Dalablå

Sista babysimmet idag. Fortsättningskurs finns i höst men inga platser lediga förrän i oktober. Vi får plaska lite i pool och i strandkanten i sommar. Idag har jag också hunnit med en långpromenad. Gick i strax över en timme men kom inte mer än 5 km. Det är väl så med hund och vagn. Efter babysimmet blev det storhandling av mat och diverse annat nödvändigt. Bland annat en färgburk med dalablå färg. Vi har fått en sandlåda och en gungställning av grannarna och nu är sandlådan målad. Var tidigare träfärgad och lite sliten så nu fick den nytt liv. Får se om vi hinner använda den innan vi flyttar, men den går väl kanske bra att ta med annars. 
 
Dalablå

A big thing or a small The winner takes it all

Jag försöker iallafall att koma igång med springningen. Kanske lyckas komma ut 1-2 gånger i veckan. Men det är ju bättre än inget. Idag var jag ute 4 km inklusive lite gång i början och slutet. Kilometer nummer 2 klarade jag av på 4 min. Tänk om jag kunde hålla den hastigheten i en mil då skulle jag klara det på 40 min =D Det ni!
 
 
 

Fot

Jag hoppas att han när han växer upp har båda fötterna på jorden men än så länge går det bra att ha båda fötterna i luften, eller i munnen om han känner för det. =D
 
 
 
 
Det är hans nya grej att ligga sådär och leka. Eller när han ska sova för den delen också. Det har gått dåligt vid kvällsnattningen på sista tiden. Det verkar inte spela någon som helst roll hur han sovit under dagen och vilken tid på em han vaknar om det är 5, halv 6 eller 6. Han somna typ halv 8 och är då dödstrött så det inte går att hålla han vaken längre och vaknar sedan kl 8 och är pigg igen. Då tar det en och en halv timme att få han att somna igen. Tröttsamt. Hoppas den perioden snart är slut. 

Boendeplanen

Vi bestämde oss för att huset i Åkers inte var intressant. Fick inte rätta känslan när vi var där. Jag gillar  inte att hålla på att flytta runt. I nästa hus ska vi bo länge så det måste bli rätt. För ett par år sedan skulle jag aldrig få för mig att bo i radhus men nu är det de som känns mest intressant. Centralt och med mycket andra barn i området. Vi önskar goda förvaringsmöjligheter. Relativt hög standard då vi inte har varken lust eller kunskap att renovera, badkar är ett måste och sen enbit tomt att rasta hunden på. Lägenhet är inte intressant. Nästa helg ska vi åka på tre visningar av radhus i Vagnhärad. Samma område så husen är likadana. Egentligen kan jag tänka mig att bo kvar i Mariefred, men det är inget måste.

Helgen

Babysim i fredags. Då följde Charlies farmor och farfar med.
 
Besök hos mamma igår och vi gick till mitt jobb. Var tvungen att sitta vid datorn i 5 min. Vi passade då även på att titta på djuren och fika i solen.
 
Kort joggintur på kvällen. Kändes bra. När jag sprang förra gången med brorsan så blev jag alldeles yr och såg svart men hade nog bara ätit dåligt den dagen. 
 
Idag, morsdag. Min första som mamma. Nej jag har inte blivit firad. Vi firade istället Dannes mamma. Jag grävde upp lite syrenplantor åt henne och plockade lite blommor i trädgården som hon gillar.
 
Sen åkte vi vidare på 70 års kalas. Mycket trevlig tillställning med lite plockmat och partytält i trädgården. Lite otur med vädret, vi verkade komma med regnet. 
 
Vi styrde sedan vidare mot Åkers styckebruk på en husvisning. Vi ska kolla igen i morgon och har väl inte bestämt oss ännu vad vi tycker om det. Fanns både mycket positivt och en del negativt. Nästa hus vi köper har vi ju tänkt bo i många år så det måste ju bli rätt. Planen var väl egentligen att flytta nästa vår men vi har redan lånelöfte.
 
 

Slottsdate

Jag och Charlie var idag iväg till Taxinge slott och träffade Malin. Gick en promenad i slottsträdgården och fikade i slottscafeét. Mycket trevlig stund även om fikat var under all kritik. Ost och skinkmackan för 65 kr var väl okej men knappast prisvärd. Malins kycklingmacka innehöll ett antal hårstrån och höll väl inte riktigt måttet för att kosta 85. Våra bakverk efteråt var heller inga goda. Kanske hade vi bara otur men har ingen lust att fika där igen. De som är berömda för sin stora kakbuffè.
 
När jag kom hem bakade jag bullar och de blev betydligt godare =)
 

Fotbollskille

Jo men han blir nog en liten fotbollskille. Iallafall om hans pappa får bestämma. Klart han får spela fotboll om han vill och det vore ju konstigt om han inte skulle vilja det när hans far är som han är. Redan i magen så fick han till bra sparkar vill jag lova. Kallade honom Charlie the ribkicker =) Och han gillar redan bollar. Plaskar runt som en galning på babysimmet i jakt på badbollarna. Danne har slutat träna damfotbollslaget nu. Gjorde sin sista match i söndags. Ska bli så skönt att ha honom hemma lite mera. Om Charlie börjar spela fotboll blir det nog så att han engagerar sig i det laget, vilket är helt okej =D
 
Första landslagsdräkten

Majs smakar...

...najs eller bajs? Låter bilderna tala för sig själva.
 
 
 
 
Haha
 
Vi har alltså börjat med lite burkmat och denna var majspure. Trots de sura minerna så ville han bara ha mer och mer. Vi har också testat en burk med ris och fruktpure och den gillade han jätte mycket. Han äter allt, verkligen en matglad liten gosse. Burkarna sparas sen och så tänkte vi göra egen barnmat att frysa in i burkarna. Jag ammar helt ännu, det han äter av annat är kanske max en matsked.

Lapat sol

Det blev ju soligt idag så jag tillbringade mesta delen av dagen utomhus. Klippte gräset, gödslade, rensade ogräs och solade. Charlie har sovit nästan hela dagen. Sov från ca 9.30-12 vaken till 14 och sov sen till 16 och mellan 19-20. Sen skrek han en timme för han var övertrött eller nåt men nu sover han äntligen ordentligt. Det låter så dumt men det är en bra dag när Charlie sover ordentliga stunder på dagen. Låter ju som om jag tycker det är skönt att slippa honom och ja litegrann är väl det sant. Jag behöver lite tid bara för mig själv och hus och trädgård sköter sig inte självt. Sen blir Charlie också på mycket bättre humör när han sovit ordentligt. Så både han och jag blir gladare.  Men sover han för länge så börjar jag ju sakna honom lite =)
 

Lugn dag

Idag ska vi bara ta det lugnt här hemma. Kanske diska lite och gå på en promenad men annars ska vi bara mysa och busa.
 
Helgen var också lugn. Kollade eorovision hos Anna. Fredrik var här och hälsade på och sov över till igår. Förberedde i landet och inhandlade sättpotatis och morot, ärt och dill fröer. Nu ska det bara ned i landet också.
 
Danne ska vara föräldraledig tillsammans med mig i en månad från och med på torsdag. Jippi. Då kanske jag hinner med lite mer som till exempel gå till frisören, tandläkaren, gå på massage och komma igång med träningen bättre.

Mobiluppladdning

Förde över de senaste bilderna från mobilen till datorn. Tyvärr har jag en skitdålig kamera på mobilen men här kommer lite bilder iallafall.
 
Sitter i bumbistolen i lekgymmet =)
 
Värsta coolingen han är med nya hatten
 
Också ett sätt att sova på, gulligt är det iallafall <3
 
Charlie har en knasig pappa som sätter scarfen på huvudet.

Potträning

Gissa vad?! Min duktiga lilla unge har både kissat och bajsat på pottan idag =) Första försöket och det gick ju bra.
 
Förutom potträning har jag rensat ogräs och promenerat i solskenet idag. I morgon är det babysim igen och då ska också Danne följa med. 

I sommarens soliga dagar


Sprutor

Igår sprutor idag feber =( började redan direkt efter sprutan med att han var hängig hela eftermiddagen. Febern kom till kvällen och håller i sig än. Börjar dock lägga sig lite tror jag. Han sover så sött nu i stora sängen <3 Nu är det långt kvar till nästa gång iallafall. Är så stolt över både mig själv som höll Charlie så lugnt och tryggt medans han fick sprutorna och över Charlie som var så duktig. Såklart skrek han men lugnade sig hyffsat fort igen. Nu väger han 7070 g och är 64,5 cm lång. Mamma var här hela dagen igår och passade/ pussade Charlie medans jag städade.
 
Idag bär det av till Vagnhärad för fika med familjen. Efter det ska jag och brorsan ut och springa. Det gjorde vi även när vi var nere i småland. Tog ett varv på drygt 3 km så det är långt kvar till milen. Brorsan har kommit längre än mig med springningen så han sprang runt mig medans jag vilade mig och gick =P
 
Nu har Charlie smakat ärtor -mums och fisk - nja sådär =/ Funderar på att blanda pyttelite välling att ge honom. Planen är att ge smakportioner tills han är 6 månader och därefter öka och vid 7 månader har jag minst bytt ut en portion. 
 
Ha en olig dag!
 

5 månader

Idag blir Charlie 5 månader. Det står att de nu börjar gilla att kramas och pussas och det stämmer bra. Också att de skrattar åt grimaser och det gör han också. Jag har börjat med lite smakportioner. Han har fått smaka äggvita, spagetti, vitt bröd och banan vet ni ju redan. Pyttelite varje gång bara på fingret. Ägg och bröd var ingen höjdare då blev det massa grimaser. Fick också sitta i barnstol för första gången. Det gick jättebra fast han tröttnade ganska snabbt. Har bild på Dannes telefon så jag lägger upp vid annat tillfälle.
 
I morgon blir det bvc igen och denna gång vaccination. Mamma följer med och ska sen vara lite barnvakt här hemma medans jag ska försöka få en massa saker gjorda. Men idag hann jag minsann med att klippa gräset =)

Glasbruksutställning

Utställningen i helgen gick bra. Vi kammade inte hem storvinsten men kom hem med en BIM rosett iallafall. Även om vi också denna gången var värda att vinna =P Blev utslagna av en tvåårig tik, men jag tror ägaren fjäskade till sig vinsten.
 
Är man såhär fin ska man vinna.
 
 
Nästa utställning blir i augusti. Då kör vi två samma helg. Eskilstuna och Nyköping och då är det på riktigt med officiella utställningar där resultatet räknas och registreras. Då är det också betydligt större konkurrens men också en riktigt domare som kan rasen ordentligt.

Vi har det bra, vi här bak i bilen

Nu sitter vi i bilen på väg landets sydligare breddgrader. Har bara kommit till Södertälje ännu så ca 40 mil kvar.


Hej röd dag!

Jag måste klaga lite mer på min hund. Hon är världens sämsta springsällskap. Var ute och sprang tidigare idag och fick släpa med hene i kopplet. Varje grässtrå skulle det luktas på. I skogen fick hon springa lös men efter ett tag när jag vände mig om för att se vart hon var så had hon satt sig och vägrat gå längre långt där bakom. Detta skedde vid fler tillfällen så jag fick tvinga henne framåt. Det är inte det att hon inte orkar för jaga kottar kan hon göra hur länge som helst. Hon hade bara inte lust. Blev ju lagon sinkad av henne. 2,8 km totalt. 2,5 km på 30 min. I det tempot skulle 1 mil ta 2 timmar (vilket jag iofs skulle tycka var helt godkänt för mig) Sen blev det lite träning här hemma för mig. Behöver stärka mina knän. När jag bär Charlie har jag jättesvårt att huka mig ner, det är sjukt jobbigt för knäna. Så nu får jag börja med lite knäkontroll. Danne tränar det med sina fotbollstjejer så nu får han coacha mig med =)
 
I morgon bitti åker vi till småland så då kanske det inte blir nå inlägg. Isåfall får ni ha en fin helg!

Det var en gång en apa

Charlie fick just smaka banan och jag tror han gillade det. Han gjorde inte en min varken positiv eller negativ men han ville gärna ha mera. Nu är det dags för sista träffen med föräldragruppen.
 

Squats, Ass to the grass

Sqats challenge. Vet inte riktigt hur många man gör om dagen men jag ska ta reda på det och anta utmaningen.
 
Heja mig =)

Bedårande

Charlies små pjucks =) Söta va?
Han kommer vara värsta coolingen i sommar, hoppas bara att han har vuxit i dem då, de var för stora nu.
Till det har han även coola skjortor, piketröjor, shorts, chinos och hatt =)

Sally, din elefant

Hur kan 3,2 kg hund föra sånt oväsen. Det slår aldrig fel. När jag väl lyckas få den grininga övertrötta lilla Charlie att stänga ögonen och när han precis ska bege sig till drömlandet ja då ställer Sally till med oljud av någe slag. Skäller på grannar, gnäller, hoppar upp och ned i soffor och sängar eller krafsar och bäddar och Charlie slår upp sina blåa och så får vi börja om igen. MORR!

Önskelistan

Såklart vill Charlie ha en pool i sommar, han älskar ju att bada.
199 :- på lekmer.se
 
BabyDan Danstolen
En barnstol är ju ett måste. Synd att de är så dyra. Denna kostar just nu 995:- på jollyroom.se ordinarie pris 1495:-
 
Beemoo Hoppgunga Lila
Hoppgunga 349:- jollyroom.se Tror Charlie skulle älska den =)

Prinsen på utställning

Det blev scones. Smaksatta med kanel och socker. De blev goda. Alltid gott med nybakat. Fick bli vår middag.
 
Charlie har varit svårsövd hela veckan nu. I hela sitt korta liv har Charlie somnat i min famn och sen blivit nerlagd att sova i sin säng. Men nu bara gnäller han i min famn och kan inte komma till ro. Lägger jag ner honom i sin säng blir han överlycklig och börjar leka och jollra och sedan tröttnar han och vill komma upp. Han är trött. Väl i famnen så var ju inte det heller bra så då börjas det gråta. Tillbaka till sängen och där lyckas vi somna tillsist. Suck hoppas vi hittar en bra rutin som funkar.
Inte lätt att sova om man blir anfallen av en sån där giftorm. Tror Charlie vann brottningsmatchen de hade.
 
Båda dessa bilder var liggande men bloggen la dem stående??? Jag blir tokig på dessa tvärtombilder.
 
Nästa helg så åker vi ner till mormor och morfar igen för att ställa ut lille Caspian. Det ska bli kul. Hoppas det går minst lika bra som sist. Denna gången är det bara totalt 3 papillon anmälda. Det är både kul och tråkigt. Lätt att vinna sin klass men man slår ju inte ut någon.
 
Nu lite träning sen dusch och sova.

Klara, färdiga?

Igår tog jag min första joggingtur på över ett år. Det var iingen runda att skryta över men jag är ändå nöjd. Sprang 4 x 2 min med 1 minuts powerwalk däremellan. En bra början iallafall. Får se hur mycket jag kommer hinna med att springa om jag lyckas bygga upp konditionen till i augusti för milen eller inte. Jag är inte den som kan springa en mil utan att träna (som vissa andra). Är lite sugen på att ut och springa en sväng nu med men funderar även på att baka lite scones eller liknande.

Skogspromenad

Blev en promenad i skogen. Synd att vägen är så himla mysig att rida på för den var alldeles för knölig att gå med barnvagn på efter alla hästar. Härligt med fågelkvitter och Sally var nöjd att få springa lite okopplad och slippa akta sig förvagnen hela tiden.
 
 

Lördag morgon

Vaknade vid fem (blev väckt av Charlie) matade honom och gick upp och duschade. Jag var ändå så pigg då så det var skönt med en långdusch och lite egentid när de andra sussade sött. Sen vaknade Charlie igen och vi gick upp och lyssnade på Pettsson och pannkakstårtan och käkade frukost, kollade tv en stund och sen gick vi och la oss igen =) Mysmorgon. Nu har jag druckit min andra kopp kaffe och är redo för dagens äventyr, vad det nu blir. Förslag? Danne åkte nyss iväg på fotbollsmatch så han är inte hemma förrän vid femsnåret.
Ha en trevlig lördag iallafall! Verkar ju bli hyffsta väder så en långpromenad står väl på schemat.

75 plagg i storlek 74

Vann ju auktionen på tradera och hoppas att kläderna hinner komma i morgon =)
 
~ KANONPAKET 75 plagg~ UV dräkt Vår sommar 74 MISSA EJ!!!!

1 maj

Minihelg. Valborgsafton spenderades hos mamma med lite middag. Igår blev det avkalkning av kaffebryggaren, rengöring av ugnen och rensning av badrumsartiklar bland annat. Sen var vi såklart ute och njöt lite av solen också.
 
Mina tomatplantor börjar ta sig. Blev inte lika många i år och bara tomater.Dags att planera för trädgårdslandet.
 
Popcornmys till kvällen framför serien game of thrones.
 
Charlie sitter i soffan. Balansen blir bättre och bättre. Såklart kan jag inte lägga upp bilden ståendes =(

RSS 2.0