Kursdag

Idag var jag och Anna på Strömsholm för en körkurs. Kursen handlade främst om hur man kan använda hästen i kommunen. Hästar kan användas till gräsklippning, sophämtning, sly och timmerkörning, guidade turer, evenemang som bröllop, gruskrattning mm. Kursen behandlade även skogsindustrin och hur man kan använda hästen där för att komplettera maskinerna och göra mindre påverkan på skogen. Första halvan av dagen satt vi inne på föreläsning och på eftermiddagen var vi ute i skogen och fick se både gräsklippning och flera lösningar på hur man kan transportera timmer och dra sly och stockar. Dagen var väldigt trevlig och givande. Förhoppningsvis kan jag använda mig av mina nya kunskaper på jobbet men för detta krävs lite redskap. Det är ju så att gräsmattan måste klippas och hästen måste tränas så varför inte slå två flugor i en smäll, dessutom blir det en trevlig upplevelse för besökarna.
 
Här kommer lite bilder från dagen, tyvärr tagna med mobilkameran.
 
Första bilden visar en gräsklippare med tre stycken "handjagare" dragen av två gotlandsruss. Just den här modellen var importerad från USA och kostade väl runt 25000 men vi såg bild på en annan variant med bara en handjagare och som man själv gick bakom.
 
Här förflyttas det timmer i skogen. Kanske inte så aktuellt för Torekällberget.
 
Det här var en smart lösning som man kunde dra slyhögar med. Man drog runt en kätting runt slyhögen och fäste i den röda som sitter fastspänd bakom hästen. Enkel och effektiv lösning som vi skulle ha användning för på Torekällberget då vi hanterar en hel del sly som djuren äter på.
 
Ännu ett timmerlass.
 
Avslutningsvis var det fika runt lägerelden.
Toppendag helt enkelt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0