Flyttar

Ja nu blir det inte mycket inlägg på denna blogg. är ju mitt uppe i flytten och den lilla tid jag har kvar är jag så trött att jag inte orkar tänka på att skriva ett blogginlägg. Igår var dagen då vi fick vårtat nya hus. Charlie fick vara kvar på dagis medans vi var till banken. Vi hade fyllt båda bilarna och åkte sedan direkt till huset och lastade in. Sen åkte vi hem och lastade om och inför vända nummer två hämtade vi upp Charlie. Nu bor vi alltså på två ställen och det blir rörigt. Fortfarande mycket som ska packas och städningen är inte påbörjad samtidigt som man vill sätta tänderna i nya huset och dess trädgård. själva flytten blir av på lördag då vi hyr släp och får lite flytthjälp. två nätter kvar i gamla huset alltså. Kommer ändå att saknas, många fina minnen men det ska blir skönt att få det lite större.
 
Nä nu är rasten slut. Är på jobbet idag och i morgon.

Fotbollskillen

Jodå visst är han pappas lilla fotbollskille. Han sparkar boll varje dag och är riktigt duktig på det. Det kommer lixon naturligt för honom. Han springer och sparkar bollen flera gånger i farten och fastnar bollen någonstans så tar han oftast fram den med foten. Nästan så han är bättre än mig, men det är ju inte så svårt. Charlie har en skiva med barnmusik med en låt som beskriver min fotbollstalang. Den går såhär: "När andra spelar fotboll så springer dom på planen och sparkar på bollen för så ska det va. Men jag, jag springer på bollen och sparkar på planen för jag är inte riktigt som andra jag." Klockren beskrivning på mig. I vårt nya hus har vi plan gräsmatta där det faktiskt går att spela fotboll. De som bodde där tidigare hade även ett mål uppställt. Vi hoppas att de lämnat kvar det =)
 
 

Ringtå

Hektiskt helg vill jag lova. Att man skulle vara utvilad efter helgen är ju struntprat, har väl aldrig hänt. Men inte har vi packat och sånt som vi borde nu när det bara är tre dagar kvar tills vi får nyckeln tll nya huset. Danne åkte till Trosa igår och hjälpte sin pappa att slipa bort färgen från båten. Jag och Charlie åkte till Fredrik istället. Efter lunch åkte vi till Järna och mammas jobb, de hade nån marknad eller byfest eller vad de kallade den. Vi hittade inte något att köpa förutom smarrig rabarberpaj. Det var så varmt ute så på hemvägen bestämde vi oss för att stanna till vid Brandalsund för lite plask. Charlie tyckte det var super spännande och kul. Han ville aldrig gå upp ur vattnet trots att det var rätt kallt. Han fick behålla blöja och t-shirt på och tillslut var de så blöta att han var tvungen att gå upp och få lite torrt på sig.
 
Sen var det dags för Charlie att åka hem med sin pappa. Jag och Fredrik tog på oss joggingkläderna och sprang ned till minigolfbanan för en match. Resultatet var vinst för min del som väntat men vem räknar. =P
Vi avslutade kvällen med pizza och öl. Sen sov jag kvar i S-tälje för jag skulle upp och jobba några timmar i morse. 
Efter jobbet idag så kte jag till Trosa där Danne fortsatt med båtjobbet. Charlies faster tog hand om honom under tiden. De bor på stranden så han hade varit nere och plaskat idag med. Han hade också hoppat studsmatta och det var även de väldigt kul. Jag kom dit, la Charlie att sova middag och fixade sen käk till alla arbetande. Efter lunch hände det. Charlie gick på altanen och plötsligt börjar han gråta och lyfter upp foten. Jag lyfter upp honom i famnen och tittar på foten och det är blod. Han hade ett skärsår på halva ringtån och blodet droppar. Jag lovar det såg ut som halva tån var uppfläkt. Det kommer ju alltid så mycket från fingrar och tår. Inte är han stilla heller så man kan titta, rengöra och plåtsra om. Vi bestämde oss för att åka in med honom ifall det behövdes nåt stygn och få det ordentligt omlagt. Vi fick komma in ganska snabbt och träffa läkare och det behövdes som väl var inte sys. Han fick några stripes plåster som ska sitta på i några dygn och nu på kvällen märks det inte på honom att han gjort illa sig. Han sover nu och jag har precis varit iväg och röstat. 
 

Mina fina

Puss puss
You've got a friend in me
You got troubles and I got 'em too
There isn't anything I wouldn't do for you
We stick together, we can see it through
'Cause you've got a friend in me
You've got a friend in me

Some other folks might be a little bit smarter than I am
Bigger and stronger too
Maybe
But none of them
Will ever love you the way I do
It's me and you boy

And as the years go by
Our friendship will never die
You're gonna see it's our destiny
You've got a friend in me
 
 

Natti natti!

Hälsar Charlie och jag med efter en lång varm dag med fullt ös.
 
 
 
 
 
 
 
 

En Myra, en boll och två små barn

Bilder från onsdagen då Anna var här med sina charmtroll.
 
 
 
 
Idag har vi varit hos mamma på morgonen och fikat och umgåsat =) Sen var jag, Charlie och Fredrik till Torekällberget. Charlie lekte på lillgården första gången och tyckte det var jättekul. Han klappade får och lamm i hagen men roligast var ändå lek ladugården med trädjur och att gå ut och in därifrån på rampen. På kvällen sen när vi kom hem kom moster Jenny med familj förbi och hjälpe oss att installera Charlies nya bilstol - så nu kan vi köra honom i båda bilarna. Nu väntas en jobbhelg som väntas bli jobbig.
 

Det ska va gött att leva <3

 
 
 

Sally

När jag ändå håller på och bloggar kan jag ju slänga ihop ett inlägg till. Tänkte på hur jag nu ska göra medSally nör det inte blev några valpar. Såklart är jsg väldigt besviken över det, men vad hjälper det? Jag har en gratis omparning med hanhunden och det tänker jag utnyttja. Hon borde löpa igen i aug-sep. Parningen kostade6000 kr och det är ju rätt mycket pengar så klart att jag ska ge det ett försök till. Fram till dess gäller det att få Sally i bra form, nu är hon tjock och har halvbra kondis. Hon väger på tok för mycket, 3,7 kg och hon borde väga3,2, så ett halvt kilo ska bort. Tidigare, innan parningen hade jag som mål att hon skulle få en tre kilometers promenad varje dag men tror inte att det räcker faktiskt. Måste också se till att inte Charlie matar henne med diverse inyttigheter. PInnan parning måste hon veterinär besiktigas eftersom hon nu ör över sju år. Jag återkommer om hur det går för oss :-) 

Dagar som kommer och dagar som går

Får klagomål om att det inte bloggas tillräckligt här, förstår inte alls vad ni menar :-)  Jag är ju som sagt ledig den här veckan för att invänta valpar. Kan nu konstatera att der inte blir några. Jag har ändå inte velst åka hemifrån utifall det skulle bli valpar så vi har bara varit hemma. Som tur är har vi så underbara vänner som kommer hit och underhåller oss. Igår kom Malin över med en påse fika :-)  och idag kom Anna, Ester och deras lilla flatvalp Myran. Vilka röjare de var, mer vilda än tama både barnet och valpen. Anna hade fullt upp, ena sekunden travade barnet runt i soffan och gjorde en vurpa ner i golvet nästa sekund har hon fått upp ytterdörren och ör halvvägs ute samtidigt som lilla fröken hund försöker busa upp en ilsken Sally och med munnen full av prylar som helst inte ska tuggas sönder. Tur de är söta :-)  
 
I morgon åkrr jag faktiskt till jobbet några timmar. Har så mycket att göra med mina djurläger i sommar. Sen på kvällen åker vi till nya huset och kollar mått mm. På fredagen har vi en förmiddags dejt hos mamma innan de åker ner till smålandet.
 
Vår dator har varit på utflykt till Dannes bror men den kommer hem ikväll så då kan jag börja ladda in lite nya bilder, har en hel del.

Inväntar valpar?

På tisdag är det beräknat att Sally ska få sina valpar. Dessvärre tror jag inte att det blir några. Jag har inte gett upp hoppet helt men det är mer som pekar åt att hon inte är dräktig mot att hon är. Hon är inte tjock, jag hör inga hjärtelag eller känner fosterrörelser, hon har inte fyllt juver eller tappat päls på magen, hon har inte behövt gå ut och kissa på natten. Det som skulle kunna tyda på dräktighet är hennes beteende då hon bäddar och gnäller och tvättar sig mycket men det skulle ju lika gärna kunna vara en skendräntighet. Hon borde även ha gått upp i vikt utav fodret hon får nu som är väldigt hög proteinrikt och att hon fått mindre motion sista veckorna. Jag hoppas verkligen att det är en liten valp därinne även om jag kanske har ställt in mig på att det nig tyvärr inte är fallet. Inte mycket att göra åt iallafall. Jag är ledig hela veckan fram till helgen men lämnar inte Sally själv hemma så länge så det blir nog en rätt långtråkig vecka, någon som vill hälsa på? Tänkte även passa på att fortsätta med packningen och börja tvätta fönster mm :)


Pack

Slänger in ett litet inlägg innan läggdags. Vid det här laget brukar jag redan snarka gott =P Vet inte hur det kommer sig att jag ännu är pigg. Var ute och klippte gräset på kvällen så rutinerna flyttades väl fram antar jag. Idag har jag packat. Kommer vara helt tomt i huset snart som jag håller på. Allt som inte behöver användas packar jag. Vill ha så mycket som möjligt klart innan flyttning för vi har ju bara en knapp vecka på oss och då jobbar vi samtidigt och förhoppningsvis har vi även små valpar. Det är bara lite mer än en vecka kvar till valpning nu. Jag har inte känt några fosterrörelser eller hört hjärtslag men hon känns dräktig och beter sig verkligen som det. Skumt men det är väl bara att hålla tummar och tassar.
 
Ja det var väl en kort sammanfattning av vad mitt liv består av just nu, förberedelser inför flytt och valpar =)

Ullstina <3

Oftast är det underbart att jobba som djurskötare men ibland är det riktigt tungt och jobbigt. Då menar jag inte fysiskt tungt och jobbigt för det är det alltid utan jag menar psykiskt. I söndags var en sådan dag. Vår ena tacka blev plötsligt sjuk och kunde knappt stå upp trots att hon var pigg och åt på morgonen. Jag märkte det på att hennes två lamm var väldigt hungriga och inte fick någon respons från mamman. Det var en av våra äldsta tackor, Ullstina 8 år. Jag ringde då såklart veterinären för jag vet att det kan gå fort med sådana sjukdomar att djuren snabbt blir sämre. Hon fick också komma in i stallet och jag stoppade i henne vitaminer och energibalans och vatten. Veterinären kunde inte komma än på många timmar sa han =( Typiskt, helg och jour. På eftermiddagen kom han iallafall och gav henne b-vitamin injektioner då han trodde att det var det som var problemet. Vid det här laget kunde inte tackan längre stå upp utan var i princip borta. En kvart efter att han åkt så dog hon. Han trodde själv att hon hade kunnat räddas om han hade kommit dit tidigare. Men det hade gått för långt. Sjukdomen sätter sig på hjärnbalken. Hon kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta min fina Ullstina. Nu har vi två små lamm att ta hand om och nappmata som också de saknar sin mamma.
 
 
 
 
Det finns ju såklart bra dagar också. Igår var en sådan. Började dagen med en ridlektion, sen fick jag löneförhöjning och avslutade med att 3 nya små lamm föddes och därmed de sista lammen för i år.
 

RSS 2.0