det ärtsoppa som jag helt plötsligt blev sugen på.
 
Idag är en dag med lite egentid. Jag tänker njuta av mina dagar med egentid. Charlie var lycklig över att få åka till dagis så jag har inte dåligt samvete. Jag vet att det kommer en tuff tid framöver med noll egentid. Nu sitter jag här framför nyhetsmorgon med en kopp kaffe och sen ska jag ta en varmt bad.
 
Trevlig tisdag!
 

Magen 2/3 avklarad

Framsteg på sjukdomsfronten. Jag känner mig piggare och friskare för var dag. Helt är det inte borta jag hostar fortfarande men den här influensan ger tydligen hosta i upp till 5 veckor. Inatt ska jag iallafall försöka sova i sängen istllet för sittandes i soffan.
 
Idag har det varit jag och Charlie hela dagen. Tufft att hålla honom underhållen när han varit hemma hela helgen. Han tjatade hela tiden om att åka till mormor, åka till Fredrik, åka till pappa ja till och med åka till dagis var roligare än att vara hemma med mig tydligen. Han tjatade även om att jag skulle åka och jobba och att pappa skulle vara hemma med Charlie. Vi har iallafall haft fotbad, lagt alla pussel, bakat chokladbollar, lyssnat på musik vid datorn, kollat tv, byggt lego och ja ni vet det vanliga =)
 
I morgon får Charlie åka till dagis några timmar. Själv ska jag passa på att gå promenader med hundarna och sova middag medans han är borta. Ons-fre jobbar jag sen. På fredag blir det me&I träff här hemma hos mig. Me&I är ett företag som säljer barn och damkläder på homepartyn. Jag skulle ha haft det egentligen i fredags men var då fortfarande för sjuk. Så jag hoppas alla vill och kan komma nu istället =)
 
Här är magen nyss tagen bild. Vecka 27 nu och 66% av graviditeten är nu avklarad.
 
 

Feb. 14, 2015

Här sitter jag med min tekopp som så många nätter tidigare, klockan är nu 03:40. Sover på soffan för att kunna sova sittandes. Ligger jag samlas för mycket slem i luftrör och lungor och jag hostar tills jag kräks. I natt har jag alltså suttit och sovit, obekvämt men jag har än då länge inte hostat utav det. Det var Charlie som väckte mig för en timme sedan när han var på väg från sin säng till vår säng och upptäcker att mamma inte är där. Danne vaknar ju inte heller när han kommer. Efter att hundarna som sovit med mig i soffan fått kissa så gick vi in till sängen och han somnade gott.
Jag passar på att äta en banan och dricka lite te innan jag intar min sköna sovställning igen. Jag har bihåleinflammation och luftrörskatarr men var tyvärr tvungen att sluta med penicillinet idag då min mage inte tål de. Blir det inte bättre under helgen får jag söka vård på nytt på måndag. Hatar att vara sjuk, har så mycket annat att fokusera på nu.


99 dagar kvar

Ja nu är det bara 99 dagar kvar till bf, dvs om barnet behagar titta fram då. Dom flesta är ju inte lika punktliga som Charlie var. Jag går snart in i graviditetsvecka 27/ 40. 
 
Hur mår jag idag då? Bättre redan faktiskt. Penicillin är magiskt. Inte för att jag är direkt något större fan av medicinen då den ju slår ut ens immunförsvar men mår man dåligt och har gjort den en längre tid så är det så värt det. Inatt kände jag verkligen att det var krig i kroppen. Penicillinet mot de onda. Tänkte mig som myrornas krig på teven ungefär som bara myllrade inom mig. De infekterade områdena kring luftvägar, bronkträdet som det kallas kändes mer svullet och annorlunda. Jag sov bättre inatt även om jag var vaken mellan 24-02.30 men annars sova jag rätt bra utan hosta i övrigt. Något som jag inte har gjort på två veckor.
 
Nu ska jag decificera bort lite baciller som kan tänkas finnas kvar här i hemmet. Sedan blir det en hundpromenad och därefter ska jag förbi banken en sväng och sen hämta upp Charlie på hemvägen. Charlie fick tag i min bankdosa häromdagen och använde den som telefon så den går ju inte att komma in på. Andra gången det händer men lätt att fixa bara man tar med den till banken.

Till vårdcentralen

Sådär nu har jag varit till vårdcentralen för femtielfte gången på en månad. När jag kom dit höll jag på att svimma för pulsen var så hög, låg på 127 men den sjönk sedan till 110. Blodtrycket hade också stigit sen förra barnmorskebesöket så jag måste in och kolla det igen nästa vecka så det inte stiger alldeles.Blev sedan undersökt av en läkare som inte riktigt verkade förstå hur dåligt jag mådde. Jag fick iallafall göra test för halsfluss och en snabbsänka. Ingen halsfluss men snabbsänkan  var hög och visade på en ordentlig infektion i kroppen vilket förvånade läkaren. Jag fick med mig penicillin hem som jag ska äta i 7 dagar. Nu ska jag nog se till att bli frisk snabbare. Hade jag inte varit gravid hade jag inte fått penicillinet heller utan då hade det fått läka ut av sig självt.

Newbie

Jag har kommit på en sak. Charlie är ju född i december och bebis kommer att födas i slutet på maj. Det betyder att bebis kommer att ha sommarkläder när Charlie hade vinterkläder och tvärtom, hela tiden. Vilket ju i sin tur kanske innebär att jag måste köpa en hel del nya kläder även då vi har mycket i varje storlek.Om det blir en flicka kommer jag nog köpa på mig lite nytt ändå, det finns ju så gulliga tjejkläder. Funderade på om man kanske måste köpa en tunn overall till bebisen när den är nyfödd. Det blir ju för varmt med en vinteroverall men det kan fortfarande vara kallt i maj och jun speciellt på kvällen. Det kanske blir denna från kappahls newbie, vilket för övrigt är en av mina absoluta favoritmärken.
Hur mår jag idag då? Ingen större förändring. Har haft väldigt hög vilopuls idag, den låg på 110-120 i ett par timmar men är nu nere på 80-90. Jag ska iallafall in en sväng till vårdcentralen i morgon så får dom lämna en dom. Troligtvis säger de bara att de är virus och att jag får vänta ut det men får ha koll på pulsen så den inte fortsätter stiga.
 

Inte frisk än =(

Jag mår exakt likadant nu som för en vecka sen =( När ska det här ta slut? Svårt att vara positiv just nu för det är jobbigt. Idag hade jag Charlie och hundarna själv hela dagen fram till efter läggdags för Charlie och det var tufft. Jag hade inte sovit många minuter natten som var pga hostan. Släpa ut vagnen på promenader var jobbigast och jag fick stanna och kräkas flera gånger. Det berodde dock på hostan och inte på att magen krånglar. 
 
Helgen som var var ju min och Danne barnfria helg då mamma hade Charlie och hundarna. Blev väl inte riktigt som tänkt då jag var sjuk och Danne var supertrött. Men en sväng till IKEA med tusentals andra, sen mat och bio på heron blev det sen hem och sova. 
 
Vi orkade också med att plocka fram nya vagnen och testa igenom den i helgen. Charlie gillar den mycket. Här ser ni den som enkelvagn med en varukorg på sidan. Resten av grejerna får ligga i källaren tills bebis kommer.
 
 
Och här kommer en bild på min prins och min prinsessa. Hon har blivit så stor redan, knappt en valp längre utan mer en unghund. Fast valptänderna är minsann kvar.
 
 

I morgon orkar jag nog

Är fortfarande ordentligt förkyld. Sover som en kratta eller värre. Jag jobbade idag. Jag red för första gången sen i december. Bara en barbackatur i skritt på ca 25 min då hästen fick pulsa runt i djupsnö. Efter det har jag haft ondare en vanligt =( Så ridning funkar inte längre för mig med andra ord, det var synd. Ytterligare en grej i arbetet jag inte klarar av.Efter jobbet åkte jag och träffade sjukgymnasten. Det gav inte så mycket. Vi kom fram till att stödbältet jag redan har är det bästa för mig och övningarna jag redan tränar är bra och tillräckliga för mig. Men vi bokade iallafall in två träffar till då jag ska få akupunktur och en tensmaskin att ta med hem. Hon var dock lite skeptiskt till att jag kommer att få mindre ont i framtiden utan att det bara kommer bli värre. Hon trodde även att jag skulle ha problem långt efter förlossningen. Hon tyckte att jag skulle vara sjuksriven 100%. Jobba kan du göra hela livet sa hon, men just nu måste du ta hand om dig själv. Hon är inte den första som säger det till mig och självklart är det rätt. Blir det värre eller för jobbigt så kommer jag göra det också.
Efter sjukgymnasten så var det tänkt tt jag skulle hämta Charlie på dagis men jag var så trött. Åkte hem och sov istället så Danne fick ta Charlie på väg från jobbet. Sov sedan i typ två och en halv timme. 
 
Jag har inte ens orkat ta in vagnen vi köpte från bilen, men i morgon kanske =)

Ladda upp järndepån

Idag mår jag faktiskt inte alls så bra som jag hoppats, men ändå bättre. Seg förkylning det här. I morgon blir det iallafall jobb i några timmar. Middagen med tjejerna ikväll blev framflyttad en vecka. Hade förväntat mig en lugn dag då Charlie var på dagis i 5 timmar men den blev mest bara stressig. På väg till dagis somnade Charlie i bilen medans jag skrapade rutorna, vi har mindre än 5 min till dagis. Han var då jätteledsen när jag väckte honom så jag var inte hemma igen förrän strax efter 9, han började halv. Strax efter 10 skulle jag åka till barnmorskan och skulle hinna duscha och göra mig iordning däremellan. När jag kom fram visade det sig att det blvit fel på tiden 30 min så jag fick vänta. Kom sedan hem strax efter 12 och var tvungen att åka en dryg timme senare för att hämta Charöie 13.30 så ingen direkt vila hanns det med idag.
 
Hos barnmorskan gick det iallafall bra. Fick höra hjärtljud och så. Lite för låga näringssifror hade jag idag igen. Fick även veta att jag haft lågt järnvärde ända från början så hon tyckte jag kunde börja med järntillskott. Varför har hon inte berättat det tidigare kan man undra? Anna som också är gravid hade snäppet högre nivå än mig i sin järndepå vid början av hennes graviditet och hon rekommenderades att ta tillskott redan från vecka 20. Att det är så olika. Järntest tas igen vid nästa besök, det gjordes inte idag. Men hon sa att hade vi gjort ett test idag hade jag nog haft jättelåga värden eftersom jag varit sjuk så mycket på sistone. Jag har nu beställt hem blutsaft tabletter. Annars var allt bra =) Tänkte ta och leta fram journalerna från förra graviditeten och jmföra, för skojs skull =)

MVC i morgon

Idag mår jag faktiskt lite bättre. Hostade som en galning när jag skulle sova igår trots cocilana. Det som tillslut funkade var en värmekudde på hals och bröstkorg plus halvt sittandes. Jaja det går åt rätt håll nu iaf. Kan nog jobba som planerat på onsdag. I morgon får Charlie gå på dagis i några timmar. Jag ska till mvc igen äntligen. Har inte haft något inbokad besök där sedan jag var i vecka 11-12 och nu är jag i vecka 25. Dock var jag inne och lämnade ett urinprov i december och så hade vi ju även ultraljudet i slutet på december. Det ska iallafall bli kul att komma dit, det är som en check point i graviditeten man kan prcka av. Nu kommer besöken bestå av att mäta magen, lyssna på hjärtljud och i morgon blir det nog åtminstone stick i fingret men skulle kunna tänka mig att de vill ha mer blod. Då jag är rh negativ tas det ett par extra blodprover under graviditeten för att kolla att jag inte tillverkar antikroppar mot bebisen. Kommer inte ihåg när dessa ska tas. De kollar järnvärdet i morgon också det ska bli skönt att veta. Jag behövde aldrig ta järntillskott när jag väntade charlie men vi får väl se. Avskyr blutsaft och är alergisk mot de vanligaste järntabletterna så håller tummarna för att jag slipper.
 
Om jag är tillräckligt frisk i morgon kväll så blir det middag med kära vänner på kvällen <3
 
Onsdag-fredag vankas det sedan jobb, ja halvdagar då eftersom det är så jag jobbar nuförtiden =) Ska till sjukgymnasten på torsdagen. 
 
Helgen sen är barnfri då Charlie får bo hos mamma och jag och Danne ska hitta på något kul. Dock har vi inte kommit så långt i planerna ännu utan det enda vi planerat in är att åka förbi IKEA och köpa en madrass till Charlies säng samt hämta ut ett par gratis gravidpaket. Inte så festligt kanske =P Tips mottages gärna. 
 
Nu ska jag kolla på att avsnitt av en serie jag nyligen börjat titta på, The walking dead.

Sjuk igen

Usch ja, den här veckan har vi varit sjuka igen. Det började redan i måndags då Charlie blev sjuk. Lite feber, hosta och snuva. Han har aldrig varit jättesjuk men det har hållt i sig hela veckan. I torsdags började jag få ont i halsen men jobbade ändå den dagen. På fredagen mådde jag sämre men vi hade ju planerat in att åka till småland och mormor och morfar över helgen så vi åkte ändå. På vägen ner stannade vi i vimmerby och köpte oss en sysknvagn =) den önskade bugaboo donkeyn. 
 
Helgen vart inte riktigt som tänkt. Jag var sjuk och hade egentligen ingen ork till något. Försökte vara social men misslyckades nog en aning. Charlie hade kul ialafall och busade för fullt med sina gammel morföräldrar.
 
Nu är vi hemma och jag ska bädda ner mig och försöka bli frisk. Orkar inte vara sjuk mer nu =(

RSS 2.0