Barnmorskebesök och föräldragrupp

Var hos barnmorskan idag igen. Inget blod denna gång heller men det lovade hon till nästa gång. Blodtrycket var bra och även bebis hjärtslag. Däremot hade inte min mage vuxit något sen förra gången. Jag har följt kurvan mitt i under hela tiden men nu börjar den planas ut så på måndag ska jag in och göra ett tillväxt ultraljud för att se hur mycket lillen väger. Inget att oroa sig för i dagsläget tycker barnmorskan men självklart blir man lite nojjig. Inte mycket för mig att göra åt iallafall, bara vänta på att det blir måndag.
 
Efter det var det dags för första träffen med föräldragruppen, vår barnmorska som håller i dem. Fick bland annat se en film om förlossning och inte sådana filmer man får se på tv hela tiden utan den här var mer verklig. Man fick se ctg maskinen, hur hon använde lustgasen. Hur hon rörde sig i rummet och använde sig av olika hjälpmedel som pilatesboll och gåstol. Vad pappan gjorde för mamman, masserade, hämta dricka, stöttade mm. Den ena mamman födde ståendes på knäna med kroppen mot sängens ryggstöd, det var något jag inte sett förut. Så lite var ändå intressant men det mesta som sades på kursen visste jag ju redan då jag ägnar ganska stor del av min tid till att läsa om just det. För danne var det nog en större aha upplevelse och han tyckte filmen var läskig =) Har inte hunnit prata med honom ännu då han åkte iväg på möte direkt efter kursen. Nästa vecka är det bara papporna som ska ses, det blir nog väldigt bra för danne. 
 
Nu ska jag packa. Ska iväg på nästa hundutställning som är på fredag. Kommer hem igen på lördag, får se om jag hinner blogga något innan dess.

Kommentarer
Postat av: marycaroline.blogg.se

Har du funderat på önskemål kring förlossningen? Hur du vill ha det och så... Jag tyckte det var skitsvårt att veta innan. Skrev inte ens ett förlossningsbrev först, men gjorde det sedan ändå i ett väldigt sent skede. Dock kom det inte ens till användning sedan... Tog det bara som det kom som jag hade tänkt från början... Även om man funderar lite innan är det ju inte säkert att man gillar det när det är dags eller att det fungerar... Jag hade inte heller gått på de där föräldragrupperna så jag hade inte sett någon film så jag visste inte så mycket... Men jag kan rekommendera pilatesbollen, den är asskön att sitta på under värkarna innan det är dags att börja krysta. Man kan sitta och gunga på den och rulla fram och tillbaka och luta sig över sängen samtidigt som man blir masserad över ryggen :) Och jag testade att stå så där i sängen, på knäna, men fy vad obehagligt jag tyckte det var, så det gav jag snabbt upp, hahaha :D

Svar: Jo jag vill ha den smärtfri och okomplicerad =) Nej men jag har nog ungefär samma inställning som du att man får ta det som det kommer. Litar på att personalen guidar mig igenom. Men jag har ju funderat vad jag vill ha för smärtlindring, får se om det blir så när det väl är dags. Tror inte att jag heller vill krysta ut bebis i den ställningen, kör nog på standard =)
Jojo

2012-10-31 @ 00:47:40
URL: http://marycaroline.blogg.se/
Postat av: marycaroline.blogg.se

Haha, jo det är väl så man tänker :P :D Jo jag ville ju ha ryggbedövning, men det hanns ju inte med :/ Men det gick bra ändå med lustgasen. Standarden är bra, och så kan de ta bort främre delen av sängen och fälla upp benstöden så det blir mer som en gynstol, känns lite lättare så :)

2012-10-31 @ 11:43:41
URL: http://marycaroline.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0