Vecka 36

Barnet

Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda jämfört med tidigare? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.

Vikt 2 800 gram.

Mamma

Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född. Försök att äta nyttigt och varierat. Barnet får all sin näring i från dig. Tankarna rör sig säkert mer och mer kring barnet. Kanske känner du oro inför förlossningen. Men en dag finner du att längtan efter att träffa barnet har tagit överhanden och att eventuell rädsla har bytts ut mot längtan efter förlossningen.

                                                            

Oj vecka 36. Dags att packa bb-väskan och skriva ihop förlossningsbrevet.

Att bebis skulle väga 2800g stämmer ju inte för vår del utan han väger 2400, kanske något mer nu några dagar senare. Han ligger i rätt position med huvudet nedåt. På ultraljudet såg vi att det fortfarande fanns gott om fostervatten kvar. Han verkar inte ha några problem att röra sig, sparkar fortfarande för fullt och sträcker ut sig så hela magen töjs =)

Att hitta en bekväm sovställning är väldigt svårt. I natt vet jag inte riktigt vad som hände men tror jag hade en period av förvärkar. Gjorde riktigt ont, kändes som strålar i nedre magen, ner i ljumskarna och även över ryggen, detta i samband med sammandragningar. Höll på i ett par timmar osammanhängande. 

+ 7 kg än så länge. Jag har aldrig varit speciellt rädd inför förlossningen. Visst är man lite nervös men mest förväntansfull och ja jag längtar nu =)


Kommentarer
Postat av: marycaroline.blogg.se

Nej det finns inte många sköna sätt att ligga på :P :) Låter som förvärkar ja, kanske får du bebis tidigare? :P En annan bloggtjej hade ungefär likadant, hennes bebis föddes 2 veckor för tidigt. Inte för att skrämma upp dig men :P

Svar: Har inte haft fler förvärkar sen dess så det är nog lungt. Men det gör inget om bebis kommer ett par veckor innan, bara han mår bra =)
Jojo

2012-11-09 @ 21:16:50
URL: http://marycaroline.blogg.se/
Postat av: marycaroline.blogg.se

Förresten, skulle du föda på Mälarsjukhuset? Jag minns tyvärr inte vad du sagt :/ Bra att du inte är så rädd, blir nog bra det :)

Svar: Jag har planerat att föda på Södertälje sjukhus då det känns mer hemma för mig men har Mälarsjukhuset som backup.
Jojo

2012-11-09 @ 21:18:47
URL: http://marycaroline.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0